ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ GREXIT

Καλοκαίρι, εποχή των επαναλήψεων για τους επιμελείς μαθητές.Τον Φεβρουάριο το 2015 είχα γράψει το παρακάτω άρθρο το οποίο με σχεδόν ανατριχιαστική ακρίβεια βγαίνει αληθινό σήμερα.Η υποταγή του Ερντογάν απέναντι στην Ρωσία η οποία με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ σκαρώνει το Κουρδικό κράτος και ωθεί τον Ταγίπ ακόμα και σε ανασύσταση των διπλωματικών σχέσεων με τον Άσαντ είναι σημάδια τoυ επερχόμενου διαμελισμού της Τουρκίας.Σειρά έχουμε κι εμείς.Διαβάστε και θα καταλάβετε. Συγχωρέστε μου όσα θετικά γράφω για την κυβέρνηση, όπως πχ όταν εκθειάζω τον πατριωτισμό της .Θυμηθείτε τι προσδοκίες είχαμε από τον ΄΄αντάρτη΄΄ Τσίπρα.Στην Ελλάδα των απατεώνων πρέπει κανείς να έχει την πείρα αιωνόβιου για να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από την πολιτική μαφία.Ωστόσο ας μην κολλάμε στην μασκαράτα αλλά στην ουσία, η οποία είναι η προετοιμασία της Ελλάδας για την ένταξη στην Μεσογειακή Ένωση μαζί με την αποδυναμωμένη Τουρκία μάλιστα. Greek Spirit 6-7-2016

 ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ GREXIT-ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ -ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ -ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ -ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ;


15 Φεβ 2015 
Greek Spirit

Η κυβέρνηση που προέκυψε απο τις εκλογές της 25 Ιανουρίου 2015 ασφαλώς και αποτελεί μια φιλολαϊκή αλλά και πιο πατριωτική κυβέρνηση από την προηγούμενη. Ορισμένες πρώτες κινήσεις της δείχνουν ότι θέλει να συγκρουσθεί με την παλιά φρουρά των ''εθνικών'' εργολάβων που ανδρώθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα από το λίκνο του ΥΠΕΧΩΔΕ της δεκαετίας του 80. 

Η επανίδρυση των ΜΟΜΑ , δηλαδή στρατιωτικών μονάδων του Μηχανικού Σώματος οι οποίες θα αναλάβουν την εκτέλεση των δημόσιων έργων υποδομής σε μικρό και μεσαίο μέγεθος αποτελεί ένα πεντακάθαρο σημάδι των προθέσεων Τσίπρα.
Άλλο σημάδι των προθέσεων Τσίπρα για σύγκρουση με την φρουρά των εργολάβων είναι οι διαρροές για την επανεξέταση του καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι ανήκουν στους τελευταίους.
Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί την Ελλάδα λειτουργούν  χωρίς άδεια, ναι χωρίς άδεια και υπό το προσωρινό καθεστώς ( από το 1989 ....) που τους επιτρέπει η αίτηση που έχουν καταθέσει (από το 1989...) για απόκτηση άδειας
Ο λόγος που οι μεγαλοεργολάβοι δεν έλαβαν ποτέ άδεια από το καθεστώς που στήριζαν είναι ότι το καθεστώς ήθελε να εκβιάζει την αφοσίωση τους , κάτι που φυσικά πέτυχε.
Όμως η νέα κυβέρνηση έχει και αυτοί προστάτες οι οποίοι προέρχονται από την πλευρά των εφοπλιστών και παλαιών , μεταπολεμικών και ίσως προπολεμικών, επιχειρηματικών τζακιών.
Πριν από τις ευρωεκλογές του 2014  η Ν.Δ. έχοντας καταλάβει την επερχόμενη (διαχειρίσιμη τότε ήττα της) είχε αναθέσει σε φιλικά προσκείμενο ιστολόγιο  της να αποκαλύψει τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με γνωστο εφοπλιστή του Πειραιά. 
Συμπτωματικά εκείνη την εποχή το Ρωσικό περιοδικό http://www.ellada-russia.gr/news/2-%CE%95%CE%9B%CE% το οποίο αποτελεί επίσημο όργανο του Κρεμλίνου και στην διαδικτυακή έκδοση του περιλαμβάνει και Ελληνική έκδοση , εκδίδει τεύχος στο οποίο απροκάλυπτα και σχεδόν επίσημα καταγράφει ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες συνεργάζονται με την Ρωσία έχοντας κλείσει κολοσσιαίες εμπορικές συμφωνίες με τον Πούτιν.
Ανάμεσα  σε αυτούς βρίσκονται φυσικά τόσο ο πειραιώτης εφοπλιστής που είχε ''κατηγορηθεί'  από την Ν.Δ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλοι επιχειρηματίες όπως αυτός του οποίου η σύζυγος έφερε τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Ελλάδα και η οποία τελευταία δίνει συνεντεύξεις στις οποίες υποστηρίζει την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Δείτε παρακάτω τα ονόματα και για να διαβάσετε όλο το αρθρο ( το συνιστώ ανεπιφύλακτα) πατήστε εδώ Ο Πούτιν διεισδύει στον Πειραιά από την πίσω πόρτα


-Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Tanker, του Ευάγγελου Μαρινάκη, η οποία περιλαμβάνει στο στόλο της 14 δεξαμενόπλοια τύπου ice class, φέρεται να είναι για τα επόμενα τρία χρόνια βασικός μοχλός συμμετοχής στο μεγαλόπνοο ρωσικό σχέδιο για θαλάσσιους διαδρόμους που θα μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης ενός δρομολογίου από την Δυτική προς την Ανατολική πλευρά της υφηλίου και παράλληλα θα απαιτούνται λιγότερα καύσιμα αλλά και θα διασφαλίζεται η καλύτερη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος . Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το Northern Sea Route (Βόρειο πέρασμα-NSR) στην Αρκτική το οποίο συντομεύει κατά 30 ημέρες σχεδόν το ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής στα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπη, θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων τριών ετών. Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαθέσει ένα δις δολάρια για την ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης των πλόων μέσω του NSR με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των λιμένων της κατά μήκος του Βορείου Περάσματος. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης προβάλλεται ως ένας από τους πανίσχυρους της γενιάς του που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις διαδραματιζόμενες εξελίξεις. Ήδη η αγορά της ραδιοφωνικής συχνότητας του 902 στα FM από γνωστό fund συντείνει στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 -Οικογένεια Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Η «Μηχανική» από το 2008 επενδύει στη Ρωσία και διατηρεί άρρηκτες σχέσεις. Η «αιμοδοσία»(όπως έχει γραφεί)σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον προέρχεται από την εκμετάλλευση και πώληση ακινήτων της Μηχανική στο εξωτερικό. Στη Ρωσία μάλιστα εκτιμάται ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση του ογκώδους συγκροτήματος ΗΡΑ. Ως γνωστόν, το 2004 ο «πατριάρχης» της επιχειρηματικής οικογένειας, τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο της Οδησσού, για τη συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της πόλης. Όσοι λένε ότι γνωρίζουν, κατατάσσουν τον κ.Εμφιετζόγλου σε θεμέλιο λίθο «γεφυρωμάτων» με τον ρωσικό παράγοντα.

 -Ένθερμος θιασώτης συσπείρωσης πολιτικών πόλων με τη Ρωσία εμφανίζεται στο στενό του επαγγελματικό περιβάλλον, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα έχει εξαπολύσει πυρά κατά του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου.
«Αν το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει. Κι αν τα κόμματα δεν κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει, το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του», έχει πει στο παρελθόν ο κ.Δασκαλόπουλος συγκεντρώνοντας τις επικρίσεις των χρεωκοπημένων πολιτικάντηδων. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τον επιχειρηματία Δασκαλόπουλο οφείλει να του αναγνωρίσει ότι μιλά έξω από τα δόντια ακόμα κι αν εκφράζει-όπως τον κατηγορούν-ιδιοτελή συμφέροντα.
 
Μάλιστα ο κ. Δασκαλόπουλος στο παρελθόν έχει «πετάξει» φωτοβολίδες για «κόμμα» γυρίζοντας αλλού-μάλλον παραπλανητικά-τη συζήτηση.
«Μας βομβαρδίζουν με αστειότητες: Θέλετε να κάνετε κόμμα επιχειρηματιών! Θέλετε να μας υποκαταστήσετε! Θέλετε να παρέμβετε στο πολιτικό σύστημα! Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους , είναι ότι το δικό μας “κόμμα” υπάρχει ήδη», έχει σημειώσει ο ίδιος προσθέτοντας ότι το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι «ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το “κόμμα“ μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα», έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας. Τώρα, λέει το ίδιο και τι απαντά σε όσους του «χρεώνουν» μυστική «διπλωματία» με τη «μαμά Ρωσία»;
 
-Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρόκειται για έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελληνορωσικής Φιλίας και δεν θα έβλεπε με καθόλου «κακό» μάτι μια απόπειρα ίδρυσης ή συνύπαρξης ρωσικού «κόμματος» στην Ελλάδα. Μάλιστα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με δόξες και παράτες τίμησε την πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα. Ματβιένκο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επέδωσε στον κα. Ματβιένκο το μετάλλιο διακεκριμένης προσωπικότητας του ΕΒΕΑ, για την πολύχρονη προσφορά της στην ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Κατά την τελετή της βράβευσης της κας. Ματβιένκο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων(λόγια που αποκτούν άλλη σημασία, κατά το σημερινό ρεπορτάζ):
«Η επίσκεψη της Προέδρου της Άνω Δούμας στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στο ΕΒΕΑ, το ναό της επιχειρηματικότητας αποδεικνύει ότι οι ελληνορωσική φιλιά όχι μόνο υφίσταται, αλλά και μπορεί να εκβαθυνθεί ακόμη περισσότερο. Η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, αυτή την δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας είναι αναγκαία περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αύξηση (13,5% την περσινή χρόνια) των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Αυτή η ανοδική τάση θέλουμε να συνεχιστεί. Και μπορούμε να το πετύχουμε επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Όπως επιθυμούμε την ενεργό και δυναμική συμμετοχή των Ρωσικών επιχειρήσεων τόσο στις επενδύσεις στην χώρα μας, όσο και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αποτελεί χώρα μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών. Καλούμε την Πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα χώρα πρώτης επιλογής για την εισροή Ρωσικών κεφαλαίων». Νομίζουμε ότι όσα είχε αναφέρει ο κ.Μίχαλος δηλώνουν το πόσο υπολογίζει την Ρωσία ως παράγοντα πολιτικής ισορροπίας στη χώρα.
 
Οικογένεια Γιαννακόπουλου-Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο κατά πολλούς «σκληρός» πατριώτης Έλληνας επιχειρηματίας σε μια εποχή δεινής οικονομικής στενωπού για τις φαρμακοβιομηχανίες λόγω της επιθετικής πολιτικής του υπουργείου Υγείας απέναντι στους εγχώριους παραγωγούς φαρμάκων(γενόσημα-λωποδύτες φαρμακοτρίφτες- δραστική ουσία)βρίσκεται σε διεργασίες για επεκτατική πολιτική του Ομίλου του και στην Ρωσία. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Βιανέξ» μετά την ισχυρή συνεργασία της εταιρείας του με τη “Lilly” το προηγούμενο καλοκαίρι(καρπός της οποία είναι το σκεύμασμα βανκομυκίνη που θα εξάγεται στην Κίνα)σκοπεύει-κατά πληροφορίες-σχεδιασμό για επέκταση των δραστηριοτήτων και στη Ρωσία. Μάλιστα ο επιχειρηματίας δεν θα έβλεπε-όπως μαρτυρούν άνθρωποι που τον ξέρουν καλά-με διόλου αρνητικό τρόπο, το «μπάσιμο» ενός διευρυμένου ενωτικού επιχειρηματικού σχήματος ως μοχλού πίεσης στις εξελίξεις, με την προϋπόθεση ότι έντιμοι πολιτικοί θα έβγαζαν τη χώρα από το αδιέξοδο σε ισότιμη συνεργασία και ίσες αποστάσεις με τον ρωσικό παράγοντα για την εκμετάλλευση του «χρυσού» υπεδάφους του Αιγαίου 
 ΠΗΓΗ http://www.ellada-russia.gr/news/2-%CE%95%CE%9B%CE%
 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο συμπαθής και υπερδραστήριος υπουργός Οικονομικών( ΣΣ. το άρθρο εννοεί τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος αντικαταστάθηκε απο τον κ.Τσακαλώτο, γόνος και αυτός της ίδιας επιχειρηματικής ελίτ)  της παρούσας κυβέρνησης είναι γόνος οικογένειας άρρηκτα συνδεδεμένης με την παλαία τάξη των Ελλήνων επιχειρηματιών στο τομέα της μεταλλουργίας. 
Είναι φανερό ότι πίσω από την νέα κυβέρνηση βρίσκονται επιχειρηματικά τζάκια τα οποία είναι αποφασισμένα να επανακαταλάβουν την θέση τους στην ελληνική σκηνή διώχνοντας τους εθνικούς εργολάβους της δεκαετίας του 80.
Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον από δω και πέρα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την πιο άπειρη κυβέρνηση της μετεπαναστατικής(το 1821 εννοούμε) Ελλάδας ωστόσο μέσα σε δέκα μέρες έδειξε απαράμιλλη ευστοχία, μεστότητα, ωριμότητα και σχεδιασμό. Τόσο σε στρατηγικό όσο και τακτικό επίπεδο δείχνει   ικανότατη και προκαλεί την απορία της οποίας μόνη εξήγηση είναι ότι όλα τα βήματα ήταν προσεκτικά σχεδιασμένα , αλλά από ποιους ;
Είναι σίγουρο ότι η επιχειρηματική τάξη που στηρίζει την κυβέρνηση έχει εκπονήσει και την στρατηγική της στην σύγκρουση με την Γερμανία και την ΕΚΤ. Ο υπουργός οικονομικών κ.Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξη ότι δεν υπάρχει plan B και ότι εάν δεν υπάρξει συνεννόηση με τους δανειστές τότε ''ας έρθει ο Αρμαργεδών''
Πίσω από το θάρρος της κυβέρνησης βρίσκεται η Ρωσία και οι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν την υποστήριξη της και οι οποίοι ελέγχουν την κυβέρνηση.
Εάν δεν υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στο Eurogroup τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός και έξοδο από την ευρωζώνη αφού πρώτα κουρευθούν οι καταθέσεις.

Η έξοδος από το ευρώ είναι δεδομένη αλλά δεν θα γίνει τώρα και στο eurogroup της 16 Φεβρ. 2015 θα ισχυριθούν ότι δεν έφθασαν σε λύση και θα υποκριθούν ότι θα δώσουν άλλη μια ευκαιρία στον διάλογο, θα ανακοινώσουν νέο συνέδριο σε βάθος μερικών εβδομάδων μέχρι να διευθετήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της εξόδου και όλα αυτά πάντα σε γνώση και συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης η οποία βιάζεται να παραδώσει την χώρα στα χέρια των επιχειρηματιών που υποστηρίζονται από την Ρωσία και που θέλουν να κάνουν την στροφή προς ανατολάς.Απο τα μέσα Μαρτίου θα γίνει το κούρεμα των καταθέσεων και η έξοδος από την ευρωζώνη.Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο και για να διευθετηθούν οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για την βάση της Σούδας και να δοθούν οι εγγυήσεις για την συνέχιση λειτουργίας της (έρχεται και το χτύπημα στο Ιράν) . Επίσης σημαντικός παράγοντας τεράστιας σημασία είναι το ποιός θα πάρει τα πετρέλαια της Ελλάδας , Ρωσία ή Γερμανία και η διευθέτηση αυτού του θέματος μπορεί να καθυστερήσει την έξοδο μας από το ευρώ ακόμα και πέρα από τον Μάρτιο
Όλα αυτά δεν μπορούν να κριθούν επιγραμματικά ως καλά ή κακά, η κατάσταση είναι περίπλοκη .Ωστόσο είναι  και εξόχως απλή διότι μέσα στο ευρώ δεν υπάρχει μέλλον τουλάχιστον για την βιολογική επιβίωση του μισού ελληνικού πληθυσμού

ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΉΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ GREXIT 
Η έξοδος από το  ευρώ θα γίνει σε περίοδο αργίας. Την παραμονή της αργίας θα κλείσουν οι τράπεζες κανονικά και την πρώτη εργάσιμη μετά την αργία τα ΑΤΜ θα είναι κλειστά σε αναμονή πληρώσεως τους από το νέο νόμισμα το οποίο θα είναι η Νέα Δραχμή .
Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν σύντομα και χρήματα θα υπάρχουν στα χέρια των πολιτών ΄΄ισως ακόμα και χωρίς όριο αναλήψεων. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα του νέου νομίσματος αλλά η ισοτιμία του με το ευρώ , το δολάριο και το διεθνές συνάλλαγμα. Η ισοτιμία της νέας Δραχμής θα ξεκινήσει πιθανόν από το 1/1 . Εάν η ελληνική οικονομία δεν στηριχθεί με ενέσεις ρευστού από τρίτο εξωτερικό παράγοντα η αξία της νέας Δραχμής θα πέφτει καθημερινά και θα υποτιμάται.Η υποτίμηση δεν είναι κάτι κακό όταν εξάγεις αλλα΄στην περίπτωση της Ελλάδας όλα σχεδόν τα προϊόντα από πετρέλαιο μέχρι ντομάτες εισάγονται και αυτό επειδή η εγχώρια παραγωγή εχει ατροφήσει εφόσον στο περιβάλλον της ευρωζωνης και του ευρώ ήταν συμφερότερο για τους χονδρέμπορους να εισάγουν από το αγοράζουν εγχώρια προϊόντα και να στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή.
Οι εισαγωγές με την νέα Δραχμή θα καταστούν προβληματικές επειδή η ισοτιμία της δεν θα είναι καθόλου σταθερή και θα μεταβάλλεται κάθε μέρα -προς τα κάτω- με αποτέλεσμα οι ξένοι χονδρέμποροι προμηθευτές να αρνούνται την συναλλαγή με νέα Δραχμή μέχρι αυτή να σταθεροποιηθεί .Θα πρέπει όπως και παλιότερα να χρησιμοποιείται κάποιο σκληρό νόμισμα απο τα αποθεματικά του κράτους όπως δολάριο και φυσικά ευρώ. Δηλαδή ενω θα έχουνμε φύγει από την ευρωζώνη θα πρέπει και πάλι να έχουμε εξασφαλίσει κεφάλαια σε ευρώ ή και δολάρια για να μπορέσουμε να κάνουμε εισαγωγές , ειδικά σε καύσιμα.Είναι εύκολο να καταλαβαίνει κανείς ότι τα αποθέματα σε συνάλλαγμα σε μια χρεοκοπημένη χώρα θα είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα να τεθεί πλαφόν αγαθών στις εισαγωγές. Το σενάριο αυτό θα δημιουργήσει ελλείψεις σε καύσιμα , τρόφιμα και φάρμακα. Γιαυτό και ο ΥΠΕΘΑ κ Καμένος πρόσφατα κάλεσε την στρατιωτική βιομηχανία φαρμάκων να εντείνει τις προσπάθειες της.
Η έλλειψη καυσίμων θα φέρει περιορισμό ή και μηδενισμό των κινήσεων των πολιτών και μόνο κρατικά αυτοκίνητα θα κινούνται.
Για την έλλειψη τροφίμων θα γίνει προσπάθεια να τροφοδοτηθεί η αγορά με την ασθενική εγχώρια παραγωγή η οποία δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των αστικών κέντρων δεδομένου ότι όλα τα λαχανικά και τρόφιμα κατά πολύ μεγάλο μέρος εισάγονταν από ο εξωτερικό.
Η έλλειψη αγαθών και η υπερβολική ζήτηση θα ανεβάσει τις τιμές τους και ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί στα υψη.Η νέα δραχμή θα χάσει την αξία της εφόσον ακόμα και μερικές χιλιάδες δραχμές δεν είναι ικανές να φέρουν στο τραπέζι ένα κιλό ντομάτες.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι προσωρινή , της τάξεως μερικών εβδομάδων , μόνο εάν η Ελλάδα λάβει βοήθεια από την Ρωσία τόσο σε χρήμα όσο και σε καύσιμα και τρόφιμα. Κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι τα τρόφιμα ακόμα και η Ρωσία τα εισάγει, κάτι πολύ σωστό. Ωστόσο σιτάρια και κηπευτικά μπορούμε να εισάγουμε και από την Αίγυπτο και το Ισράήλ , χώρες οι οποίες όπως έχει ήδη αναφερθεί , είναι έτοιμες να σχηματίσουν συμμαχικό άξονα με την Ρωσία και την ευρασιατικη ένωση.
Είπατε τίποτα;
Ορίστε , έστω και με κάποιο εξαναγκασμό , η αρχή της ολοκλήρωσήης της ένταξης της Ελλάδας στην ευρασιατική ένωση 
 

Απ ότι φαίνεται η λύση αυτή θα ικανοποιήσει τόσο τους Γερμανούς (οι οποίοι θα επιδείξουν σκληρότητα προς παραδειγματισμό της Ισπανία-Πορτογαλίας -Ιρλανδίας) αλλά και την Ελληνική πλευρά η οποία όπως είπαμε αποτελείται από μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι ελέγχουν την κυβέρνηση και οι οποίοι θα μπορέσουν επιτέλους να προστρέξουν ανεμπόδιστα στην αγκαλιά της Ρωσίας.
Όμως τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι οι δύο πλευρές (Γερμανία- Έλληνες επιχειρηματίες και κυβέρνηση) δεν συνεργάζονται παρασκηνιακά ακριβώς για τη επίτευξη του ''διαζυγίου''
Ο Πούτιν και η Μέρκελ τελευταία συνεδριάζουν συνεχώς -πολλές φορές για πάνω από δεκαέξι ώρες και μάλιστα χωρίς μεταφραστές- δήθεν για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης.
Όπως έχει ήδη γραφθεί στο hellenic Sunrise ο Πούτινν και η Μέρκελ θα καταλήξουν σε συμφωνία διαμοιρασμού της Ουκρανίας κάτω απο την μύτη των ΗΠΑ. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ Η μυστική συμφωνία Πούτιν -Μέρκελ για την επίλυση του Ουκρανικού προβλήματος )

Ωστόσο στις διαβουλεύσεις αυτές κανονίζεται και το μέλλον της Ελλάδας και Μ.Ανατολής.
Η Μέρκελ θέλει την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη εφόσον έχει ξεφορτωθεί τα ''τοξικά'' ελληνικά ομόλογα και πιστεύει ότι ο ακρωτηριασμός ενός μέλους θα φοβίσει τα υπόλοιπα και θα εμποδίσει την γάγγραινα.Το πρόβλημα όμως είναι τα ελληνικά πετρέλαια.Ποιος θα τα πάρει;
Εάν η Μέρκελ στο eurogroup της 16 Φεβρ.αποβάλλει την Ελλάδα από τη ευρωζώνη τότε να είστε σίγουρη ότι το έχει συμφωνήσει από κοινού με την Ρωσία Έτσι η Ελλάδα θα καταλήξει στο Ρωσικό στρατόπεδο  και ο Πούτιν θα αποκτήσει επιτέλους πρόσβαση στο Αιγαίο , Μεσόγειο κτλ.
Το αντάλλαγμα που θα ζητήσει η Γερμανία ίσως να είναι τα Ελληνικά πετρέλαια. Εκεί είναι το πρόβλημα και γιαυτό δεν μας έχουν πετάξει ακόμα έξω από την ευρωζώνη ακόμα από την εβδομάδα που μας πέρασε ( 9-14 Φεβ 2015)και αυτό διότι ακόμα Μερκελ και Πούτιν διαπραγματεύονται.
Οι ΗΠΑ είναι γεωπολιτικά,οικονομικά και στρατιωτικά ανύπαρκτες ωστόσο ετοιμάζουν χτύπημα στο Ιράν και πιέζουν την Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για να διατηρήσουν την βάση της Σούδας στην Κρήτη.Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για την δυστοκία των διαβουλεύσεων της περασμένης εβδομάδας.
Ότι και να συμβεί στο μεσοπρόθεσμο να είστε σίγουροι ότι μακροπρόθεσμα ότι η Ελλάδα οδηγείται στην σύγκρουση με την Ευρώπη και την ένταξη στην υπο διαμόρφωση συνομοσπονδία όμορων κρατών αλλά και Μεσογειακών. 
Ας πάμε λίγο πίσω , στην δεκαετία του 90 στην Τουρκία όπου ξαφνικά παρατηρήθηκε μια μεταστροφή της Τουρκικής ελίτ και των πλούσιων γόνων της προς τον χριστιανισμό.Οι νέοι πλούσιοι της Τουρκίας έχοντας την δυνατοτητα να ταξιδεύουν και να δέχονται επιδράσεις από τον δυτικό κόσμο κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να αποκηρύξουν τον οθωμανισμό και ασπασθούν τον χριστιανισμό.
Την εποχή εκείνη πολλοί πλούσιοι Τούρκοι έγιναν καθολικοί εφόσον τόσο οι χώρες που δραστηριοποιούνταν ήταν καθολικές και ο καθολικισμός ήταν για τους τουρκους συνώνυμο της κοσμικής Δύσης( Εκατομμύρια Ορθόδοξοι κρυπτοχριστιανοί υπάρχουν βεβαίωςαλλά σε πληθυσμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τους πλούσιους κεφαλαιοκράτες).
Από τότε διαμορφώθηκε η πρώτη ιδεά για την απόσχιση της Δυτικής Τουρκίας και την δημιουργία ενός νέου τουρκικού κράτους με πρωτέυουσα την Κωνσταντινούπολη, του οποίου οι ηγετες θα προέρχονταν από την επιχειρηματική ελίτ και το οποίο θα προχωρούσε σε συνομοσπονδία με την Ελλάδα. ( Μια πρώτη ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ Τα σχέδια του Ερντογάν για την ομοσπονδοποίηση της Τουρκίας σε οχτώ επαρχίες )
Σε κάθε περιπτωση στου κύκλους του τουρκικού jet set και hgih society θεωρούνταν βάρβαρος όποιος ήταν μουσουλμάνος.Το 2003 ο ισλαμιστής Ερντογάν αναλαμβάνει την εξουσία και με την βοήθεια του Κατάρ σφίγγει τα λουριά και εργάζεται για την δημιουργία θεοκρατικού κράτους. Ωστόσο στάθηκε αδύνατο να αλώσει τους πληθυσμούς των δυτικών παράκτιων επαρχιών και της ανατολικής Θράκης. 
Η Τουρκική επιχειρηματική ελίτ έχει άρρηκτους δεσμούς με την αντίστοιχη ελληνική ( ενδεικτικά και μόνο , την κορυφή του παγόβουνου δείτε εδώ http://www.fpress.gr/epiheiriseis/item/25093-oi-ellines-epiheirimaties-ependyoyn-stin-toyrkia
Η Ευρωπαϊκή και γενικότερα Δυτική επιχειρηματική ελίτ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για τις αντίστοιχες ελληνικές και τουρκικές. Εξάλλου παρόλο που η Ελλάδα γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη πολιτισμικά ανήκει στην Μ.Ανατολή και σε κάθε περίπτωση ένα ελληνικό προϊόν είναι πιο πολύ αποδεκτό στους Άραβες παρά στους Ευρωπαίους. 
Ο τρόπος που οι Έλληνες κάνουν μπίζνες, οργανώνουν τα εργοστάσια τους, χειρίζονται το προσωπικό και αντιλαμβάνονται την αγορά έχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης στην ανατολή από ότι στην Δύση. 
Αλλά και η Ρωσία ανατολή είναι.Η Ρωσία δεν αποτελεί ευρωπαϊκό αλλά ούτε και δυτικό κράτος.Αλλά στο κάτω κάτω της γραφής ,ποιος χρειάζεται την Δύση ; 
Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η παρούσα κυβέρνηση υποστηρίζεται και κατευθύνεται από την ελληνική επιχειρηματική ελίτ των παλαιών ΄΄τζακιών'' , ελίτ που από το 1981 και εντεύθεν παραγκωνίσθηκε από τις επιχειρηματικές κλίκες που δημιουργήθηκαν τότε με αδιαφανείς διαδικασίες. Οι ελίτ  που ελέγχουν -υποστηρίζουν την κυβέρνηση είναι αποφασισμένες να εξοντώσουν τους εθνικούς εργολάβους, να εξυγιάνουν την τραπεζική συμμορία και να ανεξαρτοποιήσουν την Ελλάδα από την Ευρώπη σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση να συνδέσει την χώρα με τα ρωσικά συμφεροντα αλλά και να κάνει ένα άνοιγμα προς ανατολάς , άνοιγμα του οποίου το εύρος είναι άγνωστο που θα φθάσει,ίσως και σε συνομοσπονδια με την Τουρκία .Το θέμα είναι τεράστιο και θα επανέλθουμε, προς το παρόν διαβάστε το παρακάτω άρθρο σχετικά με τα σχέδια του γνωστού ανθέλληνα Κίσιντζερ για την Μ.Ανατολή και Βαλκάνια.Το άρθρο δεν στηρίζεται σε πηγές και ούτε τις αναφέρει, συνεπώς μπορεί άνετα κάποιος να το απορρίψει ως ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας.Ωστόσο καλό είναι να το μελετήσετε έστω και ως υπόθεση εργασίας.


Το Σχέδιο Κίσσιντζερ για Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο
Το περίφημο «Σχέδιο Κίσσινγκερ» ή «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», πρωτοδιατυπώθηκε από τον γνωστό Αμερικανοεβραίο Υπουργό Εξωτερικών πριν τριάντα περίπου χρόνια.

Γνωστός θαμμώνας των λεσχών της διεθνούς παρασκηνιακής πολιτικής, ο Κίσσινγκερ λέγεται ότι διατύπωσε ένα σχέδιο που ήδη από το 1950 είχε περάσει από την επεξεργασία της γνωστής ομάδας Μπίλντεμπεργκ. Η ομάδα αυτή, που για πολλούς μελετητές αποτελεί ένα είδος «παγκόσμιας υπερκυβέρνησης», θεωρείται ο βασικός φορέας πραγματοποίησης του εν λόγω σχεδίου. Η έγκριση της ΕΣΣΔ και μετέπειτα της Ρωσίας, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του. Η ενεργός συμμετοχή της εξάλλου αποτελούσε βασικό πρόκριμα για την έναρξή του. Έτσι σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται ότι λαμβάνει άμεσα μέρος σε αυτό. Περισσότερο ακόμη δε δια της συμφωνίας συνεργασίας και μερικής συμμετοχής της στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που υπογράφηκε πρόσφατα.Περιληπτικά το επονομαζόμενο σχέδιο Κίσσινγκερ προβλέπει τη λύση των προβλημάτων της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με τη δημιουργία μίας συνομοσπονδίας κρατών, των επονομαζομένων «Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου». Οι ΗΠΑ και η Ρωσική Ομοσπονδία, επιδιώκοντας την προστασία των ζωτικών συμφερόντων τους στην περιοχή (πετρέλαια, φυσικό αέριο, Στενά Βοσπόρου και Σουέζ, ελεύθερη πρόσβαση στον Ινδικό Ωκεανό, αντιμετώπιση Ισλαμισμού και εθνικισμών, αντιμετώπιση επικίνδυνων κρατών τύπου Ιράκ, ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοινωνικές επαναστάσεις, αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, εξασφάλιση άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών, διασφάλιση του εμπορίου τους), προσπαθούν να πετύχουν τη δημιουργία αυτής της συνομοσπονδίας. Με την ενοποίησή τους, τα κράτη θα εκχωρήσουν την εξουσία τους σε ζωτικούς τομείς (άμυνα, ασφάλεια, οικονομία, εξωτερική πολιτική) σε κεντρικά όργανα, εύκολα ελεγχόμενα από τις θεωρούμενες μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσική Ομοσπονδία).Συγχρόνως ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που είναι ήδη ενταγμένο σε αυτή ή θεωρείται πεδίο μελλοντικής διεύρυνσης (Βαλκάνια), θα αποκοπεί ή θα αποτελέσει τμήμα μίας «χαλαρά συνδεόμενης» με αυτή πτέρυγας που θα εκτείνεται προς ανατολάς. Και στις δύο περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί πλήγμα, είτε με έναν ακρωτηριασμό του νοτίου τμήματός της, είτε διότι θα υποχρεωθεί σε χαλαρή ενσωμάτωση και των προβληματικών κρατών της Μέσης Ανατολής. Για να πραγματοποιηθούν όμως τα παραπάνω, απαιτείται κατ΄αρχάς η αποδυνάμωση και διάσπαση των κρατών της ευρύτερης περιοχής. Η διάσπαση θα οδηγήσει γρήγορα στην ανάγκη σύμπτυξης ευρύτερης πολιτικής και θεσμικής συνεργασίας που θα εξελιχθεί σε συγκρότηση συνομοσπονδίας. Η επιμέρους εξασθένιση των «κρατιδίων», θα τα υπάγει άμεσα στον έλεγχο των υπερδυνάμεων και θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας «υπεραγοράς», από την Αδριατική ως την Κασπία και από τον Δούναβη, μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα.Πρέπει να επισημανθεί στο σημείο αυτό, ότι η τελική διαμόρφωση της περιοχής που θα προκύψει από την προώθηση του σχεδίου, δεν είναι γνωστή επακριβώς ούτε στους ίδιους τους αρχιτέκτονές του. Πολλοί παράγοντες, όπως οι αντιδράσεις των λαών, οι καθυστερήσεις και οι εσωτερικοί «διακανονισμοί», το επηρρεάζουν άμεσα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται το 1989. Τότε προέβλεπε αρχικά τον διακανονισμό του προβλήματος Ισραήλ-Παλαιστινίων. Το Ισραήλ έπρεπε και αυτό να «διασπασθεί». Ο στόχος παραλίγο να πραγματοποιηθεί πρόσφατα. Απρόβλεπτοι όμως παράγοντες, όπως η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν, οι αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος Λικούντ και οι αντιθέσεις για την τύχη της Ιερουσαλήμ το φρέναραν. Σήμερα η χαλαρή αντίδραση των μεγάλων δυνάμεων στη βάρβαρη βία των δύο πλευρών πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σύντομα στο ποθητό αποτέλεσμα. Είναι λογικό και ευκταίο οι δύο λαοί θα κουραστούν και θα επέλθει μεταξύ τους συμφωνία, έστω και αν αυτή είναι μέρος ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου.Η δεύτερη φάση, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, προέβλεπε διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Ο στόχος ήδη επετεύχθει. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάτι άλλο επ΄αυτού, πέραν του ότι η τελευταία συμφωνία Σερβίας-Μαυροβουνίου εξάλειψε ακόμη και την ονομασία Γιουγκοσλαβία. Η Τρίτη φάση θεωρείται ότι προωθεί την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου (αφού πρώτα έχει διασπασθεί σε δύο «κρατίδια»). Και η συγκεκριμένη φάση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Εδώ όμως αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται περισσότερο ενδιαφέροντα : Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το σχέδιο, στην αρχική του μορφή προέβλεπε ακόμη:

  1. Αυτονόμηση Κρήτης, Δωδεκανήσων, νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και Δυτικής Μικράς Ασίας.
  2. Αυτονόμηση της Ανατολικής, της Δυτικής Θράκης και της Νοτίου Βουλγαρίας.
  3. Αυτονόμηση του Κουρδιστάν και ίσως του Πόντου
  4. Διάσπαση του Ιράκ (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί).
  5. Ειρήνευση στην περιοχή του Λιβάνου και του Γκολάν (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί).
  6. Αποσταθεροποίηση της Συρίας.

Ήδη από το 1989, είχε αποκαλυφθεί, ότι η άμβλυνση των ελληνοτουρκικών διαφορών θα έχει ως μακροπρόθεσμους στόχους :

  1. Την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.
  2. Την αποστρατιωτικοποίηση Ίμβρου και Τενέδου.
  3. Την αποστρατιωτικοποίηση των Τουρκικών ακτών της Μικράς Ασίας, μέχρι εκεί, που όπως λένε, δεν φτάνει πιο πέρα.
  4. Την ίδρυση ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων (τουριστικών, πετρελαϊκών, εμπορικών, βιομηχανικών) και την ίδρυση ζώνης ελεύθερου εμπορίου στο Αιγαίο και στις Μικρασιατικές ακτές μεταξύ των δύο κρατών, στα πλαίσια μίας μικτής ζώνης κυριαρχίας, που θα εξελιχθεί σε αυτόνομο «κρατίδιο-μαξιλάρι» των τοπικών διενέξεων, διεθνούς επιρροής και ελεγχόμενο από τον ΟΗΕ.Τα προαναφερθέντα βεβαίως προϋποθέτουν τη δημιουργία του ήδη καλλιεργηθέντος κλίματος φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Ως αφετηρία υπήρξαν οι περίφημοι σεισμοί. Σήμερα μιλάμε για διάλογο εφ΄όλης της ύλης, υπό την επιρροή που ενεργούν τα ΜΜΕ και στους δύο λαούς. Θεωρώ δεδομένο ότι τα παρασκήνια της Διεθνούς πολιτικής πλάθουν στόχους και σχεδιασμούς προοπτικής τουλάχιστον πενήντα ετών. Οι «ΗΠΑΜ», όπως προανέφερα, θα αποτελέσουν μάλλον την αυτόνομη πτέρυγα μίας αδύναμης Ευρωπαϊκής Ένωσης με επέκταση προς ανατολάς. Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για τους υποστηρικτές της έννοιας κράτος-έθνος, τους πατριώτες και τους ηγέτες κοινωνικών κινημάτων, αν όλοι οι προαναφερθέντες σχεδιασμοί είναι αληθινοί.Οι μεγάλες δυνάμεις που δεν ήθελαν, ούτε θέλουν να εξαπολύσουν αυτοκαταστροφικούς πολέμους η μια εναντίον της άλλης, επέλεξαν την οδό του τεμαχισμού των κρατών μέσω πολέμων ήπιας έντασης και ανάγκης για ειρήνη και καλή ζωή. «Διαίρει και βασίλευε», είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής τους. Ο άλλος είναι η τακτική PANDORA’S BOX. Το περιτύλιγμα όμορφο : Ειρήνη, ευημερία της μεσαίας τάξης, καλοπέραση, ανατροπή απαρχαιωμένων θεσμών, δημοκρατία, νέα προοδευτική ηθική. Θα ήταν ευχής έργο και το περιεχόμενο να είχε ίδια χροιά. Αντ΄αυτού όμως μάλλον θα υπάρξει πολιτιστική ισοπέδωση, εξαθλίωση των φτωχών ανθρώπων, άκρατος φιλελευθερισμός, αποικιοκρατική εκμετάλλευση, στέρηση της ελευθερίας, απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας, εξάρτηση, ψευδής αυτονομία. Μοναδική ελπίδα είναι η αντίσταση των κρατών (που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις τους σχεδιαστές) και η καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου, εξαιτίας εσωτερικών ανταγωνισμών στους ηγετικούς κύκλους των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας που καθοδηγούν τις τύχες του κόσμου και της «παγκοσμιοποίησης». Η επιδίωξη της ειρήνης είναι κοινός στόχος όλων των ανθρώπων. Ο Θεός να φωτίσει τους οραματιστές τέτοιων μεγαλόπνοων σχεδίων, ώστε ακόμη και αν πραγματοποιηθούν να εξαλείψουν όλες τις επικίνδυνες συνέπειές τους. Τελικά, όλοι είμαστε συγχρόνως σχεδιαστές και αντικείμενο των σχεδίων αυτών. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε... 
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή (αντιγραφή γίνεται με CTR+A)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων