ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ; ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ

 Greek Spirit
29-6-2015
Στην Κύπρο ( την αδερφή Κύπρο) οι τράπεζες το 2013 είχαν όριο ανάληψης τα 300 ευρώ, 5 φορές πάνω από τα 60 που ανακοίνωσε η Ελληνική κυβέρνηση. Οι τράπεζες της Κύπρου υπέστησαν και κούρεμα καταθέσεων αλλά και πάλι κατάφεραν να διαθέτουν 300 ευρω ημερησίως. Στην Ελλάδα οι τράπεζες δεν έχουν υποστεί κούρεμα αλλά έχουν χάσει πάνω , πολύ πάνω από τις μισές καταθέσεις που είχαν προ κρίσης. 
Πότε θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες εφόσον έκλεισαν τόσο λόγο των αναλήψεων των τελευταίων καταθέσεων όσο και μετά το σταμάτημα δανειοδότησης απο τον ELA ; 
Δηλαδή εάν η ΕΚΤ σταμάτησε να δανείζει, ήδη έχει δανείσει 89 δισ , μέσω του ELA και εφόσον η κυβέρνηση είναι σε τροχιά ''ρήξης'' τι μας κάνει να νομίζουμε ότι την Τρίτη 6 Ιουλίου θα ανοίξουν και πάλι έστω και με το γελοίο όριο των 60 ευρώ ανα διακιούχο ή κάρτα ;
Ποιό capital control βρε κορόιδα, capital control στην σύνταξη του ΟΓΑ; Capital control εννοούμε τον έλεγχο των δις της λίστας Λαγκάρντ και όσων τους τελευταίους μήνες βγάλανε εκατομμύρια έξω. 
Που θα βρεθούνε χρήματα για να λειτουργήσουν οι τράπεζες; Η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει, οι καταθέσεις έκαναν φτερά, η ΕΚΤ δεν χρηματοδοτεί, άρα τι μένει; Μα τι άλλο από το παράλληλο νόμισμα , με άλλα λόγια επιστροφή στην Δραχμή στο εσωτερικό και συνέχιση της πληρωμής σε σκληρό ευρώ των οφειλών στους δανειστές.
H Δραχμή θα αντιπροσωπεύει μια μηδενική παραγωγή και θα έχει μηδενική αξία, το ίδιο και οι μισθοί ,οι συντάξεις και γενικά η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Όσοι βγάλανε λεφτά έξω θα τα χρησιμοποιήσουν ως όπλο για την νέα αναδιανομή του πλούτου και της εξουσίας.Συμμορίες χρηματοδοτούμενες απο τα κεφάλαια που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό θα αγοράζουν σαν μαυραγορίτες ακίνητα και ανθρώπους. Μια νέα τάξη πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ θα προκύψει , όπως και στην Βουλγαρία μετά την πτώση του Ζίβκοφ.
Η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο καζίνο και οι Έλληνες σερβιτόροι και γκρουπιέρηδες....
ΝΑΙ ή ΟΧΙ το ίδιο και το αυτό. Τουλάχιστον ψηφίστε ΟΧΙ , έτσι για την τιμή των όπλων, ας πέσει και μια τουφεκιά...

Δείτε παρακάτω ένα άρθρο το οποίο ανεβάζω συνεχώς εδώ και δύο χρόνια άλλα κανείς δεν του έδινε την πρέπουσα σημασία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. 

 ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ WORLD ΒΑΝΚ  ΑΠΟ ΤΟ 2012 ; ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ

 Greek Spirit
17-3-2015
Τον Δεκέμβριο του 2012 ο τότε υπουργός οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ κάτω απο την πίεση για την φτώχεια στην Βουλγαρία έκανε μια Σιβυλλική δήλωση στα Βουλγάρικα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον κ. Ντίανκοφ οι Βούλγαροι σε τέσσερα χρόνια θα έχουν βιοτικό επίπεδο και μισθούς ανάλογα των Ελλήνων
. Ο Συμεών Ντιάνκοφ αποτέλεσε τον ΥΠΟΙΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπόικο Μπορίσωφ ο οποίος έχασε τις βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2014.Ο Ντιάνκοφ δεν είναι κάποιος τυχαίος οικονομολόγος.Σπούδασε στις ΗΠΑ και πρίν αναλάβει κυβερνητικό πόστο στην Βουλγαρία χρημάτισε υψηλόβαθμος στέλεχος της world Bank για δεκατέσσερα χρόνια με κύριο αντικέιμενο την επιβολή διαρθρωτικών αλλαγών και τις ιδιωτικοποιήσεις σε χώρες της Αφρικής και Ασίας. H WORLD BANK συνεργάζεται στενα με το IMF-ΔΝΤ και τα στελέχη της όχι απλά γνωρίζουν την έκβαση των οικονομικών πολιτικών αλλά την καταστρώνουν και την ελέγχουν.
Οι δηλώσεις του κ. Ντιάνκοφ τον Δεκέμβριο του 2012 δεν αποτελούν μια πολιτική πομφόλυγα για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα του αλλά έναν χρησμό από ένα άνθρωπο που γνωρίζει πολλά για τα σχέδια του ΔΝΤ για την περιοχή των Βαλκανίων.

Greek Spirit

«Μισθολογική εξίσωση Ελλάδας-Βουλγαρίας σε 4 χρόνια»

4 Δεκεμβρίου 2012 

Ερωτήσεις βουλγαρικής εφημερίδας έδωσαν αφορμή στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Σιμεόν Ντιάνκοφ, για άλλη μια φορά να αναπτύξει το αγαπημένοτου θέμα περί της υποτιθέμενης «εξίσωσης του μέσου....εισοδήματος της Βουλγαρίας και της Ελλάδας σε τέσσερα – πέντε χρόνια», κατά την πρόβλεψη του.
«Αστειεύεστε, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες σε εισόδημα σε πέντε χρόνια;».
Σε απάντηση της ερώτησης αυτής της ημερήσιας της Σόφιας «24 ΩΡΕΣ», ο Βούλγαρος αξιωματούχος αναφέρει:
«Εδώ και δύο μέρες οι Έλληνες ψήφισαν και άλλη μείωση κατά 25%. Οπότε εκείνο, στο οποίο αναφέρεστε, ήδη έχει συμβεί: η δική τους μικρότερη σύνταξη έπεσε κάτω από το επίπεδο της μεγαλύτερης δικής μας. Δεν βλέπω γιατί αυτό πρέπει να αντιλαμβάνεται ως αστείο. Δείτε τα προηγούμενα χρόνια».

Σε παρατήρηση της συντάκτριας των «24 Ωρών», Ρουμιάνα Ντέντσεβα, ότι «πράγματι το 2008 ο συσχετισμός των συντάξεων ήταν 6 προς 1, ενώ τώρα είναι 3 προς 1 προς όφελος της Ελλάδας», ο Βούλγαρος αξιωματούχος λέει:
«Έ, όταν βλέπετε αυτά τα στοιχεία, δεν νομίζετε, ότι είναι ρεαλιστικό σε 4 χρόνια να εξισωθούμε; Εν μέρει χαίρομαι, επειδή όταν άρχισα να μιλάω για το θέμα αυτό πριν ένα χρόνο έλεγαν για μένα: «εκείνος ονειρεύεται». Ενώ τώρα άλλα λένε: «σιγά το κατόρθωμα να φτάσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κοιτάμε το μέσο όρο των Ευρωπαίων». Κι εμείς πράγματι μπορούμε πια να σκεφτόμαστε τις συγκρίσεις αυτές. Ενώ είναι αλήθεια, ότι θα «συναντηθούμε», επειδή οι Έλληνες κατεβαίνουν ραγδαία, ενώ εμείς ανεβαίνουμε».
«Αρκετά παράξενη λογική για έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». Με αυτήν την εκτίμηση ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού BTV, Βίκτορ Νικολάεφ, πρόσθεσε την εισφορά του στο «θησαυροφυλάκιο» ειρωνικών σχολίων του Τύπου, που αυξάνεται κατά κανόνα κάθε φορά που ο κ. Ντιάνκοφ αρχίζει να συλλογίζεται επί του θέματος.
Η συνάδελφος του κ. Νικολάεφ, παρουσιάστρια του δημοφιλούς καναλιού, Άννα Τσόλοβα, κατά την επισκόπηση του σημερινού Τύπου, πρόσθεσε εκ μέρους της, ότι «δεν βλέπω τον λόγο οι Βούλγαροι να πηδάμε από την χαρά μας, ότι θα φτάσουμε τους Έλληνες επειδή η κατάσταση των γειτόνων… επιδεινώνεται».
http://agiosgr.blogspot.gr/2012/12/4.html

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων