Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Greek Spirit
6 Μαρτίου 2015
Τους ''παράτυπους'' μετανάστες τους έφεραν στην Ελλάδα οι μεγαλοεργολάβοι, η ελίτ που ανδρώθηκε από το 1981 και μετά και η οποία αντικατέστησε -παραμέρισε την επιχειρηματική ελίτ που προέκυψε μετά την αποχώρηση των Γερμανών και την λήξη της κατοχής.
Η παλαιά επιχειρηματική ελίτ σε ένα πολύ μικρό ποσοστό έχει τις ρίζες της στην εποχή του μεσοπολέμου και την εποχή μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Η μικρή αυτή μερίδα παλαιών επιχειρηματικών ''τζακιών΄΄ αποτελείται από ελλαδίτες επιχειρηματίες γόνους της ανώτερης τάξης των αρχών το εικοστού αιώνα αλλά και από πλούσιους μικρασιάτες πρόσφυγες.
Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό της παλαιάς επιχειρηματικής ελίτ προέρχεται από τους μαυραγορίτες της κατοχής και τους τυχοδιώκτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ορισμένους εφοπλιστές.

Αυτά τα παλαιά ''τζάκια'' έπαιξαν ένα διπλό παιχνίδι στην μεταπολεμική Ελλάδα έχοντας ενδυθεί το προσωπείο του ευπατρίδη ενώ την ίδια στιγμή ήταν απολύτως προσδεδεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Από το  1981 και μετά η παραπάνω ελίτ έχασε την πρωτοκαθεδρία της από τη νέα γενιά των ευνοουμένων των ΗΠΑ και Γερμανίας , των νέων επιχειρηματιών που εμφανίστηκαν από το πουθενά και αποτελούσαν πλέον την νέα εμπροσθοφυλακή των ΗΠΑ και Γερμανίας.Οι παλαιοί μεγαλοεπιχειρηματίες ποτέ δεν έπεισαν τις ΗΠΑ που τους θεωρούσε απλά ως νομιμοποιημένη μαφία, έτσι ήταν εύκολο να αρχίσει η διαδικασία αποδόμησης τους αμέσως μετα την πτώση της χούντας.

Οι ΗΠΑ από το 1974 είχαν χρηματοδοτήσει τον Α. Παπανδρέου με 100 εκ. δολάρια προκειμένου να ρίξει την δεξιά που διαδέχθηκε την πτώση της χούντας και φυσικά μαζί της θα παραμερίζονταν και η ΄΄παλαιά' επιχειρηματική ελίτ η οποία παρ όλες τις αδυναμίες της είχε ομολογουμένως δείξει κάποια σημάδια εκβιομηχάνισης της χώρας.

Το νέο καθεστώς αμέσως κατάργησε με λύσσα όλες τις επιχειρηματικές προσπάθειες στον μεταποιητικό-βιομηχανικό  τομέα και ανέδειξε την νέα τάξη των καναλαρχών-εκδοτών  εργολάβων και φυσικά τραπεζιτών

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και τα ζούμε σήμερα.

Οι μεγαλοεργολάβοι εκτός από την γνωστη σε όλους μας διαπλοκή με το κράτος και την ανάδειξη τους σε ''εθνικούς εργολάβους'' ακολούθησαν και μια άλλη πιο υπόγεια διαδρομή για περισσότερα κέρδη που δεν είναι άλλη από την αθρόα εισαγωγή τριτοκοσμικών μεταναστών.


Το κόλπο λειτουργεί περίπου ως εξής:
Οι εργολάβοι επιδοτούν τις κατά τόπους τριτοκοσμικές μαφίες με ζεστό χρήμα οι οποίες με την σειρά τους το διαθέτουν σε υποψήφιους παράτυπους μετανάστες . Οι άνθρωποι αυτοί σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά απελπισμένοι και προκειμένου να ξεφύγουν απο το αδιέξοδο στην χώρα τους δέχονται τα χρήματα που τους δίνει η μαφία της χώρα τους , χρήματα τα οποία θα χρειαστούν για το ΄΄λάδωμα'' των κρατικών αρχών στις χώρες που θα διασχίσουν κατά το ταξίδι τους προς την Ελλάδα.
Πιθανό είναι ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Κατάρ για λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω.


Οι άνθρωποι αυτοί όταν φθάνουν πλέον στην Ελλάδα λαμβάνουν τρίμηνη άδεια παραμονής μέχρι να εξετασθεί το αίτημα τους για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.Κατόπιν εξαφανίζονται στην Αθήνα όπου τους περιμαζεύουν οι εκπρόσωποι των εργολάβων και τους κατευθύνουν στο κέντρο της Αθήνας με τις γνωστές συνέπειες, πτώση της αξίας των ακινήτων, υποβάθμιση των περιοχών κτλ.


Οι αυτόχθονες κάτοικοι πωλούν την ακίνητη περιουσία τους όσο-όσο σε κοράκια των εργολάβων.Όταν το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων έχει περάσει στα χέρια των εργολάβων τότε αναλαμβάνουν οι ΄΄δικοί ΄΄ τους πολιτικοί και ''τοπικοί άρχοντες'' οι οποίοι  αρχίζουν να διαμαρτύρονται δήθεν για την έκρυθμη κατάσταση και την απαξίωση του επιπέδου ζωής στις περιοχές αυτές και καλούν για επέμβαση του κράτους τόσο για την εφαρμογή αστυνομικών μέτρων εναντίων των μεταναστών όσο και για διάθεση χρημάτων γα την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής.Έτσι η αστυνομία αναλαμβάνει το άχαρο έργο των επιχειρήσεων ΄΄σκούπα'' και κατόπιν το κράτος διαθέτει κονδύλια για την αναβάθμιση της περιοχής .

Η αξία των ακινήτων ανεβαίνει και ο εργολάβος πλέον ρεφάρει χωρίς μάλιστα να έχει ξοδέψει φράγκο εφόσον η εκκαθάριση της περιοχής και η αναβάθμιση γίνονται με κρατικά έξοδα.

Το θέμα είναι τεράστιο και δεν σταματάει εδώ αλλά δεν είναι ώρα για αναλύσεις.Το ΄΄κόλπο'' αυτό το αντέγραψαν από τις ΗΠΑ όπου οι εκεί εργολάβοι χρησιμοποίησαν Λατινοαμερικάνους μετανάστες για την ίδια δουλειά.

Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 έχει πίσω της την παλαιά επιχειρηματική ελίτ η οποία παραγκωνίσθηκε από το 1981 και μετά. Η ελίτ αυτή έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο και αφέντη και έχει μεταπηδήσει από την Γερμανία και ΗΠΑ στην Ρωσία.

Ο Πούτιν εδώ και χρόνια εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα στην υπονόμευση όλων των πολιτικών συστημάτων στην Ευρώπη , αλλού χρηματοδοτώντας κόμματα όπως το JOBBIK στην Ουγγαρία και την Μαρί Λεπέν στην Γαλλία , είτε συνάπτοντας εμπορικές συμφωνίες με επιχειρηματικές ελίτ όπως έκανε στην Ελλάδα. Τα ''παλαιά τζάκια'' ανήκουν πλέον στον Πούτιν, εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανοι έχουν λάβει ήδη ανταλλάγματα για την προώθηση του ευρασιατικού οράματος Πούτιν και στην Ελλάδα.

Βέβαια οι οπαδοί Πούτιν δεν πρεσβεύουν μόνο την ένταξη της χώρας στην σφαίρα επιρροής της Ρωσίας αλλά και την ένταξη σε μια ακόμα  υπό διαμόρφωση ιδέα για την δημιουργία ένωσης-συνομοσπονδίας κρατών της Μεσογείου και Μ.Ανατολής, ένωση που θα αποτελεί αποικία-προτεκτοράτο της Ρωσίας.

Τις δύο τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες της μεγάλης εξόδου των ΄΄παράτυπων'' μεταναστών των κέντρων κράτηση τους όπως η Αμυγδαλέζα στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν που να στεγασθούν, που να φάνε, που να κοιμηθούν.Είναι θέμα χρόνου να πέσουν θύματα οργανωμένων κυκλωμάτων συμπατριωτών τους με σκοπό την τέλεση ποινικών αδικημάτων προκειμενου να επιβιώσουν.


Οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες αλλά θύματα εγκληματικων κυκλωμάτων που πρώτα τους έφεραν στην Ελλάδα και τώρα τους πετούν στον δρόμο, έτσι χωρίς σχέδιο και χωρίς δικαιολογία. Μάλιστα δε είναι αδύνατο όσοι θέλουν απ αυτούς να επιστρέψουν στο κέντρο κράτησης έστω ως φιλοξενούμενοι εφόσον δεν προβλέπεται πλέον κονδύλιο για την φιλοξενία τους.

Αλλά ας γυρίσουμε πάλι λίγο πίσω. Οι εργολάβοι-καναλάρχες-τραπεζίτες αποτελούν όπως είπαμε τα τσιράκια της Γερμανίας. Όπως διεξοδικά έχει αναλυθεί στο παρόν ιστολόγιο , η Γερμανία βρίσκεται πίσω από την εισροή των εκατομμυρίων ΄΄παράτυπων'' μεταναστών στην Ευρώπη.Ο λόγος είναι ότι η Γερμανία έχει συνάψει συμμαχία με το Κατάρ και Σαουδική Αραβία για την απρόσκοπτη παροχή αερίου.Μάλιστα δε υπήρχε και το σχεδιο κατασκευής αγωγού Κατάρ-Συρίας-Τουρκίας -Ελλάδας-Ευρώπης ,σχέδιο που το 2009 δεν αποδέχθηκε ο Άσαντ και έτσι η Συρία οδηγήθηκε σε πόλεμο με στόχο την πτώση του.
Η Γερμανία προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό αέριο και γιαυτό έχει δημιουργησει άξονα με το Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Οι άραβες όμως έχουν ζητήσει ως αντάλγμα την ισλαμοποίηση της Νότιας Ευρώπης κάτι που η Γερμανία αποδέχθηκε , εξ ου και οι συνθήκες του ΄΄Δουβλίνου '' και ''Σένγκεν'' αλλά και άλλες οι οποίες επιβραβεύουν, επιδοτούν και νομιμοποιούν την εισροή ''παράτυπων''μεταναστών.

Μην ξεχνάμε ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος, την Τουρκία του Ερντογάν , πίεσε τις ΗΠΑ και Ε.Ε. για τον πόλεμο εναντίον Καντάφι στην Λιβύη και ότι φυσικά αποτελεί σύμμαχο και συνέταιρο της Γερμανίας με στόχ την ισλαμοποίηση της νότιας Ευρώπης.Διόλου απίθανο να έχει συνάψει ή να έχει υποσχεθεί στους εργολάβους οικονομκά ανταλλάγματα και σχέδια για συνεργασία στο εγγύς μέλλον , όταν πλέον η Ελλάδα θα είναι απολυ΄τως υποταγμένη ..

Φαίνεται ότι οι εργολάβοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί απελευθερώνοντας χιλιάδες ''παράτυπους '' μετανάστες στους δρόμους.Παράλληλα με την πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ και της Γερμανίας, την στείρα άρνηση για αποδοχή των μέτρων Βαρουφάκη και τον στυγνό εκβιασμό του Σόιμπλε , η πέμπτη φάλαγγα των Γερμανών στην χώρα μας κάνει ότι μπορεί από την μεριά της.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι δυστυχισμένοι αυτοί μετανάστες -θύματα απελευθερώθηκαν κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι βρίσκονται οι αντιπολιτευόμενοι εργολάβοι από πίσω. Ακριβώς εκεί οφείλεται και το ΄΄αλαλούμ'' των ανακοινώσεων και επιρίψης ευθυνών εφόσον η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έδωσε εντολή επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αστυνομία και γενικά δημιουργήθηκε ένα ομιχλώδες κλίμα γύρω από το θέμα με μόνη σταθερά την συνεχιζόμενη έξοδο των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Η σύγχυση αυτή ίσως κρύβει ένα πόλεμο εκβιασμών και πιέσεων από τους εργολάβους προς μια ομολογουμένως ''χαζοχαρούμενη'' κυβέρνηση της'' δημιουργικής Βαρουφακικής ασάφειας'' .......

Το θέμα είναι ότι όποιος δεν βλέπει τι έρχεται είναι τυφλός.

Δεν θα συνεχίσω άλλο διότι βγαίνουν πολλοί και κατηγορούν τα ιστολόγια σαν το hellenic sunrise που γράφουν για την πραγματικότητα χωρίς ''στολίδια'' και μας κατηγορούν ότι ''τα παίρνουμε''για να σπερνουμε φόβο , ότι είμαστε ανθέλληνες και σπέρνουμε τον πανικό και την απαισιοδοξία κτλ κτλ. 
Αντε ωραία ρε παιδιά , όλα καλά πάνε , αφήστε μας εμάς στην ανθελληνική απαισιοδοξία μας.
Δεν θα βρούμε και τον μπελά μας .
Αντε γειά..
 Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων