Η στιγμή που οι Έλληνες θα αισθανθούμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο πλησιάζει.

 23-3-2015
To hellenic sunrise έχει γράψει ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη -και μάλιστα τον ερχόμενο Ιούνιο - στο άρθρο Πότε θα γίνει η έξοδος απο το ευρώ.
Η επιστολή Τσίπρα στην Μέρκελ, το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων και οι πιέσεις τόσο των ΗΠΑ αλλά και της Κίνας , κάθε μια για τους δικούς της λόγους, τελικά δείχνουν να παρατείνουν λίγο ακόμα την κωμωδία της επαιτείας και των ΄΄χρηματοδοτήσεων'' .
Όμως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου δεν παίρνεται πίσω, η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη διότι οι όποιες ΄΄χρηματοδοτήσεις'' δεν έχουν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα στην οικονομία και την έστω κάποια ανεπαίσθητη κίνηση του πτώματος της η οποία να δείχνει σημάδια και ελπίδες ανάνηψης.


Δηλαδή τι θα αλλάξει εάν μας ΄΄χρηματοδοτήσει΄΄ η Μέρκελ σήμερα; θα μειωθούν οι άνεργοι;, θα αυξηθούν οι εξαγωγές; θα ανοίξουν νέες επιχειρήσεις ; θα έρθουν πίσω οι καταθέσεις  στις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες;
Η κρίση όπως έχει ξαναγραφεί το παρόν ιστολόγιο δεν  είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος το οποίο μπορεί κανείς να μετρήσει αντικειμενικά σε κάποιο εκθεσιακό χώρο. Ο πλούσιος ακούει ότι ΄΄χρηματοδοτείται΄΄ εκ νέου η ΄΄οικονομία΄΄ και αισθάνεται σιγουριά για το μέλλον εφόσον διασφαλίζονται οι καταθέσεις του στις τράπεζες οι οποίες πήραν ακόμα ένα φιλί της ζωής.
Ο φτωχός  από την άλλη δεν βλέπει καμία απολύτως αλλαγή στην κατάσταση του και νόμιζει ότι τελικά η άρχουσα τάξη για μια φορά ακόμα νίκησε.
Η ευθυκρισία του μέσου ατόμου περιορίζεται και επηρεάζεται απόλυτα από συνθήκες και εκτιμήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Αύριο το πρωί ο πλούσιος  φορά θα ακούσει στα ΜΜΕ ότι οι τράπεζες διασώθηκαν για μια ακόμα φορά , ο δημόσιος υπάλληλος ότι ο μισθός του εξασφαλίσθηκε για μια ακόμα φορά, και γεμάτοι αισιοδοξία και  διάθεση για εθελoτυφλία θα συνυπολογίσουν περισσότερο την ενδεχόμενη λιακάδα και τον γδούπο του κλεισίματος της πόρτας του ακριβού αυτοκινήτου -ο πλούσιος- και την υπέροχη αίσθηση του παγωμένου φραπέ και της θαλπωρής του θορύβου των παγακιων που χτυπούν στα τοίχωμα τα του γυάλινου ποτηριού - ο δημόσιος υπάλληλος και ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα ή της τράπεζας που δεν κινδυνεύει με απόλυση- και  χαμογελώντας αυτάρεσκα θα ανακράξουν ΄΄έλα μωρέ , ολα θα γίνουν , θα κυριαρχήσει η λογική, θα τα βρούνε''
Μα γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι η ελληνική οικονομία έχει υποστεί πλήγμα τα ανάλογα με αυτά χώρας που έχει εμπλακεί σε συμβατικό πόλεμο; ότι τίποτα δεν προμηνύει πρόοδο; Ότι το κράτος ΔΕΝ εχει χρήμα , λεφτά, για να πληρώσει τις εσωτερικές υποχρεώσεις του παρά μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου και ότι η ενδεχόμενη ΄΄χρηματοδότηση΄΄ απλά αναβάλει το τέλος εφόσον δεν μπορεί να ανασυστήσει την ελληνική οικονομία.
Από την άλλη πλευρά η Γερμανία σαν κανονικό Δ΄ οικονομικό Ράιχ έχουν επιτύχει την αποδυνάμωση των PODEMOS στην Ισπανία και του FN της Μάρίν Λέπεν στην Γαλλία , πολιτικοί αντιγερμανικοί σχηματισμοί που ήδη έχουν υποστεί τι πρώτες -μη αναμενόμενες ήττες- στις προκριματικές εκλογές στις αντίστοιχες χώρες.
Ωστόσο ακόμα και το  ίδιο το Δ΄ Ράιχ είναι δέσμιο του ηλίθιου οικονομικού ιμπεριαλισμού του και σύντομα θα διαπιστώσει ότι η απομύζηση του ευρωπαϊκού νότου πρωτίστως και της Ευρώπης δευτερευόντως είναι σαν να πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται. Η Γερμανία δεν είχε ούτε θα έχει ποτέ πολιτική σκέψη και όραμα πέρα από το πλιάτσικο,το οποίο εκτελεί απολύτως οργανωμένα δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση στους γερμανοραγιάδες ότι αποτελεί ισχυρή χώρα ενώ στην ουσία αποτελεί την κρατική εκδοχή εγκληματικής οργάνωσης.
Η Γερμανία και η μαφία της δεν πάνε μακριά.
Η Ευρώπη σύντομα θα πέσει σε περιδίνηση ανάλογη της Ελλάδας .
Η Ελλάδα έπρεπε ήδη να είχε έρθει σε απόλυτη ρήξη με την Γερμανία και να ετοιμάζει βαλίτσες για την έξοδο από την ευρωζώνη. Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις φανφάρες έχει ανακρούσει πρύμναν και αντί για το ξεγύμνωμα των καναλαρχών και τραπεζιτών του παλαιού καθεστώτος έχει επιλέξει την μάχη οπισθοφυλακών στην Ε.Ε.ακριβώς για την υποστήριξη τους και σε κάθε περίπτωση αποφέυγει την σύγκρουση .
Οι ελίτ δεν φορολογούνται, ακόμα και ο Σόιμπλε μας ειρωνεύεται για την κάλυψη που τους παρέχεται και φυσικά ο απλός κόσμος απειλείται και εκβιάζεται για ρυθμίσεις στην εφορία.
Που είναι άραγε η στροφή στην Ρωσία και Κίνα; Μπερδέψαμε την σύσφιξη των διπλωματικών σχέσεων με την ''ευρασιατική στροφή''
Στο Πότε θα γίνει η έξοδος απο το ευρώ αναλύεται το πως και γιατί θα γίνει η έξοδος από την ευρωζώνη και μάλιστα με σύμφωνη γνώμη Γερμανίας-Ρωσίας-Ελλάδας. Ωστόσο ακόμα και εάν η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλέον φοβισμένη απαγκιστρωθεί από το σχέδιο αυτό να ξέρετε ότι το grexit θα γίνει , έστω και αυτεπάγγελτα  λόγω οικονομικού αδιεξόδου.
Ακόμα και εάν η υποταγμένη πλέον κυβέρνηση συμφωνήσει σε νέο μνημόνιο τον Ιούνιο προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω''χρηματοδότηση'' είναι σίγουρο ότι τότε θα πέσει με πάταγο και στις αναταραχές που θα ακολουθήσουν θα είναι αδύνατον να αναλάβει την εξουσία νέα κυβέρνηση η οποία θα ανακοινώσει επίσημα την συνέχιση της προσπάθειας για νέο μνημόνιο. Η στιγμή που οι Έλληνες θα αισθανθούμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο πλησιάζει.
Ακόμα και ο Αλ Καπόνε είχε πει πως για να ληστεύεις το κράτος πρέπει να υπάρχει κράτος.Ο Γερμαούννος  βάρβαρος δεν μπορεί να σκεφθεί με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορεί να σκεφθεί ότι πάντα πρέπει να αφήνεις στο θύμα κάποια διαφυγή ειδάλλως το θύμα θα γίνει θύτης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων