ΥΕΜΕΝΗ -Ο ""ΚΑΥΚΑΣΟΣ"" ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣ- Η ΡΩΣΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Greek Spirit
29-3-2015
Τον Δεκέμβριο του 2013 στην ρωσική πόλη του Βολγογκράντ εκδηλώθηκε τρομοκρατική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της  με 16 νεκρούς Ρώσους πολίτες.Η επίθεση καταλογίστηκε στους ισλαμιστές αυτονομιστές του Νταγκεστάν και η εκτέλεση της έγινε από μία ή δύο ''μαύρες χήρες'.
Η ρωσική FSB πληροφόρησε τον πρ. Πούτιν ότι πίσω από την επίθεση δεν βρίσκονται απλά οι συνήθεις ύποπτοι αυτονομιστές του Καυκάσου άλλα ότι αυτήν την φορά η επίθεση συνδέονταν απευθείας με την Σαουδική Αραβία. Είναι γνωστό ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούσαν τότε την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό κράτος του σήμερα όπως επίσης είναι γνωστο ότι οι ισλαμιστές αυτονομιστές του Καυκάσου είχαν πρώτοι εκφράσει το ''όραμα''τους για την δημιουργία Ισλαμικού Χαλιφάτου πολλά χρόνια πριν δημιουργηθεί το Ισλαμικό Κρατος στην Μ.Ανατολή. 

Ότι ακριβώς έχει συμβεί στην Μ.Ανατολή με την πολύπαθη Συρία και την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους έχει επιχειρηθεί και στον ρωσικό Καύκασο και μάλιστα απο δεκαετίες πριν.
Οι ισλαμιστές του Καυκάσου πολέμησαν στο πλευρό της Αλ Κάιντα στην Συρία και επανδρώνουν τις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχοντας συμφωνήσει την μεταφορά του μετώπου της Μ. Ανατολής στον Καύκασο όταν οι συνθήκες θα το επιτρεψουν.
Η τρομοκρατική επίθεση στο Βολγογκράντ συνέβη ένα μήνα πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι .
Οι ενδείξεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την απευθείας ανάμειξη της Σαουδικής Αραβίας έδειξαν ότι η απειλή αναβαθμίζεται κάτι που εξόργισε τον Πούτιν ο οποίος σε μυστικές συσκέψεις με τον τότε επικεφαλής των Σαουδαραβικών υπηρεσιών πρίγκηπα Bandar δήλωσε ευθέως ότι θα επιτεθεί στην Σαουδική Αραβία. Την είδηση αυτή μετέδωσαν Ιρανικά μέσα ενημέρωσης σε μια ενδεχομένως ελεγχόμενη διαρροή . 
Το σιιτικό  Ιράν αποτελεί τον σύμμαχο τόσο της επίσης σιιτικής Συρίας όσο και της Ρωσίας. Ο αξονας Ιράν-Συρίας-Χεζμπολά - Ιρακινών σιιτών και Ρωσίας .έχει πολεμήσει και συνεχίζει να αντιστέκεται στους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία, την Αλ Κάιντα και την μετεξέλιξη τους που δεν είναι άλλη από το Ισλαμικό Κράτος. Οι ισλαμιστές λαμβάνουν χρηματοδότηση από Κατάρ και Σαουδική Αραβία , υποστηριξη σε εκπαίδευση και καταφύγιο από την Τουρκία και πολιτική κάλυψη από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την πανίσχυρη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση .
Οι Σοαυδάραβες έχουν από καιρό συνάψει συφωνία με το Ισραήλ σύμφωνα με την οποία το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο των Αράβων προκειμένου να καταφέρει χτύπημα στο Ιράν σε ενδεχόμενη επιχείρηση. Επίσης οι Σαουδάραβες έχουν προβεί σε κούρσα εξοπλισμών τοσο σε επίπεδο συμβατικών όπλων όσο και σε επίπεδο στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων.
Οι Ρώσοι ποτέ δεν ξεχνάνε , όσοι έχουν δουλέψει με Ρώσους ή έχουν ζήσει στην Ρωσία γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι ποτέ μα ποτέ δεν αερολογούν και ότι δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες ή ερμηνεία των λεγομένων τους διότι απλά εννοούν αυτό που λένε.
Σήμερα βλέπουμε ότι στην Υεμένη η Σαυδικλη Αραβία πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα. Το Ιράν και η Ρωσία πατρονάρουν πλέον τους εξεγερθέντες σιίτες της Υεμένης εναντία στην σουνιτκή πλειοψηφία και η χρόνια διαμάχη ξαφνικά πήρε εκρηκτικές διαστάσεις .Οι σιιτες κατάφεραν με την υποστηριξη σε στρατιωτικό επίπεδο του Ιράν και της Ρωσία να καταλάβουν την μισή χώρα και να απειλούν με τη ολοκληρωτική επικράτηση τους.Οι σιιτες της Υεμένης καταπιέζονταν για δεκαετίες από τους ομοεθνείς σουνίτες οι οποίοι είχαν την υποστήριξη της επίσης σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας.
Η Υεμένη για την Σαουδική Αραβία αποτελεί ότι και το Νταγκεστάν και η Τσετσενία για την Ρωσία, έναν θανάσιμο κίνδυνο στο μαλακό υπογάστριο της.
Η Ρωσία αργά αλλά μεθοδικά δημιούργησε συνθήκες ''Τσετσενίας'' στην πίσω αυλή της Σαουυδικής Αραβίας.
Ο Πούτιν κρατησε την υπόσχεση και απειλή που εξέφρασε στον Σοαυδάραβα πρίγκηπα και διευθυντή των σαιυδαραβικών μυστικών υπηρεσιών το 2013 ότι δηλαδή θα χτυπήσει την Σοαυδική Αραβία σε αντίποινα για την υπόθαλψη  και χρηματοδότηση των ισλαμιστών του Καυκάσου.
Η Υεμένη εντείνει την ένταση στην περιοχή και φέρνει την Αίγυπτο και το Ισραήλ μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις.Το Ισραήλ θα πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση η οποία όμως θα δυσαρεστήσει τους Σαουδάραβες σύμμαχους του με τους οποίους μοιράζεται τον ίδιο εχθρό , το Ιράν. Το Ισραήλ πιέζει μέσω του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ για χτύπημα στο Ιράν.Το Ιράν με την σειρά του αναβαθμίζεται από την Ρωσία ως σύμμαχος που θα υποστηρίξει όχι μόνο τον πρόεδρο Άσαντ αλλα΄και τους Υεμενίτες σιίτες . 
Το Ισραήλ τα τελευταία έχει κάνει πολλά διπλωματικά ανοίγματα στην Ρωσία προκειμένου να εκβιάσει τις ΗΠΑ για χτυπημα το Ιράν αλλά και για να αναπληρώσει το κενό προστασίας που αφήνουν πισω τους οι ΗΠΑ μετά την απόσυρση τους από το Ιράκ.
Η Αίγυπτος από την άλλη μεριά και ενω αποτελεί τον δεύτεροτερο πιο πιστό σύμμαχο της Ρωσίας μετά την Συρία θα πρεπει να αποφασίσει εάν θα συνδράμει στρατιωτικά τους επίσης σουνίτες σαουδάραβες εναντίον των σιι΄των Υεμενιτών ή θα διαλέξει την ουδετερότητα για να μην διαταράξει τις σχέσεις με την Ρωσία 
Ας πρόσεχαν. Οταν η Υεμένη θα αποτελέσει προτεκτοράτο της Ρωσίας με το οποίο θα ελέγχει την ερυθρά θάλσσα και την είσοδο της διώρυγας του Σουεζ απο όπου διακινείται το 75% του αργού πετρελείου προοριζόμενο για την Ευρώπη τοτε θα είναι αργά.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων