ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΨΥΧΡΑΙΜΗ

7-7-2015
Greek Spirit 
Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος για τον μέσο ψηφοφόρο αντιπροσωπεύει την εξουσιοδότηση για την έξοδο από την ευρωζώνη. Οι διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από την πολιτική ηγεσία απλά δεν λαμβάνονται υπ όψιν. Αλλά ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει τις δηλώσεις της περί παραμονής στην ευρωζώνη με όπλο το ΟΧΙ.
Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία, καμία κρυφή ατζέντα,τουλάχιστον σε βαθμό ανεξιχνίαστο, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι διάπλατα απλωμένο μπροστά μας.
Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα 7-7-2015 ανάμεσα στους ευρωτοκογλύφους έχοντας μεν σαν όπλο το ΟΧΙ αλλά χωρίς να μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι την εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος προέτρεψε ή τέθηκε υπέρ της υπερψήφισης του ΟΧΙ με στόχο την έξοδο από την ευρωζώνη. Ουδέποτε δεν υποστήριξε αυτή την άποψη.
Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με την ευρωναζιστική συμμορία με μια ανεξήγητη άνεση η οποία δεν συνάδει με την υποτιθέμενη δύσκολη θέση μιας χώρας που διάγει την δεύτερη εβδομάδα τραπεζικής αργίας.Ο νέος ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτος επί της ουσίας καμία αλλαγή δεν έφερε σε επίπεδο προτάσεων σε σχέση με τον προκάτοχο του.
Ο κ. Τσιπρας σκοπεύει να να ωθήσει την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση να εκδιώξει την Ελλάδα αφού πρώτα εξαντλήσει της υπομονή των ''εταίρων'' . Ταυτόχρονα ο κ.Τσίπρας θα δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση προς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και ότι κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει δηλώσεις για το αντίθετο.
Ο κ.Τσίπρας απλά παίζει με το νεοναζιστικό διεφθαρμένο ιερατείο της Ευρώπης παρακαλώντας ενδόμυχα να υποκυψουν στα εγκληματικά τους ένστικτα και να κινηθούν πρώτοι για την εκδίωξη της χώρας από την ευρωζώνη και μάλιστα την στιγμή που ο πρωθυπουργός της θα επαναλαμβάνει μονότονα ότι έχει ως όραμα την παραμονή της .
Τους δουλεύει ψιλό γαζί και αυτό γιατί   έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα ακόμα και εάν δεχθεί νέο μνημόνιο είναι καταδικασμένη σε βουλγαροποίηση . Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η Ελλάδα είναι η έξοδος από το ευρώ αλλά μόνο με την υιοθέτηση της Δραχμής και όχι παράλληλου νομίσματος.
Υπάρχει όμως μεγάλο γεωπολιτικό παρασκήνιο το οποίο θα μας οδηγήσει στην αγκαλιά της Ρωσίας η οποία βεβαίως βρίσκεται πίσω από την άνεση του κ.Τσίπρα
Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τεκτονικές γεωπολιτικές πλάκες ,της ευρωπαϊκής -ευρωατλαντικής και της ευρασιατικής με ηγεμόνα την Ρωσία. Η αναρχία στην Μ.Ανατολή σύντομα θα προκαλέσει την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας της οποίας ωστόσο θα προηγηθεί η πολιτική. 
Ο πόλεμος στην Συρία προκλήθηκε από την Γερμανία και το Κατάρ προκειμένου να πέσει ο Άσαντ ο οποίος αρνήθηκε να επιτρέψει την διέλευση αγωγού αερίου Κατάρ-Ιορδανίας -Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας- Ευρώπης.Ο Πούτιν βοήθησε τον Ασαντ όχι για την διατήρηση του αγκυροβολίου του Ρωσικού στόλου στα παράλια της Συρίας αλλά για την αποτροπή κατασκευής του αγωγού που θα ανεξαρτοποιούσε ενεργειακά την Γερμανία η οποία ακόμα εξαρτάται από το ρωσικό αέριο.
Η αποτυχία του Κατάρ και Γερμανίας να ρίξουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου 'Ασαντμε την βοήθεια της Τουρκίας οδήγησε στη  δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους . Το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα της ελεγχόμενης από την συντηρητική αντιπολίτευση του Ομπαμα η οποια ελέγχει την CIA . Οι νεοσυντηριτκοί ρεπουμπλικάνοι όπως ο Μακ Κέιν άδραξαν την ευκαιρία να δώσουν την τεχνογνωσία σε Κατάρ και Τουρκία για να δημιουργήσουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Εκτός από την διέλευση του αγωγού  το Ισλαμικό Κράτος θα χρησιμεύσει ως κέντρο στο οποίο θα οργανωθεί η ισλαμιστική επίθεση στον ρωσικό Καύκασο, εκεί όπου εδώ και είκοσι χρόνια η Ρωσία δίνει μάχη για την διατήρηση της εξουσίας της στο  κράτος της ρωσικής ομοσπονδίας , την Τσετσενία.
Οι ισλαμιστές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ενιαίο χώρο από την Αραβική Χερσόνησο, το Ισλαμικό κράτος, την Τουρκία και την Γεωργία , χώρος στον οποίο οι ισλαμιστές θα διακινούνται ελεύθερα. 
Ο Πούτιν έχει ήδη δηλώσει ότι το παραπάνω σχέδιο αποτελεί αιτία πολέμου εναντίον όλων των εμπλεκόμενων.
Παράλληλα ο Πούτιν εδραιώνει την συμμαχία του με το Ιράν και συνεχίζει την διείσδυση του στην Ευρώπη. 
Ο Πούτιν παρασκηνιακά έχει καταφέρει να διεισδύσει στην πολίτικη σκηνή της Γαλλίας-Ουγγαρίας-Αυστρίας-Ελλάδας και Βουλγαρίας εξαγοράζοντας είτε κόμματα είτε επιχειρηματικές ελίτ.
Στην Ελλάδα ο Πούτιν έχει εξαγοράσει ή τέλος πάντων έχει συνάψει συμμαχίες με την επιχειρηματική ελίτ η οποία μεσουράνησε από το πέρας του εμφυλίου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 80. Η ελίτ αυτή αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της απο δοσίλογους και μαυραγορίτες οι οποίοι στηρίχθηκαν απο Αγγλους και Αμερικάνους στην μεταπολεμική περίοδο και επέδειξαν κάποια αποτελέσματα στην εκβιομηχάνιση της χώρας, πάντα με το αζημίωτο. Η ελίτ αυτή , άγνωστο γιατί, παραμερίστηκε απο το 1981 και μετά εφόσον το σχέδιο προέβλεπε την αποβιομηχάνιση της χώρας και την ανάδειξη μιας νέας γενιά επιχειρηματιών με ΜΜΕ, κατασκευαστικές εταιρίες και τράπεζες οι οποίοι ως απευθείας διαπλεκόμενα με την πολιτική εξουσία έσυραν την χωρα στους Ολυμπιακούς αγώνες και στην ευρωζώνη μετατρέπωντας της σε μπανανία χωρίς πρωτογενή τομέα με μόνη ενασχόληση την παροχή υπηρεσιών και φυσικά σε αποικία χρέους .Η ελίτ αυτή ελέγχεται και στηρίζεται από την Γερμανία.
Ο Πούτιν για να διεισδύσει στην Ελλάδα προσέγγισε την ελίτ η οποία έχει παραγκωνισθεί και της παρείχε απίστευτες επιχειρηματικές διευκολύνσεις και συμβόλαια.Εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανοι , βιομήχανοι επεξεργασίας μετάλλου ξαφνικά και ενώ έδιναν μάχη για επιβίωση κάτω απο την χούντα των νέων ελίτ (ΜΜΕ-Τραπεζες- κατασκευες)τα τελευταία 30 χρόνια βρέθηκαν κάτω από την προστασία του Πούτιν και μάλιστα με τρόπο που πέρασε απαρατήρητος .
Η μόνη πολιτική δύναμη που απέμενε ελεύθερη και διαθέσιμη ως το πολιτικό όχημα του Πούτιν στην Ελλάδα ηταν η κεντροαριστερά η οποία και κυβερνά σήμερα
Πίσω απο την άνεση του κ, Τσίπρα μπροστά στα υπερήλικα αλκοολικά και διεστραμμένα απολειφάδια του ναζισμού και των κολαούζων τους βρίσκεται ο Πόυτιν.
Ωστόσο τα σχεδια του Πούτιν δεν είναι και τόσο εύπεπτα για μας. Ο Πουτιν έχει ως όραμα την δημιουργία μιας συνομοσπονδίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου και της δυτικής Τουρκίας.
Στο Ισραήλ αυτή την στιγμη΄ η πολιτική σκηνή κυριαρχείται απο Εβραίους οι οποίοι γεννήθηκαν στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ όπου και διένυσαν ακόμα και τα ακαδημαϊκά τους χρόνια προτού μετοικίσουν στο Ισραήλ με την διάλυση της ΕΣΣΔ το 1990.Τα πολιτικά αυτά στελέχη έχουν ως μητρική γλώσσα την ρωσική και διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την χώρα στην οποία γεννήθηκαν.
Η στάση του Ομπάμα απέναντι στο Ιράν έχει εξοργίσει τους Ισραηλινούς οι οποίοι από πέρυσι έχουν χτυπήσει την πόρτα της Ρωσίας
Η Αίγυπτος του στρατηγού Αλ Σίσσι αποτελεί σύμμαχο και εταίρο της Ρωσίας. Ο Σίσσι ενώ καταφέρνει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ και μάλιστα χωρίς ενδοτισμό παράλληλα εχει καταφέρει να πλασαριστεί ως ο πιο πιστός σύμμαχος του Πουτιν στην Μ Ανατολή μετά το Ιράν και την Συρία.
Η συνεργασία Ισραήλ-Αιγύπτου εναντίον των ισλαμιστων τόσο στην λωρίδα της Γαζας όσο και στο Σινά αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη της προσέγγισης τους με συνδετικό ιστό της συμμαχία τους με τη Ρωσία.
Το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Αίγυπτος αλλά και η Συρία διαθέτουν ΑΟΖ με ικανά κοιτάσματα αερίου τα οποία όμως μπορούν να εξορυχθούν μόνο με συνεργασία.Ακόμα κι η λωρίδα της Γαζας διαθέτει ΑΟΖ και κοιτάσματα.
Το μέγεθος ή το επίπεδο τεχνογνωσίας των παραπάνω κρατών υπαγορεύει την συνεργασία τους η οποία όπως βλέπουμε -εκτός από την λωρίδα της Γαζας- προωθείται.
Η Συρία θα τριχοτομηθεί. Ο Άσαντ με την πολιτική στήριξη της Ρωσίας θα πάρει τα δυτικά εύφορα και παραθαλάσσια εδάφη. Οι Κουρδοι της Συρίας θα πάρουν τα εδάφη τους στον βορρά. Οι ηλίθιοι ισλαμιστές θα παραμείνουν στο ανατολικό τμήμα που αποτελεί έρημο .
Το όραμα του Πούτιν είναι η ένωση των παραπάνω κρατών και του Ιράν συμπεριλαμβανόμενου , με την Ελλάδα και Κύπρο αλλά και την δυτική Τουρκία.
Ο νέος πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, ο Κουρδος δικηγόρος Ντεμιρτάς πλασάρεται ως ο αντίστοιχος τουρκικός Τσίπρας. Τίποτα τυχαίο..
Ο Ντεμιρτάς θα ενισχυθεί από τον Πούτιν και σε λίγο θα θέσει το δίλημμα στον Ερντογαν και στο Καταρ που τον στηρίζει οικονομικά '' ομοσπονδοποόηση της Τουρκίας ή πόλεμος''.
Ο Ερντογάν δεν ελέγχει τις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας  και αυτό φάνηκε στις τελευταίες εκλογές. Έτσι κι αλλιώς ο Ερντογάν έχει ως σχέδιο την οργάνωση της Τουρκίας σύμφωνα με το Γερμανικό σύστημα των ομόσπονδων κρατιδίων. Ετσι ο Ντεμιρτάς θα ελεγχει τις δυτικές επαρχίες σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού και ο Ερντογάν τις ανατολικες όπου βρίσκεται και ο κύριος όγκος των εκλογέων του.Κατόπιν ο Ντεμιρτάς θα μπορέσει να συνεργασθεί με τον κλώνο του στην Ελλάδα
Το αν τα παραπάνω φαίνονται ως αποκυήματα φαντασίας ή όχι μπορεί εύκολα κανείς να το καταλάβει απο την δραματική μείωση της δύναμης του κόμματος του Ταγίπ στις  εκλογές  του Ιουνίου και την μέχρι σήμερα ακυβερνησία στην Τουρκία.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιούγκερ, ο Σόι-μπλε και ο υπηρέτης τους ο Ντάισελ-μπλουμ φαίνονται αστείοι.
Οι ευρω-π[εη] και οι Γερμανοί εφήυραν το ευρώ για να απομυζήσουν τον Νότο και εκεί τελειώνει το σχέδιο τους. Ο κλέφτης δεν έχει σχέδιο παραγωγής άλλα απομύζησις.
Οι Γερμανοί στερούνται πολιτικού οράματος και είναι θλιβεροί όσο και καταδικασμένοι.
Η Ελλάδα ποτέ δεν ανήκε στην Ευρώπη. Οι Ελληνικές αρχαίες αποικίες είχαν σχέση με την Ν Ιταλία, ακτές Μεσόγειου και Μ.Ανατολή.Εκεί οι Έλληνες είναι κυρίαρχοι, εκεί ακόμα βρίσκονται σε υπόληψη, εκεί αισθάνονται σαν το σπίτι τους.
Ας μην κρυβόμαστε, πιο εύκολα συνεννοούμαστε  έναν Λιβανέζο παρά με ένα Σουηδό, με ένα Γερμανό.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες πιο εύκολα θα αντιληφθούν τις συνήθειες των πελατών τους και τις ανάγκες τους στην Μεσόγειο και Μ.Ανατολή παρά στην Γαλλία και στην Αγγλία.
Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο νέων συμμαχιών.Αρκετοί διορατικοί αναλυτές φοβούνται ότι θα εγκαταλείψουμε μια δικτατορία , αυτή των ''αγορών'' για  να εισέλθουμε σε μια άλλη.
Μπορούμε να το αποφύγουμε άραγε; Μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας; Και ένα δεχθούμε την ένταξη στις νέες συμμαχίες κατά πόσο θα είμαστε ικανοί για να διατηρήσουμε την αυτονομία μας;
Τι λέτε εσείς;
Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr
 Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι η "νεα δικατορία" να πράξει όλα τα απαραίτητα για την ευημερία του Ελληνικού λαού ενώ φροντίζει να παραμείνει ανεπηρέαστη η εδαφική μας ακεραιότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια γιατί το ψηφίσανε?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων