ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ- ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

4-2-2015 
Greek Spirit
Ας μην είμαστε αφελείς. Ο μισθοφόρος Ντάισελμπλούμ δεν έπαθε καμία μεγάλη ζημιά απο τον κ. Βαρουφάκη αλλά κυρίως, και εδώ είναι το πρόβλημα, δεν έπαθαν τίποτα τα αφεντικά του.
Μην αναλώνετε φαιά ουσία σε τεχνοοικονικές αναλύσεις και θεωρίες, η πολιτικοοικονομική πραγματικότητα μπορεί να ακολουθεί κάποιους επιστημονικούς κανόνες αλλά την τελευταία λέξη την έχουν οι πολιτικοί οι οποίοι είναι εξίσου ακατάρτιστοι με εμάς τους ''απλούς'' πολίτες .Δυστυχώς για εμάς, οι Γερμανοί πολιτικοί θα ακολουθήσουν το όραμα τους για την ολοκληρωτική καθυπόταξη μας έστω και να στο ενδιάμεσο προκαλέσουν ανυπολόγιςτες καταστροφές ακόμα και στην χώρα τους.Πόλεμος γαρ...
Οι Γερμανοί και τα τσιράκια τους θα ξανακτυπησουν και μάλιστα με ακραιφνώς τιμωρητικού χαρακτήρα χτύπημα.
Οι Γερμανοί θα αγνοήσουν την συμφέρουσα για αυτούς πρόταση-κωλοτούμπα του Βαρουφάκη για διαιώνιση του χρέους στο διηνεκές με  την μετατροπή του σε ομόλογα χωρίς λήξη,ο οποίος πέταξε στα σκουπίδια τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του 50% . 


Οι Μέρκελ και Σόιμπλε μετά των εξαπτέρυγων τους δεν έχουν να επιδείξουν μέχρι σήμερα ιδιαίτερες επιδόσεις στην πολιτική και την οικονομία.Η πρακτική τους βασίζεται στην βάρβαρη προσαρμογή των όποιων επιστημονικών κανόνων της οικονομίας σε πλιάτσικο εις βάρος του ευρωπαϊκού νότου , πρακτική η οποία στο τέλος θα καταστρέψει και την ίδια την Γερμανία ωστόσο πρώτα θα εξαϋλώσει την Ελλάδα.

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες για λογικές αποφάσεις από μεριάς Γερμανίας οι οποίες θα αποτελέσουν καρπό διαπραγματεύσεων και ''κωλοτούμπων'' του Έλληνα ΥΠΟΙΚ κ. Βαρουφάκη.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Γερμανία δεν διαθέτει ούτε πετρέλαια, ούτε σοβαρους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και αποτελεί αδήριτη ανάγκη γιαυτην να καθυποτάξει τον ευρωπαϊκό νότο και να τον ξεζουμίσει σε μια νέου τύπου αποικιοκρατία και στα πλαίσια αυτά δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε απειθαρχία και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας όσο λογική και να είναι.

Ειδικά δε για την Ελλάδα  και δεδομένου των τεραστίων αποθεμάτων υδατανθράκων αλλά και μετάλλων και σπάνιων γαιών, υπάρχει και η δυνατότητα της στρατιωτικής κατάληψης της απο την Τουρκία η οποία αποτελεί τον στρατιωτικό βραχίονα του άξονα Γερμανίας-Κατάρ-Τουρκίας.

Είναι σίγουρο ότι η Γερμανία και τις ελληνικές καταθέσεις θα κουρέψει  αλλά και θα διακόψει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA , ναι ναι αυτές τις ίδιες τράπεζες που πριν απο ένα μήνα η ίδια η Γερμανία πέρασε από τα stress tests και υποστήριξε πως χαίρουν άκρας υγείας.Σήμερα μαθαίνουμε πως η υγεία τους εξαρτάται από τα συνεχή δάνεια απο τον ELA ο οποίος  κάνει ενέσεις ρευστού όχι για να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια αλλά για να υπάρχει  χρήμα στα ΑΤΜ, δηλαδή το χαρτζιλίκι απλά γιατί τα ''χοντρά'' δεν υπάρχουν...ούτε θα υπάρξουν.

Είναι εύκολο για τους Γερμανούς να δημιουργήσουν πιστωτικό επεισοδιο, bank run και όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, αφού πρώτα κουρέψουν τις καταθέσεις και ληστέψουν τους Έλληνες καταθέτες.

Το πρόβλημα δεν είναι τεχνοοικονοικό κτλ αλλά καθαρά πολιτικό. Η Γερμανία χρειάζεται την Ελλάδα όπως η Αθήνα του χρυσού αιώνα που δεν θα μπορούσε να υψώσει τον Παρθενώνα χωρίς τα ορυχεία του Λαυρίου με τους χιλιάδες σκλάβους αλλά και χωρίς την υποχρεωτική καταβολή εισφοράς όλων των Ελληνικών πόλεων που είχαν ενταχθεί είτε εθελοντικά είτε με την βία και τις σφαγές στο ΝΑΤΟ της εποχής , την Αθηναϊκή Συμμαχία.

Τώρα αν ο κ. Βαρουφάκης, του οποίου οι καλές προθέσεις δεν αμφισβητούνται, νομίζει ότι θα μπορέσει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ιστορία τότε όσες κωλοτούμπες και  να κάνει μόνο θα ζαλιστεί και τίποτα άλλο.

Μόνο εάν στραφούμε προς την Ρωσία θα επιβιώσουμε, και όταν λέμε στροφή εννοούμε πλήρη και άνευ όρων ένταξη στο Ευρασιατικό σχεδιασμό του Πούτιν.

Πρέπει να προστρέξουμε στους Ρώσους και να ζητήσουμε την πλήρη οικονομική,πολιτική και στρατιωτική κάλυψη τους σε περίπτωση που με μονομερείς ενέργειες μας εγκαταλείψουμε το Ευρώ σε πρώτη φάση και την ευρωζώνη σε δέυτερη.

Εάν οι Ρωσοι μπορέσουν να εγγυηθούν και τελικά συμφωνήσουν τότε οι όποιες συνέπειες από τις δικές μας πράξεις θα αποτελέσουν πρόβλημα της Ρωσίας. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να σταματήσει την γερμανική λαίλαπα αλλά και το Αγγλοσαξωνικό κεφαλαιακό και τραπεζικό κατεστημένο που έχει ως στόχο την υποδούλωση μας.

Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν πρόκειται να σκεφθούν λογικά, δεν θα σταματήσουν μπροστά στον κίνδυνο μετάδοσης της   ασφυξίας και στην υπόλοιπη Ευρώπη που θα προκληθεί εάν η ελληνική οικονομία καταρρεύσει μέσω της διακοπής της χρηματοδότησης των τραπεζών και της φυγής κεφαλαίων λόγω κουρέματος καταθέσεων  .
Οι Γερμανοί έχουν σχέδιο πολεμικό το οποίο προβλέπει την υποταγή της Ευρώπης ακόμα και με καταστροφή των υποδομών της, το σημαντικό είναι η κατάληψη των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πρωτογενή τομέα και τα άλλα έπονται.

Ας αφήσουμε τον Ρωσικό στρατό και ναυτικό να κατακλύσει το Αιγαίο, ας ανακηρύξουμε ΑΟΖ και ας αφήσουμε την GAZPROM να αρχίσει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.Δηλαδή με τον τωρινό αφέντη, την Γερμανία, τι κερδίζουμε;

Εάν υπήρχε περίπτωση κουρέματος του ελληνικού χρέους των 350 δις κατά 50% τότε θα άξιζε να παραμείνουμε προσδεδεμένοι στην Δύση και να παλέψουμε. 
Ωστόσο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δήλωσε μόλις χθες ότι εγκαταλείπει τις όποιες απαιτήσεις και προσδοκίες για κούρεμα και αποδέχεται το σύνολο του χρέους το οποίο σκοπεύει μα μετακυλίει για πάντα, παρατείνοντας αιώνια την υποταγή μας .

Εάν υπήρχε περίπτωση να συγκλιθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης χρέους αποτελούμενη από εκπρόσωπους όλου του πολιτικού φάσματος , από όλο το πνευματικο και οικονομικό επίσης , τότε ναι , θα άξιζε τον κόπο να παλέψουμε .

Δεν μπορεί ένας και μόνο υπουργός να αγωνίζεται στο εξωτερικό για την διευθέτηση του χρέους και από πίσω του διάφοροι ΄΄μπουμπούκοι', μονόφθαλμοι,παχύσαρκοι, γριές ανησυχούσες για το ''μαλλί''και άλλοι επικίνδυνοι να περιμένουν ποτε θα σκοντάψει για να τον θάψουνε.

Αφού δεν μπορούμε μόνοι μας ας διαλέξουμε τουλάχιστον τον αφέντη μας.

Οσο για την Αμερική ξεχάστε το, στην παρούσα φάση δεν αποτελέι εναλλακτική λύση.Οι ΗΠΑ είναι καταχρεωμένες σε επίπεδο που δεν έχει υπάρξει ανάλογο στη ιστορία αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο άσχημο είναι ότι η οικονομία τους υποφέρει από διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία ηλιθιωδώς ο Ομπάμα μεγένθυνε με την τεχνητή μείωση τιμών του πετρελαίου δήθεν για να χτυπήσει την Ρωσική οικονομία. Εκτός αυτού, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται πυρετωδώς για επίθεση εναντίον του Ιράν και θέλουν να διασφαλίσουν την υποστήριξη της Ελλάδας σε αεροδρόμια και διευκολύνσεις. Ο Ομπάμα δεν είναι οπαδός του πολέμου, ωστόσο η αντιπολίτευση των ρεπουμπλικάνων και το βαθύ αμερικάνικο κράτος δεν αστειεύονται .
Σύμπραξη με τις ΗΠΑ σημαίνει συνεταιρισμό με ένα χρεωκοπημένο συνέταιρο με κάκες και βίαιες συνήθειες ο οποίος στην απελπισία του δεν θα διστάσει να αιματοκυλήσει τον κόσμο. Εξάλλου το παράδειγμα της δύσμοιρης Ουκρανίας τα λέει όλα...

Διαβάστε τι έγραφα τον Μάρτιο του 2014. Εάν κάνω κάπου λάθος μετά από ένα χρόνο, πείτε το μου...
Δυστυχώς ή ευτυχώς πολύ σύντομα η μόνη δύναμη στην οποία θα μπορούμε να προστρέξουμε  θα είναι η Ρωσία
30 Μαρτίου 2014
Στις αρχές του 2010 η Ρωσία ήταν έτοιμη να χορηγήσει δάνειο ύψους 25 δις ευρώ στην Ελλάδα. Ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α.Π.  επισκέφθηκε επίσημα την Μόσχα όπου είχαν κινητοποιηθεί φιλικά προσκείμενοι προς την Ελλάδα παράγοντες, ανάμεσα τους και ο τότε βουλευτής της Δούμας Ιβάν Σαββίδης, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής κυβέρνησης και επίσημος  σύνδεσμος της με την Ελλάδα. Ο Γ.Α.Π. απολαμβάνει ένα θετικότατο κλίμα στην Μόσχα και όλα δείχνουν ότι στην συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν θα μπορέσει να χωρίς καμία δυσκολία να ζητήσει την Ρωσική βοήθεια η οποία είχε την μορφή δανείου με πολύ ευνοϊκούς όρους. Τα αποτελέσματα γνωστά. Η συνάντηση Γ.Α.Π -Πούτιν διήρκησε μόλις 20 λεπτά στα οποία ο Γ.Α.Π. σύμφωνα με τις Ρωσικές πηγές ανέπτυξε θέματα οικολογικού περιεχομένου !!! Η Ελλάδα  έχασε την Ρωσική βοήθεια, διατάραξε τις σχέσεις της με την Ρωσία και έπεσε στην προσχεδιασμένη παγίδα της τρόικας ( ΔΝΤ-ΕΚΤ-Ε.Ε).


Τον Μάρτιο του 2013  ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Κύπρου,δήλωσε ότι η Κύπρος θα πρέπει να ξεχάσει τη βοήθεια της Ρωσίας, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κύπρος είχε ήδη λάβει το 2012 δάνειο ύψους 2,5 δις από την Ρωσία με ευνοϊκούς όρους αλλά κατόπιν της απαγόρευσης της Ε..Ε υπέκυψε στην μοίρα της, δεν έλαβε περαιτέρω Ρωσική βοήθεια με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η Ουκρανική  κυβέρνηση του μετέπειτα ανατραπέντος Γιανουκόβιτς σύναψε συμφωνία οικονομικής βοήθειας με την Ρωσία ύψους 15 δις Ευρώ συνοδευόμενη από μείωση στις τιμές φυσικού αερίου κατά 30% .Η Ουκρανία εκταμίευεσε τα 2.5 δις ευρώ πριν την πτώση Γιανουκόβιτς απο τους νεοναζιστές του ''Δεξιου Τομέα'' και των υπόλοιπων υποκινούμενων και χρηματοδοτούμενων απο την Γερμανία ανδρείκελων. Τα αποτελέσματα και εδώ παρόμοια με αυτά σε Ελλάδα και Κύπρο.Η Ουκρανία στα νύχια τυ ΔΝΤ με αυξήσεις τιμών φυσικού αερίου και τροφίμων και παράλληλη πτώση των ήδη πενιχρών μισθών και συντάξεων.

Οι χώρες που αρνήθηκαν την βοήθεια της Ρωσίας δεν διάγουν απλά σε οικονομική κρίση , διάγουν σε κρίση που απειλεί την ίδια την ύπαρξη τους. Η Κύπρος πιέζεται για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν με το οποίο η Τουρκική κατοχή στο 35% του νησιού θα αποκτήσει κρατική υπόσταση ισοδύναμη με αυτή του Ελληνοκυπριακού κράτους. Συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και κατανομή των κερδών δήθεν ισότιμα ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και τους δεκάδες χιλιάδες εποίκους απο την Ανατολία που έχουν κατακλύσει τα κατεχόμενα.

Η Ελλάδα διάγει σε ανθρωπιστική κρίση με εκατομμύρια άνεργους ,ανασφάλιστους, εξαθλιωμένους ,άστεγους.Ο έτσι ή αλλιώς χαμηλός δείκτης γεννήσεων έχει πέσει κι άλλο και η σχέση θανάτων -γεννήσεων είναι ανάλογη αυτής της περιόδου της Γερμανικής κατοχής του 1941-45.

Η Ουκρανία έχασε την Κριμαία και εκτός απο την οικονομική και πολιτική κρίση αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο της απώλειας των ανατολικών της επαρχιών που κατοικούνται κυρίως απο Ρώσικης καταγωγής πληθυσμών. 

Και όμως , υπάρχουν αναλυτές και think-tanks στην Δύση που επιμένουν ότι η Ρωσία θα λυγίσει υπό το βάρος του δημοσιονομικού ελλείμματος που θα επιφέρει η διάθεση κεφαλαίων για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στον οικονομικό ιστό της Ρωσίας (και τελευταία με την μέιωση της τιμής του πετρελαίου, κύριου εσαγωγικού προιόντος της Ρωσία) Αυτό είναι το σχέδιο των αντιμετώπισης της Ρωσίας απο την Δύση, η αναμονή μέχρι η Ρωσική οικονομία να εισέλθει  σε τροχιά ύφεσης. Άλλωστε τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν ;. Ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη του πριν από την αναχώρηση απο την Ευρωπαϊκή περιοδεία του δήλωσε ότι και οι ΗΠΑ έχουν τα όρια τους σχετικά με τις στρατιωτικές επεμβάσεις.Πάντως είναι φαιδρό η κατεστραμμένη οικονομικά  Ε.Ε αλλά και οι ΗΠΑ, οι οποίες μάλιστα προέβησαν και σε στάση πληρωμών προς τον δημόσιο τομέα το 2013, να περιμένουν την Ρωσία να περιέλθει σε ανάλογη κρίση.  

http://hellenicsunrise.blogspot.
Πολλοί βιάσθηκαν να πούνε ότι η Ρωσία εγκατέλειψε την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για την σωτηρία  πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συγκατάθεση του θύματος. Η Ρωσία αποτραβήχτηκε γνωρίζοντας ότι όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες θα κληθεί απο τους λαούς να επέμβει. Η Ρωσία δεν θέλει να εισβάλλει ούτε οικονομικά ,ούτε στρατιωτικά .Η Ρωσία θα περιμένει μέχρι τα ίδια τα δοκιμαζόμενα κράτη της ανατολικής αλλά και νότιας Ευρώπης θα της το ζητήσουν. Ακόμα και στην Ρώμη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα πριν από τρεις ημέρες οι δρόμοι γέμισαν απο αφίσες συνθήματα υπέρ Πούτιν και κατά των ΗΠΑ.
Στην γειτονική Βουλγαρία- η οποία αποτελεί την πιο φιλοαμερικανική χώρα της ανατολικής Ευρώπης μετά την Πολωνία - βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ( έχει την πλειοψηφία σε συνασπισμό διακυβέρνησης) σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε τα φιλορωσικά αισθήματα του συγχαίροντας όλους τους Ρωσόφιλους στην χώρα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας απο την Ρωσία

Σήμερα (30-3-2014) ο Ρωσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ συναντιέται επίσημα με τον Αμερικάνο ομόλογο του Τζών Κέρι στο Παρίσι . Η Ρωσία θα ζητήσει την ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας -προκειμένου να διασφαλιστούν οι Ρώσοι των ανατολικών επαρχιών απο τον στενό κρατικό έλεγχο- και την μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και αν τα αιτήματα της Ρωσίας γίνουν αποδεκτά είναι σίγουρο ότι στο εγγύς μέλλον η Ουκρανία θα αθετήσει την συμφωνία.Δεν είναι δυνατόν οι νεοναζί οι οποίοι εισβάλουν σε διερχόμενους σιδηροδρομικούς συρμούς απο την Ουκρανία που εκτελούν το δρομολόγιο Ρωσία -Μολδαβία και ληστεύουν όσους επιβάτες έχουν Ρωσικό διαβατήριο να τηρήσουν κάποια συμφωνία.

Δεν μπορεί η μεταβατική κυβέρνηση του Αρσένι Γιάτσενιουκ η οποία σχεδιάζει την πρόσληψη της εταιρίας μισθοφόρων  Black Water για την καταστολή των εξεγέρσεων των άμαχων Ρώσων της ανατολικής Ουκρανίας να δράσει ως υπεύθυνη κυβέρνηση που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμφωνίες.
Ήδη υπάρχει διεξάγεται πόλεμος εμφύλιος μεταξύ των στελεχών του ''Δεξιού Τομέα '΄και της μεταβατικής κυβέρνησης με στόχο την εξουδετέρωση των πρώτων. Και το χάος δεν σταματάει εκεί. Η Ουκρανία είναι παντελώς ακυβέρνητη, το ΔΝΤ της ''ράβει κουστούμι'' , οι ανατολικές επαρχίες είναι σε εξέγερση, ο ΄΄Δεξιος Τομέας '' έχει αποκτήσει τρομακτική δύναμη και έχει καταστεί απρόσβλητος απο την αστυνομία και τις επίσημες αρχές στα εγκλήματα που διαπράττει, η  Ρωσία απειλεί με την διακοπή τροφοδοσίας φυσικού αερίου και σε κάθε περίπτωση την κατά 40% αύξηση της τιμής του, το ΝΑΤΟ αδυνατεί να στείλει ικανές στρατιωτικές μονάδες και την ίδια στιγμή κάποιοι νομίζουν ότι η Ουκρανία στην παρούσα φάση αποτελεί κράτος που είναι ικανό να τηρήσει συμφωνίες.Είναι σίγουρο ότι σύντομα η Ρωσία θα κληθεί απο τους Ρώσους των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας να εισβάλλει για να τους προστατέψει.

Στην Τουρκία σήμερα(30-3-2014) διεξάγονται δημοτικές εκλογές .Αν το κόμμα του Ερντογάν βγει απο την εκλογική δοκιμασία αποδυναμωμένο τότε η Τουρκία θα περάσει σε περίοδο αστάθειας μέχρι την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών αστάθεια την οποία ίσως προσπαθήσει να εξάγει . Εάν πάλι ο Ερντογάν βγει ενισχυμένος ή χωρίς αισθητές απώλειες απο τις σημερινές εκλογές τότε τίποτα δεν μας εγγυάται ότι αισθανόμενοςισχυρός δεν θα συμπράξει με τους Κεμαλικούς  στρατηγούς που πρόσφατα αποφυλάκισε για την  κατάστρωση μεγαλόπνοων σχεδίων για την ηγεμονία με κάθε τρόπο και κάθε μέσο της περιοχής μας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η μόνη δύναμη στην οποία θα μπορούμε να προστρέξουμε σε πολύ λίγο καιρό θα είναι η Ρωσία.
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων