ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ

Greek Spirit
18-7-2015
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από τις πυρκαϊές βρίσκονται οι Γερμανοί, οι Τούρκοι  οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί.Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις Γιούνγκερ κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων για την αποδοχή του τρίτου μνημονίου ''Δεν φαντάζεστε τι πράγματα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Αθήνα''
Οι εμπρησμοί της χώρας από εξωεθνικούς παράγοντες έχει αποδειχθεί εξάλλου και από τις μαρτυρίες και καταθέσεις στρατιωτικών και αστυνομικών υψηλόβαθμων στελεχών στα χρόνια μετά την καταστροφή του 2007 στην Ηλεία.
Τότε η ελληνική κυβέρνησή είχε δείξει κάποια σημάδια αυτονόμησης στην εξωτερική πολιτική και έπρεπε να κλονισθεί, όπως και έγινε.
Σήμερα κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποταχθεί απολύτως και άνευ όρων στην Γερμανική ευρωχούντα.Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ , το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός, διάλυση τής χώρας εξασφαλισμένη.
Τότε γιατί μας καίνε πάλι;
Ο Σόιμπλε , ο Ερντογάν και οι βαλκανικοί γυφτοκολαούζοι μας καίνε για να δώσουν μήνυμα ισχύος.

Ο Σόιμπλε ουδέποτε αποδέχθηκε την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης για τρίτο μνημόνιο εφόσον οι απώτεροι στόχοι του είναι α. η αποπομπή του κ. Τσίπρα και β. η επιβολή παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα,
Ο Σοιμπλε μπορεί να υπαναχώρησε κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ αλλά δεν θα παύσει να δουλεύει παρασκηνιακά για την αποσταθεροποίηση της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα καίγεται ο Γιούνγκερ πήγε στην Κύπρο όπου εγκατέστησε μόνιμο αντιπρόσωπο του στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών . Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνγκερ  ο οποίος αποτελεί το κατοικίδιο του Σόιμπλε θέλει πλέον η Ε.Ε δηλαδή η Γερμανία να αποκτήσει θεσμικό ρόλο στις συνομιλίες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο ισάξιο με αυτό του ΟΗΕ.
Πλέον οι μέχρι τώρα φειδωλοί σε πράξεις και δηλώσεις αναφορικά με την Κύπρο και το Κυπριακό αναλαμβάνουν δράση και δείχνουν τα δόντια τους.Μάλιστα δε η επίσκεψη Γιούνγκερ συνέπεσε με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου στα οποία αναφέρεται η πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος το 2016 στον Ελληνοκυπριακό και στον τουρκοκυπριακό τομέα ταυτόχρονα με ερώτημα την αποδοχή των σχεδίων ένωσης τους που έχουν εκπονηθεί από τον ΟΗΕ και που στην ουσία υποβιβάζουν το κυρίαρχο Ελληνοκυπριακό κράτος σε επαρχία ενός διζωνικού μορφώματος με δέλεαρ τα δήθεν έσοδα και ευμάρεια από την συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Ο Γιούνγκερ συνάντησε τους Αναστασιάδη και Ακιντσί ο οποίος είναι ο νέος ηγέτης τοων Τουρκοκυπρίων . Ο Ακιντσί πλασάρεται από την Τουρκία και ΟΗΕ ως ένας διαλλακτικός ηγέτης ο οποίος πρεσβεύει την ευμάρεια των δύο κοινοτήτων χωρίς φανατισμούς κτλ κτλ. Ο Ακιντσί είναι ο κύριος εκφραστής της νέας τακτικής της ''διεθνής κοινότητας '' για την επίλυση του κυπριακού η οποία προβάλλει την παραμέριση των εθνοτικών διαφορών στο όνομα της δήθεν κοινής ''κονόμας'' απο την συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Στην Τουρκία δεν έχει σχηματισθεί κυβέρνηση ακόμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου και ο Ερντογάν ψάχνει για συμμαχίες με τους Κεμαλιστές θέλοντας να αποφύγει την συνεργασία με τον Κούρδο Ντεμιρτάς.Εάν τελικά ο Ταγίπ συνεργασθεί με τους Κεμαλιστες τότε θα προκύψει ένα μέτωπο το οποίο θα αμβλύνει τις διαφορές Ισλαμιστών -Κεμαλιστών και το οποίο θα ενώσει τους Τούρκους , σταματώντας την πρώιμη τάση για διάσπαση του κράτους, μια εξέλιξη απολύτως αρνητική για την Ελλάδα και Κύπρο. 
Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο τουρκικό εργολαβικό κατεστημένο ετοιμάζεται εκ νέου για την τσιμεντοποίηση της πλατείας Ταξίμ , σχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει τις προειδοποιήσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών ομάδων που το 2014 αντιστάθηκαν στις ταραχές που συγκλόνισαν την Τουρκία.Το γιαλαντζί οικονομικό θαύμα της Τουρκίας βασίζεται -εκτός από την υπόγεια χρηματοδότηση του Κατάρ-- στα έργα, δημόσια και ιδιωτικά, ένα κλασικό μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν όλες οι χούντες την λατινική Αμερική οι οποίες τελικά απέτυχαν.
Όμως δεν πρέπει να αυταπατώμεθα ότι η Τουρκία θα μας αφήσει ήσυχους, η επιθετική πολιτική εναντίον της Ελλάδας πάντα έμενε στο απυρόβλητο των πολιτικών κρίσεων στην γείτονα

Η Μέρκελ επισκέφθηκε την Αλβανία την βδομάδα που πέρασε, το νέο γερμανικό πριγκιπάτο.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέφθηκε επίσημα το Κόσοβο κάτι που σημαίνει ότι το αναγνωρίζει ως κράτος. 
Η Σερβία διαμαρτυρήθηκε για τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ σχετικά με την παροχή στηριξης της προοπτικής του Κοσόβου για ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.και έλαβε μόνο καθησυχαστικές δηλώσεις από τον Έλληνα ΥΠΕΞ ο οποίος γίνεται όλο και πιο διαλλακτικός σχετικά με την οριοθέτηση ΑΟΖ στα Ελληνο-αλβανικά θαλάσσια σύνορα.

Οι περιοχές στις οποίες ξέσπασαν οι φωτιές φέτος δεν είναι τυχαίες. Ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην Σκάλα Λακωνίας, κοντά στην Νεάπολη που κάηκε, Πακιστανοί εργάτες-μετανάστες προέβησαν σε διαδηλώσεις στις οποίες εξέφρασαν την οργή τους σχετικά με την ρατσιστική συμπεριφορά των ντόπιων  κατοίκων αλλά και αρχών. Στην όλη αυτή εκδήλωση δυσαρέσκειας και καταγγελίας αρωγοί και μέντορες υπήρξαν και Έλληνες, εκπρόσωποι αριστερίστικων τάσεων .
Οι φωτιές στην Χαλκίδα ξέσπασαν κοντά στην Θήβα στην οποία από πέρυσι είχε παρατηρηθεί σε καταυλισμό παράτυπων μεταναστών-εργατών σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτο και της  ISIS.
Φυσικά οι εργάτες-παράτυποι ή νόμιμοι δεν έχουν σχέση με δολιοφθορές, ωστόσο οι κοινότητες τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν εν αγνοία τους ως ξενιστές πρακτόρων .
Οι φωτιές αποτελούν ένα μήνυμα δύναμης από την πλευρά των Γερμανών οι οποίοι χρησιμοποιούν τους υποτελείς τους Τούρκους-Σκοπιανούς-Αλβανούς για τις δολιοφθορές.
Η σχεση Τουρκίας- Γερμανίας-Κατάρ και Βαλκανικών κολαούζων τους έχει αναλυθεί εκτενώς στο hellenic sunrise και προτού κάποιος αφορίσει-απορρίψει τις απόψεις του καλό είναι να διαβάσει το http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_10.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων