''ΝΑΙ'' Η ΄΄ΟΧΙ'' ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ

27-6-2015
Greek Spirit
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει από ξένους ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι εύκολη. Όχι μόνο το κλίμα και το τοπίο αλλά και η ελαφρότητα της καθημερινότητας είναι σύμφωνα με τους ξένους τα χαρακτηριστικά που κάνουν την ζωή πιο ανέμελη στην Ελλάδα.
Πόσο πλανεμένοι είναι ....
Στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης δεν έχει την πολυτέλεια να συγκεντρώνεται στην δουλειά του και στην οικογένεια του όπως ο πολίτης της Δανίας, της Σουηδίας και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της Γαλλίας και Γερμανίας. Δεν έχει την πολυτέλεια να νομίζει ότι τα ζητήματα διακυβέρνησης είναι έργο της εκλεγμένης κυβέρνησης η οποία αν μη τι άλλο εγγυάται τουλάχιστν ένα μίνιμουμ τιμιότητας, πατριωτισμού, ανθρωπισμού και προσπάθειας για πρόοδο και ευημερία στα μέτρα του δυνατού.
Όχι , όχι.

Στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης πρέπει να έχει γνώσεις οικονομολόγου για να μπορεί να ερμηνεύει τα μέτρα που του επιβάλλονται , για να μπορεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις που αφορούν την οικονομία της χώρας η οποία κατακρημνίζεται. 

Στην χώρα αυτή ο μέσος πολίτης διαπιστώνει ότι το να είναι εργατικός, να προσπαθεί να τηρεί τους νόμους, το να δημιουργήσει οικογένεια δεν αποτελούν εγγύηση για την πρόοδο του. Στην χώρα αυτή πρέπει να έχει τις θεωρητικές γνωσεις ενός πολιτικού επιστήμονα για να καταλάβει το πολιτικό σκηνικό, τις γνώσεις διεθνολόγου για να ερμηνεύσει τις ζυμώσεις στα Βαλκάνια και στην Τουρκία,, και αυτό γιατί η εκάστοτε και πάντοτε ανίκανη πολιτική ηγεσία είναι πάντοτε πελαγομένη και πάντοτε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, πάντοτε βρισκόμενη σε κάποιο είδος αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της διαφθοράς της . 

Ο πολίτης καλείται να γνωρίζει από δημόσια διοίκηση, από στρατηγική , από οικονομία, για να μπορέσει να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του εφόσον κανένας από τους ηγέτες του δεν μπορεί να του εξηγήσει. 
Είναι σαν ο απλός στρατιώτης να αναγκάζεται να σπουδάσει έστω και επικαλυπτικά την τέχνη της στρατηγικής για να μπορέσει να καταλάβει τι γίνεται στο μέτωπο εφόσον για να επιβιώσει δεν αρκεί να εκτελεί τα απλά τα καθήκοντα λόγω αδυναμίας των στρατηγών του να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Είναι σαν ο ασθενής από καρδιακό επεισόδιο να αναγκάζεται να μελετήσει καρδιολογία εφόσον οι γιατροί του βρίσκονται σε αδιέξοδο και πελαγοδρομούν είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω έλλειψης γνώσεων . 

Ο μέσος Έλληνας δεν εχει το δικαίωμα να καταθέτει την προσπάθεια του στην εργασία και στην δημιουργία οικογένειας για να απολαύσει το αγαθό της χρηστής διοίκησης της χώρας του απο εκλεγμένα πρόσωπα τα οποία θα εγγυηθούν το περιβάλλον στο οποίο  καταβάλει την προσπάθεια του.'

Ρωτήστε οποιονδήποτε πολίτη οποιασδήποτε άλλης χώρας του δυτικού κόσμου για την πολιτική κατάσταση στην χώρα του. Η απάντηση του θα είναι λιτή και θα περιοριστεί στο επίπεδο των γνώσεων του απλού πολίτη ο οποίος μπορεί να μην γνωρίζει μεν την Κευνσιακή θεωρία ή το Κεφάλαιο του Μάρξ αλλά είναι ήσυχος ότι η πολιτική ηγεσία του γνωρίζει τα πάντα και πράττει για το συμφέρον του.

Πως άραγε μπορεί να ισχυρισθεί ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι εύκολη; 
 Ο μέσος πολίτης τα τελευταία 30 χρονια παρακολουθεί την διάλυση της χώρας του , την άλωση της κρατικής διοίκησης με τον άκρατο λαϊκισμό , ένα υπέργηρο ηγέτη να σαλιαρίζει με μια πληθωρική αεροσυνοδό, την εκτόξευση του ιδιωτικού δανεισμού για την αγορά ακριβών εσώρουχων και αυτοκινήτων τζιπ, στην είσοδο στην ευροζώνη με πλαστά στοιχεία και στην σημερινή έξοδο κατόπιν μιας χρεοκοπίας η οποία προκλήθηκε με επίσης πλαστά στοιχεία.Παρακολουθεί τον δήθεν ιατρό επιστήμονα να ζητάει φακελάκι απο τον υπέργηρο γονέα του, την μετατροπή της οικογένειας απο θεσμό υπο προστασία σε τεκμήριο διαβίωσης, την επιβράβευση του διεφθαρμένου και την σκληρότατη τιμωρία και απαξίωση του έντιμου.Και δώστου αναλύσεις περί αριστεροδεξιάς, και δώστου αέναη πολιτικολογία εμπλουτιμένη με λίγο φιλοσοφία αλλά και προφητεία .Τι να κάνει ο αμοιρος κλείσμένος στα αμπάρια του Τιτανικού προσπαθεί να κι αυτός αποκλεισμένος και καταδικασμένος να πνιγεί  να ερμηνεύσει την κατάσταση εφόσον ο καπετάνιος έχει εγκαταλέιψει το καράβι. 
Τώρα μαθαίνουμε ότι τελικά ο καπετανιος επέστρεψε και κάνει δημοψήφισμα λέει, για να ρωτήσει και την γνώμη μας , πως θέλουμε να πνιγούμε, έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε τον θάνατο μας

Η συζήτηση περι χρέους και δημοψηφίσματος μας έχει απομακρύνει από την συζήτηση για τα αίτια της καταστροφής. Η Ελλάδα εισήλθε σε επιτήρηση από την Τρόικα με χαλκευμένα και πλαστά στοιχεία σχετικά με τα ελλείμματα της.Με πλαστά στοιχεία εισήλθε και στην ευροζώνη το 2002 με πλαστά στοιχεία εξέρχεται το 2015.
Ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα στην εργασία με 50% ανεργία, δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει οικογένεια και αντί αυτών και μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση έχει την υποχρέωση να γνωρίζει περισσότερα από τους ηγέτες του απο τους οποίους έχει προδοθεί επανειλημμένος και στον υπέρτατο βαθμό και σήμερα καλείται μέσω δημοψηφίσματος να τους συμβουλέυσει τι να κάνουν.

Άλλο η συμμετοχική δημοκρατία και ο πολίτης με  πολιτικοοικονομική μόρφωση και άλλο να την τρως συνέχεια από πίσω και να καλείσαι να γνωρίζεις περισσότερα από τον καπετάνιο και να είσαι και υποχρεωμένος να αναλαμβάνεις τις ευθύνες του επειδή αυτός δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του παρόλο που απολαμβάνει όλα τα προνόμια που απορρέουν απο τα καθήκοντα του.
Τι να ψηφίσουμε ρε μαλάκες στο δημοψήφισμα; ''ΝΑΙ''; για να καστραφούμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΆ μέχρι τον Δεκέμβριο ή ''ΟΧΙ'' για να καστραφούμε ατάκα και επιτόπου ;
Έτσι όπως τα κάνατε το ίδιο είναι , το ίδιο ακριβώς.
Δεν με ενδιαφέρει έαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρει καμία ευθύνη εφόσον για πρώτη φορά κυβερνά.Εξάλλου δεν έχει σημασία πια. ΝΑΙ η΄ ΟΧΙ θα φέρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, μια ανείπωτη καταστροφή η οποία θα διαρκέσει χρόνια.
Το μόνο που θα μας σώσει είναι να καταρρέυσει όλη η ευροζώνη, κάτι που θα γίνει αλλά όχι αμέσως.
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή (αντιγραφή γίνεται με CTR+A)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων