ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ;

Greek Spirit 
2-7-2015
Στο διάγγελμα της 2-7-2015 ο πρωθυπουργός έδειξε ανυποχώρητος και μάλιστα  επιτέθηκε σχεδόν απροκάλυπτα στην αντιπολίτευση την οποία ανέφερε ως ΄΄υπερσυντηρητικές δυνάμεις'' που συντάχθηκαν με τους υπαίτιους του κλεισίματος των τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι τις τράπεζες δεν τις έκλεισε κάποιος εχθρός της Ελλάδας όχι γιατί τέτοιος δεν υπάρχει αλλά γιατί απλά οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει εδώ και 3-4 μήνες.
Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες εδώ και μήνες επιβιώνουν με δανειοδότηση απο τον ELA , ένα ταμείο το οποίο προορίζεται για βοήθεια προς τράπεζες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την χρεοκοπία και εκκαθάριση. Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν την Δευτέρα 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τους όποιους εχθρούς. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει την διαδικασία πτώχευσης τους εδώ και 2-3 χρόνια και όσο και να διέλυσαν σπίτια, να εκβίασαν, να απέσπασαν λεφτά από ανάπηρους, άνεργους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και υπερήλικες τελικά έφτασαν στο τέλος περίπου τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και ζήτησαν την βοήθεια του ELA. 
Μα αλήθεια, που είναι τα περίφημα 130 δις των καταθέσεων; Δεν μας έλεγαν μονότονα κάθε μέρα τα συστημικά ΜΜΕ το ποίημα '' οι καταθέσεις των Ελλήνων κυμαίνονταν στα 230 δις προ κρίσεως απο τα οποία χάθηκαν λόγω αναλήψεων των διακιούχων τα 100 και απέμειναν 130''' Το ποίημα αυτό το απήγγειλαν κάθε μέρα τουλάχιστον 10 φορές κάθε κανάλι.ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ  ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΔΙΣ; Την Δευτέρα 29 Ιουνίου παραδεχτηκαν επίσημα ότι στις τράπεζες υπάρχει μόνο 1 δις.

O κ. Τσίπρας γνωρίζει φυσικά ότι οι ελληνικές τράπεζες αφού απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που λάβαμε από την Τρόικα τελικά φαλίρισαν αλλά προτιμά να μην το ανακοινώνει και να ισχυρίζεται ότι τις έκλεισαν ο Σόιμπλε-Γιούνγκερ-Μέρκελ-Ντράγκι σε συνεργασία με την αντιπολίτευση.
Ο λόγος για την ηθελημένη ανακρίβεια του κ, Τσίπρα είναι ότι έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες πάνε για κλείσιμο και εκκαθάριση απο την ΕΚΤ και εφόσον σύντομα πρόκειται να συμπαρασύρουν στον πάτο και όλο το ιερατείο της πολιτικής και επιχειρηματικής διαφθοράς , άρα ποιος ό λόγος να καταγγείλει την ανικανότητα τους γενικότερα και να συγκρουσθεί με την διαφθορά την ύστατη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας λέει και αυτός ένα ωραίο παραμύθι , σαν τους συγγενείς του τρελού που συμφωνούν σε ότι λέει αυτός λίγο πριν έρθει το ασθενοφόρο και τον κλείσει μια και καλή στο τρελάδικο.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι οι τράπεζες σε περίπτωση που κυριαρχήσει το όχι δεν πρόκειται να λάβουν άλλα δάνεια από τον ΕLA αφού κηρύξουν πτώχευση θα μπουν σε καθεστώς εκκαθάρισης από την ΕΚΤ. Βέβαια ενώ ο κ. Τσίπρας θα ησυχάσει από την τραπεζική νομενκλατούρα την νύφη θα πληρώσουν οι δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια έχουν τιτλοποιηθεί και έχουν δοθεί ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ για να πάρουν δάνεια από τον ELA. Όσα από αυτά τα δάνεια , κυρίως τα στεγαστικά με προσημείωση, εξυπηρετούνται κανονικά θα περάσουν στην ΕΚΤ , εάν δεν έχουν περάσει ήδη ως εγγυήσεις, η οποία θα πάρει τα σπίτια των δανειοληπτών εάν αυτοί δεν συμφωνήσουν στους νέους όρους αποπληρωμής.Οι όροι αυτοί μπορεί και να είναι ευνοϊκότεροι αλλά εάν η Ελλάδα του ΟΧΙ περάσει στην δραχμή τότε τα δάνεια αυτά και οι δόσεις τους θα ακριβύνουν κατά πολύ λόγο χαμηλής ισοτιμίας δραχμής -ευρώ. 
Ωστόσο ακόμα και αν η Ελλάδα ψηφίσει ΝΑΙ τότε και πάλι οι τράπεζες θα φαλιρίσουν με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα, απλά αυτό θα συμβεί μετά από μερικούς μόνο μήνες.
Άρα ΝΑΙ  ή  ΟΧΙ το ίδιο και το αυτό όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια.
 Είτε ΝΑΙ έιτε ΟΧΙ η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα πάει στην δραχμή
Τι κάνει όμως τον κ. Τσίπρα να είναι τόσο επίμονος; Οι δηλώσεις περί παραμονής στην ευρωζώνη ακόμα και στο ΟΧΙ και ότι το δημοψήφισμα αποτελεί απλά όπλο στη διαπραγμάτευση, είναι παράλογες. Η ελληνική οικονομία ΔΕΝ υπάρχει και δεν πρόκειται να αναταχθεί χωρίς ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Τι σχέση έχει το 3ο Μνημόνιο μετά το ΝΑΙ με σχέδιο Μαρσαλ; Τι σχέση έχει η εκδίωξη απο την ευρωζώνη μετά το ΟΧΙ με ένα σχέδιο Μαρσαλ;
Μήπως τελικά η χρεοκοπία εξυπηρετεί τα σχέδια του για έξοδο από τον στενό έλεγχο των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ και αφού για λίγο καιρό παίξει τον ρόλο του εξαντλημένου θύματος στραφεί προς την Ρωσία ; Μήπως τελικά υπάρχει κάτι βαθύτερο με τον Πουτιν πέρα από μερικές επισκέψεις και σούρτα -φέρτα Λαφαζάνη και Κοτζιά; Να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί του Τσίπρα οι οποίοι έχουν κανονικές ΄΄κουμπαριές΄΄ με κροίσους οπαδούς του Πούτιν, με την νέα επιχειρηματική ελίτ η οποία όμως στηρίζει τον Πούτιν και επιδιώκει την διακυβέρνηση της Ρωσίας με ένα μίγμα εθνικιστικής πολιτικής και Ορθοδοξίας. Περισσότερα άλλη φορά, αλλά θα εκπλαγείτε...
Η Ελλάδα είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ θα χρεοκοπήσει . Ο Πούτιν δεν θέλει να προσαρτήσει οικονομικά μια χώρα που προς το παρόν ανήκει σε Ε.Ε, ευρωζώνη και ΝΑΤΟ . Εάν λοιπόν οι Ευρωπαίοι σε περίπτωση κυριαρχίας του ΝΑΙ συνεχίσουν την παρωδία αντιμετώπισης του χρέους με λιτότητα χωρίς κούρεμα χρέους τότε η Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο θα εξαυλωθεί,ίσως και εν μέσω κοινωνικής έκρηξης. Εάν κυριαρχήσει το ΟΧΙ τότε η αυτόματη και πάραυτα διακοπή κάθε βοήθειας θα επιφέρει τις ίδιες εξελίξεις μέσα στον Ιούλιο.
Τι κάνει τον πρωθυπουργό να είναι τόσο επίμονος και τόσο ψύχραιμος.
Ας θυμηθούμε ότι προτού αρχίσουμε να λοιδορούμε τον κ.Βαρουφάκη για τις ατέρμονες διαβουλεύσεις του ,όλοι θαυμάσαμε την στοχευμένη προσπάθεια τόσο του ίδιου όσο και του ΥΠΕΞ κ Κοτζιά αλλά και τον γενικότερο τρόπο δράσης της κυβέρνησης η οποία μπορεί τελικά να ΄΄'εκανε κοιλιά'' αλλά στην αρχή μας έκανε να σκεφθούμε ότι κάποιος άλλος κρύβεται από πίσω, κάποιος άλλος τους συμβουλεύει. Ίσως μάλιστα η ΄΄κοιλιά'' που έκανε είναι επειδή δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση για συνεννόηση με τους ''Θεσμους'' αλλά η ρήξη η οποία θα μας απελευθέρωνε και θα μας οδηγούσε στο ρωσικό άρμα.
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ένσταση. Δεν γνωρίζω κάποιον νόμο που να με υποχρεώνει εμένα ως απλό πολίτη να δεκτώ την μεταπώληση του δανείου μου σε κάποια άλλη εταιρία, εκτός πάτριου εδάφους, με άγνωστους όρους, και πολύ περισσότερο χωρίς γραπτή ενημέρωση και αποδοχή απο εμένα.
Είναι απο πολλούς γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες εν γνώση τους παραβίασαν νόμους, και αγνόησαν τελείως αποφάσεις του αρείου πάγου (430/2005). Αυτό και μόνο δίνει την δυνατότητα στον δανείολήπτη να κάνει αγωγή στην τράπεζα περί απιστίας.
Σε περίπτωση που γίνη η πώληση του δανείου σε κάποια άλλη τράπεζα εξωτερικού, πώς η εταιρία αυτή θα αναλάβει μια παράνομη σύμβαση? ή τελικά αν πάρει το ρίσκο αυτό, δεν θα είναι και αυτή παράνομη?
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Καλή ερώτηση.Δεν μπορώ να σας απαντήσω, ωστόσο μια απο τα ίδια παραδέχθηκε και ο κ.κ. Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συννέντευξη , αν δεν κάνω λάθος χθες βράδυ. Ισως πρέπει να τον ρωτήσουμε.Το σίγουρο είναι ότι τα δάνεια δόθηκαν ως εγγυήσεις-ενεχυρα (collateral) στην ΕΚΤ για να πάρουν τα 89 δις βοήθεια του ELA. Εάν χρεοκοπήσουν τότε τα ενέχυρα θα πρέπει να περάσουν στην ιδιοκτησία της ΕΚΤ. Οπως έχω γράψει και στο http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/06/blog-post_27.html ''ΝΑΙ η ΟΧΙ το ίδιο είναι '' στην χώρα αυτή ο μέσος πολίτης για να επιβιώσει δεν αρκεί να είναι εργατικός και νομιμος αλλα να γνωρίζει την οικονμική επιστήμη, την στρατηγική, να εχει γνω΄σεις γεωπολιτικού αναλυτή, γνωσεις δικηγόρου κ.α. εφόσον οι ''ηγέτες '' είναι άχρηστοι

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων