Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Greek Spirit
14-5-2015
O πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρουέφσκι είναι πιο πιστό σκυλί των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Ο Γκρούεφσκι είναι τόσο διεφθαρμένος που στα τελευταία αιματηρά επεισόδια στο Τέτοβο οι Σκοπιανοί πολίτες - Αλβανοί και Σλάβοι - εξέφρασαν την άποψη ότι τα προκάλεσε ο ίδιος .
Ο Γκρουέφσκι έχει μετατρέψει τα Σκόπια σε αφρικανική δημοκρατία η οποία κυβερνάται από ανθρώπους που ανήκουν στον στενό και ευρύτερο συγγενικό κύκλο του .
Η θεωρία της προκλήσεως ή έστω της σύμφωνης γνώμης του Γκρουέφσκι για τις συγκρούσεις στο Τέτοβο δεν είναι απλά μια θεωρία συνωμοσίας.
Το Κόσοβο αποτελεί άλλο ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός του Χασίμ Θάτσι -που φυσικά είναι Αλβανός- εξαρτάται απόλυτα από την στήριξη των ΗΠΑ για να μην βρεθεί στην φυλακή λόγω των εξακριβωμένων εγκλημάτων πολέμου που έχει διαπράξει ως UCKας.
ΧΑΣΙΜ ΘΑΤΣΙ
Η Αλβανία του Έντι Ράμα αποτελεί ένα άλλο χαϊδεμένο παιδί των ΗΠΑ και της Γερμανίας που ευνοείται σκανδαλωδώς τα τελευταία δύο χρόνια. Ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις από το αμερικάνικο ΔΝΤ ύψους 200 εκ δολ χωρίς την λήψη έκτακτων μέτρων, διπλωματική καθοδήγηση για την αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα στο Ιόνιο, ένταξη σε καθεστώς υποψήφιας χώρας της Ε..Ε, παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία κτλ.
ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ
Κάτι όμως που διαφεύγει της προσοχής μας είναι η Βουλγαρία και η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος είναι απόστρατος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών και σωματοφύλακας του Τεοντόρ Ζίβκοφ, χρημάτισε δήμαρχος Σόφιας από το 2005 έως το 2009 και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013 οπότε και έχασε τις εκλογές για να αναλάβει εκ νέου την εξουσία το 2014.
 Ο Μπορίσοφ το 2013 έχασε τις εκλογές από τον Πλάμεν Ορεσάρσκι.
 Ωστόσο ο Ορεσάρσκι μέσα σε ενα χρόνο και εξ αιτίας της ευνοϊκής του στάσης απέναντι στα σχέδια των Ρώσων για τον αγωγό south stream αντιμετώπισε την όργήτ της Ε.Ε που ούτε λίγο- ουτε πολύ απαγόρευσε με απόφαση του ευρωκοινοβουλίου την συμμετοχή της Βουλγαρίας στο πρότζεκτ. Ο Ορεσάρκι τον Ιούνιο του 2014 εκτός από την πίεση της Ε.Ε. είχε να αντιμετωπίσει και  κύμα διαδηλώσεων υποκινούμενο από την αντιπολίτευση στην οποία κυριαρχούσε το κόμμα GERB του  Μπόικο Μπορίσοφ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο του 2014 κατέφθασε στην Βουλγαρία κλιμάκιο ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Μακ Κέιν με αποστολή να ΄΄τρίξουν τα δόντια'' στον ανίσχυρο τότε πρωθυπουργό  Ορεσάρσκι.
Мακ Κέιν και Ορεσάρσκι το 2014 όταν οι Αμερικάνοι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εκβίαζαν την Βουλγαρική κυβέρνηση για την ακύρωση του south stream
Οι γερουσιαστές αφού τελικά πέτυχαν να υποτάξουν τον Ορεσάρσκι φεύγοντας πήραν μαζί τους τον Μποίκο Μπορίσοφ ο οποίος διένυσε μερικές μέρες στις ΗΠΑ όπου και έλαβε οδηγίες. 
Η κυβέρνηση Ορεσάρσκι τελικά δεν άντεξε την πίεση και μετά από μια πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης  προκήρυξε εκλογές τις οποίες και έχασε από το κόμμα του Μποικο Μπορίσοφ ο οποίος μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους ξαναπήρε την εξουσία.
Ο Μπορίσοφ για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Ορεσάρσκι ήρθε σε συνεννόηση και με το κόμμα των Τούρκων της Βουλγαρίας το οποίο αντιπροσωπεύει το 10% του πληθυσμού της Βουλγαρίας.
Ο Μπορίσοφ έχει κάθε λόγο να εκτελεί πιστά τις εντολές των ΗΠΑ και όχι απλά και μόνο για να ικανοποιήσει την δίψα του για εξουσία.
Οι ΗΠΑ ελέγχουν απόλυτα τα Βαλκάνια.Βουλγαρία-Σκόπια-Αλβανία και Κόσοβο αποτελούν προτεκτοράτα τους με πρόθυμους ηγέτες για κάθε μισθοφορική αποστολή.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ''ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ''

Οι εμφυλιοπολεμικές ταραχές στα Σκόπια ωφελούν τελικά τον Γκρουέφσκι εφόσον μπορεί άνετα να κατηγορεί την αντιπολίτευση για προβοκάτσια. Η Σκοπιανή αντιπολίτευση- που δεν είναι αρεστή στις ΗΠΑ-  παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με τις ταραχές  θα αναγκασθεί να κατεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους φοβούμενη ότι θα χρεωθεί την προβοκάτσια στο Τέτοβο. Ο Γκρουέφσκι και η διεφθαρμένη ακήρυχτη δικτατορία του θα πλασαριστούν ως η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία θα μπορέσει να βάλει τέλος στον Αλβανικό αλυτρωτισμό. 
Οι πολίτες των Σκοπίων θα αναγκασθούν να αποδεχθούν την μοίρα τους.
 Όμως το πράγμα δεν θα σταματήσει εκεί. Ο αγωγός turkish stream ρωσικών συμφερόντων δεν πρέπει να υλοποιηθεί. Ο πρόεδρος των Σκοπίων Ιβανόφ είναι αντίθετος με τον Γκρουέφσκι στο θέμα του αγωγού και έχει κάνει ανοίγματα προς την Ρωσία. 
ГΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος για ρωσικές επενδύσεις στα Βαλκάνια είναι η διάλυση των Σκοπίων και η απόδοση του ανατολικού και δυτικού τμηματος σε Βουλγαρία και Αλβανία αντίστοιχα. 
Εξάλλου τα σκάνδαλα της πολιτικής μαφίας του Γκρουέφσκι κάποτε θα αποκαλυφθούν και ο μόνος τρόπος για να εξασφαλισθεί η ατιμωρησία της είναι να ''καεί το μαγαζί''.

Περίπου το 8-10% του σλαβόφωνου πληθυσμού των Σκοπίων έχει αποκτήσει Βουλγαρικό διαβατήριο τα τελευταία χρόνια και η Βουλγαρία έχει το πρόσχημα για να επέμβει πολιτικά και στρατιωτικά για να τους προστατέψει. Η Αλβανία με την σειρά της και με την υποστήριξη των ΗΠΑ δεν θα χρειασθεί και πολύ προσπάθεια για να επέμβει με τον ίδιο τρόπο ως εγγυητής της ασφάλειας των Αλβανόφωνων.

Τα Σκόπια διαλύονται και δημιουργούνται η Μεγάλη Αλβανία και Μεγάλη Βουλγαρία. 
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ, κατηχούμενος από τους ρεπουμπλικάνους Αμερικάνους γερουσιαστές, θα μπορέσει να ξεπλύνει το σκανδαλώδες πολιτικό του παρελθόν και θα παρουσιασθεί ως ο πρώτος ηγέτης που μεγάλωσε την Βουλγαρία.

Τα Βαλκάνια πλέον θα ελέγχονται πλήρως, ο ρωσικός αγωγός ακυρώνεται  και ο αγωγός ΤΑΡ , η εναλλακτική προταση ΗΠΑ-Γερμανίας έχει εξασφαλισμένη πρόσβαση.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
Η Αλβανία αποκτά νέα εδάφη και ετοιμάζεται για την απόκτηση και του νότιου Κοσόβου.Βουλγαρία και Αλβανία πλέον συνορεύουν και είναι ευγνώμονες προς τις ΗΠΑ και έτοιμες να προστατεύσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. 

Προτού κατηγορήσετε τα παραπάνω ως υπεραπλουστεύσεις πρέπει να καταλάβετε ότι η πολιτική σκηνή στα Σκόπια-Αλβανία-Βουλγαρία αποτελεί μια από τις πιο διεφθαρμένες στον κόσμο και ότι οι πολιτικοί έχουν κάθε λόγο να αναζητήσουν προστάτες όπως οι ΗΠΑ. 
Για παράδειγμα ας δούμε  με περισσότερες λεπτομέρειες το βιογραφικό του Μπορίσοφ.
Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από 2009 έως 2013 και από το 2014 έως σήμερα και που  είχε αναλάβει το έργο του εκβιασμού της απείθαρχης κυβέρνηση Ορεσάρσκι είναι ένα τυπικό παράδειγμα της μετακομμουνιστικής εποχής στο πρώην ανατολικό μπλόκ. 
ΜΠΟΡΙΣΟΦ (ΔΕΞΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
Απόστρατος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών και σωματοφύλακας του Τεοντόρ Ζίβκοφ χρημάτισε δήμαρχος Σόφιας από το 2005 έως το 2009 και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013. Πολλοί κακοήθεις ισχυρίζονται ότι η εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας και σωματοφυλάκων που δημιούργησε στο χαώδες περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού  χρησιμοποιούνταν ως προκάλυμμα για παράνομες δραστηριότητες  και εκβιασμούς οι οποίοι τελικά τον ανέδειξαν στον πολιτικό στίβο, γεγονότα τα οποία βέβαια δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ .

Υπήρξαν μάλιστα ταμπλόιντ εφημερίδες οι οποίες υποστήριξαν ότι όσο ο Μπορίσοφ ήταν πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει συνεργάτες του στις ιδιωτικοποιημένες εταιρίες ηλεκτρισμού ως μέλη των διοικητικών συμβουλίων με στόχο την απομύζηση των κερδών τους.Ούτε αυτό βέβαια έχει αποδειχθεί.
Επίσης υπάρχουν κάποιοι  δημοσιογράφοι που γράφουν ότι συνεργάτες του Μπορίσοφ-κυρίως πρώην συνάδελφοι από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες- εξανάγκαζαν βιομηχάνους  να τους μεταβιβάζουν τις επιχειρήσεις τους με αντάλλαγμα την διατήρηση της σωματικής του ακεραιότητας.Βέβαια όλα αυτά είναι ψέμματα. Επίσης ο Μπορίσοφ έχει κατηγορηθεί και για διανομή ηρωίνης από το Αφγανιστάν με στρατιωτικά Βουλγαρικά C130 σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες όπως Κιργιστάν , Ουζμπεκιστάν .
Οι κατηγορίες βέβαια δεν αποδείχθηκαν ποτέ ούτε και ασκήθηκαν διώξεις
 
Το 2013 ο Μπορίσοφ ως πρωθυπουργός είχε βάλει ''στο μάτι'' το πλειοψηφικό πακέτο των ιδιωτικών ηλεκτρικών εταιριών στην Βουλγαρία.Ήθελε να το αποκτήσει αλλά οι εκβιασμοί του απέτυχαν.Σύμφωνα με κάποιους  Βούλγαρους δημοσιογράφους ο Μπορίσοφ διοργάνωσε διαδηλώσεις πολιτών ο οποίοι διαμαρτύρονταν για την υψηλή τιμή ρεύματος .Ο Μπορίσοφ έκοβε μεροκάματο σε χιλιάδες αθίγγανους και άνεργους οι οποίοι διαδήλωναν στην Σόφια .
Στόχος ήταν η πολιτικοποίηση του θέματος της τιμολόγησης του ρεύματος και την μείωση του με κυβερνητική απόφαση κάτω από την δήθεν λαϊκή πίεση. Έτσι οι εταιρίες θα κινδύνευαν να χάσουν τεράστιο μέρος των προσόδων τους με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας των μετοχών τους.Ακριβώς τότε ο Μπορίσοφ θα προσέφερε στις εταιρίες διέξοδο αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο .
Ωστόσο οι υποκινούμενες διαδηλώσεις ήταν τόσο επιτυχημένες που συμπαρέσυραν όλο τον Βουλγαρικό λαό ο οποίος βγήκε στους δρόμους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Μπορίσοφ να πέσει τον Μάρτιο του 2013 !!!
Έκτοτε ο Μπορίσοφ  ζει με το συνεχές άγχος ότι κάποιος θα ΄΄σκαλίσει '' το κυβερνητικό παρελθόν του και προσπαθεί πάντα να βρίσκεται στην εξουσία με κάθε μέσο.

Αυτόν το άνθρωπο έχουν διαλέξει οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι ως την εμπροσθοφυλακή τους στην αποτροπή της ρωσικής διείσδυσής στα Βαλκάνια.

Η διάλυση των Σκοπίων θα γίνει σταδιακά με την πίεση να αυξάνεται ΄οσο απαιτεί  σε κάθε δεδομένη στιγμή. Ο Γκρουέφσκι θα ΄χασει την εξουσία ίσως μετα από μια αστάθεια τύπου Ουκρανικού ΄΄Μαιντάν'' ωστόσο κάπου θα βολευτεί από τις ΗΠΑ ως πολιτικός εξόριστος ηγέτης.
Η Αλβανία και Βουλγαρία και πάντα υπό την απόλυτη καθοδηγηση και έλεγχο των ΗΠΑ θα ορισθούν ως εγγυήτριες δυνάμεις οι οποίες θα αποκτησουν πολιτική και στρατιωτική πρόσβαση στην χώρα προκειμένου να προστατεύσουν τους ομοαιμους πληθυσμούς και δήθεν να αποτρέψουν τον εμφύλιο.
Οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι, το ίδιο και η γλώσσα τους, είναι αρχαΐζουσα διάλεκτος της Βουλγαρικής και μάλιστα με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις από την σύγχρονη Βουλγαρική.  

Η Βουλγαρία είναι σφόδρα ενοχλημένη από την στάση του κρατιδίου των Σκοπίων από τον σχηματισμό του έως σήμερα. Η προσπάθεια των Σκοπίων για την απόκτηση εθνικής ταυτότητας με την παραχάραξη της ιστορίας έχει ενοχλήσει και την Βουλγαρία . Οι σλαβόφωνοι  των Σκοπίων , περίπου 1,280,000 άτομα , αποτελούν για την Βουλγαρία πληθυσμό συγγενή με τον Βουλγαρικό αν όχι ομογενή. Η Βουλγαρία σε αντίθεση με την Ελλάδα δεν ενοχλείται από την χρήση του ονόματος ''Μακεδονία '' αλλά από την προσπάθεια απαλοιφής  της Βουλγαρικής καταγωγής  από την συνείδηση των Σκοπιανών σλαβόφωνων
Χάρτης στον οποίο αποτυπώνεται ο Βουλγαρο-Σκοπιανός αλυτρωτισμός. Οι Βούλγαροι δεν διαφωνούν με τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς σχετικά με τις διεκδικήσεις του παραπάνω χάρτη. Εκεί που διαφωνούν είναι ότι α. οι Σκοπιανοι αποποιούντια την Βουλγαρική καταγωγή τους και β. ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν τις παραπάνω περιοχές αυτόνομα και όχι σε συνεργασία με τους ομογενείς τους Βούλγαρους.Προσέξτε την περιοχή PIRIN εντός της Βουλγαρικής επικράτειας η οποία σύμφωνα με τους Βούλγαρους αποτελεί το μόνο κομμάτι απο τα διεκδικούμενα το οποίο κατέχουν.Η επαρχία αυτή επίσημα ονομάζεται BLAGOEVGRAD αλλά όλοι οι Βούλγαροι την γνωρίζουν ως ''Μακεδονία του Πίριν'' . Ο αλυτρωτισμός ζει και βασιλεύει και στην Βουλγαρία παρόλο που το επίσημο Βουλγαρικό κράτος κρατά προς το παρόν ουδέτερη θέση
 Η έννοια ''Μακεδονία'' για τους Σλαβόφωνους Σκοπιανούς  αλλά και Βούλγαρους  περιλαμβάνει όλη την σημερινή επικράτεια των Σκοπίων αλλά και και των Νοτιοδυτικών περιοχών της Βουλγαρίας ( Σαντανσκι-Πέτριτς- Μπλακόεβγκραντ η αλλιώς περιοχή ''Πίριν''). Όταν ένας Σκοπιανός παραδέχεται την Βουλγαρική καταγωγή του  και αποδέχεται ότι Σκοπιανοι και Βούλγαροι αποτελούν την ίδια εθνοτική ομάδα δεν σημαίνει ότι αποποιείται και την ''Μακεδονική'' ταυτότητα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι Βούλγαροι των Νοτιοδυτικών επαρχιών της Βουλγαρίας αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αν και η τάση αυτή δεν υποστηρίζεται επίσημα από την Βουλγαρική κυβέρνηση. Ωστόσο οι αλυτρωτικές τάσεις σχετικές με την έξοδο στο Αιγαίο υποβόσκουν και στην Βουλγαρία , απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να εκδηλωθούν και ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΗ  ΣΤΙΓΜΉ ΑΠΟ ΤΩΡΑ
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή (αντιγραφή γίνεται με CTR+A)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων