Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

7 Δεκ 2014
7-12-2014
Η ακύρωση του south stream εάν τελικά καταστεί τετελεσμένο γεγονός εκτός από τις ζημίες στις οικονομίες των βορειοευρωπαϊκών χωρών και των επιχειρήσεων τους που είχαν ήδη επενδύσει θα φέρει στην επιφάνεια και την ενεργειακή γύμνια της Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Ιταλίας και Ελλάδας εφόσον εξαρτιούνται από το ρωσικό αέριο από 30%  μέχρι και 100%. Οι χώρες αυτές θα βλέπουν την Γερμανία εκτός από το να τις καταστρέφει να τροφοδοτείται κανονικότατα με αέριο από τον αγωγό north stream , αγωγός που μέσω Βαλτικής θάλασσας φέρνει ρωσικό αέριο στην χώρα του πάλαι ποτέ Χίτλερ.
Όταν χώρες όπως η Ουγγαρία , η υποψήφια προς ένταξη Σερβία , η Σλοβενία ακόμα και η γερμανόφωνη Αυστρία θα βλέπουν και να χάνουν τα κεφάλαιά που είχαν επενδύσει στον αγωγό αλλά και να μένουν σύξυλες και έρμαια του άλυτου για μια ακόμα φορά ενεργειακού προβλήματος και ταυτόχρονα την Γερμανία να τροφοδοτείται κανονικά και να ρητορέυει εναντίον της Ρωσίας.
Η Ιταλία όλο και περισσότερο καλοβλέπει την έξοδο από το Ευρώ. Ο εγκάθετος της Γερμανίας ως πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι εκτελεί την αποστολή του κανονικά πλην όμως ο αειθαλής Μπερλουσκόνι τίθεται επικεφαλής κινήματος της Ιταλικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Τα ίδια και την Γαλλία με την Λεπέν, η οποία να ξέρετε ότι έχει ψηφοφόρους ακόμα και ανάμεσα στους μουσουλμάνους μετανάστες στην Γαλλία που έχουν δουλειές και έχουν φτιάξει οικογένειες και οι οποίοι αισθάνονται ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν τους εξυπηρετεί.
Η Γαλλία έχοντας συνάψει συμφωνίες για την κατασκευή και παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ρωσία βρίσκει όλο και πιο άβολο να εκτελεί τις εντολές του Ράιχ το οποίο καλεί για την ακύρωση τους.Εξάλλου το Δ΄Ράιχ μόνο ανεργία και ύφεση έχει φέρει στην Γαλλία.Μην βλέπετε τι γίνεται στην Ελλάδα , υπάρχουν και χώρες οι οποίες θέλουν να επιβιώσουν.
Η Γερμανία θα προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω αποσχιστικές τάσεις  στην Ε.Ε. θα επιταχύνει την διαδικασία εξαθλίωσης και υποταγής της Ευρώπης , τάση που έχει ως υποστηρικτή και τον Πούτιν, όπως  και το σχέδιο για την τελική επίθεση στην Ρωσία.

Οι ΗΠΑ και Γερμανία αφού δημιούργησαν ένα καυτό μέτωπο στην Ουκρανία και αφού προκάλεσαν την Ρωσία μη δίνοντας της ευχέρεια ελιγμών , αφού δαιμονοποίησαν τον Πούτιν τώρα ετοιμάζονται για την τελική επίθεση εναντίον του με τις Ουκρανικές συμβατικές δυνάμεις οι οποίες αφού δήθεν εκπαιδεύτηκαν από Αμερικάνους στρατιωτικούς συμβούλους ως τροφή για τα κανόνια θα επιτεθούν όχι πλέον στην αν.Ουκρανία αλλά για την ανακατάληψη της Κριμαίας. 
Το 2008 η Γεωργία είχε πέσει και πάλι θύμα των ΗΠΑ και των στρατιωτικών συμβούλων της με αποτέλεσμα ο στρατός της να εξαϋλωθεί από τον ρωσικό στρατό και μάλιστα σε εποχή που ακόμα το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των Ρώσων ήταν ακόμα στις αρχές του.
 Στην Μ.Ανατολή όπου οι ΗΠΑ -Κατάρ-Σαουδική Αραβία αλλά και Γερμανία -Τουρκία δημιούργησαν το Ισλαμικό Κρατος ετοιμάζονται τώρα για την εκστρατεία εναντίον του . Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης από την Αμερικάνικη πλευρά φέρει η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση η οποία ελέγχει το βαθύ αμερικανικό κράτος και έχει θέσει τον δημοκρατικό Ομπαμα στην άκρη.
Ο δε Ομπαμα βρίσκεται νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο έχοντας χάσει πλέον την μπάλα και την πλειοψηφία στο κογκρέσο και γερουσία , περιμένοντας απλά τον πολιτικό του θάνατο και την επανεπικράτηση των ρεπουμπλικάνων ''γερακιών'' του πολέμου
Εκτός από τα σχέδια ανακατάληψης της Κριμαίας τα ''γεράκια '' του πολέμου επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους του Πούτιν μεταφέροντας το Ισλαμικό Κράτος και τα μέτωπα του στην Τσετσενία, την μουσουλμανική χώρα μέλος της Ρωσικής ομοσπονδίας η οποία κυβερνάται από φιλορωσική κυβέρνηση πλην όμως παλεύει για την εκρίζωση των ακραίων ισλαμιστών εδώ και είκοσι χρόνια.Πριν από δύο μέρες οι ισλαμιστές ενεπλάκησαν σε κανονική μάχη στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι με 19 νεκρούς και από τις δύο πλευρές.
Όσο για την Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο του δράματος . Αποδυναμωμένη φάντασμα του παλιού της εαυτού με καθημαγμένη οικονομία και κοινωνία η οποία ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης περιμένοντας απαθής για κάποιο θαύμα υποδέχεται τον Νταβούτογλου για την διευθέτηση των λεπτομερειών όχι απλά της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και Κυπριακών θαλασσών αλλά την ολοκληρωτική παραδοση της χώρας με ''τυράκι'' τις τουρκικές επενδύσεις οι οποίες θα παρουσιασθούν ως η λύση για την ανεργία.Το νου σας στην Θεσσαλονίκη και τους τοπικούς ΄΄αρχοντες ΄΄ με τις τιράντες, η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει το πρότυπο της δήθεν ελληνοτουρκικής συνεργασίας και εκεί βρίσκεται ο αντιπρόσωπος των Τούρκων.
Παράλληλα με όλα αυτά έχουμε και το επικείμενο χτύπημα στο Ιράν.Αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ κυβερνώνται τυπικά από την παράταξη των Δημοκρατικών με πρόεδρο τον Ομπάμα ο οποίος δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν , απεναντίας προσπαθεί για εξεύρεση λύσεων και προσέγγιση του Ιράν με την διπλωματία.Όμως η σταδιακή ανάκαμψη των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στους κόλπους της κυβέρνησης Ομπαμα αλλά και πολλών δήθεν Δημοκρατικών όπως η Χίλαρι Κλίντον οι οποίοι κατά βάθος είναι πιο ρεπουμπλικάνοι από τον γερουσιαστή Μακ Κέιν, θα πιέσουν για χτύπημα στο Ιράν.Μην ξεχνάμε ότι το Ισραήλ αλλά και οι Αραβικές σουνιτκές χώρες του Κόλπου επιθυμούν την καταστροφή του Ιράν και έχουν την επιρροή , ειδικά στους ρεπουμπλικάνους, για να το επιτύχουν.Βέβαια οι εκλογές του 2016 αργούν και ίσως ο Ομπάμα θα πρέπει να ''φύγει'' με άλλα μέσα πολύ πιο σύντομα..
Η Κίνα βρίσκεται σε αναζήτηση εξασφάλισης ενέργειας και η πρόσφατη συμφωνία με την Ρωσία αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία εφόσον βρήκαν τους Ρώσους στην ανάγκη και κατάφεραν να αγοράσουν φυσικό αέριο 30% πιο φθηνά από όσο το πουλάει η Ρωσία στην Ευρώπη.Όμως η Κίνα θέλει μεγαλύτερες εγγυήσεις και δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στην Ρωσία η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο όλης της Δύσης .Τι και αν η Ρωσία έχει την τύχη της Γιουγκοσλαβίας ; Άλλωστε και ο ίδιος ο Πούτιν σε πρόσφατη ομιλία ανέφερε ότι τα δυτικά σχέδια προβλέπουν κάτι τέτοιο.
Η Κίνα εποφθαλμιά τα κοιτάσματα της Μ.Ανατολής για τον εαυτό της.Πόσοι άραγε γνωρίζετε ότι η Κίνα έχει ήδη υπογράψει συνθήκη με το Πακιστάνν και Ιράν για ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση Κινεζικού στρατού τόσο απο επίγειες διαδρομές όσο και από εναέριες και μάλιστα με όλο τον οπλισμό τους ;Δείτε ΕΔΩ - Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
Και πάνω απ όλα το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να βρει ένα τρόπο για να κρύψει την χρεοκοπία του και την έλλειψη των κεφαλάιων τα οποία απλά αποτελούν νούμερα χωρίς αντίκρυσμα στους πίνακες των χρηματιστηρίων.
Όλα δείχνουν ότι οι κατά τόπους συγκρούσεις θα γενικευθούν και ότι θα οδηγηθόυμε στον Γ' ΠΠ ο οποίος θα έχει ως στόχο την ανάδειξη μιας υπερδύναμης -ΗΠΑ- την αναδιανομή των ενεργειακών πόρων,την αποφυγή αποκάλυψης της χρεωκοπίας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και των χωρών της Δύσης και φυσικά θα ''ζέψει ΄΄ τους πολίτες των χωρών στην πρώτη γραμμή απαλείφοντας έτσι τις αντιδράσεις τους για την ένδεια τους αλλά και την ανεργία.
.Όσοι ρωτάνε το ''πότε'' δεν έχουν καταλάβει το νόημα και την επικινδυνότητα της κατάστασης, είναι ίδιοι με αυτούς που κάθε φορά που ανακοινωνονται νέα μέτρα από την τρόικα ρωτάνε ''εμένα με πιάνουν;'' 
Greek Spirit
 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων