ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ

                                                                                            19-11-2014 

Όσο για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα τους αμέσοως επόμενους μήνες τα πράγματα είναι απλά , οι Γερμανοί με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούν την προκήρυξη εκλογών λόγω μη εκλογής προέδρου. Μεθοδικοί όπως πάντα αλλά με έλλειψη φαντασίας έχουν αρχίσει μέσω των οργάνων τους στον εκβιασμό των πολιτικών παραγόντων και βουλευτών. Οι Γερμανοί γνωρίζουν ποιοι έχουν παρει μίζες εφόσον οι ίδιοι τις έδιναν. Αν παρόλα αυτά οι βουλευτές και οι πολιτικοί δεν δείχνουν οτι  συνετίζονται προς ομαδική και αγεληδόν ψήφιση προέδρου τότε σε δεύτερο στάδιο θα προσπαθήσουν να προτείνουν ως υποψήφιο πρόεδρο κάποιον άλλο από τον νυν , κάποιον καθολικής δήθεν αποδοχής, κάποιον πολιτικό ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τυχαίνει αποδοχής από τον ''λαό'' .


Έτσι και παρόλο που ο πρόεδρος εκλέγεται από την βουλή , η αποδοχή του νέου υποψήφιου από τον ΄΄λαό'' θα αποτελέσει πίεση προς τους βουλευτές να υπερψηφίσουν και να μην πάμε σε εκλογές .Η προσπάθεια πίεσης θα εμπλουτιστεί και θα υποστηριχθεί με στημένα γκάλοπ ότι δήθεν οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές και ότι επιθυμούν σταθερότητα . 
Παράλληλα η εικόνα του αν όχι σίγουρου νικητή σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές τουλάχιστον κύριου και μοναδικού κίνδυνου για την γερμανική αρμοστεία στην Ελλάδα , δηλαδή  του  ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί εκστρατεία μειώσεως της δήθεν δυναμικής του εναντίον των μνημονίων . Ήδη οι Γερμανοί έχουν βολιδοσκοπήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελούσαν το οικονομικό επιτελείο της επαύριο ενδεχόμενης νίκης του και έχουν μελετήσει τόσο την στρατηγική τους όσο και τις δυνατοτητες τους ,προσωπικές και αντικειμενικές. Οι  Γερμανοί συνεχώς θα ανακοινώνουν είτε μέσω των οργάνων  τους όπως η ΕΚΤ είτε του Σόιμπλε ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος και ελαφρύνσεων των όρων, μήνυμα σαφές εναντίον των παληκαρισμών του ΣΥΡΙΖΑ . 

Το πρόβλημα για τους Γερμανούς είναι ότι ενώ θα αποδομούν τις εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούν ταυτόχρονα να επικροτούν και να ενισχύουν την παρούσα κυβέρνηση με τις γνωστές μπούρδες περί εξόδου από το μνημόνιο, παρά μόνο αποσπασματικά , εφόσον η κυβέρνηση και το συμπολιτευτκό πολιτικό προσωπικό βρίσκονται υπό πίεση και εκβιασμό από την Γερμανία για την ψήφισιη από την Βουλή του προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι η Γερμανία από την μια θα πρέπει να χτυπάει και να μαστιγώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη θα πρέπει να βασανίζει το άλλο θύμα της , δηλ την κυβέρνηση , σε δόσεις που να μην εξουθενώνουν το θύμα αλλά ικανες να το κάνουν να ενεργεί προς όφελος του αφέντη.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα κόμματα και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ενώ βρίσκονται στην σημερινή Βουλή , γνωρίζουν από τωρα ότι σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να επανεκλεγούν , συνεπώς είναι προ το συμφέρον τους να ψηφίσουν υπέρ εκλογής προέδρου. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περιπτωση κερδίζουν κάποιους μήνες ακόμα παρουσίας και μισθοδοσίας ως βουλευτές και χρηματοδότησις ως κόμματα, ωστόσο αποδομούν την εικόνα τους και απεκδύονται των αντιμνημονιακών εξαγγελιών τους και απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από την ήδη πενιχρότατη εκλογική τους βάση.

Όπως είπαμε οι Γερμανοί στερούνται φαντασίας και η παραπάνω τακτική απαιτεί σύντονες ενέργειες αλλά και ενέργεια και προσπάθεια που και οι ίδιοι γνωρίζουν θα αποδωσει λιγότερα από όσα θα καταναλώσει.

Το πιθανότερο είναι να μην μπορέσει η Βουλή να επανεκλέξει ούτε τον νυν πρόεδρο αλλά ούτε και κάποιον νέο υποψήφιο με δήθεν ενωτικό και λαϊκό προφίλ. 

Οι Γερμανοί έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα χιτλερικά άρβυλα την πολιτική ως διεργασία στις αποικίες τους γενικότερα και θα δράσουν με ''αερα'' κατακτητή βάζοντας την Τουρκία στο παιχνίδι με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , επεισόδιο που σε κάθε περίπτωση θα ακυρώσει είτε την διαδικασία προεδρικής εκλογής είτε τις βουλευτικές που θα προκύψουν από την αποτυχία εκλογής προέδρου.

Το ερώτημα είναι πότε θα έχουμε θερμό επεισόδιο, πριν από την εκλογή προέδρου τον Φεβρουάριο ( καταληκτική ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2015) και βάση εκτιμήσεων της διάθεσης των βουλευτών; ή μήπως μόλις προκηρυχθούν εθνικές εκλογές αμέσως μετά την αποτυχία εκλογής προέδρου , δηλαδή μετά την 22 Φεβρουαρίου 2015.
Το θερμό επεισόδιο θα σχεδιασθεί έτσι ώστε να ακυρωθούν οι όποιες εκλογικές διεργασίες , να κάνει η παρούσα κυβέρνηση μια ηρωική έξοδο ως διαπραγματέυτρια με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μεν αλλά και ως κυβέρνηση που απέφυγε τον πόλεμο δε και να δώσει την σκυτάλη σε νέο πολιτικό προσωπικό ακόμα πιο πρόθυμο να προχωρήσει το σχέδιο άλωσης της Ελλάδας ένα βήμα παρακάτω , δηλαδή όχι απλά στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή αλλά και στην παράδοση με απτές συμφωνίες και συμβάσεις του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Τι μπορεί να μας σώσει ; Η ρευστότητα του γεωπολιτικού σκηνικού σε Ευρώπη και Μ.Ανατολή , ρευστότητα που οδηγεί αργά αλλά σταθερά την Γερμανία σε αποδυνάμωση και απομόνωση, η ξεροκεφαλιά και επιμονή του Πούτιν ο οποίος μπορεί να προκαλέσει να πάσα στιγμή ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και Γερμανία  η αβελτηρία της Τουρκίας και τα προβλήματα που δημιούργησε στον εαυτό της στα νότια συνορα της ,προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην διάπαση της και τέλος η πολυαναμενόμενη και όλο αναβαλόμενη αφύπνιση των Ελλήνων
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook
Greek Spirit

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων