ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΡΟΥΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


17-5-2016
Greek Spirit
 Το 2014 άρχισε η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία λόγω της ανακτήσεως της Κριμαίας. Εκείνο τον καιρό εμφανίστηκαν μερικά άνθη του αγρού τα οποία με ελαφρότητα παρασύρονται από τους ανοιξιάτικους αέρηδες ψάχνοντας γόνιμο έδαφος για την πολιτική επικονίαση και ανθοφορία. Αφερίμ.Το hellenic sunrise από καιρό έχει εντοπίσει τα λουλούδια του αγρού και του κάμπου, τα αφράτα χνουδάκια της μουριάς που ταξιδεύουν με χάρη χοροπηδόντας στο μαγιάτικο αεράκι . Το 2014 πολλοί ανέμεναν τη πτώση της Ρωσίας και χαίρονταν. Πολλοί υποστήριζαν τα μνημόνια με  ΄΄μουμπούκεια''*(Μπουμπούκος=μπουμπούκεια) λύσσα. Το 2016 καθώς η Ρωσία όχι μόνο επιβίωσε αλλά και κυριάρχησε πολλοι άλλαξαν γνώμη  και όπως οι νότιο-Βιετναμέζοι  στην πτώση της Σαϊγκόν κοιτάγανε πως να ξεφορτωθούν τις αμερικάνικες στολές τους και ψάχνανε για τα σοσιαλιστικά σανδάλια των Βιετγκογκ ή πως να μπούνε στα Αμερικάνικα ελικόπτερα έτσι κι αυτοί ψάχνον τρόπο να σβήσουν το παρελθόν τους. Τα ελικόπτερα των Αμερικάνων τελικά δεν πρόλαβαν να τους πάρουν όλους...Βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι τελικά ο Τσίπρας δεν έκανε τις αγορές να χορέψουν πεντοζάλη. Ωστόσο οι διάφοροι μέντορες των μνημονίων τότε είχαν απορρίψει την Ρωσία ως εναλλακτική κα χλέυαζαν τις ελπίδες ενός εθνους. Σήμερα όμως άλλαξαν γνώμη...ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΡΟΥΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
17-12-2014 Greek Spirit
Η πτώση του ρουβλίου , του ρωσικού νομίσματος, παραδόξως έχει χαροποιήσει πολλούς εγχώριους ''μέντορες'' πολιτικούς, γεωπολιτικούς, πνευματικούς κ.ο.κ. 
Ένας περίεργος και αλλοπρόσαλλος ηδονισμός για την επίθεση που δέχεται το ρωσικό νόμισμα από την Νέα Τάξη Πραγμάτων , επίθεση που έχει οδηγήσει σε πτώση της ισοτιμίας του με το δολάριο σε επίπεδα πρωτόγνωρα για τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Προσπαθώντας κανείς να εξηγήσει την χαρά κάποιων για τα πλήγματα που δέχεται όχι η Γερμανία και το Δ΄οικονομκό Ράιχ αλλά η Ρωσία (που με όλες τις αδυναμίες της δεν παύει να αποτελεί την εφεδρεία του πολιτισμένου κόσμου ενάντια στην νεοταξική λαίλαπα) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι η επίθεση στην Ρωσία χρησιμοποιείται ως ζωντανό παραδειγμα εναντίον των (ατυχών) δηλώσεων Τσίπρα για το ΄΄πεντοζάλη΄΄ που θα χορεύουν οι αγορές όταν αυτός κατακτήσει την εξουσία.
Προσέξτε τον συλλογισμό των ''μεντόρων'' : κάποιος εγχώριος πολιτικός , καλώς ΄'η κακώς, τόλμησε έστω λεκτικά να υψώσει ανάστημα ενάντια στο Δ΄οικονομκό Ράιχ  και τόλμησε να εκφράσει μια υπο διαμόρφωση τακτική για μια εθνική αμυντική πολιτική με γνώμονα την επιβίωση της χώρας και όχι των ''αγορών'' και αμέσως τον ΄΄πήραν φαλάγγι'' διάφοροι ''παράγοντες'' οι οποίοι πρεσβεύουν την με κάθε θυσία αποπληρωμή των 600 δις ευρώ (εδω γελάμε) και υποστηρίζουν ότι εφόσον ακόμα και η υπερδύναμη Ρωσία πλήττεται από την επίθεση των ΄λύκων ΄΄ των αγορών πόσο μάλλον  θα πληγεί και η Ελλάδα. 
Η κρίση ως φαινόμενο δεν έχει κάποιο υλικό σχήμα , δεν μπορεί να την δει κανείς παρκαρισμένη σε κάποιο γήπεδο για παράδειγμα και  η εκτίμηση του μεγέθους της από τον κάθε Έλληνα ξεχωριστα έχει απόλυτη  σχέση με την οικονομική του κατάσταση Κάποιος ο οποίος ήταν συνταξιούχος των 5,000 ευρώ προ κρίσης και σήμερα λαμβάνει 3,000 αντιλαμβάνεται την κρίση ως μέγεθος διαφορετικά από κάποιον που προ κρίσης είχε μια δουλειά με μισθό 800 ευρώ και σήμερα είναι απολυμένος.Κάποιος ο οποίος προ κρίσης από επιχειρηματικές δραστηριότητες είχε εισόδημα 3-4000 ευρώ μηνιαίως και σήμερα έχει πέσει στα 2-3000 αντιλαμβάνεται την κρίση διαφορετικά από τον ελεύθερο μικροεπαγγελματία που από τα 1500 ευρώ έπεσε στα 800.
Είναι γεγονός ότι οι υψηλές εισοδηματικές τάξεις ακόμα και σήμερα βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από τους ήδη φτωχούς προ κρίσεως , φτωχοί που σήμερα είναι παντελώς κατεστραμμένοι.
Είναι επίσης γεγονός ότι οι υψηλές εισοδηματικές τάξεις μονοπωλούν τον τύπο και το διαδίκτυο όπου εκ του ασφαλούς εκφράζουν τους αφορισμούς τους εναντίον της όποιας , έστω και φρούδας ελπίδας, των λαϊκών μαζών και μπορούν να αμπελοφιλοσοφούν περί πτώσης της Ρωσίας προτού ακόμα ολοκληρωθεί κάποιο κεφάλαιο του πολέμου των κυρώσεων μεταξύ Δύσης και Πούτιν.
Όταν έχεις λεφτά ή έστω εξασφαλισμένη την αξιοπρεπή διαβίωση σου είναι εύκολο να δίνεις συνεντεύξεις , να αρθογραφείς και κρώζεις για το ασυνάρτητο των δηλώσεων Τσίπρα για ''πεντοζάλη ( και το πιο πιθανό είναι ότι αποτελούν ανοησίες) και να συνάπτεις ψόγο στα λαϊκά στρώματα που τόλμησαν ως άλλοι ΄ρωσοι  ''μουζίκοι'' να πέσουν στην παγίδα του αριστερισμού.Είναι επίσης εύκολο και πάνω απ όλα λογικό όταν λαμβάνεις τον μισθό σου ή την σύνταξη σου ή έστω το κέρδος σου απο επιχειρηματικές δραστηριότητες με χρηματα που έχουν διοχετευθεί από το Δ΄Ράιχ να θεωρείς ότι το Ράιχ αυτό είναι παντοδύναμο.
Ο κ. Τσίπρας προφανώς κάνει δηλώσεις που δεν στέκουν , τουλάχιστον με το τρόπο που τις εκφέρει, δίνοντας την ευκαρια στην βολεμένη μειοψηφία διαμορφωτών γνώμης να τον σχολιάσουν ειρωνικά ξεχνώντας επιλεκτικά ότι αυτά που λέει ο Τσίπρας τα λέει και ο Μπερλουσκόνι , τα λέει και Πέπε Γκρίλο, η Μαρίν Λεπέν , το JOBBIK της Ουγγαρίας, η Λίγκα του Βορά στην Ιταλία,ο Νάιτζελ Φάρατζ στην Βρετανία , Ολλανδοί εθνικιστές κ.α .
Μάλιστα δε αρωγοί στην προσπάθεια των παραπάνω πολιτικών σχηματισμών στην Ευρωπη είναι και πολίτες των υψηλών εισοδηματικών τάξεων σε αντίθεση με τους αντίστοιχους Έλληνες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τρόπος αντίστασης .
Η Ελλάδα είναι μια μη κανονική χώρα και γιαυτό ενώ στην Ευρώπη η  τάση για την έξοδο από την ευρωζώνη και την αποτίναξη του  ζυγού των ΄΄αγορών΄΄ εκπροσωπείται από κεντροδεξιά κόμματα στην χώρα μας εκπροσωπείται από αριστερό κόμμα με βαθιές αριστεριστικές καταβολές. 
Ξέρετε ότι οι αποικίες γίνονται πάντα σε επίπεδο τοπικών ελίτ ''βασιλικότερες του βασιλέως'' . Η Ελλάδα αμέσως μετά την απελευθέρωση της από τους Τούρκους μετατράπηκε σε προτεκτοράτο της Ευρώπης και σχεδόν ποτέ δεν αποτέλεσε ελεύθερη από τον ξένο παραγοντισμό και επεμβατισμό.Σε αυτό το περιβάλλον ο κοτζαμπασισμός , δηλαδή η υποταγη της ελίτ στον κατακτητή και η προδοσία των λαϊκών προσδοκιών βρήκε πρόσφορο έδαφος για να συντηρηθεί.
Οι σημερινοί κοτζαμπάσηδες έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι η αξία της αλήθειας έχει άμεση συνάρτηση με το πρόσωπο που την εκφέρει, δηλαδή εάν ο τρελός του χωριού μας λέγει ότι ξημέρωσε τότε ακόμα και να έχει δίκαιο δεν θα πρέπει να το πιστευσουμε παρά μόνο όταν  κοτζαμπάσης του χωριού σηκώσει τα στρουμπουλά κωλομέρια του για να αναφωνήσει από το μπαλκόνι του αρχοντικού του ότι  ''ναι , δηλώνω ότι ξημέρωσε'' και ας είναι ήδη μεσημέρι.
Ο ίδιος κοτζάμπασης θα μας πει και θα ερμηνεύσει μετά το πλούσιο γεύμα του και μεταξύ λουκουμιού και σερμπετιού εάν, πότε και πως θα καταρρεύσει η Ρωσία η οποία καλά να πάθει ρε γκιαούρηδες γιατί πήγε να σηκώσει κεφάλι.
Οι πιο παλιοί θα θυμάστε την σειρά της πάλαι ποτέ κρατικής τηλεόρασης (πάλι κρατική είναι αλλά μόνο για ένα κλάσμα των εργαζόμενων της) ''ο Χριστός ξανασταυρώνεται'' του Νίκου Καζαντζάκη οπου ο Τούρκος Αγάς του καθημαγμένου ελληνικόυ χωριού ετοιμάζεται να πέσει για τον μεσημεριανό του ύπνο εν μέσω διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ελλήνων λέγοντας στον υποτακτικό του ΄΄ αντε ρε , θα ξαπλώσω λίγο τώρα , τους γκιαούρηδες μην τους φοβάσαι όσο τσακώνονται μεταξύ τους, μην με ξυπνάς.Ξύπνησε με μόνο όταν θα έρθουν οι Ρώσοι''
Με ή χωρίς Τσίπρα ( σιγά το πολιτικό μέγεθος δα!) η Ελλάδα και η Ευρωπη θα απελευθερωθεί πέρα απο τους καθωσπρεπισμούς των κοτζαμπάσηδων'Οσο για την Ρωσία οι τροφαντοί και βολεμένοι κοτζαμπάσηδες που προτού χάσουν τα προνόμια τους και τα σερμπέτια τους κάνουν τα πάντα για να τα υπερεξασφαλίσουν , να ξέρουν ότι οι Ρώσοι είναι λαός με απεριόριστες αντοχές , σύμπνοια και υπομονή.Αλλά που να τα δουν αυτά , στις αναλύσεις του STRATFOR και των thin tanks του Σόρος; 
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την ομώνυμη σελίδα του Hellenic Sunrise στο Facebook

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων