ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!! ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στην εθνική οικονομία - Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο τον Ιούνιο


26/02/2015 

Πρόβλημα ρευστότητας στο κράτος σημαίνει....ότι θα μετεξελιχθεί σε πρόβλημα ρευστότητας στην κοινωνία. 
Σοβαρό πρόβλημα ρευστότηταςέχει ανακύψει στην εθνική οικονομία.
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται τόσο κοντά σε καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας ελλείψει ρευστότητας.
Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ελάχιστα, το χρηματοδοτικό κενό παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης φθάνει τα 5 με 7 δισεκ. ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η νέα κυβέρνηση θα συρθεί σε νέο μνημόνιο τον Ιούνιο.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια για να χρηματοδοτηθεί η οικονομία.

Κατά ορισμένες εκτιμήσεις η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 12-16 δισεκ. ευρώ που σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Τα εναπομείναντα κεφάλαια του δεύτερου μνημονίου δεν μπορούν να εκταμιευθούν μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της εθνικής οικονομίας από την Τρόικα που μετονομάστηκε σε θεσμούς.
Άρα η κυβέρνηση ίσως υποχρεωθεί να ζητήσει τα εναπομείναντα κεφάλαια του δεύτερου μνημονίου που σημαίνει πιστή εφαρμογή του μνημονίου.
Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός.
Ήδη 30 βουλευτές καταψήφισαν ή δήλωσαν παρών στην κρίσιμη ψηφοφορία για την παράταση της δανειακής σύμβασης.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει στην βουλή προς ψήφιση την δανειακή σύμβαση και το ερώτημα που εγείρεται είναι ποιοι θα την ψηφίσουν...αν την ψηφίσουν.
Η διαχείριση της εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει πολύ δύσκολα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωθεί να υπογράψει νέο μνημόνιο τον Ιούνιο για να καλυφθεί το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα.
Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο...που πλέον έχει μετεξείχθεί σε πιστωτική ασφυξία σε πρόβλημα ρευστότητας του κράτους.
Πρόβλημα ρευστότητας στο κράτος σημαίνει....ότι θα μετεξελιχθεί σε πρόβλημα ρευστότητας στην κοινωνία.

Τρικυμία στην κυβέρνηση λόγω έλλειψης ρευστότηταςΦωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOCΛύση στο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα αναζητάει η κυβέρνηση.
Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης όσο και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης παραδέχθηκαν την ύπαρξη προβλημάτων ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και τόνισαν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το ζήτημα μέσω μέτρων που θα ληφθούν. Δεν διευκρίνισαν ωστόσο τι μέτρα θα είναι αυτά: πρόσθετοι ή έκτακτοι φόροι, για παράδειγμα;
Σακελλαρίδης: Υπάρχουν και δημοσιονονικά κενά και χρηματοδοτικά κενά
 ΠΗΓΗ http://www.iefimerida.gr/news/193455/trikymia-stin-kyvernisi-logo-elleipsis-reystotitas
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Βήμα FM 99,5, παραδέχθηκε πως «προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη».
Μάλιστα, πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας και στη συνέχεια μίλησε για μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν: «Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία, αλλά σίγουρα αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους, αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει».
Φλαμπουράρης: Υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και δημοσιονομικό κενό
Πρόβλημα ρευστότητας παραδέχθηκε πως έχει η ελληνική οικονομία και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στο Mega, αλλά τόνισε πως το ζήτημα «θα λυθεί με τα νέα μέτρα που θα λάβουμε». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, έκανε λόγο και για τη δέσμευση περιουσιών 17 φορολογουμένων που έγινε την Τετάρτη με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.
«Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε παράταση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας»
Ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε, πάντως, πως ακόμη κι αν υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την κάλυψη υποχρεώσεων (ΔΝΤ, τόκοι, έντοκα γραμμάτια) στα τέλη Μαρτίου, θα ζητηθεί παράταση για την αποπληρωμή τους.
«Αν έως το τέλος του μήνα (Μαρτίου) έχουμε μαζέψει 1,4 δισ. ευρώ και δεν έχουμε 400 εκατ. ευρώ ακόμη, θα ζητήσουμε παράταση για έναν-δύο μήνες. Δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός για 400 εκατ. ευρώ. Δεν συμφέρει κανέναν», τόνισε.
Ερωτηθείς για σενάρια που εκτιμούν μεγάλο δημοσιονομικό κενό για τα επόμενα χρόνια, καθώς και για την πρόβλεψη ότι λόγω αυτού μπορεί να υπάρξει νέο μνημόνιο -κάτι που φαίνεται να συμμερίζεται και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε- ο κ. Φλαμπουράρης το αρνήθηκε και σχολίασε: «Μετά την υπογραφή της συμφωνίας λέει ότι θα υπάρχει νέο μνημόνιο; Υποσκάπτει τη συμφωνία».
Το αλαλούμ με το δημοσιονομικό κενό
Με διαρροές το υπουργείο Οικονομίας μιλούσε χθες το βράδυ για «τρύπα» στον προϋπολογισμό 5-7 δισ. ευρώ («δημοσιονομικό κενό»), αντί για 2,5 δισ. που αναμενόταν!

Την είδηση-σοκ μετέδωσε πρώτο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε πως το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ, αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν από τις εκλογές.

Ο κ. Σταθάκης, μέσω Τwitter, διέψευσε αργά το βράδυ ότι υπάρχει τέτοιο δημοσιονομικό κενό και επικαλέστηκε επίσημη δήλωση που είχε κάνει λίγο νωρίτερα πως σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων -με αφορμή τα στοιχεία που δείχνουν «μαύρη τρύπα» 1 δισ. στα έσοδα από τον πρώτο μόλις μήνα εκτέλεσης του νέου Προϋπολογισμού.

Ωστόσο, ο κ. Σταθάκης δεν διέψευσε και τη συζήτηση που πράγματι είχαν χθες δημοσιογράφοι με κορυφαίο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομίας. Άλλες πηγές, μάλιστα, επιβεβαίωναν ότι υπήρξε σχετική αναφορά σε «δημοσιονομικό κενό 5-7 δισ. ευρώ», διευκρινίζοντας ότι αυτή αφορούσε τη διετία 2015-2016.

Κανείς στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό των 7 δισ. ευρώ, το οποίο φαντάζει υπερβολικό και τρομάζει και θα ήταν αδύνατον να καλυφθεί χωρίς τη λήψη έκτακτων σκληρών μέτρων, ακόμα και με περικοπές μισθών και συντάξεων.

Aλλα στις διαρροές, άλλα στο twitter
Διαψεύδοντας, λοιπόν, ο κ. Σταθάκης γράφει στο Twitter:  
«Όποιος παρακολούθησε σήμερα στην τηλεόραση τις δηλώσεις μου (…) κατάλαβε ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αναφέρονται σε δημοσίευμα, περί δήθεν δημοσιονομικού κενού 5-7 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω ότι το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας» τονίζει ο κ. Σταθάκης.

Ομως, στις δηλώσεις του στις κάμερες ο κύριος Σταθάκης είχε πει επί λέξει:

«Θα υπάρξει λύση για την χρηματοδότηση της Οικονομίας με πολύ ομαλό και σταθερό τρόπο». Μιλώντας δηλαδή για «λύση για την χρηματοδότηση της Οικονομίας», απαντούσε για το χρηματοδοτικό κενό και όχι για το δημοσιονομικό (όπως έλεγε στο Twitter) τα οποία προφανώς –αν και υπουργός Οικονομίας- έδειχνε να τα συγχέει μεταξύ τους.
 


Βαρουφάκης: Εχουμε χρηματοδοτικό κενό
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραδέχθηκε χθες ότι το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού «δεν αγγίχτηκε» στις συζητήσεις με τους «θεσμούς», αναδεικνύοντας τη σημασία του προβλήματος. Μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε: «Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τη ρευστότητα του Δημοσίου». Αλλά πρόσθεσε ότι «σ’ αυτό που θα έχουμε πρόβλημα και είναι δεδομένο ότι θα έχουμε πρόβλημα είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ τώρα και της ΕΚΤ τον Ιούλιο».
Μιλώντας στο Bloomberg, υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να διαθέσει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα στο ΔΝΤ για τις αποπληρωμές του Μαρτίου, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Πηγή: Τρικυμία στην κυβέρνηση λόγω έλλειψης ρευστότητας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/193455/trikymia-stin-kyvernisi-logo-elleipsis-reystotitas#ixzz3SqfJ4d9OΟ Σακελλαρίδης δεν διευκρίνισε πώς θα κυρωθεί η συμφωνία με την Ε.Ε.


«Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά θα λυθεί», δήλωσε


Ο Σακελλαρίδης δεν διευκρίνισε πώς θα κυρωθεί η συμφωνία με την Ε.Ε.

εκτύπωση 
Αθήνα 
Πρόβλημα ρευστότητας παραδέχεται η κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα θα λυθεί, μέσω των μέτρων που λαμβάνονται.
Συνέντευξη Γ. Σακελλαρίδη
ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=680497
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης ότι «υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας» και υποστήριξε ότι «θα λυθεί με έναν τρόπο που δεν θα βλάπτει τις δύο πλευρές».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα επικυρωθεί η συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε:

«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς».

Ο κ. Σακελλαρίδης απέφυγε να απαντήσει για το αν η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.  «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες» ήταν η απάντησή του.

Υποστήριξε, πάντως, ότι ακόμη και στελέχη που δεν επικύρωσαν την συμφωνία στη συνεδρίαση της ΚΟ, θα υπερψήφιζαν εάν ερχόταν στη Βουλή.

Το θέμα τέθηκε τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση πρόκειται για «νομικό και όχι πολιτικό» ζήτημα.

Κυβερνητικοί κύκλοι, που πιστεύουν ότι δεν απαιτείται ψηφοφορία, σημειώνουν ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφίστηκε η παράταση και του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, επομένως αυτή τη στιγμή τίθεται προς συζήτηση το κατά πόσο η όποια συμφωνία θα πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο. Το θέμα διερευνάται νομικώς, κάτι που επιβεβαιώνει και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Στελέχη της πλειοψηφίας, όπως ο Νίκος Παππάς, αλλά και της μειοψηφίας, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συμφωνούν ότι η συμφωνία δεν πρέπει απαραιτήτως να ψηφιστεί από τη Βουλή. Αντίθετη γνώμη διατυπώνουν στελέχη που ανήκουν στην λεγόμενη ομάδα των 53, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο

Για τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία
«Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει.»
Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
«Αυτή η ιστορία θα προχωρήσει και θα προχωρήσει άμεσα. Δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε. Επειδή ακριβώς περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων το ζήτημα των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εμείς αυτό που θα δούμε είναι το βέλτιστο τρόπο, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ανακούφισης αυτών των οφειλετών και το πρόβλημα της εισροής των χρημάτων. Εμείς αυτή τη στιγμή λειτουργούμε σε σχέση με αυτό το ζήτημα ως ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα φέρει πολύ σύντομα αυτό το νομοσχέδιο. Δεν θα αλλάξει κάτι υπό την πίεση των δανειστών. Αν αλλάξει κάτι, θα αλλάξει μόνο μέσα από μια διαβούλευση η οποία γίνεται στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί αυτοί οι τρόποι. Ακριβώς γι’ αυτό ψάχνουμε να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας που να θεωρεί τον εαυτό του κοροΐδο.»
Για την αναπροσαρμογή του Φ.Π.Α
«Δεν υπάρχει περίπτωση, πάντως, να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών,  χωρίς ωστόσο να μπορώ αυτή τη στιγμή να πω κάτι παραπάνω. Είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών. Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά. Μιλάμε για μια εξειδίκευση, η οποία πρέπει να γίνει ανά υπουργείο σε σχέση με αυτή τη λίστα, μια εμβάθυνση.»
Για τη συμφωνία του Eurogroup
«Σε καμιά περίπτωση  δεν μιλάμε για παράταση του μνημονίου. Όχι επειδή δεν θέλουμε εμείς να μιλάμε και θα μας ενοχλούσε αλλά γιατί στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για παράταση του μνημονίου. Και γιατί δεν μιλάμε; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει παράταση του μνημονίου, παρόλο που της ζητήθηκε επιτακτικά σε δυο Eurogroup. Το ζήτημα για το μνημόνιο είναι ότι έχει μπει στο χρονοντούλαπο ως πλαίσιο πολιτικής που προωθεί τη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών. Και σας το λέω με πάσα ειλικρίνεια, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να υπογράψει τέτοιου τύπου πολιτικές.»
Για τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ
«Στο τέλος έγινε μια ενδεικτική ψηφοφορία, όπου η πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας. Ακόμα και αυτοί, οι οποίοι καταψήφισαν, δεν σημαίνει ότι αν θα ερχόταν στη Βουλή αυτή η συμφωνία δεν θα ψήφιζαν υπέρ. Όταν λέμε ότι είναι μια ενδεικτική ψηφοφορία στο  εσωτερικό της ΚΟ, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του με αυτό τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα στο επίπεδο του Κοινοβουλίου.»
Για το αν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή
«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες-επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς.»
Για το πώς θα γίνει αν είναι πράξη νομοθετικού περιεχομένου
«Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων