ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

13-7-2015
 Greek Spirit


Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέδειξαν τα αστικά κέντρα.Η επαρχία και οι αγροτικοί πληθυσμοί ήταν πάντα καχύποπτοι απέναντι στην  ρητορική των αριστερών.
Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα είναι ένας χαοτικός κλάδος που αποτελείται από όλες τις δυνατές παραλλαγές,  επιτήδειους που απομυζούν επιδοτήσεις, ακτημονες που επινοικιάζουν την γη που δουλεύουν και μετά βίας συντηρούνται, δημόσιους υπάλληλους που εκμεταλλεύονται χιλιάδες στρέμματα γης γραμμένα το όνομα των συζύγων τους, δουλοπάροικους αλλά και κροίσους των θερμοκηπιων , χρεοκοπημένους και βολεμένους, περιοχές με υγιείς συνεταιρισμούς και άλλες έρμαια των χονδρεμπόρων, χρεωμένους με δάνεια στην πρωην Αγροτική (που εκχωρήθηκαν στην Πειραιώς) και  που κινδυνεύουν να χάσουν την γη τους ,  κ.ο.κ.
Οι αγρότες ποτέ δεν δέχθηκαν να αξιοποιήσουν τις επιδοτήσεις για την αλλαγή των μονοκαλλιεργειών, ποτέ δεν δέχθηκαν τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών μονάδων, ποτέ δεν συντονίσθηκαν με το  περιβάλλον τους και της απαιτήσεις της αγοράς εγχώριας και εκτός συνόρων.
Όλοι όμως έιχαν ένα κοινό μέχρι την έλευση της κρίσης , την ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση τους η οποία με το τρίτο μνημόνιο φτάνει στο τέλος της.
Το κλίμα είχε στραβώσει από την επιβολή εμπάργκο της Ρωσίας προς τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα
Τον Μάιο όταν η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά των οργανισμών αποζημιώσεων των αγροτών για να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους οι αγρότες εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους αλλά μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων δεν έτυχαν της απαιτούμενης προσοχής
Η επιστροφή των κεφαλαίων αυτών έχει προβλεφθεί από το τρίτο μνημόνιο αλλά όπως όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα θα γίνει σταδιακά.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι η ευνοϊκή μεταχείρηση των αγροτών σε φόρο εισοδήματος και αγροτικό πετρέλαιο πάει περίπατο.
Σύντομα οι αγρότες θα πληροφορηθούν ότι το τρίτο μνημόνιο θα επιφέρει έλεγχο και συσχετισμό περιουσιακών στοιχείων που θα αποδειχθεί καταστροφικός . Ο αγρότης που έχει αγοράσει θεριζοαλωνιστική μηχανή αξίας 200 000 ευρώ και με την οποία αναλαμβάνει  τον θερισμό ολόκληρων περιοχών χωρίς να εκδίδει αποδείξεις θα κληθεί να δικαιολογήσει καταθέσεις-ακίνητα, με άλλα λόγια το περίφημο πόθεν έσχες.
Αλλά και ο μικροκτηματίας ο οποίος δουλεύει νοικιασμένη γη θα αισθανθεί ότι ήρθε το τέλος του εφόσον θα κληθεί να καταβάλει κάθε μήνα εισφορά-κρατήσεις στο ίδιο μοτίβο με τους ασφαλισμένους στο ΤΕΒΕ με την διαφορά ότι τα έσοδα του είτε είναι πενιχρά είτε εποχιακά.
Οι αγρότες σύντομα θα κλείσουν τους δρόμους και η πίεση που θα ασκήσουν στην κυβέρνηση θα είναι τεράστια.Έτσι κι αλλιώς οι αγρότες ακόμα και εάν ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, δεν έχουν καμία πολιτική και ψυχική συνάφεια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία θεωρούν αστικό κατασκεύασμα το οποίο αναδείχθηκε και ανδρώθηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα, και δεν έχουν άδικο.Αυτή είναι και η αδυναμία της κυβερνησης , να καταλάβει την δύναμη που κρύβει η επαρχία. Τα στελέχη της κυβερνησης δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πέρα απο τα μπαράκια του  Ψυρρή, πέριξ της Κομουνδούρου και τα Εξάρχεια υπάρχουν και άλλα μέρη τα οποία διαθέτουν και αυτά ανάλογα καφενεία στα οποία γίνονται πολιτικές ζυμώσεις.
H προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να εξαιρέσει τους αγρότες απο δυσμενή μέτρα , όπως πχ ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος μετατράπηκε σε ΄΄χάδι'' τόσο για τα αγροτεμάχια όσο και τα ακίνητα στην επαρχία.Η προηγούμενη κυβερνηση είχε μεγαλύτερη πολιτκή πείρα και γνώριζε την δύναμη των αγροτών,αντιθέτως η σημερινή  κυβέρνηση περιορίζει την επαφή της με τον αγροτικό κόσμο και τις ιδιαιτερότητες του μόνο σε επισκέψεις της νεολαίας της τουριστικού ενδιαφέροντος σε νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι όπως και σε κάποιες νεφελώδεις αντιλήψεις περί οικολογίας.
Οι αγρότες βλέπουν τα κεκτημένα τους να καταρρέουν και μαλιστα με βιαίο και επικίνδυνο για την επιβίωση τους τρόπο.
Το ματς τώρα αρχίζει
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή


!-- Begin Shinystat code -->

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων