ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Greek Spirit
2-7-2015
Η ανοησία των Γερμανών και η χοντροκεφαλιά τους αποτέλεσε και την κινητήρια δύναμη των δύο παγκόσμιων πολέμων, του ολοκαυτώματος και τελικά της καταστροφής της Ε.Ε. 
Αποδείξεις της κουτοπόνηρης χωριατιάς τους και των ψυχαναγκαστικών συμπλεγμάτων τους αποτελεί η Ελλάδα και η κρίση της.Όμως μόνο οι Έλληνες το καταλαβαίνουμε.Η υπόλοιπη Ευρώπη κοιμάται και ονειρεύεται πιστεύοντας τα ΜΜΕ περί κακών και τεμπέληδων Ελλήνων και άλλων γραφικών.
Η Γερμανία βρίσκεται σε παράκρουση η οποία -ευτυχώς !!!- θα την καταστρέψει άλλη μια φορά. Το τελευταίο της κατόρθωμα είναι το εξής : έπεισε τους  Ουκρανούς πολιτικούς ( οι οποίοι αποτελούν μαριονέτες των Γερμανών και έχουν προδώσει όχι μόνο την χώρα τους άλλα και όλη την ανθρωπότητα εφόσον διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με Γερμανική καθοδήγηση ) ότι μπορούν να τιμωρήσουν τους Ρώσους ζητώντας εκπτώσεις στην αγορά φυσικού αερίου από την Ρωσία. 

Η Ουκρανία ΔΕΝ παράγει αέριο, η Γερμανία ΔΕΝ παράγει αέριο, αλλά ως ιδανικοί αυτόχειρες αποφάσισαν τώρα που καλοκαίριασε να παραστήσουν τον ΄΄σκληρό'' στην Ρωσία.Συγκεκριμένα όπως κάθε χρόνο οι Ουκρανοί παζαρεύουν την τιμή αγοράς του φυσικού αερίου της επόμενης χειμερινής σεζόν. 
Η Ρωσία κάθε χρόνο κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία παρόλο που η τελευταία πάντα χρωστάει στην Ρωσία για την αγορά αερίου. 
Η Ουκρανία εκμεταλλεύεται-νομίζει- το γεγονός ότι προς το παρόν το 50 % του ρωσικού αερίου που εξάγονται στην Ευρώπη περνάνε από το σύστημα αγωγών της Ουκρανίας . 
Η Ουκρανία παίρνει το αέριο που έχει παραγγείλει απο την Ρωσία μέσα απο το ίδιο δίκτυο αγωγών που κατευθύνονται στην Ευρώπη. Έτσι είναι αδύνατο στην Ρωσία να σταματήσει την παροχή αερίου στην Ουκρανία χωρίς να διακόψει την παροχή και στην Ευρώπη. Δυο φορές η Ρωσία έκοψε το αέριο στην Ουκρανία και κατά συνέπεια στην Ευρώπη, το 2006 και 2009,οπότε και η Γερμανία φοβισμένη αποτάθηκε στο Κατάρ για την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Τουρκίας- Γερμανίας .Η Συρία δεν δέχθηκε την διέλευση του αγωγού και έτσι ξέσπασε πόλεμος χρηματοδοτούμενος από Γερμανία και Κατάρ για να πέσει ο Άσαντ.
Οι Γερμανοί μέσα στην απελπισία τους, τί να πει κάποιος;στην ανοησία τους; άγνωστο γιατί , δεν εξηγείται με την λογική , σπρώχνουν την Ουκρανία να έρθει σε ρήξη με την Ρωσία και να αρνηθεί την αγορά ρωσικού αερίου εάν η Gazprom δεν δεχθεί τα Ουκρανικά αιτήματα για εκπτωσεις. 
Το σχέδιο των Γερμανών είναι απολύτως ηλίθιο, νομίζουν ότι η άρνηση των Ουκρανών και η επακόλουθη διακοπή τροφοδοσίας τους από την Ρωσία με αέριο θα έχει ως παράπλευρη απώλεια και το χάσιμο της ευρωπαϊκής αγοράς, εφόσον εάν η Ρωσία κλείσει την στρόφιγγα για τους Ουκρανούς τότε  θα κλείσει και την στρόφιγγα για τους Ευρωπαίους επειδή οι αγωγοί είναι κοινοί. Πιστεύει η Γερμανία ότι η Ρωσία έτσι θα χάσει έσοδα , είναι ηλίθιοι, πάει τελείωσε.
Οι Γερμανοί συμβουλεύουν την Ουκρανία να αγοράσουν αέριο από τα αποθέματα της Ουγγαρίας και άλλων χωρών . Το μόνο που δεν σκέφθηκαν είναι ότι οι τρίτες χώρες από τις οποίες ζητούν αέριο ε΄χουν αποκλειστικό προμηθευτή την Ρωσία την οποία ωθούν να κλείσει τους αγωγούς της.
Εάν αυτό δεν είναι ηλιθιότητα τότε δεν διαβάζετε το hellenic sunrise αλλα αρχαίο Αιγυπτιακό πάπυρο με συνταγή για λουκουμάδες..
Διαβάστε παρακάτω απο την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αέριο στη... φωτιά (!) ρίχνουν οι ΟυκρανοίΤο Κίεβο αποφάσισε να μπλοκάρει επιδεικτικά τη διέλευσή του από τη Ρωσία στην Ευρώπη ξεκινώντας οικονομικό πόλεμο στη Μόσχα
Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έγιναν στη Βιένη, με την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ρόλο διαμεσολαβητή, για να ξεπεραστεί η κρίση όχι στις συνοριακές διαφορές των δύο χωρών αλλά στο ζήτημα της τιμολόγησης του ρωσικού φυσικού αερίου που διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω των ουκρανικών αγωγών, κατέρρευσαν αργά το βράδυ της Τρίτης, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο μιας διαμάχης που υπερβαίνει το διμερές επίπεδο και στην οποία η Ε.Ε. κάθε άλλο παρά ουδέτερη στάση έχει τηρήσει.
ΠΗΓΗ http://www.dimokratianews.gr/content/49145/aerio-sti-fotia-rihnoyn-oi-oykranoi
Εχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη της Ε.Ε. στη ρωσοουκρανική διαμάχη για την Κριμαία, όπου οι Ευρωπαίοι πήραν θέση, παρατείνοντας τις κυρώσεις τους σε βάρος της Ρωσίας, την οποία θεωρούν μοναδική υπεύθυνη για την καταπάτηση της εκεχειρίας του Μινσκ -παρότι η Ουκρανία είναι αυτή που στέλνει βαρύ οπλισμό απέναντι στους αντάρτες-, το Κίεβο τραβάει το σκοινί της σύγκρουσης και στο εμπορικό πεδίο: Με τον αέρα του προστατευομένου της Ε.Ε., που ελέγχει επιπλέον το πέρασμα του ρωσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές, ζητά υπερδιπλάσια έκπτωση και κλείνει επιδεικτικά τους αγωγούς της χώρας.
Οι πωλήσεις
Για τη ρωσική οικονομία οι πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη παραμένουν ζωτικής σημασίας και ο εκβιασμός του ουκρανικού αποκλεισμού προσθέτει ακόμα μία πληγή σε αυτήν του εμπορικού αποκλεισμού.

Οι διαπραγματεύσεις της Βιένης στόχευαν σε έναν συμβιβασμό μεταξύ Μόσχας, που προσέφερε να συνεχίσει και φέτος τον χειμώνα τη διοχέτευση αερίου στην Ουκρανία στην περσινή τιμή, δηλαδή στα 247 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, με έκπτωση 40 δολαρίων, και Κιέβου, που διεκδικεί υπερδιπλάσια έκπτωση 30% ή 87 δολαρίων, δηλαδή χρέωση στην τιμή των 200 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά. Οι Ρώσοι επιμένουν ότι η τιμή των 247 δολαρίων που προσφέρουν και φέτος στην Ουκρανία είναι ήδη αρκετά ανταγωνιστική (το 2014 η Gazprom χρέωνε στις ευρωπαϊκές χώρες 315 δολάρια ανά 1.000 κυβικά αερίου, από 304,2 δολάρια το 2013, έναντι 224,2 για τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες). Ομως οι Ουκρανοί διεκδικούν χαμηλότερη χρέωση, υποστηρίζοντας ότι το ρωσικό αέριο δεν επιβαρύνεται με κόστος transit.

Το Κίεβο αποχώρησε από τις συνομιλίες -ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ μίλησε για «πολιτική» αποχώρηση-, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επηρεαστούν οι συνολικές ποσότητες που θα διακομιστούν μέσω των ουκρανικών αγωγών στην Ευρώπη τον προσεχή χειμώνα, καθώς θα αγοράσει από άλλες πηγές αέριο για να εγγυηθεί ομαλή παροχή του. Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ντεμιτσίν δήλωσε ότι έχει βρει φτηνότερες προμήθειες από αποθέματα που διατηρούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ουκρανία διαθέτει σήμερα 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ χρειάζεται 19 δισεκατομμύρια για να αρχίσει ομαλά η προμήθεια προς την Ε.Ε. τον Οκτώβριο. Συνεπώς πρέπει έως τις αρχές του φθινοπώρου να συμπληρώσει τα αποθέματά της είτε αγοράζοντας από άλλες πηγές είτε αυξάνοντας τη δική της «εγχώρια εξόρυξη». Το πιθανότερο, κατά τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς, είναι να αγοράσει με τη λεγόμενη «αντιστροφή ροής», αέριο από τρίτες χώρες (έχει ήδη λάβει 36,5 και 2,7 εκατομμύρια κυβικά από Σλοβακία και Ουγγαρία αντίστοιχα), που διατηρούν όμως μικρά αποθέματα ρωσικού αερίου από παλαιότερες προμήθειες. Την πρακτική της μεταπώλησης ρωσικού αερίου σε τιμές χαμηλότερες από αυτές στις οποίες πουλάει η Ρωσία το Κρεμλίνο την έχει χαρακτηρίσει παράνομη.
Η (σκληρή) απάντηση της Gazprom
Η Ευρώπη αγοράζει το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που χρειάζεται κάθε χρόνο από τη Ρωσία και την Gazprom. Το 50% αυτού διέρχεται από την Ουκρανία. Στις 30 Ιουνίου η ουκρανική Naftogaz ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις αγορές αερίου από τη Ρωσία. Η Gazprom, με τη σειρά της, έκλεισε χθες στις 10 το πρωί τις στρόφιγγές της προς τους ουκρανικούς αγωγούς. Ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δήλωσε, μάλιστα, ότι η εταιρία δεν θα διοχετεύσει ξανά «σε καμία τιμή» -με ή χωρίς καν έκπτωση- ρωσικό αέριο στην Ουκρανία, αν δεν της προκαταβληθεί το πλήρες τίμημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων