ΔΑΝΙΑ : «Πράξη πατριωτισμού» η γέννηση παιδιών-ΕΛΛΑΔΑ :Εχεις οικογένεια με δύο παιδιά; Χάνεις το 43,4% του εισοδήματός σου σε φόρους

«Πράξη πατριωτισμού» η γέννηση παιδιών στη Δανία

«Πράξη πατριωτισμού» η γέννηση παιδιών στη Δανία - Media

22-4-2015
Αν και το μοναδικό πρόβλημα που φαίνεται να απασχολεί την Ευρώπη είναι τα υπέρογκα χρέη των κρατών της και η οικονομική κρίση, δεν θα πρέπει να αγνοείται άλλο ένα «αγκάθι», που τη «βασανίζει» από πολύ νωρίτερα, και δεν είναι άλλο από την υπογεννητικότητα.
Παρά το ότι όμως τα νέα ζευγάρια δεν είναι πια τόσο πρόθυμα να κάνουν παιδιά λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έφερε μαζί της η κρίση, κυβερνήσεις και οργανώσεις σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης έχουν γίνει απίστευτα ευρηματικές για να πείσουν τους πολίτες τους – έστω και υπ’ αυτές τις συνθήκες – να κάνουν παιδιά!
Για παράδειγμα στη Δανία – όπως αναφέρει άρθρο της «Washington Post» – υπάρχει ειδικό μάθημα στις τάξεις του δημοτικού, όπου διδάσκεται η σημασία του να κάνει κάποιος παιδί.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, άλλωστε, περίπου το 12% με 20% των Δανών δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, κυρίως επειδή, όταν το αποφασίζουν, έχουν μεγαλώσει πολύ.
Η εκστρατεία πήρε και «εθνικές» διαστάσεις, με διαφημίσεις και σποτάκια με συνθήματα όπως «Κάν’ το για τη Δανία».
Επειδή πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 46% των Δανών συλλαμβάνουν παιδιά στις καλοκαιρινές διακοπές, στο σχετικό βίντεο η πιο ευρηματική ατάκα είναι η εξής: 
«Για αυτό το να κάνεις διακοπές είναι κατά κάποιον τρόπο και μία πράξη... πατριωτισμού!». Η εταιρεία που δημιούργησε τη διαφήμιση δεν σταμάτησε εδώ. Τους πρόσφερε μέχρι και εκπτώσεις... ωορρηξίας!
Σε περίπτωση που η σύλληψη του παιδιού από ένα ζευγάρι από τη Δανία γινόταν κατά τη διάρκεια των διακοπών που διοργάνωνε η εταιρεία, είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν δωρεάν πάνες για τρία χρόνια και ένα ταξίδι στο εξωτερικό, με το παιδί τους φυσικά!
Στη Σουηδία, εάν έχεις ένα παιδί, μπορείς να μείνεις στο σπίτι για αρκετό χρονικό διάστημα. Συνολικά 480 μέρες, είτε είσαι μητέρα είτε είσαι πατέρας νεογέννητου.
Στη Γαλλία τα παιδιά απολαμβάνουν σχεδόν τα πάντα δωρεάν ή με εκπτώσεις, όπως εισιτήρια σε μέσα μεταφοράς, μουσεία, σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και σχεδόν σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Για να επιστρέψουμε στη Δανία, η οποία παίρνει βραβείο ευρηματικότητας στην προσπάθειά της να πείσει τα νεαρά ζευγάρια να γίνουν γονείς, μία ηθοποιός δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα γνωριμιών στην οποία τα μέλη πρέπει να αποδεχτούν υποχρεωτικά έναν και μόνο όρο: Να κάνουν σύντομα παιδιά!

Εχεις οικογένεια με δύο παιδιά; Χάνεις το 43,4% του εισοδήματός σου!

Εχεις οικογένεια με δύο παιδιά; Χάνεις το 43,4% του εισοδήματός σου!
Της Μαρίας Βουργάνα
Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Βρίσκεται στην πρώτη θέση στη φορολόγηση των οικογενειών με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά.
 
ΠΗΓΗ http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113502264
Όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%. Μάλιστα ακόμη και μετά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η μέση φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά.
Μετά την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις με την υψηλότερη επιβάρυνση βρίσκονται οι οικογένειες με δύο παιδιά στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία , τη Φινλανδία, τη Σουηδία, ενώ τη μικρότερη συνολική επιβάρυνση συναντάμε στη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία.
Οι επιβαρύνσεις από εισφορές και φόρους στο εισόδημα ενός άγαμου Έλληνα εργαζόμενου ανέρχονται στο 40,44%, έναντι μέσου όρου 36% στις χώρες του ΟΟΣΑ, στοιχείο που τοποθετεί τη χώρα στην 14η θέση αυτής της κατηγορίας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο και ακολουθούν η Αυστρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Φινλανδία, ενώ στην τελευταία θέση με τη μικρότερη επιβάρυνση στο εισόδημα βρίσκεται η Χιλή.
Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι στην Ελλάδα, οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων και εργοδοτών αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με το 63% του συνολικού μέσου όρου του ΟΟΣΑ.
Το καθαρό φορολογικό βάρος για έναν άγαμο εργαζόμενο στην Ελλάδα έφθασε το 2014 στο 24,9%, σε σύγκριση με το 25,5% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ. Ετσι το καθαρό εισόδημα για έναν εργαζόμενο ανέρχεται στο 75,1%. Το καθαρό φορολογικό βάρος για έναν μέσο έγγαμο εργαζόμενο με δύο παιδιά διαμορφώθηκε στο 28,7% το 2014 και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ όταν το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 14,8%. Αυτό σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα για τα νοικοκυριά με δύο παιδιά φθάνει στο 71,3% των ακαθάριστων αποδοχών, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται στο 85,2%.
Συγκρίνοντας τα βάρη από φόρους και εισφορές μεταξύ 2010 και 2014 διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση για τον μέσο άγαμο εργαζόμενο χειροτέρεψε, καθώς καταγράφεται αύξηση των βαρών κατά 1,3% από 39,1% που ήταν το 2010 σε 40,4% που έφθασε το 2014, όταν την ίδια περίοδο στις χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφεται μείωση κατά 0,7% από 36,7% το 2010 σε 36% το 2014. Η μεγαλύτερη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο παρατηρείται μεταξύ 2010 και 2011, όταν έγιναν οι μεγάλες φορολογικές ανατροπές με μείωση του αφορολογήτου ορίου και κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών. Το διάστημα εκείνο το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 3,1% και από το 2011 και μετά υπήρξε μείωση της τάξης του 2,8%.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων