ΠΩΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ 31 ΜΑΑΡΤΙΟΥ 2015


Greek Spirit 
28-4-2015
Την Τρίτη 31 Μαρτίου η μισή τουρκική επικράτεια - 44 επαρχίες από τις 81, 40 εκατομμύρια πληθυσμού συμπεριλαμβανόμενων και όσων ζουν στην Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα- πλήγηκε από μια τεράστιας έκτασης διακοπής ρεύματος η οποία κράτησε 12 ώρες .
Το μπλακάουτ αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα OBSERVER  οφείλεται στο Ιράν και προκλήθηκε με κυβερνοεπίθεση .
Σύμφωνα με την εφημερίδα η  κυβερνοεπίθεση που οδήγησε σε μπλακάουτ οφείλεται σε αντίποινα από το Ιράν και αποτελεί μόνο μια πρόγευση από τις δυνατότητες του.
Κατά την διάρκεια της διακοπής ρεύματος όλα  κατέρρευσαν,κομπιούτερ,εναέρια κυκλοφορία, κίνηση στους δρόμους, νοσοκομεία, φωτισμός, ανελκυστήρες, ψυγεία, παροχή νερού και αποχέτευεση.Σε μια στιγμή όλα σταμάτησαν και η Τουρκία βρέθηκε στην λίθινη εποχή.
Σύμφωνα με την Βρετανική  εφημερίδα οι κυβερνοεπιθέσεις αυτού του είδους προκαλούνται με την τοποθέτηση malware σε κομπιούτερ είτε μέσω email ή ενός εξωτερικού αποθηκευτικού μέσου το οποίο συνδέεται με  υπολογιστή ο οποίος με την σειρά του είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο υπολογιστών του δικτύου παραγωγής και διανομής ρεύματος
Οι εισηγμένοι με το malware κωδικοί ενεργοποιούνται με ένα μήνυμα -πολύ συχνά με κάτι απλό όπως εάν e mail το οποίο μάλιστα δεν χρειάζεται καν να ανοιχθεί. Το πρόγραμμα του malware μπορεί να αρχίσει να δρα αυτόματα και μόνο του είτε με την διεύθυνση κάποιου hacker.
Ο OBSERVER γράφει ότι  υπάρχει  μια τάση απροθυμίας  για την παραδοχή και εκτενή κάλυψη  παρόμοιων κυβερνοεπιθέσεων από τον διεθνή έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Το Bloomberg Business εγραψε την 1η Απριλίου 2015 (μία ημέρα ) σχετικά με το τουρκικό μπλακάουτ μετρώντας πολύ τα λόγια του τα εξής '' ενώ η αιτία του προβλήματος είναι ακόμα άγνωστη, πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικές με έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου το 2008 στην Τουρκία δείχνουν ότι προκλήθηκε μέσω υπολογιστή κάτι το οποίο αποδεικνύει την αυξανόμενη ικανότητα για την παραβίαση συστημάτων ''' υπονοώντας ότι και το μπλακάουτ της 31 Μαρτίου 2015 να οφείλεται και αυτό σε παραβίαση συστημάτων και δικτύων διαχείρισης μέσω δικτύου υπολογιστών.

Ο Ιρανικός ''κυβερνοστρατός'' έχει αναδειχθεί σε ένα από τους καλύτερους στον κόσμο και έχουν καταστεί τόσο ικανοί που είναι πιθανόν να εχουν εγκαταστήσει παρόμοιους ΄΄υιούς'' και στα δίκτυα διαχέιρισης ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές άλλες χώρες, πιθανόν ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Τα κατορθώματα των Ιρανών είναι πολλά και μέρος αυτών απαριθμεί η εφημερίδα

Τους τελευταίους 12 μήνες το Ιράν έχει επιτυχώς εισχωρήσει στα δίκτυα της άμυνας πολλών Δυτικών χωρών.Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η Ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Debka, την επίσης Ισραηλινή Israel National News, το ιστολόγιο Breitbart και το Pakistan Defense Forum


Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Wall Street Journal ανέφερε μια κυβερνοεπίθεση του Ιράν εναντίον των υπολογιστών του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Την εβδομάδα 20-26 Απριλιου 2015 το American Enterprise Institute και η εταιρία παραγωγής λογισμικού προστασίας απο κυβερνοαπειλές Norse Corporation δημοσιεύσαν μια μελέτη με τίτλο ''Η Αυξανόμενη Κυβερνο-απειλή από το Ιράν''“The Growing Cyber Threat from Iran.”
Η εφημερίδα USA Today τον Δεκέμβριο του 2014 αποκάλυψε μια πολύπλοκη και καλά ενορχηστρωμένη κυβερνοεπίθεση του Ιράν σε 50 στόχους απλωμένους σε 16 χώρες.

 Η εταιρία παραγωγής λογισμικού προστασίας Cylance με έδρα στην Καλιφόρνια αποκάλυψε μια άλλη Ιρανική κυβερνοεπίθεση με την ονομασία ''Operation Cleaver'' επειδή η λέξη Cleaver επαναλαμβάνονταν συνεχώς στον κωδικό του malware .

Μια Ιρανική ομάδα χάκερ ονόματι “Cutting Kitty.” έχει ταυτοποιηθεί για πολλές κυβερνοεπιθέσεις .Η ονομασία αυτή παραπέμπει στην περσική γάτα ( Kitty). Η δράση αυτής της ομάδας έχει αναφερθεί και έχει γραφεί σχετικά σε πολλές εφημερίδες στις ΗΠΑ αλλά χωρίς όμως να εμβαθύνουν και να δίνουν την αρμόζουσα σημασία.

 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλα άρχισαν όταν η Σαουδική Αραβία με τους συμμάχους της άρχισε να βομβαρδίζει την Υεμένη. Οι βομβαρδισμοί στρέφονται εναντίον των Χούτι, ομάδα σιιτών που υποστηρίζονται από το Ιράν στον δεκαετή εμφύλιο εναντίον των σουνιτών Υεμενιτών οι οποίοι με την σειρά τους υποστηρίζονται από την σουνιτκή Σαουδική Αραβία

Την 26η Μαρτίου 2015 ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε των βομβαρδισμών εναντίον των Χούτι με τις ακόλουθες δηλώσεις : ''Μπορεί αυτό  να επιτραπεί ;''ρώτησε ο Ερντογάν εννοώντας τις νίκες των σιιτων Χούτι οι οποίοι κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σανάα , και συνέχισε ''Αυτό είναι απαράδεκτο και το Ιράν πρέπει να το καταλάβει'' εννοώντας ότι το Ιράν θα πρέπει να άρει την υποστηριξη και ανάμειξη του Ιράν προς τους σιίτες Χούτι οι οποίοι φιλοδοξούν να καταλάβουν όλη την Υεμένη και να πάρουν την εξουσία απο τους σουνίτες ομοεθνείς τους.
Ο Ερντογάν δεν συνειδητοποίησε το μεγάλο του λάθος που διέπραξε δηλαδή να προκαλέσει το Ιραν δημόσια. Τέσσερις μέρες μετά ο πρέσβης της Τουρκίας στο Ιράν κλήθηκε από το Ιρανό υπουργό εξωτερικών ο οποίος δήλωσε σε έντονη και ευθεία γλώσσα '' απαιτούμε μια σαφή και πειστική απάντηση'' εννοώντας ότι το Ι΄ραν ήθελε την Τουρκία να απολογηθεί για τις άκομψες δηλώσεις Ερντογάν.
Η Τουρκία όμως ουδέποτε απολογήθηκε και το Ιράν εκδικήθηκε
Η ομάδα Ιρανών χάκερ που εκτέλεσε την κυβερνοεπίθεση ονομάζεται Ashiyane Digital Security Team . Ashiyane σημαίνει ''φωλιά'' στα Φαρσί. Η ομάδα αυτή είναι διαβόητη στους κύκλους των χάκερ και υπάρχουν ολόκληρες ιστοσελίδες οι οποίες είναι αφιερωμένες στην καταγραφή των κατορθωμάτων της.
Η ομάδα των Ιρανών χάκερ δεν χτύπησε τις καλά φυλασόμενες μονάδες παραγωγής ενέργειας της Τουρκίας αλλά το σύστημα διανομής.
 Το άρθρο της εφημερίδας μπορείτε να το διαβάσετε στην Αγγλική στο http://observer.com/2015/04/iran-flexes-its-power-by-transporting-turkey-to-the-stone-ages/#ixzz3YbonvM

Τις δυνατότηες των Ιρανών στον κυβερνοπόλεμο και την σύσταση ΄΄κυβερνο-στρατού '' θα πρέπει να τις εντάξουμε στην γενικότερη φιλοσοφία των στενών συμμάχων του Ιράν , των Ρώσων.
Το 2014 με την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία και την συγκέντρωση τεθωρακισμένων ταξιαρχιών στα ρωσοουκρανικά σύνορα ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρωπη στρατηγός Breedlove δήλωσε ευθαρσώς ότι οι Ρώσοι είναι τόσο καλοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο ( πόλεμος μέτρων και αντιμέτρων ενάντια στα ραντάρ και τηλεπικοινωνίες του εχθρού στο θέατρο επιχειρήσεων) που όχι μόνο καταφέρουν να κρύβουν τις κινήσεις των μονάδων τους απο τα Δυτικά μέσα επιτήρησης αλλά δίνουν και ψευδή δεδομένα παραπλανώντας τους δυτικούς.Ο Breedlove παραδέχθηκε ότι το ΝΑΤΟ προς το παρόν σε σύγκριση με τις ρωσικές Ε.Δ είναι ΄΄τυφλό'' , αδυναμία που δεν θα ξεπερασθεί σύντομα.
Είναι αλήθεια ότι η ποιότητα των συμβατικών δυνάμεων της Ρωσίας και των στενών συμμάχων της όπως το Ιράν υπολείπεται σε κάποιο βαθμό από τις ΝΑΤΟικές. Ωστόσο η Ρωσία και οι σύμμαχοι της έχουν καταφέρει να εξελίξουν μη συμβατικά όπλα και μορφές πολέμου , πεδίο στο οποίο υστερούν σημαντικά οι ΗΠΑ οι οποίες συνειδητά έχουν μειώσει τα κονδύλια για έρευνα τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της μείωσης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για την άμυνα.

Όσο για την Τουρκία , την χώρα του μπακλαβά , του ραχατιού , των γενοκτονιών και της στήριξης των μαστουρωμένων από αμφεταμίνες της CIA ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους η πραγματικότητα είναι πολύ πιο ζοφερή. Πάει η εποχή που μπορούσε η μογγολική ορδή να ξεκοιλιάζει, να βιάζει και να σφάζει  και μετά να πέρδεται ναρκωμένη απο το φαΐ και το πλιάτσικο στην σκιά του ανατολίτικου αποσημερου σίγουρη ότι η εξουσία της δεν κινδυνέυει.

 Τι κυβερνοάμυνα και κολοκύθια να περιμένεις από χώρα της οποία ο ΄΄ηγέτης'' έχει απαγορεύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το youtube. Μόνο απο παστουρμά καταλαβαίνουν....Και τα πανεπιστήμια της τα οποία όντως διατηρούν ένα κάποιο επίπεδο και απο στα οποία θα μπορούσε να αναζητηθούν άτομα ικανά στην οργάνωση κυβερνοάμυνας σύντομα θα μετατραπούν σε ιερατικά σχολεία και τζαμιά.

Η Τουρκία σύντομα εκτός απο τις κυβερνοεπιθέσεις θα έχει να αντιμετωπίσει την αναζωπύρωση του αντάρτικου στον Πόντο, στα τουρκο -αρμενικά σύνορα όπως και την αναζωπύρωση του κουρδικού ένοπλου αγώνα. Τα αντάρτικα αυτά θα έχουν ως υποστηρικτή και χορηγό την Ρωσία η οποία θα πληρώσει την Τουρκία με το ίδιο νόμισμα για την υποστηριξη της στην δημιουργία του Ισλμαικού Κράτους και φυσικά θα προλειάνουν το έδαφος για την τελική εισβολή των Ρώσων στην Γεωργία και Τουρκία.
Οι Τούρκοι δεν θελουν και πολυ να καταρρεύσουν.Για παράδειγμα είναι οι μόνοι στον κόσμο που έχουν βυθίσει δικό τους αντιτορπιλικό , σε δικό τους ναύσταθμο, σε καιρό ειρήνης.Είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν δηλώσει ''Μάλτα γιόκ'' .

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων