Αυτά είναι τα επτά υπερόπλα που φτιάχνει η Ρωσία για να κατακτήσει τον κόσμο


Αύγουστος 26, 2015 
Την ώρα που ο ρωσικός στρατός φαίνεται να έχει επηρεαστεί άμεσα από τα προβλήματα της ρωσικής οικονομίας εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων της Δύσης, το Κρεμλίνο εργάζεται μεθοδικά πάνω στα project επτά υπερόπλων τα οποία βρίσκονται κοντά στην υλοποίησή τους και αναμένεται να αλλάξουν δραστικά τις ισορροπίες στον πλανήτη.

Η Μόσχα έλαβε την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εκσυγχρονίσει τον στρατό της, πράγμα που επιθυμεί να κάνει με νέους βαλιστικούς πυραύλους, νέα υποβρύχια, το πλέον υπερσύγχρονο τανκ του κόσμου, αλλά και ενεργειακά όπλα και λέιζερ.
weapons_1.JPG
Ένα όπλο που αναπτύσσει η Ρωσία είναι τα νέα πυρηνικά της υποβρύχια. Πρόκειται για υποβρύχια τέταρτης και πέμπτης γενιάς, ενώ σχεδιάζονται και υποβρύχια drones τα οποία θα ενισχύσουν την ναυτική δύναμη της χώρας.
weapons_2.JPG
Δεύτερο όπλο που σχεδιάζει η Μόσχα είναι οι υπερηχητικοί πύραυλοι νέας γενιάς. Μπορεί το πυραυλικό πρόγραμμα της Ρωσίας να αντιμετωπίζει προβλήματα με πολλές αποτυχημένες δοκιμές, όμως με την συνεργασία της Ινδίας το νέο υπερβλήμα Yu-71 αναμένεται να είναι έτοιμο σε εύλογο χρονικό διάστημα. θα κινείται με ταχύτητα 7.000 μιλίων την ώρα και θα υπερισχύει των αντίστοιχων αμερικανικών στο ότι θα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές.
weapons_3.JPG
Άλλο πολεμικό ρωσικό project είναι το τεχνολογίας stealth υπερηχητικό βομβαρδιστικό PAK-DA. Με εύρος δράσης τα 12.000 χλμ θα μπορεί να πετάξει και να επιστρέψει από την Μόσχα στη Νέα Υόρκη με φορτίο βομβών βάρους 30 τόνων.
weapons_4.JPG
Η Μόσχα είναι κοντά στην δημιουργία ενός όπλου το οποίο θα κλείνει τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του εχθρού αλλά θα θέτει εκτός λειτουργίας και τα λειτουργικά συστήματα των όπλων του εχθρού. Θα πρόκειται για το απόλυτο όπλο ηλεκτρονικού πολέμου, που θα γυρίζει τους εχθρούς της Μόσχας στην λίθινη εποχή.
Πλοία, αεροπλάνα, πύραυλοι και άρματα μάχης του εχθρού θα αχρηστεύονται.
weapons_5.JPG
Την ίδια ώρα ο ρωσικός στρατός τελειοποιεί τα συστήματα των πυραυλικών συστοιχιών s-400 και ετοιμάζει το S-500 το οποίο θα μπορεί να εκτοξεύει έως και 10 βαλιστικούς πυραύλους με την μία.
weapons_6.JPG
Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι το ρωσικό πρόγραμμα laser είναι στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο αμερικανικό μόνο που δικό του είναι πλήρως λειτουργικό. Έτσι, όπως υποστηρίζουν πηγές από την Μόσχα, η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα laser κατά όποιου στόχου επιθυμεί, είτε αυτός είναι οχήματα, είτε drones ή πλοία.
weapons_7.JPG
Η Ρωσία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στις παγκόσμιες θάλασσες. Έτσι κατασκευάζει αεροπλανοφόρα στο μέγεθος του αμερικανικού Nimitz με τέσσερις αεροδιαδρόμους και τη δυνατότητα μεταφορά 80-90 αεροσκαφών

Σχόλια

Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Αυτά είναι τα υπερόπλα που θα ήθελε να κατασκευάσει. Σε πολλούς τομείς, όπως τα Laser, η πυραυλική τεχνολογία, ο ηλεκτρονικός πόλεμος (μαζί με τα ρανταρ) και η αεροναυπηγική, έχει προβάδισμα. Υστερεί σε αριθμούς, σε τεχνολογία κινητήρων για τα αεροπλάνα της, σε συνθετικά υλικά, και σε εξέλιξη των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσει, γιατί ότι ανακαλύπτεται γίνεται άμεσα κρατικό μυστικό. Αντίθετα στους δυτικούς γίνεται διαλογή και οι περισσότερες ανακαλύψεις φιλτράρονται και δίνονται σε ιδιώτες για ταχύτερη ανάπτυξη.
Παράδειγμα είναι η αεροπορική τεχνολογία που έχει μείνει κολλημένη από ενεργοβόρος, αναξιόπιστους και ογκώδεις κινητήρες, ενώ οι πλατφόρμες (αεροπλάνα ) είναι απλά οτι καλύτερο.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ακριβώς το αντίθετι αγαπητέ.Οι ΗΠΑ επειδή ακριβώς έχουν αναθεσει σε επι μέρους εταιρίες την ανάπτυξη των οπλικών συστημάτων έχουν στην ουσία χάσε το παιχνίσι.Η μέιωση του αμυντικού προυπολογισμού και η δήθεν αποκέντρωση της εξέλιξης όπλων απο το κράτος προς τους ιδιώτες και μάιστα με κατεκερματισμένο τρόπο έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο ιδιώτης δεν έχει ως ανταγωνιστή κάποια κρατική -ομοσπονδιακή αρχή εξελίξεως οπλων και ετσι καθορίζει τον ρυθμό προοοδου, ρυθμός που εξαρτάται βέβαια απο την σχέση κόστους -κέρδους.Με αλλα λόγια οι ΗΠΑ βασίζονται σε ιδιώτεs contractors οι οποίοι δεν επενδύουν όσο θα έπρεπε στην ερευνα αλλά μεχρι του σημείου που βγάζουν κέρδος.Στην ουσία υποβαθμίζουν τις προδοαγραφ'ές του πενταγώνου και τις προσαρμόζουν στις δικές τους παραμέτρους.Ειπαμε δεν υπάρχει καποια ομοσπονδιακή κρατική ανταγωνίστρια εταιρία στην οποία μπορεί ν α στραφεί το κράτος. Επιπλέον αυτού επειδή ακριβως οι εφευρεσεις- εξελίξεις περνάνε γρήγορα και στην αγορά τα όπλα παυουν να είναι απορρητα και γρήγορα βρίσκονται αντίμετρα .Το GPS για παραδειγμα , γρηγορα δόθηκε σε πολιτκή χρήση.
Ο χρήστης Αντρέας είπε…
Χαίρομαι για αυτήν την απάντησή σας. Αυτό γιατί επισημαίνετε το μέγιστο μειονέκτημα της Δύσης σχετικά με την τεχνολογία της. Αυτό δεν το βρίσκουμε μόνο στα όπλα, αλλά σε κάθε τομέα, δηλαδή καθυστέρηση των τεχνολογικών αλμάτων με σκοπό την εξάντληση της υπάρχουσας τεχνολογίας, ώστε να έχουμε το μέγιστο κέρδος. Παράδειγμα στην στρατιωτική τεχνολογία το YF-23, που ενώ ήταν το τεχνολογικό κόσμημα των ΗΠΑ, απορρίφθηκε για το μέτριο F-22. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν ανακαλύψεις στα συρτάρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι οποίες θα τις έδιναν τεχνολογικό και βιομηχανικό προβάδισμα αμα τις εκμεταλλευόταν οικονομικά αποδεσμεύοντας τις. Γενικά φοβάμαι ότι οι μόνοι που έχουν «πιάσει» το νόημα είναι οι Κινέζοι. Δηλαδή δεν έχουν τα υπερτιμημένα οικονομικά όπλα, αλλά και έχουν ροή της όποιας τεχνολογίας τους στην αγορά με αποτέλεσμα την αναβάθμισή της πολύ - πολύ οικονομικά.
Παράδειγμα: οι σοβιετικοί το '60 έκαναν επιτυχημένα πειράματα με laser υψηλής ισχύος και με laser που λειτουργούσαν με εκρηκτικά 1χρήσεως. Πειράματα που κάνουμε εμείς στην Δύση τώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων