ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΑΝ ΓΕΡΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ Δ΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ

17-1-2015
Greek Spirit
Τελικά ο άνθρωπος συνηθίζει τα πάντα , ακόμα και τα πιο ακραία γεγονότα με σαρωτικές επιδράσεις, γεγονότα τα οποία είτε με ευκολία ξεχνάει μόνο μετά από μερικούς μήνες, είτε τα εντάσσει στην καθημερινότητα του με την ίδια ευκολία που παλιότερα χλεύαζε ακόμα και  την πιθανότητα να συμβούν.
Εάν κάποιος ισχυρίζονταν το 2003 ότι η Ρωσία θα προσαρτήσει την Κριμαία και θα διαμελίσει την Ουκρανία θα λιθοβολούνταν. Εάν κάποιος υποστηριζε το 2002 ότι το Ευρώ αλλά και οι τράπεζες της ευρωζώνης θα πάθαιναν ΄΄κολάπσους'' οξείας μορφής τότε σίγουρα θα κινδύνευε με κοινωνικό αποκλεισμό κ.ο.κ.

Αλήθεια έχουμε καταλάβει τι έχει συμβεί το τελευταίο έτος ; έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη δύναμη στον πλανήτη μετά από την Ρωσία και την Κίνα; Ποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει επίσημα  το πρώτο εξάμηνο του 2013 και αναλαμβάνοντας πλήρως το βάρος της ευθύνης των λεγόμενων του ότι η Ρωσία θα εισέβαλε ειρηνικά στην Κριμαία, ότι θα υποστήριζε τα αποσχιστικά κινήματα στην αν.Ουκρανία , ότι θα σύναπτε κολοσσιαία εμπορική και ενεργειακή συμφωνία με την Κίνα-Ινδία αλλά και Βραζιλία, Ν. Αφρική και Βενεζουέλα;Ότι θα υλοποιούσε τα πρώτα βήματα για την Ευρασιατική Ένωση;

Από την άλλη πλευρά ποιος άραγε από τους κάθε είδους αναλυτές, ΄΄στρατευμένους'' δημοσιογράφους και άλλα είδη παπαγάλων που ενδημούν σήμερα, θα τολμούσε το 2006 για παράδειγμα να ισχυριστεί ότι  μια πιθανή  αποσύνδεση του Ελβετικού Μάρκου, ενδεχόμενος  εξαναγκασμός της ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα, πιθανός στάσιμος ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη και άλλα οικονομικά δεινά όπως η εκροή των καταθέσεων λιανικής πελατείας από τις τράπεζες σε ρυθμό bank run  ότι θα αποτελούσαν δείκτη ''ευρωστίας'' ; Κανείς βέβαια .Τότε γιατί 'ολα τα παραπάνω παρουσιάζονται σήμερα ως ''αναπτυξιακή προοπτική '' και ''ευρωστία'' ;

Δηλαδή τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην παρούσα μορφή της έχει τελειώσει;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά την αποδόμηση του Ευρώ από την αποσύνδεση του Ελβετικού Φράγκου σχεδιάζει το τύπωμα χρήματος για να αποφύγει το ''πατατράκ'' στων τραπεζών οι οποίες είναι ετοιμοθάνατες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.
Η ΕΚΤ φιλοδοξώντας από το 2002 να γίνει το ΕΥΡΩ σκληρό νόμισμα το οποίο θα ανταγωνιστεί το δολάριο ως καταφύγιο θεσμικών επενδυτών και εφόσον δεν αντιπροσωπεύει ούτε κάποια αποθέματα σε χρυσό αλλά ούτε πλέον ένα ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης  καταφεύγει όλο και περισσότερο στην προσπάθεια διατήρησης του χαμηλού πληθωρισμού και του περιορισμού των ελλειμμάτων, εμμένοντας σε μια στείρα γραφειοκρατική πολιτική τυπολατρίας  προς τους χρηματοπιστωτικούς κανόνες για την διατήρηση του νομίσματος ως ΄΄σκληρού'. Αυτοί οι κανόνες και δείκτες μπορεί να είναι παραδεκτοί ως δείκτες υγείας από ΄΄θεσμικούς επενδυτές'' και Hedge funds αλλά στην ουσία διαλύουν τις τελευταίες παραγωγικές δομές .
Στα πλαίσια της διατήρησης του χαμηλού πληθωρισμού η ΕΚΤ ακόμα και έαν τυπώσει χρήμα και το διαθέσει στην αγορά είναι σίγουρο ότι το χρήμα αυτό θα καταλήξει στις τράπεζες και όχι στα χέρια των εργαζομένων εφόσον η ενδεχόμενη αύξηση του βιοτικού επιπέδου θα αυξήσει και τον πληθωρισμό.Συνεπώς οι τυμπανοκρουσίες περί ΄΄ρευστότητας '' από την ΕΚΤ αποτελούν μπουρδολογίες και σημαίνουν αλλά και ακόμα περισσότερη φτώχεια.
Στον ενεργειακό τομέα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.Οι περίφημες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν μια τεράστια αντιαναπτυξιακή φούσκα εφόσον ΄΄εχουν εκτοξεύσει το κόστος του ρεύματος στην Γερμανία η οποία κρυφά ετοιμάζεται την επιστροφή στον άνθρακα και τον λιγνίτη και μάλιστα σχεδιάζει την κλοπή των ελληνικών κοιτασμάτων. Όσο για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο ακόμα δεν έχει βρεθεί ΚΑΜΙΑ εναλλακτική λύση από από αυτή της τροφοδοσίας από την Ρωσία.Τελευταία μάλιστα ο Πούτιν παίζει ( όπως έχει ήδη προβλέψει το hellenic sunrise) με τα νεύρα της Ευρώπης διακόπτοντας κατά βούληση την παροχή φυσικού αερίου ισχυριζόμενος ότι οι αγωγοί που τροφοδοτούν την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας θα καταργηθούν και ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να κόψουν τον σβέρκο τους για να συνδεθούν με την Τουρκία και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα από όπου σε λίγο θα διοχετεύεται το ρωσικό αέριο . Η ηλιθιότητα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών είναι πιο απέραντη και από το ίδιο το σύμπαν εφόσον με εκβιασμούς απέτρεψαν την δημιουργία του SOUTH STREAM την στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα καμία εναλλακτική.

Οι ΗΠΑ καιροφυλακτούν για την ανάληψη της ηγεμονίας της Ευρώπης υποσκελίζοντας τον μέχρι σήμερα χρήσιμο ηλίθιο τους την Γερμανία.
Οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλλουν στην Ευρώπη την Συνθήκη Διατλαντικού Εμπορίου η οποία αποτελεί αποικιακής εμπνεύσεως συνθήκη η οποία στο όνομα της δήθεν εμπορικής ένωσης θα μετατρέψει την Ευρώπη στην νέα Λατινική Αμερική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας έχουν ήδη υποστεί τις θωπείες των ΗΠΑ οι οποίες έχουν υποσχεθεί πλήρη πολιτική και οικονομική υποστήριξη είτε μέσω ελαφρύνσεων από το ΔΝΤ που είναι ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ, αναδιαπραγμάτευσης του χρέους με την ουδετεροποίηση των Γερμανικών αντιδράσεων, νέα σχέδια '''Μάρσαλ'' όπως επίσης με την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας ενάντια σε ''εξωγενείς επιβουλές΄΄ .
Η Ρωσία με τη σειρά της έχει υποσχεθεί απευθείας χρηματοδότηση και οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει τον κ.Πούτιν ως προστάτη.
Τέλος το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία , χώρες που ευθύνονται για την διείσδυση του ισλαμισμού στα Βαλκάνια, απαιτούν και αυτές το μερτικό τους από το φιλέτο που λέγεται Ελλάδα και τα κοιτάσματα της. Η αποτροπή της εξόρυξης των Ελληνοκυπριακών κοιτασμάτων ή έστω ο έλεγχος τους θα διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία των Αραβικών κρατών ως προμηθευτές της Ευρώπης.
 Εξάλλου η Γερμανία έχει συμφωνήσει την κατασκευή αγωγού Αρ.χερσονήσου-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας- Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-κεντρικής Ευρώπης, ο οποίος δεν έχει κατασκευασθεί ακόμα λόγω άρνησης της Συρίας. 
Οι Άραβες εκτός από τα προσδοκώμενα κέρδη έχουν απαιτήσει και έχουν λάβει από την Γερμανία την βοήθεια για την ισλαμοποίηση της νότιας Ευρώπης με την διευκόλυνση της εισόδου των κάθε είδους μεταναστών (συνθήκες  ''Σένγκεν'' και ''Δουβλίνα''). Δείγμα γραφής των Αραβικών εκβιασμών είναι τα τελευταία χτυπήματα στην Γαλλία και Βέλγιο. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις ΗΠΑ και Άραβες δουλεύουν από κοινού εναντίον της Ευρώπης , όπως ακριβώς και στο Ισλαμικό Κράτος.Δεν αποκλείεται η σφαγή στην Γαλλία να εκτελέσθηκε με κοινό σχέδιο ΗΠΑ-Αράβων. 
ΗΠΑ-Ρωσία και Αραβες δεν συγκρούονται μόνο στο ελληνικό έδαφος αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη καθημαγμένη από τον Δ΄οικονομικό Ράιχ είναι αδύναμη να αντιδράσει.
Μετά από όλα τα παραπάνω είναι απορίας άξιο πως υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία αρνούνται να καταλάβουν την ζοφερή πραγματικότητα, παρόν αλλά και ζοφερό μέλλον και πανηγυρίζουν για την δήθεν βοήθεια που θα προσφέρει η ΕΚΤ με το τύπωμα χρήματος και αρνούνται να καταλάβουν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα άλλα προπομπό ενός πολέμου με τρόπαιο την Ευρώπη η οποία στο μεταξύ πάρα πολύ δύσκολα  θα αποφύγει μια ενεργειακή κρίση .
Greek Spirit
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων