«Προσάρτησε» τη Νότια Οσετία η Ρωσία – Αντιδράσεις από τις ΗΠΑ


«Προσάρτησε» τη Νότια Οσετία η Ρωσία – Αντιδράσεις από τις ΗΠΑ19-3-2014
Συνθήκη με τη αποσχισθείσα επαρχία της Γεωργίας Νότια Οσετία υπέγραψε η Ρωσία, με την οποία ουσιαστικά η Μόσχα προσαρτεί την περιοχή.
Ειδικότερα βάση της συνθήκης, ενοποιούνται οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς και οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές των δύο μερών. Υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ηγέτη της Νότιας Οσετίας, Λεονίντ Τιμπίλοφ.
Η Ρωσία αναλαμβάνει την προστασία των «συνόρων» της μικρής αποσχισθείσας γεωργιανής επαρχίας, καθώς την έχει αναγνωρίσει ως «ανεξάρτητο κράτος», μετά τον πενθήμερο πόλεμο του 2008 μεταξύ των ρωσικών και των γεωργιανών δυνάμεων στην περιοχή.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, οι ΗΠΑ επεσήμαναν πως δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητά της.
«Οι κατεχόμενες περιοχές της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας είναι αναπόσπαστα τμήματα της Γεωργίας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι .
Νωρίτερα και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η συνθήκη της Ρωσίας με τη Νότια Οσετία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και πρόσθεσε πως η Συμμαχία δεν την αναγνωρίζει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων