ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ


13-10-2015

Greek Spirit
Η απτή, πραγματική και σκληρή στρατιωτική δράση της Ρωσίας εναντίον των τζιχαντιστών στην Συρία αποδεικνύει την στρατιωτική ένδεια των ΗΠΑ και Ε.Ε. Οι ΗΠΑ ΔΕΝ διαθέτουν στρατό ικανό για να επαναλάβει έστω σε μικρή κλίμακα τις επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή του 2003 ή ακόμα και του 1991. Όπως έχει ήδη γραφθεί πολλές φορές στο παρών ιστολόγιο οι ΗΠΑ πολεμούν πλέον δια αντιπροσώπων, μέσω μισθοφόρων. Οι περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια μπορεί να πέρασαν απαρατήρητες στην Ελλάδα αλλά αποτελούν πλέον την σκληρή πραγματικότητα για την Αμερική.Όσο για την Ε.Ε. και τον ''ευρωστρατό'' τα σχόλια είναι περιττά.Απλά δεν υπάρχει.

Οι τζιχαντιστές και το ισλαμικό κράτος αποτελούν προϊόν των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ -υπηρεσίες που ελέγχονται από το βαθύ αμερικανικό ρεπουμπλικανικό κράτος- και των Σαουδικής Αραβίας-Κατάρ.
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ έχουν κυριολεκτικά αναλάβει την στήριξη της τουρκικής οικονομίας με δις δολαρίων κάθε χρόνο με ποσά που ξεπερνούν ακόμα και αυτό το χρέος της Ελλάδας.Ο Ερντογάν αποτελεί υποχείριο-μαριονέτα των Καταριανών οι οποίοι μπορεί να τον ''χρυσώνουν'΄αλλά απο την άλλη απαιτούν από αυτόν να σταθεί ως ΄΄βιτρίνα'' τους στην οικονομική εισβολή στην Ελλάδα η οποία με την μορφή επενδύσεων θα οδηγήσει σε σταδιακή ισλαμοποίηση της χώρας.
Μέχρι την ενεργή ανάμειξη της Ρωσιας στην Συρία το σχέδιο των Καταριανών μπορεί να σημείωνε σημαντικές καθυστερήσεις ωστόσο έδινε κάποιες ελπίδες για την ολοκλήρωση του.Το σχέδιο προέβλεπε την πτώση της Συρίας, την σταθεροποίηση του ισλαμικού κράτους το οποίο θα έλεγχε τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Συρίας, θα επέτρεπε την κατασκευή αγωγού αερίου Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Ευρώπης ο οποίος θα αποσπούσε την αγορά της Ευρώπης από την Ρωσία .Το ισλαμικό κράτος επίσης θα λειτουργούσε ως δεξαμενή ουαχαμπισμού η οποία θα μόλυνε σταδιακά όλη την Μ.Ανατολή και τέλος και σημαντικότερο θα δημιουργούσε μια τεράστια περιοχή από την Σαουδαραβική χερσόνησο έως την Γεωργία στην οποία οι τζιχαντιστές θα κινούνταν ελεύθερα και θα πέρναγαν στην Τσετσενία που αποτελεί ομόσπονδο κράτος της Ρωσίας.
ΟΙ ΗΠΑ μπροστά στην στρατιωτική δράση των Ρώσων καταφεύγουν και πάλι σε αλχημείες εγκαταλείποντας την Τουρκία και συνενώνοντας διάφορες κουρδικές και αραβικές φράξιες και αντάρτες ενάντια -δήθεν - στους τζιχαντιστές οι οποίοι χάνουν την μάχη από τους Ρώσους.
Οι ΗΠΑ πλευρίζουν τους Κούρδους οι οποίοι βέβαια δεν βρίσκονται στο στόχαστρο των Ρώσων και έχουν πολλά να ωφεληθούν απο την ρωσική εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστων.Οι ΗΠΑ προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις και προσεγγίζοντας τους Κούρδους της Συρίας με υποσχέσεις για δημιουργία Κουρδικού κράτους σε Συρία Ιράκ και Τουρκία.Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να προσεταιρισθούν τους Κούρδους εγκαταλείποντας τους τζιχαντιστές με στόχο την δημιουργία κουρδικού κράτους μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, κράτος το οποίο φιλοδοξούν να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο το οποίο θα ελέγχει την Μ.Ανατολή και θα σταθεί ανάχωμα στους σιίτες Ιρανούς και Σύριους του Άσαντ αλλά και απέναντι στην κυριαρχία των Ρώσων στην περιοχή.
Πέρα από τις εξελίξεις και την στάση των Κούρδων το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η Δύση στερείται αποτελεσματικών ένοπλων δυνάμεων και δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον ρωσικό στρατό.
Οσον αφορά την Ελλάδα τα πράγματα περιπλέκονται εφόσον το ''άδειασμα'' του Ερντογάν απο ΗΠΑ και τους χρηματοδότες του Κατάρ και Σαουδική Αραβία αφήνει το σχέδιο της οικονομικής εισβολής των τελευταίων χωρίς ανάδοχο. Οι Καταριανοί θέλουν τον Ερντογάν και τους Τούρκους επιχειρηματίες που ανήκουν στον στενό του κύκλο να εισβάλλουν με οικονομικά μέσα στην Ελλάδα. Εάν ο Ερντογάν χάσει τον έλεγχο της Τουρκίας μετά τον διαμελισμό της λόγω Κουρδικού κράτους ή χάσει ακόμα και την εξουσία τότε οι Καταριανοί θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το καινούργιο κυβερνητικό σχήμα στην Τουρκία θα είναι το ίδιο ελεγχόμενο με του Ερντογάν.
Οι Καταριανοι και οι Γερμανοί δουλεύουν μαζί.Οι δε Γερμανοί θέλουν το καταριανό αέριο οι δε καταριανοί θέλουν την οικονομική καταστροφή και βουλγαροποίηση της Ελλάδας για να μπορέσουν να την εξαγοράσουν πιο φθηνά με τα επενδυτικά κεφάλαιά τους τα οποί θα διακινούν Τούρκοι.Ήδη Τούρκοι επιχειρηματίες δουλεύουν αθόρυβα σε όλη  την Ελλάδα και εκτιμούν τις επόμενες κινήσεις τους.Από την Ηπειρο όπου έχουν βάλει χέρι στην κτηνοτροφία μέχρι την Μαγνησία όπου βολιδοσκοπούν τους ελαιώνες της Μιτζέλας και Αμαλιάπολης μέχρι την Βουλιαγμένη και τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.
Ο ρωσικός καταλύτης επιφέρει τεραστίου μεγέθους ανακατατάξεις στην Μ.Ανατολή και Τουρκία και οι καταριανοί και οι σουδάραβες χάνουν τον έλεγχο της Τουρκίας την οποία θέλουν για εφαλτηριο της εισβολής τους στα Βαλκάνια.
Η Σαουδική Αραβία δια μέσω του υπουργού της εθνικής άμυνα αλλά κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κατάρ έσπευσαν να συναντήσουν τον πρ. Πούτιν.Οι ΗΠΑ εξάλλου έχουν εγκαταλείψει στρατιωτικά τους Άραβες της αραβικής χερσονήσου εδώ και 2-3- χρόνια.Οι τελευταίοι ως σουνίτες τρέμουν το Ιράν, φόβος που μοιράζονται με το επαμφοτεριζον Ισραήλ. Οι θύτες κάνουν κινήσεις αντιπερισπασμού ωστόσο κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν.

Εάν ο Ερντογάν δείξει ότι κλυδωνίζεται όλη η επένδυση σε χρήμα και χρόνο του Καταρ θα πάει χαμένη γιαυτό και υπάρχει η πιθανότητα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ να χτυπήσουν ακόμα και στρατιωτικά την Ελλάδα με την μορφή καταλήψεως ενός νησιού του Αιγαίου προκειμένου να επισπεύσουν τα σχ'εδια τους και να  εκβιάσουν την Ελλάδα η οποία θα συρθεί έντρομη σε διαπραγματεύσεις απ τις οποίες θα βγει με ανακούφιση έχοντας δώσει γη και ύδωρ στους τουρκοκαταριανούς επενδυτές πάντα στο όνομα της ειρήνης και συνεργασίας
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Κίνα της οποίας οι ανάγκες σε πετρέλαιο δεν μπορούν να καλυφθούν από την Ρωσία.Το 1997 η Κίνα σύναψε συμφωνία με το Ιράκ του Σαντάμ Χουσέιν για την αγορά πετρελαίου με ευνοικούς όρους. Ένας από τους κύριους λόγους της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ το 2003 είναι για να στερήσουν από την Κίνα τον κύριο παροχο πετρελαίου. Η Κίνα θα αναμειχθεί ενεργά στο πλευρό των Ρώσων με στόχο την αύξηση της επιρροής της στην μεταπολεμική Μ.Ανατολή και την εκσασφάλιση πάροχου πετρελαίου με όρους ευνοικότερους απο αυτούς που έχει συνάψει με το Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Μην ξεχνάμε ότι το Ιράκ κατά το ένα τρίτο και περισσότερο είναι σιιτκό και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ενωθεί με την Συρία σε ένα μεταπολεμικό τοπίο στο οποίο οι Αλεβίτες και σιίτες του Άσαντ κυριαρχήσουν και παντα το πλαίσιο μιας νέας Ρωσικινεζοιρανικής ηγεμονίας στην Μ.Ανατολή. 
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι εάν οι Ρωσοι αναγκασθούν εκτός από εναέριες επιχειρήσεις να αναλάβουν και χερσαίες αυτές θα διεξαχθούν με βαριές τεθωρακισμένες μονάδες οι οποίες θα πρέπει να μεταφερθούν μαζικά από στεριά.Ο μόνος τρόπος είναι δια μέσω του διαδρόμου Καυκάσου-Γεωργίας-Αρμενίας-Ιράν. Το μόνο εμπόδιο είναι η Γεωργία εφόσον η Αρμενία είναι σύμμαχος της Ρωσίας και μάλιστα φιλοξενεί μια ολόκληρη ρωσική μεραρχία στο έδαφος της. Η Γεωργία λοιπόν εάν σταθεί εμπόδιο θα πάθει ότι έπαθε και το 2008, εισβολή των Ρώσων.
Το πρώτο στάδιο του ΓΠΠ έχει αρχίσει

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων