ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

Ο εκβιασμός ήταν τελικά για τις τράπεζες, θα κατέρρεαν χωρίς συμφωνία στο Eurogroup

February 21, 2015
Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, υποστήριξε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters.

“Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη”, είπε ο Νούναν σε δηλώσεις που έκανε στην ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTE, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael.
“Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα”, πρόσθεσε ο Ιρλανός υπουργός.
Ο Νούναν, που στις διαπραγματεύσεις φέρεται να ακολούθησε τη “σκληρή γραμμή” απέναντι στην Ελλάδα που πρόκρινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ μικρό περιθώριο για παραχωρήσεις. “Το πολιτικό πρόβλημά τους (σ.σ. της Αθήνας) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση… Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά”, πρόσθεσε.
“Αυτό που συμφωνήθηκε είναι μια διαδικασία που τους επιτρέπει να συνεχίσουν στη γραμμή του προγράμματος που έχουν ήδη”, κατέληξε ο Νούναν.Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει: Αν δεν συμφωνούσαμε οι τράπεζες της Ελλάδας θα κατέρρεαν την Τετάρτη

21|02|2015

Για την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπιζε η Ελλάδα σε περίπτωση που το τελευταίο Eurogroup έφτανε σε αδιέξοδο μίλησε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν.
Ο κ. Νούναν, ο οποίος φέρεται να υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι «Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη».
«Εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα καταστρεφόταν σε λίγες ημέρες» πρόσθεσε ο Μάικλ Νούναν.
Πάντως, ο Ιρλανδός υπουργός επισημαίνει, μιλώντας στο δίκτυο RTE, ότι η Αθήνα θα έχει πολιτικό πρόβλημα καθώς πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους.
« Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά» σημείωσε ο Μάικλ Νούναν.
«Ηταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ιρλανδός υπουργός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων