ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Greek Spirit
25 - 3- 2015
Η ένταση της Ουκρανικής κρίσης ουδέποτε μειώθηκε . Το αντίθετο μάλιστα, οι ΗΠΑ αργά αλλά σταθερά προσπαθούν να εξοπλίσουν την μαριονέτα Ουκρανική κυβέρνησή με  στρατιωτικά μέσα αλλά και προωθούν, με το σταγονόμετρο είναι η αλήθεια, συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Ουκρανία είναι πλέον κατεστραμμένη οικονομικά και οδεύει με σίγουρα βήματα στην πλήρη αποσάθρωση της με την πλήρη παράδοση στα χέρια του ΔΝΤ το οποίο θα μετατρέψει την χώρα κυριολεκτικά σε φάντασμα

Οι προοπτικές  των Ουκρανών , ακόμα και των κατοίκων των δυτικών επαρχιών, περιορίζονται στην επιλογή μεταξύ παραμονής στην χώρα και τον κινδύνου της βιολογικής εξαφάνισης τους από την ανέχεια , την κατάρρευση του κράτους και των υποδομών , είτε την μετανάστευση. Όσο δε για την νεολαία αλλά και τους λίγο μεγαλύτερους έως 40 ετών οι επιλογές διανθίζονται με αυτή του θανάτου από τις ρωσικές σφαίρες στο ανατολικό μέτωπο μετά από την υποχρεωτική επιστράτευση τους, το μόνο νομοσχέδιο το οποίο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα στην χώρα.

Στις ΗΠΑ τα γεράκια της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης η οποία έχει πλέον την πλειοψηφία στο κογκρέσο και την γερουσία κρατάνε σε ομηρία τον δημοκρατικό Ομπάμα και σπρώχνουν την υφήλιο με την ταχύτητα του φωτός στον Γ' παγκόσμιο.

Οι όποιες συνεννοήσεις Πούτιν -Μέρκελ σχετικά με την ειρήνευση στην Ουκρανία μέσω του διαμοιρασμού της σε ανάλογες σφαίρες επιρροής φάνταζαν ως την μόνη λογική ενέργεια στην παρούσα στιγμή , έστω και αν η χώρα θα διχοτομούνταν.

Ωστόσο οι ρεπουμπλικάνοι δεν επιθυμούν την κατασίγαση των παθών αλλά την όξυνση. Εκτός από την αποστολή χρήματος και συμβατικών δυνάμεων στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ σφίγγουν και ενισχύουν τον κλοιό με πυραυλικά στρατηγικά όπλα. Πυραυλικά συστήματα εγκαθίστανται στην Σκανδιναβία, στις Βαλτικές χώρες αλλά και στην Νότια Κορέα.

Παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς το χτύπημα στο Ιράν.Η επικράτηση Νετανιάχου στις πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ δεν προμηνύει σε καμία περίπτωση την ειρήνη.

Η Φινλανδία , η Σουηδία και οι Βαλτικές χώρες εκφράζουν πλέον ανοιχτά την αγωνία τους για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής, και έχουν δίκαιο εφόσον συμβατικές δυνάμεις και αναδιάταξη στρατηγικών πυραυλικών όπλων κάνει και η Ρωσία. Οι χώρες της Σκανδιναβίας και Βαλτικής νοιώθουν πλέον την καυτή ανάσα της Ρωσίας και δεν μπορούν να καλύψουν το κενό που τους χωρίζει στο επίπεδο των εξοπλισμών και τον αριθμό των στρατιωτικών δυνάμεων με την Ρωσία. Διαπιστώνουν με τρόμο ότι το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει αξιόμαχες δυνάμεις και ότι η αποστολή μερικών εκατοντάδων χαμπουργκεροφάγων Αμερικάνων όπως και η αποστολή ενός συνονθυλεύματος μερικών δεκάδων τεθωρακισμένων από τις χώρες της Ευρώπης δεν πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες άμυνας έναντι ενδεχόμενης ρωσικής εισβολής.

Ο Πούτιν έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στην Μ.Ανατολή όπου εκτός από την συμμαχία του με την Συρία και το Ιράν βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης των Αιγυπτιακών Ε.Δ προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρούν στην γειτονική Λιβύη η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της ελέγχεται από τους ισλαμιστές μισθοφόρους του Κατάρ και Σ.Αραβίας.

Η Αίγυπτος παρόλο που δεν είναι σιιτικό κράτος αποδεχόμενη την ένταξη στην σφαίρα της ρωσικής επιρροής εντάσσεται στον άξονα Ρωσίας-Συρίας-Ιράν και φυσικά βρίσκεται αντιμέτωπη με την Σ.Αραβία και το Κατάρ από τις οποίες τόσα έχει υποφέρει με την υποστήριξη τους στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Αλ Σίσι καταφέρνει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ οι οποίες δεν θέλουν να χάσουν την μεγαλύτερη Αραβική χώρα των 60 εκ. κατοίκων

Το Κατάρ και Σ.Αραβία θα ενισχύσουν τους ισλαμιστές της χερσονήσου του Σινά και θα προσπαθήσουν να πλήξουν το κοσμικό καθεστώς του Αλ Σίσι .

Το Ισραήλ ωστόσο είναι η χώρα της. Μ. Ανατολής που πρέπει να ισορροπήσει σε αντίρροπα συμφέροντα και συμμαχίες.Το Ισραήλ σε μια προσπάθεια να εκβιάσει την απόφαση του Ομπάμα για χτύπημα στο Ιράν έχει κάνει στροφή προς την Ρωσία.Σχεδόν το σύνολο της πολιτικής ελίτ του Ισραήλ αποτελείται από Εβραίους που γεννήθηκαν στην πρώην ΕΣΣΔ και οι οποίοι διένυσαν παιδικά  και τα ακαδημαϊκά τους χρόνια στην πρώην ΕΣΣΔ πριν μετοικίσουν οριστικά στο Ισραήλ μετά την πτώση του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Η Ρωσία έχει αποδεχθεί την πρόσκληση για φιλία αλλά σε αντίθεση με τις ΗΠΑ ζητάει ανταλλάγματα και αφοσίωση.Η Ρωσία του Πούτιν για να δεχθεί το Ισραήλ στους κόλπους της θα απαιτήσει πλήρη σύμπλευση στο γεωπολιτικό κομμάτι. 

Η επίθεση εναντίον του Ιράν θα επιφέρει ρήξη στις σχέσεις Ισραήλ -Ρωσίας αλλά και θα  έχει επιπτώσεις στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην συνεννόηση μεταξύ Ισραήλ Αιγύπτου εναντίον του κοινού εχθρού δηλαδή των ισλαμισμού που έχει παρεισφρήσει τόσο στην λωρίδα  της Γάζας -που συνορεύει με την Αίγυπτο- όσο και στην χερσόνησο του Σινά που αποτελεί Αιγυπτιακό έδαφος στο οποίο όμως δεν έχει δικαίωμα να αναπτύξει στρατό η Αίγυπτος σύμφωνα με τους ό όρους που επιβλήθηκαν  μετά τον πόλεμο των έξι ημερών του 1967.

Τελευταία η Αίγυπτος με την σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ έχει αναπτύξει στρατό στο Σινά όπως επίσης έχει εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την λωρίδα της Γάζας από όπου οι Παλαιστίνιοι σπάνε τον εμπάργκο του Ισραήλ. Ισραήλ και Αίγυπτος έχουν ενωθεί ενάντια στον κοινό εχθρό του ισλαμισμού . 
Στην λωρίδα της Γάζας η Χαμάς ενδίδει όλο και περισσότερο στον φανατισμό του ισλαμισμού και τα δολάρια του Κατάρ.

Το Ισραήλ έχει ήδη αποδεχθεί ότι η διατήρηση του προέδρου Άσαντ στην εξουσία μιας έστω και διχοτομημένης Συρίας αποτελεί μια πιο λογική προοπτική από τη ολοκληρωτική επικράτηση των ισλαμιστών του Ισλαμικού κράτους. Η στάση αυτή του Ισραήλ βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση και με την επιθυμία της Ρωσίας 

Ωστόσο την ίδια στιγμή που Ισραήλ και Αίγυπτος τελούν αρραβώνα με κουμπάρο την Ρωσία και καλεσμένο τον Άσαντ, το Ισραήλ διακατέχεται από εμμονές για τον κίνδυνο από το Ιράν και έχει συνάψει αμυντικό σύμφωνο με την σουνιτική Σαουδική Αραβία η οποία και αυτή με την σειρά της θεωρεί  το σιιτκό Ιράν τον νούμερο ένα κίνδυνο για την ύπαρξη της. Η Σαουδική Αραβία επιτρέπει στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία να χρησιμοποιήσει τον σαουδικό εναέριο χώρο σε περίπτωση χτυπήματος εναντίον του Ιράν.

Η εμμονή του Ισραήλ  εναντίον του Ιράν και το ενδεχόμενο χτύπημα θα επιφέρει ρήξη με τις σχέσεις του με την Ρωσία

Οι ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ με τους άρρηκτους δεσμούς του με το εβραϊκό λόμπι προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για επίθεση στο Ιράν παρόλο που επίσημα ο Ομπαμα βρίσκεται σε διαδικασία προσέγγισης.

Οι ίδιοι ρεπουμπλικάνοι ωθούν την σύγκρουση στην Ουκρανία στα άκρα προκαλώντας την Ρωσία.
Η Τουρκία είναι ο μεγάλος χαμένος στην Μ.Ανατολή, ο μεγάλος αδέξιος. Ο Ερντογάν εντυπωσίασε θετικά τον Μάρτιο του 2013 με την κατάπαυση του πυρός με το ένοπλο τμήμα των Κούρδων και αφού τους υποσχέθηκε αυτονομία, αμνηστία και αναγνώριση της εθνότητας τους στα πλαίσια του τουρκικού κράτους. Ο έγκλειστος Οτσαλάν έδωσε τις ευλογίες του για την νέα συνθήκη και ο Ερντογάν ζήτησε ως αντάλλαγμα την πολιτική στήριξη των εκατομμυρίων Κούρδων ψηφοφόρων κάτι που επετεύχθη.

Στις ταραχές της Κωνσταντινούπολης τα εκατομμύρια Κούρδων εσωτερικών μεταναστών στην πόλη δεν συμμετείχαν .

Επίσης ο Ερντογάν έτυχε της υποστήριξης του κόμματος BDP στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο αποτελεί ανεπίσημα το κόμμα των Κούρδων της Τουρκίας . Η βοήθεια των Κούρδων συντέλεσε στην άνοδο του Ερντογάν στην προεδρία της χώρας . ΄Ομως τα σύννεφα στις σχέσεις Ερντογάν -Κούρδων πυκνώνουν. τον Σεπτέμβριο του 2013 και τις ταραχές στην πλατεία Ταξίμ ο Ερντογάν αποδόθηκε σε μια προσπάθεια εύρεσης υπαρκτών και φανταστικών εχθρών του ξεχνώντας την παραγωγή πολιτικής και αφιερώθηκε σε μια εμμονική εσωστρεφή διαδικασία για την συσπείρωση των καθεστωτικών δυνάμεων του έναντι σε κάθε απειλή.Τα ανταλλάγματα προς τους Κούρδους ξεχάστηκαν και οι τελευταίοι -οι οποίοι ουδέποτε παρέδωσαν τα όπλα στην πραγματικότητα - έστειλαν τελεσίγραφο στον Ερντογάν για επιστροφή στην ένοπλη δράση.Ο Ταγίπ ανέθεσε στον εξ απορρήτων συνεργάτη του και διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν την διαπραγμάτευση με τους Κουρδους.Τελικά και μετά την οριστική επικράτηση του Ερντογάν σε ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό σκανδάλων και ταραχών και την εκλογή του ως πρόεδρο της Τουρκίας οι υποσχέσεις προς τους Κούρδους αθετούνται.
Οι Κούρδοι προδομένοι είναι θέμα χρόνου να αποφασίσουν την ανάληψη εκ νέου ένοπλου αγώνα.
Ο Ερντογάν δεν χρωστάει μόνο στους Κούρδους, χρωστάει και στο Ιράν. Μέρος του πλουτισμού των στελεχών καθεστώτος Ερντογάν προέρχεται από τις παράνομες συναλλαγές με το Ιράν στο οποίο 'εχει επιβληθεί εμπάργκο από την Δύση και η Τουρκία αποτέλεσε την μόνη χώρα με την  οποία εκτέλεσε παράνομες εμπορικές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές λαδώνοντας Τούρκους αξιωματούχους.

Ο Ερντογάν ακολουθώντας πιστά τις διαταγές του Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, χώρες οι οποίες χρηματοδοτούν με πακτωλό χρημάτων την τουρκική οικονομία και στρατό, θα συνταχθεί με το μπλοκ των χωρών που επιθυμούν το χτύπημα εναντίον του Ιράν. Βέβαια οι κακές σχέσεις με το Ισραήλ δεν πρόκειται να αποκατασταθούν αλλά υπάρχουν και οι Σαουδική Αραβία-Κατάρ-Η.Α.Ε-Κουβέιτ που επιθυμούν το πλήγμα στο Ιράν. Ο Ερντογάν κινδυνεύει από την αποκάλυψη και άλλων σκανδάλων που έχουν σχέση με τις παράνομες συναλλαγές μα το Ιράν , αποκαλύψεις που θα φέρει στο προσκήνιο ο μεγάλος εχθρός του Φετουλά Γκιουλέν .
Ο Ερντογάν έχει χάσει και τα όποια ερείσματα είχε στις ΗΠΑ αφού η αλλοπρόσαλλη και εγωιστική συμπεριφορά του έχει βγάλει ακόμα και τους Αμερικάνους από τις ψευδαισθήσεις τους.
Ο Ερντογάν είναι απομονωμένος απ όλους.Με την Αίγυπτο οι σχέσεις του είναι στο ναδίρ, το ίδιο και με το Ισραήλ, το ίδιο και  με την Συρία και Ιράν. Ακόμα και οι Παλαιστίνιοι στους οποίους είχε πουλήσει κηδεμονία και προστασία τον έχουν απομονώσει. Το Ιράν πέρα από τις παράνομες συναλλαγές δεν έχει κανένα άλλο λόγο να στηρίζει την Τουρκία η οποία υποστηρίζει ανοιχτά τους σουνίτες ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν ως αποστολή την υποταγή της σιιτικής Συρίας και τον περιορισμό της Ιρανικής επιρροής στην περιοχή.
Οι μόνοι σύμμαχοι του Ταγίπ είναι τα αφεντικά του και χρηματοδότες του, Κατάρ και Σαουδική Αραβία.
Ακόμα και η περιφημη προσέγγιση με την Ρωσία στον ενεργειακό τομέα δεν προχωράει με την  αναμενόμενη ταχύτητα αφού η Τουρκία έχει εκνευρίσει τον Πούτιν με διαρροές περί συμμετοχής των τουρκικών ΕΔ στο Ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων ή εν πάση περιπτώσει σε βοήθεια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

Η Κίνα είναι μια υπερδύναμη η οποία καραδοκεί πίσω από το σύνθετο σκηνικό και σε πρώτη φάση θέλει να εισβάλει με οικονομικούς όρους στην δύση και αυτή την φορά όχι μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων πωλήσεων κινεζικών προϊόντων στην λιανική αγορά άλλα με κολοσσιαίες επενδύσεις σε  βιομηχανίες και  εταιρικά σχήματα. Η είσοδος της Κίνας στην Ευρώπη με νέα πιο επιθετικά επενδυτικά σχήματα θέτει σε συναγερμό τις ΗΠΑ οι οποίες φιλοδοξούν την ολοκλήρωση της ένωσης ΗΠΑ-Ευρώπης με την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (ΤΤΙP)ένα σχέδιο το οποίο θα αποτελέσει το επιστέγασμα των προσπαθειών των ΗΠΑ για την μετατροπή της Ευρώπης σε Λατινική Αμερική, προσπάθεια που αναλήφθηκε αμέσως μετά τον Β ΠΠ και με τοποτηρητή την Γερμανία.

Η Ουκρανία εκτός από τα ενεργειακά πλεονεκτήματα που θα έφερνε στην Γερμανία θα αποτελούσε και την 'Κίνα''της Ευρώπης και ΗΠΑ όπου θα χρησιμοποιούνταν η βιομηχανική υποδομή και το χαμηλό εργατικό κόστος για την δημιουργία μιας νέας βιομηχανικής δύναμης που θα χτυπούσε την αντίστοιχη κινέζικη. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι ΗΠΑ με όργανο την Γερμανία και Πολωνία προσπάθησαν να προσαρτήσουν την Ουκρανία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η τεχνητή πτώση των τιμών πετρελαίου διεθνώς από ΗΠΑ και ΟΠΕΚ για να χτυπηθεί η ρωσική οικονομία είχε ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση πολλών περιφερειακών πετρελαιοπαραγωγών χωρών όπως η Βενεζουέλα και η Νιγηρία , των οποίων τα ομόλογα ξεπούλησαν οι διεθνείς επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν αμερικάνικα με αποτέλεσμα την άνοδο της ισοτιμίας του δολαρίου η οποία έφερα μια σειρά δομικών προβλημάτων στην αμερικάνικη οικονομία όπως η μείωση εξαγωγών και η αύξηση των εισαγωγών. Τελευταία το ευρώ μετά τις ηλιθιότητες των Γερμανών και κάποιου Μάριο Ντράγκι , διευθυντή της ΕΚΤ , χάνει την αξία του έναντι δολαρίου , δηλαδή το δολάριο γίνεται ακριβότερο με αποτέλεσμα οι εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων στην Ευρώπη να γίνονται ακριβότερες.
Τα παραπάνω αποτελούν τροχοπέδη για σχέδια ΗΠΑ και Γερμανίας για την οικονομική ένωση Ευρώπης-ΗΠΑ αλλά και επιτρέπουν την διείσδυση κινεζικών κεφαλαίων.

Το σκηνικό είναι σύνθετο ως και χαοτικό  ακόμα και στα στενά όρια της γειτονιάς μας και θα οξυνθεί περαιτέρω εφόσον η μόνη πρόταση των ΗΠΑ και Γερμανίας είναι το ανέβασμα των τόνων σε στρατιωτικό επίπεδο και ο περαιτέρω στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται πλέον σε ομηρία και περιμένει ήσυχα να τελειώσει η θητεία του ανίκανος να εμποδίσει την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση που ελέγχει το βαθύ αμερικανικό κράτος να επιτεθεί στο Ιράν και να συνεχίσει να προκαλεί την Ρωσία πιστέυοντας ότι χτυπώντας την Ρωσία και τους συμμάχους της θα χτυπήσουν και την Κίνα εφόσον η τελευταία εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία αλλά και έχει βασίσει πάνω της την προσπάθεια δημιουργίας του αντίπαλου δέους  των ΗΠΑ για την κυριαρχία στον πλανήτη.
Ο Γ΄ΠΠ έρχεταιΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων