ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑσάρωση0001

Διαβάστε παρακάτω δύο άρθρα ,το πρώτο του κ..Ν. Χειλαδάκη και το δεύετρο του hellenic sunrise σχετικά με τις προετοιμασίες και αιτίες για τις οποίες η Ρωσία τελκά θα εισβάλει στην Τουρκία. Ένας από τους κύριους παράγοντες , εάν όχι ο κυρίότερος , είναι ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο των ισαλμοπίθηκων εναντίον της Τσετσενίας.Στην Τσετσενία εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες μαίνεται πόλεμος Ρωσίας και της τοπικής ρωσόφιλης κυβέρνησης ενατίον των ισλαμιστών Τσετσένων οι οποίοι πρώτοι έχουν μιλήσει για την δημιουργία ισλαμικού χαλιφάτου στον Καύκασο,πολύ πριν την δημιουργία του σημερινού στην Μ.Ανατολή.Τα παρακάτω άρθρα αφιερώνονται σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν έχει συνάψει συμμαχία με την Τουρκία λόγω αγωγών.

ΠΩΣ «ΧΤΥΠΑΜΕ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟ… ΡΩΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
πηγή http://nikosxeiladakis.gr/%CF%80%CF%
Μια πολύ ανησυχητική είδηση που έρχεται από την Ρωσία έχει κυριολεκτικά ταράξει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Πρόκειται, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, για μια «εντολή» που έχει δοθεί στην Ρωσική Ακαδημία Πολέμου σχεδίων επίθεσης κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων της Τουρκίας και της Λετονίας στην Βαλτική Θάλασσα.

Όπως αναφέρεται ο Ρώσος στρατηγός, Oleg Makareviç, έχει προβάλει προσομοιώσεις των τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων με εντολή χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Η είδηση αυτή πέρασε στην τουρκική πλευρά από την ρωσική εφημερίδα Kommersant, και έχει βάλει σε μεγάλη περίσκεψη τους Τούρκους καθώς για πρώτη φορά διαφαίνεται τόσο φανερά η προοπτική να δεχτούν μια σοβαρή επίθεση από την Ρωσία.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Ρώσος στρατηγός έδωσε αυτές τις εντολές επισημαίνοντας τον κίνδυνο επέκτασης της ουκρανικής κρίσης με συνέπεια η Τουρκία, που είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά και η Λετονία, να αποτελέσουν δυνητική απειλή για την Ρωσία.  
Παράλληλα από τους Ρώσους επισημαίνεται ο κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη δράση των Τζιχαντιστών, που έχουν βάσεις εξόρμησης σε τουρκικό έδαφος, για να διενεργήσουν επιχειρήσεις σε βάρος της Ρωσίας κυρίως στην γειτονική με την Τουρκία περιοχή του ρωσικού Καυκάσου.
Ο Ρώσος στρατηγός Oleg Makareviç, όπως αναφέρεται, είναι της άποψης που επικρατεί και στην Ρωσική Ακαδημία Πολέμου ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες από όπου η Ρωσία μπορεί να δεχτεί επιθέσεις στο εγγύς μέλλον. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, θα πρέπει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες και να έχουν ετοιμοπόλεμα σχέδια αντιμέτωπης της τουρκικής απειλής.
Όπως φαίνεται «χοντραίνει» πολύ το παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή μας με βασικό παίκτη την Ρωσία του Πούτιν. Εδώ εναπόκειται να δούμε ποια είναι η δική μας θέση σε όλη αυτή την εξελισσόμενη κρίση με πολλαπλές συνέπειες. Εδώ χρήσημο είναι να θυμηθούμε κάτι πολύ σημαντικό. Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα, (από προσωπική εμπειρία), υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
   
 ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  24-Φεβ-2013
                                                                                      Greek Spirit
Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας έχει απόλυτη σχέση με τα μακροπρόθεσμα σχέδια του Πούτιν για την επανασύσταση της Ρωσικής ομοσπονδίας με όλα τα κράτη τα οποία αποτέλεσαν την Σοβιετική Ένωση . Η επανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας που έχει ως όραμα ο Πούτιν περνάει από την Μ.Ανατολή και την Τουρκία.
1. Η ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΑΡ.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Η Ρωσία ως κυριότερο πρόβλημα
ασφάλειας έχει την περιοχή του Καυκάσου και της Τσετσενίας όπου ισλαμιστές αντάρτες οραματίζονται την δημιουργία ισλαμιστικού εμιράτου . Η δράση τους δεν περιορίζεται στην ένοπλη αντιπαράθεση στο έδαφος της Τσετσενίας αλλά εκδηλώνεται με  αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσική επικράτεια. Οι ισλαμιστές αντάρτες του Καυκάσου μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου στην Συρία λάμβαναν την διακριτική βοήθεια της Δύσης η οποία διέβλεπε μια σημαντική ευκαιρία για την διατήρηση ενός μετώπου χαμηλής έντασης στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και στρατός αρκετές φορές έχουν συλλέξει στοιχεία για την εμπλοκή των Δυτικών πρακτόρων υπέρ των Τσετσένων ισλαμιστών ανταρτών.

Η έναρξη του πολέμου στην Συρία προσέλκυσε και τους Τσετσένους αυτονομιστές οι οποίοι έλαβαν ανταλλάγματα για την συμμετοχή τους στις συγκρούσεις εναντίον του καθεστώτοτς Ασαντ. Η Αλ Κάιντα και οι χώρες της Αραβικής χερσονήσου οι οποίες χρηματοδοτούν τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ υποσχέθηκαν ότι μετά την νίκη τους στην Συρία ο πόλεμος να μεταφερθεί και στον Καύκασο.
Η εμπλοκή της Ρωσίας στην Συριακή σύρραξη αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για την επανασύσταση της Ρωσικής ομοσπονδίας που οραματίζεται ο Πούτιν . Σε πρόσφατες δηλώσεις του μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βόλγκογκραντ ο Πούτιν απείλησε ευθέως ακόμα και την Σ.Αραβία. Η Ρωσία είναι απλά αδύνατο να επιτρέψει την δημιουργία διαδρόμου που θα ενώνει και θα διαπερνά την Αραβική χερσόνησο με την Ιορδανία -Συρία-Τουρκία-Γεωργία-Καύκασο , διάδρομος ο οποίος θα αποτελέσει τον χώρο συγκέντρωσης , εκπαίδευσης ,εξοπλισμού και εξόρμησης των ισλαμιστών εναντίον της Ρωσία και των χωρών του Καυκάσου.
Πρόσφατα ο Πούτιν προειδοποίησε τηνΤουρκία να καταργήσει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών στην επικράτεια της , προειδοποίηση που ο Ερντογάν αγνόησε.

2. Η ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ

Μια από τις αιτίες του αδιεξόδου του πολέμου στην Συρία είναι ότι παρόλο που ξεκίνησε ως μια διαμάχη μεταξύ των δυσαρεστημένων Σύρων πολιτών εναντίον στο διεφθαρμένο καθεστώς Ασαντ σύντομα καπελώθηκε από το Κατάρ το οποίο αναμείχθηκε με ισλαμιστές μισθοφόρους. Η εμπλοκή του Κατάρ αποτελεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Άσαντ ο οποίος είχε αρνηθεί στο παρελθόν την διέλευση Καταριανού αγωγού φυσικού αερίου από το έδαφος της Συρίας .Ο αγωγός αυτός θα έφερνε το αέριο του Κατάρ σε λιμάνια της Α. Μεσογείου και κυριολεκτικά στο κατώφλι της Ευρώπης. Η αυξημένη προσφορά του θα αποτελούσε βεβαίως την πρωτοκαθεδρία του Ρωσικού φυσικού αερίου στην διψασμένη Ευρώπη.
Άλλος λόγος ανησυχίας για την Ρωσία είναι τα νέα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου στην ΑΝ.Μεσόγειο τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν την τιμή πετρελαίου .Η Ρωσική οικονομία παρόλο τις επιτυχίες της παραμένει οικονομία που βασίζεται στην εκποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της -όπως το φυσικό αέριο και πετρέλαιο- και όχι στην βιομηχανική παραγωγή. Ο Πουτιν παρόλο που εμφανίζεται ως στιβαρός και αδιαμφισβητητος ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει την τεράστια διαφθορά στον επιχειρηματικό τομέα αλλά πολύ περισσότερο στον δημόσιο τομέα.Ο Πόυτιν ουσιαστικά έχει εξαγοράσει την πίστη των δημόσιων υπαλλήλων και των σωμάτων ασφαλείας με πραγματικά υψηλούς μισθούς οι οποίοι προέρχοντια από τα έσοδα των πωλήσεων του φυσικού αερίου και πετρελαίου. Επίσης το κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας εξαρτάται απο τις ίδιες πηγές χρηματοδότησης. Η διατήρηση των υψηλών τιμών των υδρογονανθράκων αποτελεί στοίχημα πολιτικής επιβίωσης του Πούτιν.
Η στροφή των ΗΠΑ και της Κίνας στην προσπαθεια εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου επιτείνει το πρόβλημα εφόσον εάν η τεχνολογία εξόρυξης σχιστολιθικών αποθεμάτων τελειοποιηθεί στην επόμενη δεκαετία η αυξημένη παραγωγή θα ρίξει τις τιμές των υδρογονανθράκων.

3. Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ 
Η αδυναμία αλλά και η απροθυμία των ΗΠΑ για περαιτέρω περιπέτειες στην Συρία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αναφορικά με την φθίνουσα στρατιωτική αλλά και οικονομική ισχύ των ΗΠΑ.Οι ΗΠΑ μετά τους πολέμους στο Ιράκ και Αφγανιστάν βγαίνουν όχι απλά με τραυματισμένο ηθικό αλλά και υψηλό δημόσιο χρέος.Το ναυτικό των ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνια πλήττεται απο περικοπές την ίδια στιγμή που το Ρωσικό ναυπηγεί συνεχώς νέες μονάδες . Η εποχή της ναυτικής κυριαρχίας των ΗΠΑ βαίνει προς το τέλος της .Βέβαια οι Ρώσοι ακόμα δεν μπορούν αντικαταστήσουν τους Αμερικάνους στην παγκόσμια θαλάσσια κυριαρχία αλλά είναι σίγουρο ότι θα το έχουν καταφέρει μέχρι το 2024 οπότε και θα ολοκληρωθεί το κολοσσιαίο εξοπλιστικό π΄ργραμμα των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Η Ρωσία σε πολύ λίγα χρόνια θα είναι έτοιμη από κοινού με την Κίνα να χτυπήσει στα ίσια την κυριαρχία των ΗΠΑ στο παγκόσμιο στερέωμα. Σε αυτό το γεωπολιτικό πλαίσιο η Τουρκία και ο Σουνιτικός άξονας με Ιορδανία -Αραβική χερσόνησο θα πρέπει να εξαλειφθεί .
Και θα εξαλειφθεί. H λύση στα παραπάνω ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία περνάει απο την κυριαρχία της στην Μ. Ανατολή και την Τουρκία , κυριαρχία που μόνο με πόλεμο θα επιτευχθεί. Ο πόλεμος αυτός θα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία  ,ίσως και συντομότερα .
Greek Spirit
 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων