ΜΗΠΩΣ ΤΟ GREXIT ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ;;;;

Greek Spirit
18-2-2015
 Θα σας παραθέσω ένα σενάριο αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβω το βάρος της ευθύνης για το γεγονός ότι δεν θα παραθέσω συγκεκριμένες πηγές, κάτι που σημαίνει ότι μόνο ως υπόθεση εργασίας μπορεί να εκληφθεί.
Το σενάριο έχει ως εξής : η έξοδος από την ευρωζώνη (grexit) είναι προσυμφωνημένη από Μέρκελ και Πούτιν.Ακριβώς όπως συνεδρίασαν για πολλοστή φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο για το Ουκρανικό θέμα και αποφάσισαν τον διαμοιρασμό της Ουκρανίας σε ανατολική και δυτική, έτσι έχουν αποφασίσει και την έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη και την ένταξη της στην ρωσική σφαίρα επιρροής. 

Όπως έχω ήδη αναφέρει σε προγενέστερο κείμενο , πίσω από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μεγάλα επιχειρηματικά τζάκια της Ελλάδας , οικογένειες βιομηχάνων και εφοπλιστάδων οι οποίες δεν έχουν σχέση με την τάξη των ΄΄εθνικών εργολάβων''-εκδοτών και καναλαρχών που αναδείχθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια.Οι οικογένειες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις απαρχές τους στην μεταπολεμική Ελλάδα αλλά και ακόμα παλαιότερα και είχαν παραγκωνισθεί τα τελευταία 30 χρόνια.Ο Πούτιν έχει έρθει σε επαφή με αυτούς τους επιχειρηματικούς παράγοντες και έχει ήδη κερδίσει την συμμαχία τους είτε με σύναψη εμπορικών συμφωνιών είτε με υποσχέσεις για μελλοντικές συμφωνίες.
Ο Πούτιν έχει διεισδύσει από την πίσω πόρτα στην Ελλάδα ερχόμενος σε επαφή με την επιχειρηματική ελίτ που είχε χάσει την δύναμη της από το 1981 και μετά. 
Εάν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το πότε θα γίνει η έξοδος από το ευρώ -το κόμμα των επιχειρηματιών εναντίον των εργολάβων θα καταλάβετε.
Φαίνεται ότι ο Πούτιν έχει εκβιάσει την Γερμανία με διακοπή τροφοδοσίας αερίου.Η Γερμανία ΔΕΝ έχει ακόμα άλλη εναλλακτική , το σχεδιο για αγωγό Κατάρ-Συρίας-Τουρκίας-ΤΑΡ ναυάγησε λόγω Συρίας.
Η Γερμανία έχει δεχθεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αφού έτσι κι αλλιώς έχει ξεφορτωθεί τα τοξικά ελληνικά ομόλογα από καιρό.Πολλοί λένε ότι θα μας είχε πετάξει έξω από το 2012 αλλά υπέκυψε στις απαιτήσεις το Κινέζων που ήθελαν την χώρα εντός ευρωζώνης και Ε.Ε. για να έχου νόημα οι επενδύσεις τους στα λιμάνια μας.
Εξάλλου η Μερκελ δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Πούτιν.
Μη χείρον βέλτιστον και η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα για τις Ιρλανδία-Ισπανία-Πορτογαλία ακόμα και Ιταλία. Το χάος που θα ακολουθήσει μέχρι την μετάβαση στην δραχμή θα αποτελούσε κάτι ανάλογο με τις εκτελέσεις παραδειγματισμού αμάχων.
Στην συμφωνία αυτή ο Πούτιν θα ''κεράσει ΄΄ την Μέρκελ το κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, έτσι κι αλλιώς ο Πούτιν , ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιχειρηματίες πίσω από αυτόν θέλουν τις ελληνικές τράπεζες νεκρές εφόσον αποτελούν προϊόντα του ίδιου καθεστώτος που ανέδειξε τους ''εθνικούς εργολάβους΄΄.
Στα συνεχή eurogroup δεν θα βρεθεί κάποια λύση και ίσως στο επόμενο της Παρασκευής  20 Φεβ αποφασισθεί το κούρεμα των καταθέσεων , βολεύει η αργία της Καθαράς Δευτέρας, έτσι έγινε και στην Κύπρο.
Όμως οι διαπραγματεύσεις δεν θα καταλήξουν σε κάτι άλλο και θα μπούμε στον Μάρτιο. Παρασκηνιακά όμως θα προετοιμάζεται το έδαφος , τύπωμα δραχμών και τεχνικές λεπτομέρειες μετάβασης, όλα μυστικά και με σύμφωνη γνώμη Γερμανίας -Ρωσίας και ελληνικής πλευράς. Κάπου στο τέλος Μαρτίου, πιθανόν την 22 Μαρτίου ο κ Τσίπρας είτε θα διεξάγει δημοψήφισμα με το ερώτημα της εξόδου είτε -μάλλον απίθανο ωστόσο- να έχει ήδη ανακοινώσει εκλογές.Γεγονος είναι ότι σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις και το δημοψήφισμα θα δυναμώσει την κυβέρνηση αλλά και ενδεχόμενες εκλογές θα της δώσουν 200 έδρεςστην Βουλή Μέχρι εκείνο το διάστημα η κόντρα Βαρουφάκη -Ευρωπης θα έχει πάρει πλέον επικές διαστάσεις αλλά πάντα σε (δήθεν) αδιέξοδο. 
Την 23η Μαρτίου ανακοινώνεται η έξοδος από το ευρώ και μέχρι την 1 Απριλίου έρχεται η δραχμή με οικονομική στηριξη της Ρωσίας. Η Ελλάδα πρεπει να βγει εκτός ευρωζώνης και για να επιτραπεί η παράκαμψη του όρου που εχει υπογράψει και που απαγορεύει την χρηματοδότηση από τρίτους εκτός τρόικας.
Η Γερμανία θα χάσει μεν τα πετρέλαια της Ελλάδας αλλά θα λάβει αντάλλαγμα την απρόσκοπτη παροχή ρωσικού αερίου μέσω Ουκρανίας.Επίσης θα αφεθεί ελεύθερη από την Ρωσία να συνάψει την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου με τις ΗΠΑ .
Οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για την Ρωσία, είναι ανύπαρκτες στρατιωτικά και οικονομικά και ενδιαφέρονται περισσότερο να περιορίσουν την Κίνα και εκεί έχουν στρέψει την προσοχή τους .
Σε βάθος χρόνου δημιουργείται μια οικονομική ένωση Ισραήλ-Ελλάδας -Αιγύπτου και σε δεύτερο χρόνο κάτι ισχυρότερο από αυτό.
Σε τρίτη φάση αναμένεται ο διαμελισμός της Τουρκίας και η ένταξη του τουρκικού δυτικού κράτους των παραλίων και Κωνσταντινούπολης να ενταχθεί στην ένωση.Οι  Έλληνες επιχειρηματίες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι κυρίαρχοι της Μεσογείου και Μ.Ανατολής.Μεγάλο θέμα , θα επανέλθουμε..
Είπαμε ότι όλα αυτά είναι απλά ένα σενάριο, ένα αστήρικτο σενάριο ...αλλά για κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα παρακάτω άρθραα. Στο πρώτο ο Σόιμπλε λέει την αλήθεια σχετικά με τις προθέσεις του και στο  δεύτερο  παρατίθενται στοιχεία για το ότι τελικά οι διαπραγματεύσεις και η ρήξη Ελλάδας-δανειστών είναι απλά ένα θέατρο και ότι οδηγούμαστε σε προσχεδιασμένη έξοδο από το ευρώ .
Δεν είναι και τόσο κακό ενδεχόμενο... 


Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Αν θέλετε Grexit, εμείς θα σας βοηθήσουμε
(EUROKINISSI)

14|03|2015 
Την επιλογή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη με αμοιβαία συμφωνία... προσέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη, σε κατ'ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών στις Βρυξέλλες.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Τελικά η συμφωνία που ήθελε αλλά δεν άφησαν να υπογράψει ο κ. Βαρουφάκης ήταν καλή;
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015
του Σταύρου Κατσούλη

Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι ο κ. Βαρουφάκης έφυγε κακήν κακώς από το Eurogroup της Δευτέρας, γιατί όπως ακούσαμε όλοι, οι "εταίροι" άλλαξαν την συμφωνία. Μάλιστα. Μέχρι εδώ κατανοητό. Αλλά αναρωτηθήκαμε ποτέ, ποια ακριβώς ήταν η συμφωνία την οποία ο κ. Βαρουφάκης ήταν έτοιμος να αποδεχθεί; 

Μήπως ήταν μια συμφωνία που είχε ως περιεχόμενο την κατάργηση των μνημονίων, την διαγραφή έστω μέρους του χρέους, ή κάποια τέλος πάντων χειροπιαστή αλλαγή στις υπάρχουσες δεσμεύσεις την χώρας; Δυστυχώς όχι.
ΠΗΓΗ http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2015/02/blog-post_679.html Δυστυχώς απ΄ότι φαίνεται, η διαφωνία του κ. Βαρουφάκη, δεν είχε να κάνει με την ουσία του θέματος. Οι διαφωνίες του κ. Βαρουφάκη, είχαν να κάνουν με την λεκτική έκφραση στο κείμενο και το γεγονός ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα. Υποθέτουμε, ότι ο κ. Βαρουφάκης με βάση τους δικούς του ισχυρισμούς νευρίασε, όχι για το ουσιαστικό περιεχόμενο του κειμένου, αλλά διότι είχε σχεδιάσει να δεχθεί το κείμενο ελεύθερα και έντιμα, χωρίς να του πάρουν την αξιοπρέπεια.  Κατά τα άλλα όμως, δηλαδή σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, μάλλον ο κ. Βαρουφάκης και κατ επέκταση η κυβέρνηση, μάλλον δεν έχει σοβαρές διαφωνίες...

Για του λόγου το αληθές, παρακάτω θα αναλύσουμε και στην συνέχεια θα παραθέτουμε το κείμενο (όπως δημοσιεύτηκε από το Reuters [1]) το οποίο ο Βαρουφάκης θα "υπέγραφε ευχαρίστως" και χαρακτήρισε ως "splendid document" (μετάφραση: υπέροχο έγγραφο). Διαβάστε το και δείτε εάν περιέχει το οτιδήποτε, μα το οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να συμφωνήσει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και γενικότερα έχει την τάση που θα έπρεπε να έχει το οποιοδήποτε αντιμνημονιακό κόμμα, για να μην πούμε για τις διαθέσεις του Λαού μας...

Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 - Στην "διαβεβαίωση ότι όποια νέα μέτρα ΔΕΝ θα αναστρέψουν τις ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις οι οποίες θα μείνουν χρηματοδοτημένες.". Δηλαδή με άλλα λόγια, οι μνημονιακές υποχρεώσεις θα χρηματοδοτηθούν πλήρως και κανονικότατα, κάτι που σημαίνει ότι οι φόροι θα πηγαίνουν κυρίως στους τοκογλύφους.

 - Αναφέρεται στην υπόσχεση της κυβέρνησης να μείνει μακρυά από οποιαδήποτε μονομερή κίνηση.  Μπορεί μεν αυτό να μην ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως και να το κάνει κανείς, όταν δουλεύεις με ψυχοπαθείς όπως είναι οι γνωστοί μας προεχέχοντες χαρακτήρες του Eurogroup και γενικότερα η φασίζουσα EE/EZ απαιτούν μονομερείς κινήσεις.

 - Αναφέρεται στο ότι η παρούσα κυβέρνηση θα "συνεχίσει" να δημιουργεί πρωτογενές πλεονάσματα. (Λες και υπήρξαν ήδη ή ότι αυτή η τακτική βοηθά την οικονομία μιας οποιασδήποτε χώρας σε κρίση...)

 - Πιστοποιεί την υπόσχεση ότι όλα απολύτως τα χρέη, θα πληρωθούν στους δανειστές.

 - Αναφέρεται στο γεγονός ότι όλο το κείμενο αποτελεί μια επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης, της οποίας ΜΟΝΟΝ το σχέδιο βάση του νόμου 5060/2012 έχει δει ο Ελληνικός Λαός και που όπως όλοι μας ξέρουμε, εκτός από τους απάνθρωπους όρους δανισμού, περιέχει και την άνευ όρων και αμετάκλητα παράδοση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

 - Αναφέρεται στο ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε "ΝΕΑ συμφωνία για ανάπτυξη", δηλαδή ένα νέο "MoU" που θέλουμε δεν θέλουμε, είναι ένα ακόμα de facto νέο μνημόνιο.

 - Για μια ακόμη φορά μέσα από το κείμενο, αποδεχόμαστε με υποτέλεια (λες και δεν έχουμε εμείς το ανθρώπινο και πνευματικό δυναμικό) την ντροπιαστική "βοήθεια" των "εταίρων" για την επιτάχυνση την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι οποίες μεταρυθμίσεις απ΄όσο έχουμε δει ήδη, όχι μόνον δεν έχουν λύσει το πρόβλημα, αλλά έχουν ως λάδι στην φωτιά φέρει την Πατρίδα μας στο χείλος της καταστροφής.

 - Τέλος, το κείμενο αναφέρεται στον επικείμενο ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ο οποίος επιπροσθέτως με το παραπάνω, θα έχει τους δικούς του όρους (δηλαδή κάποιας μορφής μνημόνιο/συμφωνία/συμβόλαιο/συνθήκη). Μάλιστα χρησιμοποιείται ο όρος "ενδίαμεσος" ή "μεσοπρόθεσμος", που σημαίνει εμμέσως, ότι επίκεινται και περαιτέρω μέτρα.

Αυτά λοιπόν, ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να τα υπογράψει. Τουλάχιστον έτσι μας λέει. Μάλιστα, νευρίασε που δεν είχε την ευκαιρία να τα υπογράψει.  Συγκρίνετε τα λοιπόν, με τον καθαρό και κρυστάλλινο τρόπο που το Ε.ΠΑ.Μ. προτείνει να αντιμετωπισθούν αυτά τα θέματα και κρίνετε μόνοι σας.

Και τι έγινε τελικά;  Αυτήν την συμφωνία, που στην ουσία εμπεριέχει ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις μημονιακές δεσμεύσεις, οι "εταίροι" μας, την απέρριψαν με την "τρίπλα" που έκαναν στο Eurogroup. Δύο τινά υπάρχουν: Είτε βλέπουμε ένα πολύ καλό θέατρο, είτε, βλέπουμε ένα πολύ καλό θέατρο. Τις επί μέρους σκοπιμότητες, του ηθοποιούς και τον απώτερο σκοπό του του καθενός τους, υποθέτουμε ότι θα τις μάθουμε οσονούπω...

Το μόνο που μπορεί να ελπίσει κανείς, είναι ότι ο όλος τρόπος που εξελίχθηκε η όλη κατάσταση, αποτελεί μέρος της τακτικής της κυβέρνησης. Αλλά τότε, καλό θα ήταν να έχουν ένα πλήρες σχέδιο εξόδου από την ΕΕ & ΕΖ. Και αυτό, μέχρι στιγμής δεν το είδαμε, και ούτε έχουμε κάποια ένδειξη ότι υπάρχει και ούτε έχουμε δει την πιο σημαντική παράμετρο κάποιου τέτοιου σχεδίου, που είναι η ενδυνάμωση του Λαού προς την κατεύθυνση αυτή και η τιμωρία των ενόχων, που θα απονομιμοποιήσει το όλο υφιστάμενο νομικό πλάισιο. 

Ας ελπίσουμε ότι έστω, αυτό είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό, για το καλό μας και ότι κάποια στιγμή θα αφήσουν να εμπλακεί και ο ίδιος ο Λαός μας σε αυτά, με ανοιχτά χαρτιά πλέον... Αλλιώς, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα, ο Λαός θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του.

Ακολουθεί το αγγλικό κείμενο [1] της συμφωνίας που θα δεχόταν ευχαρίστως ο κ. Βαρουφάκης και η ομάδα του:

Draft 15 Feb – close of business

Today, the Eurogroup took stock of the current situation in Greece, based on intensive dialogue between the new Greek authorities and the Institutions.

The Greek authorities have expressed their commitment to a broader, socially just and stronger reform process aimed at durably improving growth prospects. In particular, the Hellenic Government commits to implementing long overdue reforms to tackle corruption and tax evasion, and upgrade the public administration. It announced its intention to take urgent action to ensure a fairer and more effective tax system and to contain the humanitarian crisis. It will ensure that any new measures do not reverse existing commitments and are fully funded. It will refrain from unilateral action and will work in close agreement with its European and international partners.

Greece will fully respect its commitments to partners to ensure sound and sustainable public finances, by reaching and then sustaining sizeable primary balances. The feasibility of reaching the fiscal target for 2015 will be considered in light of evolving economic circumstances. Measures for reducing the debt burden and achieving a further credible and sustainable reduction of the Greek debt-to-GDP ratio should be considered in line with the commitment of the Eurogroup in November 2012.

At the same time, the Greek authorities reiterated their unequivocal commitment to the financial obligations to all their creditors.
The above forms a basis for an extension of the current loan agreement, which could take the form of a [four-month] intermediate programme, as a transitional stage to a new contract for growth for Greece, that will be deliberated and concluded during this period.
When considered useful, the European Commission will provide technical assistance to Greece to strengthen and accelerate the implementation of reforms.

The Eurogroup invites the Institutions to continue technical work with the Greek authorities, including to identify intermediate financing needs, how they will be covered and the appropriate conditionalities. The Institutions will report to the Eurogroup by [21] February.


[1] http://www.reuters.com - TEXT-Financing proposal Greece says could have accepted - http://www.reuters.com/article/2015/02/17/eurozone-greece-proposal-idUSL5N0VR0Z720150217

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων