Τι προτείνετε, χρόνος δεν υπάρχει, τι δεν καταλαβαίνουμε;
26   Φεβρουαρίου 2015
Τα ψέματα τελείωσαν , μείναμε από χρήμα, τόσο στις τράπεζες όσο και στο δημόσιο-κρατικό τομέα. Η κυβέρνηση ψάχνει κυριολεκτικά ΄΄τις γωνίες'' όπως ο μπατίρης αλκοολικός για να μπορέσει να αγοράσει λίγο κρασί ακόμα. Ο υπουργός εργασίας κ.Σκουρλέτης ζητάει από τον ΟΑΕΔ το αποθεματικό του σε ρευστό ύψους 400 εκ ευρώ για να πληρώσει μισθούς-συντάξεις όλου του δημόσιου, ο κ Βαρουφάκης παρουσιάζει την σημερινή πληρωμή των συντάξεων μέσω τραπεζών , ύψους 700 εκ ευρώ, ως επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες βλέποντας σε οράματα   την πραγματοποίηση των  ευσεβών πόθων  του την στιγμή που μόνο τον Ιανουάριο έφυγαν καταθέσεις 12 δις ευρό απο τις ελληνικές τράπεζες.
Στο παρόν ιστολόγιο έχει γραφθεί ότι απλά κερδίσαμε τέσσερις μήνες μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο οπότε και θα βγούμε εκτός ευροζώνης μετά από κούρεμα καταθέσεων.
Ο χρόνος τελείωσε, η ρήξη δεν έγινε , όλα τελείωσαν. Εφόσον δεν τολμήσαμε να βγούμε από την ευρωζώνη όλα τελείωσαν.


Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η λύση είναι η σύγκλιση όλων των πνευματικών ανθρώπων, των οικονομικών επιστημόνων, των πατριωτών επιχειρηματιών και των κάθε είδους συμμάχων μας στην Δύση με στόχο τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, την αποτίμηση του σε επίπεδο οικονομικό αλλά και νομιμότητας διαδικασιών επιβολής, την οργάνωση της ανάδειξης του προβλήματος της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο και την επίκληση όλων των υγειών ακόμα θεσμικών και οικονομικών, πνευματικών και επιστημονικών δυνάμεων παγκοσμίως προκειμένου να δημιουργηθεί μια δυναμική , μια νέα τάση ενάντια στην τοκογλυφία.

Σωστά όλα αυτά , αλλά δεν υπάρχει χρόνος ,έπρεπε να έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια και όχι τώρα .
Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος και είναι σωστοί.
Υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η κρίση είναι προϊόν των ΗΠΑ και του Σόρος με στόχο την επιβολή της σύνδεσης της δραχμής -όταν γίνει το grexit- με το δολάριο και την μετατροπή της Ελλάδας σε Λατινική Αμερική και τον διαμελισμό-καντονοποίηση της χώρας
Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ και Γερμανία συνεργάζονταν στενά για την σύναψη και υλοποίηση της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου.
Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Γερμανία συνεργάζεται στενά και παρασκηνιακά με ην Ρωσία στον διαμοιρασμό της Ουκρανίας , Ελλάδας και Μ.Ανατολής
Όλοι έχουν δίκιο , όλοι.
Η παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα δεν έχει σταθερές, στεγανά και θέσφατα αλλά μόνο ελιγμούς και συνεχείς μεταλλάξεις. Γιατί ο Πούτιν να στερηθεί τα έσοδα απο την πώληση αερίου στην ευρώπη την στιγμή μάλιστα που οι Κινέζοι έκλεισαν συμβόλαια με τιμή χαμηλότερη απο την ευρωπαική. Ναι συνεργάζετσαι με την Γερμανία, το ίδιο και στον διαμοιρασμό της Ουκρανίας, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εισβάλει στη Εσθονία και Γεωργία εάν η πυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ γίνει απειλητική.
Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία σύντομα θα καταρρεύσει και μάλιστα ακόμα πιο θεαματικά από το 2008
Και αυτοί έχουν δίκιο
Εμείς όμως ως χώρα θα σβήσουμε τον Ιούλιο, εάν συνεχίσουμε έτσι ,και μάλλον θα συνεχίσουμε
Η Ρωσία αποτελεί μια χώρα η οποία ποτέ δεν γνώρισε δημοκρατία Απο την εποχή των Τσάρων και των λιμοκτονούντων Μουζίκων στα τσιφλίκια της αριστοκρατίας στην εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού ,κατόπιν στην μετασοβιετική κλεπτοκρατία της μαφίας και του Γιέλτσιν και έως την ιδιότυπη εθνικιστική  δικτατορία του Πούτιν οι Ρώσοι πάντα ήταν αδικημένοι και πέρα απο τις κατακτήσεις ων ευρωπαίων πολιτών στην δημοκρατία.
Η Ρωσία αποτελεί ένα αντίγραφο των πετρελαιοπαραγωγών Αραβικών χωρών διότι πράγματι το μόνο που παράγει και εξάγει είναι οι φυσικοί πόροι της του πρωτογενούς τομέα και στερείται μεταποιητικής βιομηχανίας.Όμως όπως ακριβώςκαι στην Σαουδική Αραβία του 23% της ανεργίας και της υποβόσκουσας εσωτερικής αναταραχής έτσι και στην Ρωσία τα έσοδα απο τα πετρέλαια ο Πούτιν τα διαθέτει για να πληρώνει τον υπέρογκο δημόσιο τομέα και ειδικά τα σώματα ασφαλείας αφήνοντας τομείς όπως η παιδεία αδικημένους. Παρ΄όλα αυτά η διαφθορά στον δημόσιο τομέα είναι τεράστια και ο Πούτιν στην ουσία δεν αμείβει τους κρατικούς λειτουργούς ως αντάλλαγμα για την όποια εργασία τους αλλά για να τους εξαγοράσει στο μέτρο του δυνατού προκειμένου να παραμένουν διεφθαρμένοι μεν αλλά στο τέλος της ημέρας να παραμένουν όσο το δυνατόν πιστοί στο κράτος. Η δημοφιλια Πούτιν δεν μπορεί να εξηγηθεί με δυτικά μέτρα και σταθμά ,οι Ρώσοι δεν είναι δυτικοί, δεν είναι Ευρωπαίοι, είναι Ασιάτες .
Η σχέση του Πούτιν με τους Ρώσους είναι κάτι μεταξύ δούναι-λαβείν και ολίγου συντηρητικού εθνικισμού διανθισμένου με ανοχή στην διαφθορά και λίγο από θρησκευτικό συναίσθημα. Ωστόσο το κυρίαρχο στοιχείο στην ζωή του μέσου Ρώσου είναι η αδυσώπητη διαφθορά του δημοσίου, των επιχειρηματιών, των τοπικών αυτοδιοικήσεων, των επάρχων και κυβερνητών , διαφθορά ο οποία γεννά τεράστιες αδικίες αλλά όλως περιέργωςς γίνεται ανεκτή με στωικότητα εφόσον όπως προείπαμε οι Ρώσοι ποτέ δεν γνώρισαν πραγματική δημοκρατία και δεν γνωρίζουν έστω  με τι ομοιάζει...
Οι τοπικοί ολιγάρχες της Ουκρανίας με τους ιδιωτικούς στρατούς που στα πρώιμα στάδια της Ουκρανικής κρίσης ανέλαβαν να εκκαθαρίσουν τους ρωσόφωνους των ανατολικών επαρχιών, ακόμα και ο Ποροσένκο ως επιχειρηματίας-ολιγάρχης και κατόπιν πρόεδρος ,είναι ένας ασφαλής τρόπος για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και στην Ρωσία , απλά στην Ρωσία δεν υπάρχουν οι συνθήκες οι οποίες θα έφερναν αυτή την κατάσταση στην επιφάνεια, όπως έγινε στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος στρατιωτικός και μυστικός αστυνομικός συναγωνίζεται πλέον σε αποδοχές τους Αμερικάνους ομόλογους του ωστόσο πρόσφατα μια γιαγιά συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη διότι έκλεψε λίγο βούτυρο από το σούπερ μάρκετ επειδή δεν της έφθανε η σύνταξη της, Η γιαγιά πέθανε από τον τρομο της μέσα στο αστυνομικό τμήμα.
Αυτή είναι η Ρωσία του σήμερα.
Στην χώρα μας οι άνεργοι ξεπερνούν το εκατομμύριο, οι τράπεζες και το δημόσιο στεγνώνουν , και ο ΥΠΟΙΚ λανσάροντας μια νέα μόδα -με κυρίαρχο στοιχείο το χέρι στην τσέπη σαν τον ασθενή από μυκητίαση στην βουβωνική χώρα - και συμβολισμούς ,κάνει διάφορες κωλοτούμπες υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του Σόιμπλε για σταμάτημα της χρηματοδότησης των τραπεζών οδηγώντας την χώρα ακριβώς σε αυτό το οποίο θέλει να αποφύγει.
Υπάρχουν ακόμα αιθεροβάμονες που υποστηρίζουν ότι με την ''ανάπτυξη'' και την ''επιχειρηματικότητα'' και την ''μείωση των δημοσίων υπαλλήλων'' αλλά και την ''ανταγωνιστικότητα'' και άλλα ωραία τσιτάτα και μότο ότι θα βρούνε δουλειά ένα εκατομμύριο άνεργοι.
Και δωστου στα κανάλια ο Χ νέος επιχειρηματίας που εκτρέφει φίδια και σαύρες , ο Ψ που ίδρυσε start up μπιζνα, ο άλλος που έγινε εξαγωγέας βιολογικού ελαιόλαδου και ο άλλος που ''τα παράτησε όλα και έφτιαξε ξενώνα στο Βουρδονήσι'' . Σήμερα 26-2-2015 δύο συμπολίτες μας, δυο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ μας , μάνα και γιος αυτοκτόνησαν πέφτοντας από το μπαλκόνι τους διότι τους κόπηκε η αναπηρική σύνταξη τους , το μόνο εισόδημα τους. Που είναι όλοι οι πανέξυπνοι τώρα να τους συμβουλεύσουν να γίνουν start up (το r με προφορά αμερικάνικη και υγρή παρακαλώ) επιχειρηματίες; Γιατί δεν πήγε κανείς απ τους οπαδούς της ΄΄ανταγωνιστικότητας΄΄ να τους φτιάξει ένα βιογραφικό να πάνε να προσληφθούν σε μια ιδιωτική επιχείρηση.
Σήμερα ο εργάτης , ο οικοδόμος, ο τορναδόρος , ο εμποροϋπάλληλος δεν πρόκειται να βρει δουλειά με τις μαλακίες των θεωρητικών της ''ανταγωνιστικότητας-νηστικότητας'' αλλά με μαζικές επενδύσεις και εισροή κεφαλαίων των οποίων μόνη πηγή πλέον είναι το εξωτερικό .
Η εξόρυξη των ελληνικών πετρελαίων στα πρώτα χρόνια θα δημιουργήσει 300,000 νέες θέσεις εργασίας.Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν οι 300,000 εργάτες ,να γίνουν όλοι σαλιγγαροτρόφοι ; μα τι ηλιθιότητες μας τσαμπουνάνε οι βολεμένοι θεωρητικοί..
Δηλαδή αν δεν έρθουν οι Ρωσοι και οι Κινέζοι  πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στα λιμάνια και στην εξόρυξη; Ποιος θα επενδύσει ,ο ελληνόφωνος ολιγάρχης της λίστας Λαγκάρντ που έχει το μυαλό του πως να διώξει χρήμα και όχι πως να φέρει;
Και αντε, εντάξει οι Ρώσοι είναι κακοί , ωραία ρε αδέρφια φέρτε όποιον νομίζεται, φέρτε τους Αμερικάνους, φέρτε τα ΄΄σχέδια Μάρσαλ'' , που είναι; Εάν οι ΗΠΑ είναι οικονομική υπερδύναμη και σύμμαχος τότε γιατί η Τουρκία κάνει ότι γουστάρει στο Κυπριακό ; Εάν οι ΗΠΑ είναι η καλή λευκή νεράιδα τότε γιατί η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση του Ομπαμα δημιούργησε το ισλαμικό χαλιφάτο; Σε δυο χρόνια η αντιπολίτευση αυτή θα είναι κυβέρνηση, με αυτούς να πάμε,με αυτούς να συνταχθούμε; με αυτούς που σφάζουν άμαχους στην Συρία εκτελώντας τις επιθυμίες του Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας για λίγες σταγόνες πετρέλαιο;
Τι προτείνετε, χρόνος δεν υπάρχει, τον Ιούλιο τελειώνουμε, τι δεν καταλαβαίνουμε; Μπαίνουμε σε μια εποχή εναλλαγής κυβερνήσεων και αστάθειας σε φόντο χρεοκοπίας.
Πως θα πληρωθούν οι αναπηρικές συντάξεις των συνανθρώπων μας που στην απελπισία τους πέφτουν απο τα μπαλκόνια; Με απολύσεις στο δημόσιο; Για ρωτήστε μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε μικρές  επαρχιακές πόλεις πότε κινούνται λίγο οι επιχειρήσεις τους και θα σας πούνε όταν πληρώνονται μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Πως θα έρθει η ''ανάπτυξη'' για ένα εκατομμύριο ανέργους ; Εάν κάθε μικρομεσαία επιχείρηση απασχολεί κατά μέσο όρο 2 εργαζόμενους τότε πρέπει να ανοίξουν 500,000 νέες επιχειρήσεις και μάλιστα βιώσιμες.Που ρε αδέρφια θα ανοίξουν αυτές , με τι φορολογικό καθεστώς  και με τι πελατεία,με τους άνεργους, τους απολυμένους δημοσίου και ιδωτικού τομέα και τους αυτοκτονούντες ανάπηρους;
Και που θα βρεθεί ο χρόνος για να δημιουργηθεί ένας όμιλος πεφωτισμένων  εκπροσώπων   του πνέυματος της πολιτκής και οικονομίας που απο κοινού με φιλέλληνες θα αρχίσει την διαδικασία  για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, τις συνθήκες που επιβληθηκε και την παγκόσμια εκστρατεία για την δημιουργία ανάλογου ρεύματος που να οδηγήσει σε ένα νέο new deal, ΄φεξε μου και γλύστρησα...Οι γερμανομογγόλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους.Και αλήθεια άραγε, τι αφέλεια και τι ουτοπία θα αποτελούσε  η παραπάνω προσπάθεια σε μια υφήλιο σε προπολεμικό στάδιο.
Σύμφωνα με τους ''αναταγωνιστολόγους-startupαλόγους-νηστικολόγους'' βολεμένους ο εργάτης και οικοδόμος πρέπει να να ανοίξουν επιχείρηση και μάλιστα πρωτότυπη και με εξαγωγικό προσανατολισμό , ρε πάτε καλά ;;;;;; εδώ υπάρχουν άτομα που δεν έχουν λεφτά να διαθεσουν για εισητήρια και χάνουν συνεντεύξεις για δουλειά, σοβαρευτείτε και γρήγορα.
Η Τουρκία ακονίζει τα νύχια της, η κυβέρνηση παραδέχεται με κάθε επισημότητα ότι τον Ιούλιο δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους δανειστές μας και ότι ήθελε προκύψει και ακόμα κάνουμε κωλοτούμπες και ομφαλοσκοπούμε περί ''ανταγωνιστικότητας-νηστικότητας'' και ψάχνουμε για την εξακρίβωση θεωριών συνωμοσίας .Και ο χρόνος μας τελειώνει......
Greek Spirit


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων