Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Greek Spirit 
26-4-2015
Μην πιστεύετε ούτε για μια στιγμή τα λεγόμενα και τις υπαναχωρήσεις της Μέρκελ περί της επαναθεώρησης της συνθήκης του Δουβλίνου και την επαναπροώθηση των ''παράτυπων'' μεταναστών στις χώρες από τις οποίες ξεκίνησαν.
Υπάρχουν δύο ειδών ευφυΐες , αυτή του ανθρώπου των τεχνών και των επιστημών και αυτή του εγκληματία.
Σε πολλά σημεία οι μορφές αυτές ομοιάζουν αλλά αυτό που τελικά τις διαχωρίζει είναι ότι η ευφυΐα των ανθρώπων των τεχνών και επιστημών λειτουργεί με τρόπο που εξασφαλίζει την αέναη ανθρώπινη παρουσία και πρόοδο στον πλανήτη, ενώ η ευφυΐα του εγκληματία αποσκοπεί στην ικανοποίηση του αποκλειστικά δικού του συμφέροντος.Ο εγκληματίας πλιατσικολογεί τα πάντα αδιαφορώντας εάν την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν νέα θύματα, νέες χώρες για πλιάτσικο.


Οι Γερμανοί αποτελούν ένα λαό όντως ευφυή , ωστόσο αυτή η ευφυΐα τους εντάσσεται στην δεύτερη κατηγορία, στην εγκληματική. Ποιος είπε ότι οι εγκληματίες δεν είναι ευφυείς ;
Όχι μόνο η Ελλάδα έχει χάσει το τραίνο της ανάκαμψης αλλα και ολάκερη η Ευρώπη.
Η ναζιστική νοοτροπία και ιδεολογία στην Γερμανία του Β' ΠΠ ήταν τόσο βαθιά ριζωμένη και τόσο διαδεδομένη ακόμα και στα λαϊκά στρώματα που οι νικητές του πολέμου, οι Αμερικάνοι, αναγκάσθηκαν να κάνουν ΄΄τα στραβά μάτια'' και να αποδεχτούν την ωμή πραγματικότητα που δεν ήταν άλλη από την συνεργασία με την γερμανική ναζιστική κοινωνία και ελίτ για την ανάταξη της χώρας. Άλλη λύση δεν υπήρχε διότι όταν το σύνολο του πληθυσμού , εργατική και ανώτερη τάξη , είναι ναζιστές δεν μπορείς να τους εκτελέσεις όλους ως εγκληματίες , θα άδειαζε η χώρα.
Η Ε.Ε δημιουργήθηκε για να ενώσει την Ευρώπη απέναντι στο ανατολικό μπλοκ αλλά και για να να αναγκάσει την Γερμανία να συγχρωτισθεί με τις υπόλοιπες πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες σε μια συνομοσπονδία η οποία θα της αφαιρούσε την νομιμοποίηση για την έναρξη ενός νέου πολέμου.
Δηλαδή σαν να απελευθερώνουμε ένα ξεχειλισμένο βόθρο μέσα σε μια τεράστια καθαρή λίμνη ελπίζοντας ότι τα λύματα θα εξαπλώνονταν και θα διαλύονταν σε βαθμό που δεν θα ήταν επικίνδυνος για την υγεία.
Η Ευρώπη-εκτός ανατολικού μπλοκ, το οποίο όμως κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις πολλά - αποτέλεσε πρότυπο πολιτισμού του 20ου αιώνα. Υψηλή ανάπτυξη, χαμηλή ανεργία, κράτος πρόνοιας,εκβιομηχάνιση, καινοτομία σε τεχνολογίες κ.α.
Η ανάπτυξη αυτή ωστόσο της Ευρώπης διευθύνονταν από ευφυείς μεν διευθύνοντες, εγκληματικής φύσεως δε.
Οι Γερμανοί αφού απόλαυσαν την σκανδαλώδη εύνοια των αμερικάνων κατάφεραν από την δεκαετία το 50 ακόμα να εκπονήσουν σχέδιο επικυριαρχίας τους και να ''καπελώσουν'' την ευρωπαϊκή πρόοδο μέσω της Ε.Ε. Μάλιστα δε το κατάφεραν με τα ίδια ακριβώς ναζιστικά στελέχη με τα οποία διεξήγαγαν τον πόλεμο.Οι ίδιοι βιομήχανοι, οι ίδιοι άνθρωποι της εξουσίας, οι ίδιοι υποστηρικτές του Χίτλερ αφού αμνηστεύτηκαν από τις ΗΠΑ ( είπαμε, ήταν τόσοι πολλοί που θα έπρεπε να εκτελεσθεί το σύνολο του γερμανικού πληθυσμού,κάτι αδύνατο) οραματίσθηκαν το Δ οικονομικό Ράιχ.
Η κοντόφθαλμη πλιατσικογική λογική τους στέρησε την Ευρώπη από την ευκαιρία να αναδειχθεί ως η παγκόσμια δύναμη σε επιστήμες και τεχνολογία μετά το 1990.
Μέχρι την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ και την μεταστροφή της οικονομικής πολιτικής της Κίνας , η Ευρώπη μπορούσε να καυχηθεί ως βιομηχανική δύναμη.
Όμως ποιο είναι αυτό που σήμερα παράγει η Ευρώπη και δεν το παράγουν και άλλες χώρες, ακόμα και του τρίτου κόσμου; αυτοκίνητα;, φάρμακα;τεχνογνωσία;
Η Ευρώπη δεν παράγει τίποτα το οποίο να μην παράγεται και στην Κίνα, στην Ινδία, στην ν. Αμερική.Επιπλέον αυτού η Ευρώπη δεν έχει επάρκεια σε ενέργεια και βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά από την Ρωσία και του Άραβες.
Όταν άρχισε να διαφαίνεται ότι σταδιακά η βιομηχανική πραγωγή της Κίνας και η επιθετική εξαγωγική πολιτική (η οποία επιδοτούνταν και από το επίσημο κράτος) θα καταστούσε τα βιομηχανικά προϊόντα της Ευρώπης μη ανταγωνιστικά , η Γερμανία ως ηγεμόνας δεν έδρασε με όραμα αλλά με πρακτική μαφιόζου.
Για να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας και η ευμάρεια θα έπρεπε η Ευρώπη να στραφεί στην συνολική αναβάθμιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων της και την εντατικοποίηση της προσπάθειας στην έρευνα και τεχνολογία .Η Ευρώπη διαθέτει τους πιο μορφωμένους πολίτες του κόσμου και θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της όχι απλά ως εργάτες -σκλάβους ΄΄κινεζικού τύπου'' αλλά ως κοινωνούς στην παραγωγή και εξέλιξη των παραγόμενων προϊόντων -υπηρεσιών και τεχνολογίας με στόχο την καθιέρωση της στο παγκόσμιο στερέωμα όχι μόνο ως εξαγωγέα αυτοκινήτων και λαμαρίνας αλλά εξαγωγέα τεχνολογίας-έρευνας-καινοτομίας-επιστημών.
Αντι αυτού οι Γερμανοί έκανα ακριβώς το αντίθετο . Κάτι σαν να εξηγείς σε ένα  προαγωγό ''των παιδιών των φαναριών'' ότι και άλλες ομάδες με παιδιά καταφθάνουν και ότι τα κέρδη θα μειωθούν, και ότι είναι καλύτερο να επενδύσουμε στην μόρφωση των παιδιών διότι μακροπρόθεσμα θα αποδώσει περισσότερα , τρίχες.....Σιγά μην καταλάβει ο ψήστης ανθρωπίνων σωμάτων και ψυχών στο Νταχάου τέτοια νοήματα...
Η Γερμανία κατάλαβε  ότι η ευμάρεια δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί , κατάλαβε ότι το κράτος πρόνοιας δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί εφόσον η εργατοωρα στην Κίνα κόστιζε δύο ευρώ και στην Ευρώπη 30. Οι γερμανοί γρήγορα κατέληξαν σε ένα σχέδιο δράσης το οποίο δεν είχε σχέση με μια μακρόπνοη πολική μετατροπής της Ευρώπης σε παγκόσμια μητρόπολη τεχνολογίας -έρευνας και καινοτομιών .
Οι Γερμανοί ως πρώτο βήμα συμμάχησαν με τον κύριο οικονομικό ανταγωνιστή, με τον καταλύτη των δυσμενών εξελίξεων , την Κίνα, και μετέφεραν εκεί μεγάλο μέρος της παραγωγής τους .
Οι εξαγωγές γερμανικών βιομηχανικών προϊόντων αλλά και τεχνογνωσίας στην Κίνα αποτελούν το κύριο έσοδο της χώρας του Χίτλερ.
Οι Γερμανοί θα πληρώσουν την αβλεψία τους να συνεργαστούν με την Κίνα διότι σύντομα η Κίνα θα τους ξεπεράσει τεχνολογικά , ακριβώς με την τεχνογνωσία που έδωσαν οι γερμανοί.
Ως δεύτερο βήμα διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία με απώτερο στόχο την χρησιμοποίηση του εδάφους της για την οδική σύνδεση Γερμανίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έτσι όλα τα κινεζικά προϊόντα αλλά και τα γερμανικά που παράγονται στην Κίνα , όπως και τα πετρέλαια των Αράβων που τόσο έχει ανάγκη η Γερμανία, αντί να διαπλέουν την Μεσόγειο και τον Ατλαντικό θα μπορούν κατευθείαν μετά το Σουέζ να καταφθάνουν σε ελληνικά λιμάνια και από εκεί οδικώς και σιδηροδρομικώς στην Γερμανία.
Βέβαια αυτό που μένει είναι η διάλυση τς Ελλάδας με στόχο την δημιουργία ενός ημιαυτόνομου καντονιού στην κεντρική Μακεδονία το οποίο θα ενωθεί με τα Σκόπια .
Τρίτο βήμα των Γερμανών ήταν η από το 1990 προσπάθεια για την υποδούλωση της Ουκρανίας. Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν και οι ΗΠΑ με τα κεφάλαια του Σόρος.
Αλλά και η Πολωνία συνέδραμε διότι σύμφωνα με του Πολωνούς όλα τα δυτικά Ουκρανικά εδάφη είναι πολωνικά τα οποία αποδόθηκαν μετά το Β ΠΠ στην τότε ΕΣΣΔ.
Η Γερμανία ήθελε να μετατρέψει την Ουκρανία στην ''ευρωπαική Κίνα''. Η Ουκρανία έχει και την κατάλληλη βιομηχανική υποδομή, κληρονομιά της σοβιετικής εποχής, αλλά και χαμηλότερο εργατικό κόστος από την Κίνα. Το 2013 η εργατοώρα στην Ουκρανία κόστιζε λιγότερα απο την αντίστοιχη στην Κίνα.
Όμως όπως είδαμε μέχρι σήμερα τα γερμανοπολωνικά σχέδια έχουν αποτύχει λόγω Πούτιν
Τέταρτο βήμα των Γερμανών είναι η εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας. Η Γερμανία προσπαθώντας να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό αέριο έχει συνάψει συμφωνία με Σαουδική Αραβία και Κατάρ για την κατασκευή ενός αγωγού που θα ξεκινά από την Αραβική χερσόνησο , θα διασχίζει την Ιορδανία-Συρία -Ελλάδα-Αλβανία-Αδριατικη θάλασσα και Ιταλία, αγωγός ο οποίος θα ενωνεται με άλλον που θα ξεκινά από Κασπία θάλασσα-Γεωργία-Τουρκία-Ελλάδα.
Αυτοί οι δύο αγωγοί αλλά και άλλοι μελλοντικοί από Ιράν-Ιράκ αποτελούν τον περίφημο ''Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο'' .
Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν έχει γίνει.Οι απόγονοι του Χίτλερ την ''πατησαν''-''καπούτ''...
Ο λόγος είναι ότι η Συρία του Άσαντ δεν δέχθηκε τον αγωγό από το έδαφος της το 2009, εξ ου και ο πόλεμος το 2011.
Οι Άραβες και ειδικά το Κατάρ έχουν ζητήσει ως αντάλλαγμα για την παροχή αερίου με αγωγό-τώρα γίνεται με πλοία- την αθρόα εισβολή ''παράτυπων'' μεταναστών στην νότια Ευρώπη με στόχο την αναβίωση της πάλαι ποτέ Αραβικής αυτοκρατορίας . Η Γερμανία ε΄χει δεχθεί και παρέχει μάλιστα πολιτική κάλυψη με συνθήκες τύπου Σενγκεν και Δουβλίνου
Πέμπτο βήμα  των Γερμανών είναι η σύσφιξη της παρασκηνικαής συμμαχίας με την Τουρκία.
Γερμανία-Τουρκία είναι σύμμαχοι από την εποχή του Ατατούρκ και μαζί οργάνωσαν και διεξήγαν τις γενοκτονίες Ελλήνων -Αρμενίων και την Μικρασιατική καταστροφή.
Η Γερμανία χρειάζεται την Τουρκία ως ενεργειακό κόμβο στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο άλλα και ως πηγή φθηνού και χαμηλής κατάρτισης εργατικού δυναμικού.Οι Τούρκοι σε σχέση με άλλους τριτοκοσμικούς μετανάστες διατηρούν κάποιο επίπεδο μόρφωσης-υγιεινής και πάνω απ΄όλα αφομοιώνονται πιο εύκολα στην Γερμανική κοινωνία .
Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι το κόστος της επανένωσης της δυτικής και ανατολικής Γερμανίας ύψους 150 δις ευρώ έχει αποφασισθεί να μετακυλισθεί στις πλατες των ευρωπαίων και ειδικά των νότιων με την τεχνητή οικονμική κρίση που διάγουμε σήμερα
Όμως τίποτα απ όλα αυτά δεν πρόκειται να πετύχει.Η Ευρώπη μαραζώνει δημογραφικά και οικονομικά.Αντί να πρωτοπορεί στην ιατρική έρευνα καμαρώνει διότι καταναλώνει τα γενόσημα ινδικά και πακιστανικά φάρμακα, αντί να προοδεύει στην αεροναυπηγική και ναυπηγική πουλάει αυτοκίνητα τα οποία έτσι κι αλλιώς κατασκευάζει και η Κίνα και η Κορέα. Η δε Κορέα κατασκευάζει και πλοία των Ευρωπαίων εφοπλιστών την στιγμή που η Γερμανία θεωρεί το κλείσιμο των Ελληνικών ναυπηγείων ως αναπτυξιακό θαύμα.
Η Γερμανία θα δαπανήσει μέχρι το 2020 ένα τρις ευρώ για την κατασκευή αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην βόρεια θάλασσα αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτή την επένδυση της να αποδώσει , ούτε σε ενεργειακό επίπεδο άλλα ούτε και σε επίπεδο εξαγωγής τεχνογνωσίας.
Με σίδερα και λαμαρίνες δεν θα πάει μπροστά η Ευρώπη, αυτά τα παράγουν και οι χώρες όπως η Μαλαισία-Κίνα-Ταυλάνδη .
Η Γερμανία θέλησε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις αναδυόμενες οικονομίες όπως η κινεζική, η ινδική, με την αποψίλωση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων , το ''κούρεμα '' του εργατικού κόστους και την μετατροπή του ευρώ ως διεθνούς αποταμιευικού νομίσματος διατηρώντας την σκληρότητα  και την σταθερότητα του όχι βασισμένο σε πραγματική οικονομία και παράγωγή αλλά στην στείρα εμμονή της  εφαρμογής των αεριτζίδικων χρηματοοικονομικών κανόνων περί μηδενικών ελλειμμάτων  και απεμπόλησης εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όμως αυτά τα κάνει και η Κίνα και η Ιδία και άλλες τριτοκοσμικές χώρες,οι οποίες μάλιστα έχουν και παραγωγή και εξαγωγές.
 Οταν η Ευρώπη φτάσει στο χείλος της καταστροφής τότε θα πρεπει να επιλέξει -και πάλι- μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. 
Η Γερμανική κηδεμονία θα μας αφήσει κατεστραμμένους και έρμαια των ΗΠΑ και Ρωσίας. Δεν αποκλείεται μια νέα Γιάλτα με την οποία θα μοιρασθεί η Ευρώπη σε δυτική με κηδεμόνα τις ΗΠΑ και ανατολική με κηδεμόνα την Ρωσία.
Η Ελλάδα για μια ακόμα φορά θα είναι το μήλο της Έριδος και ίσως επαναληφθεί το μεταπολεμικό εμφυλιακό σκηνικό, σκηνικό το οποίο θα αρχίσει με διαμάχες στο πολικό παρασκήνιο και θα επεκταθεί ακόμα και σε ένοπλο.Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων