Η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα εποικίζει τη Συρία με Τούρκους της Κίνας-Ποιοι είναι οι Ουιγούροι-Τούρκοι και πως η Τουρκία με τις θεωρίες του Παντουρκισμού-Πανοθωμανισμού έρχεται σε ρήξη με την Κίνα

Η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα εποικίζει τη Συρία με Τούρκους της Κίνας

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια προς την Ευρώπη, τι απογίνονται άραγε τα χωριά που αφήνουν εγκαταλελειμμένα πίσω τους;
Σύμφωνα με το λιβανέζικο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, πολλά από τα χωριά αυτά εποικίζονται με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας.
Οι Ουιγούροι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέρχονται στη Συρία προερχόμενοι από την Κίνα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να πολεμήσουν είτε με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η οργάνωση στη Συρία), είτε με το Ισλαμικό Κράτος.
Μετά την κατάληψη της συριακής πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ στα τέλη Απριλίου από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), μια υποστηριζόμενη από την Τουρκία συνασπισμένη δύναμη με κορμό την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η πόλη που είχε πληθυσμό 50.000 ανθρώπων μοιάζει σήμερα περισσότερο με μια κινέζικη πόλη. «Χιλιάδες Τούρκοι της Κίνας έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Ειδικότερα στο χωριό Ζανμπάκ (Zanbaq)».
Οι Ουιγούροι είναι μια τουρκική φυλή της δυτικής Κίνας. Είναι οι γνήσιοι Τούρκοι, που παρέμειναν στην κοιτίδα τους, την επαρχία Σιντζιάνγκ στη δυτική Κίνα.
map_china
Ορισμένοι Ουιγούροι μοιάζουν στην όψη με Ευρωπαίους, οι περισσότεροι όμως έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά, όπως όλοι οι γνήσιοι Τούρκοι. Οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχαντιστικό – εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Κίνας. Συχνά εξαπολύουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην Κίνα.
Σύμφωνα με το λιβανέζικο Al Mayadeen, η είσοδος των Ουιγούρων τζιχαντιστών και των οικογένειών τους στη Συρία είναι μέρος ενός τουρκικού σχεδίου ώστε να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της Συρίας. Όπως γράφει το Al Mayadeen επικαλούμενο έναν καλά ενημερωμένο αναλυτή:

ΠΗΓΗ http://www.tribune.gr/world/news/article/177018/i-tourkia-se-sinergasia-me-tin-al-kainta-epikizi-ti-siria-me-tourkous-tis-kinas.html
«Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να περνάνε τα σύνορα, και ότι η Τουρκία συνεχίζει να επιτρέπει στους τρομοκράτες με τις οικογένειές τους να περνούν ανενόχλητοι». Και συνεχίζει ο ίδιος:
«Αποδεικνύει ότι στόχος είναι αλλοιωθεί η δημογραφία της Συρίας, μέσω αποικιακής κατοχής». Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι προκάλεσαν την προσφυγιά των Σύρων ώστε να εγκαταστήσουν στη συνέχεια, στις πόλεις και τα χωριά τους στη βορειοδυτική Συρία, Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας και έτσι να εποικίσουν τη χώρα με Τούρκους, πριν την ενσωματώσουν στην Τουρκία.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) που εποικίζουν τη βορειοδυτική Συρία με Τούρκους της Κίνας. Πριν δύο χρόνια και το Ισλαμικό Κράτος έφερε χιλιάδες Ουιγούρους και τους εγκατέστησε στο χωριό Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα και στις περιοχές γύρω από τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Οι Ουιγούροι έχουν αναλάβει να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Συρίας.
Η πολυπληθής παρουσία Ουιγούρων στη Συρία είναι και η αιτία, όπως λέγεται, που η Κίνα αποφάσισε να συμμετάσχει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας.

Ποιοι είναι οι Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας και γιατί θα αποτελέσουν αφορμή για την ρήξη των σχέσεων Κίνας -Τουρκίας;

Διαβάστε δύο άρθρα παρακάτω , το πρώτο απο  http://www.sigmalive.com και το δέυτερο απο το Hellenic Sunrise που περιγράφουν την περιγράφουν την πορεία της Τουρκίας προς την απόλυτη σύγκρουση με την  Κίνα. 


Ποιοι είναι οι Ουιγούροι-Τούρκοι και πως η Τουρκία με τις θεωρίες του Παντουρκισμού-Πανοθωμανισμού έρχεται σε ρήξη με την Κίνα 
 22-5-2014
Greek Spirit
Οι Ουιγούροι είναι- όπως μπορείτε να διαβάσετε και στα άρθρα που παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω-φυλετική ομάδα περίπου ογδόντα εκατομμυρίων -Τουρκικής καταγωγής και κατοικούν στην επαρχία Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας της οποίας αποτελούν επαρχία απο το 1949. Οι Ουιγούροι αποτελούν  ένα δυναμικό κομμάτι της Τουρκικής φυλής .Κατά την προσπάθεια των Οθωμανών
Τούρκων να εγκαθιδρύσουν το πρώιμο κράτος τους στην Μ. Ανατολή σε Βυζαντινά και Αραβικά εδάφη οι Ουιγούροι χρησιμοποιήθηκαν ως οι διοργανωτές της Οθωμανικής κρατικής οργάνωσης λόγω του υψηλού μορφωτικού επιπέδου τους το οποίο οφείλονταν  στην επιρροή και επαφή με τον Κινέζικο πολιτισμό.
Οι Ουιγούροι αποτελούν μια καταπιεσμένη μειονότητα στην Κίνα και έχουν αποδυθεί σε ένοπλο αποσχιστικό αγώνα ο οποίος κλιμακώθηκε μετά το 2009 οπότε και κατεστάλησαν με βία απο το Κινέζικο κράτος διαδηλώσεις τους στην πρωτεύουσα της επαρχίας  Xinjiang , το Ουρουμτσί.
Ως μουσουλμάνοι γρήγορα ενέδωσαν στα παρακλάδια της Αλ Κάιντα η οποία τους προσέφερε πολεμική τεχνογνωσία απαραίτητη για τον αποσχιστικό αγώνα τους  με αντάλλαγμα την συμμετοχή τους στο πόλεμο της Συρίας.Το 2007 ο κ. Ερντογάν στα πλαίσια επίσημου ταξιδιού στην Κίνα επισκέφθηκε και την επαρχία των Ουιγούρων και από τότε υιοθέτησε μια καταγγελτική στάση εναντίον της Κίνας σχετικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η στάση αυτή αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ Τουρκίας -Κίνας και οι συνεχείς ταραχές και η βίαια καταστολή τους τροφοδοτούσαν την εριστικότητα της Τουρκίας η οποία είχε αυτοανακηρυχθεί προστατης των Ουιγούρων στα πλαίσια της θεωρίας του Παντουρκισμού. 
Η σημαία των αυτονομιστών Ουιγούρων
Η τριβή αυτή στις σχέσεις Κίνας Τουρκίας δεν εμπόδισε την σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ τους  που εκτός από την εξαγωγή -εισαγωγή αγαθών εκατέρωθεν αφορούν και σε τεράστια κατασκευαστικά projects των Κινέζων στην Τουρκία.Ωστόσο η Τουρκία έχει πάρει ''ζεστα'' το θέμα των Ουιγούρων και προσπαθεί να διατηρεί στενές σχέσεις με απευθείας αεροπορική σύνδεση από την Κωνσταντινούπολη και  συνεχίζει την άσκηση πίεσης στην Κινεζική κυβέρνηση για την εκτέλεση έργων υποδομής στην επαρχία Xinjiang . 
Η Κίνα παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει τον ένοπλο αγώνα των Ουιγούρων αλλά και την ανάμειξη τους στην Συρία ως ισλαμιστές αντάρτες είχε μέχρι σήμερα διατηρήσει το θέμα μακριά απο την διεθνή σκηνή. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κίνας τον Μάρτιο του 2014 αλλά και η χθεσινή (21-5-2014)στην  επαρχία Σινγιάνγκ με 31 νεκρούς και τουλάχιστον 90 τραυματίες φέρνει τους Ουιγούρους στο διεθνές προσκήνιο και τους εντάσσει στον άξονα του κακού .
Βέβαια μικρό το κακό για τους Ουιγούρους διότι και η Αλ Κάιντα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση αλλά στην Συρία εξοπλίζεται από την  ''διεθνή κοινότητα''. 
Ωστόσο σε ότι αφορά την Κινέζικη κυβέρνηση οι Ουιγούροι αυτονομιστές έγιναν και επίσημα αναγνωρισμένοι εχθροί της με ότι σημαίνει αυτό με όσους τους ''σιγοντάρουν '' οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Τούρκους. 
Μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή των Ουιγούρων  στον πόλεμο της Συρίας στην πλευρά των ισλαμιστών ανταρτών εναντίον του Άσαντ τους κάνει συμμέτοχους στις διευκολύνσεις που δίνει η Άγκυρα στους Ισλαμιστές αντάρτες σε επίπεδο εξοπλισμού -εκπαίδευσης καιπαροχής  καταφυγίου. 
Έτσι εκτός από την διπλωματική όχληση που υφίσταται η Κίνα στο έδαφός της απο την εμμονή της Τουρκίας να καταγγέλλει την καταπίεση των Ουιγούρων προκύπτει άλλη μια πηγή τριβής.

 Μένει να δούμε πως θα επηρεαστούν οι σχέσεις των Κινέζων με τους Τούρκους σε μια εποχή που η Τουρκική οικονομία περνάει κρίση και οι επενδυτές από το Κατάρ και τον Αραβικό κόσμο την εγκαταλείπουν αναβάλλοντας μεγάλα κατασκευαστικά projects εφόσον το οικονομικό περιβάλλον στην Τουρκία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

 Σε αυτή την συγκυρία η Κίνα θα μπορούσε στα πλαίσια της ψύχρανση των σχέσεων της με την Τουρκία να αποσύρει το ενδιαφέρον της για κατασκευή έργων υποδομής όπως πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας και κατασκευή σιδηροδρόμων . 

Αυτό θα είναι ένα συντριπτικό χτύπημα για την Τουρκία . Άλλη δυσμενέστατη συνέπεια για την Τουρκία είναι η απομάκρυνση από τον υπό διαμόρφωση άξονα Ρωσίας -Κινας-Ιράν -Ινδίας ο οποίος θα αποτελέσει σύντομα το αντίπαλο δέος για τις ΗΠΑ-Ε.Ε και τους συμμάχους τους .Μπορεί η Τουρκία να ήτανε πάντα προσδεδεμένη στο 'αρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας αλλά πάντα αυτοπροβαλλόταν ως η γέφυρα για την Μέση Ανατολή και Ευρασία.

Όλα τα δεινά της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική είναι αποτελέσματα των θεωριών Νταβούτογλου για τον Παντουρκισμό-Πανοθωμανισμό και τα οράματα για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τα οποία η Τουρκία όχι μόνο ήρθε σε ρήξη με όλες τις όμορες της χώρες αλλά και ανοίγει και νέο κύκλων τριβών με τις Ευρασιατικές .Μοναδική επιτυχία !!
Greek SpiritΤο... τουρκικό Φαρ Ουέστ της Κίνας

   ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 Γιώργος Δελαστίκ
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=4578871
Ησυχία, τανκς και Ασφάλεια βασιλεύουν πλέον στο Ουρουμτσί, πρωτεύουσα της απομακρυσμένης κινεζικής επαρχίας του Σιντζιάνγκ. Ο στρατός αποκατέστησε την επιφανειακή ηρεμία μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις λίγων χιλιάδων Ουιγούρων, όπως ονομάζονται οι γηγενείς κάτοικοι, τη βίαιη καταστολή τους με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες από τις Αρχές και την εμφάνιση οπλισμένου με ρόπαλο και σιδηρολοστούς όχλου Κινέζων Χαν, οι οποίοι ξυλοκοπούσαν ακόμη και μέχρι θανάτου όποιον Ουιγούρο έβλεπαν στον δρόμο. Τώρα ετοιμάζονται οι εκτελέσεις όσων από τους συλληφθέντες Ουιγούρους διαδηλωτές χαρακτηρίσουν ως πρωτεργάτες των ταραχών οι κινεζικές Αρχές. Οι συλλήψεις, οι φυλακίσεις και οι εκτελέσεις διαδηλωτών ενδεχομένως να τρομοκρατήσουν επαρκώς τον πληθυσμό, ώστε να μην εξεγερθεί πάλι. Σίγουρα όμως αποκλείεται να εξαλείψουν τις αιτίες που προκάλεσαν τις ταραχές.
Οι Ουιγούροι είναι τουρκικός λαός. Δεν έχουν καμιά εθνική ή φυλετική σχέση με τους Κινέζους. Μιλούν τουρκική γλώσσα, έχουν δική τους κουλτούρα, είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Μόλις το 1884 καθυποτάχθηκε πλήρως η περιοχή όπου κατοικούν από τους Κινέζους. Μάλιστα, από το 1944 έως το 1949 οι Ουιγούροι είχαν ανακηρύξει δικό τους ανεξάρτητο κράτος -τη Δημοκρατία του Ανατολικού Τουρκεστάν- το οποίο έπαψε να υπάρχει μόλις ο Μάο Τσετούνγκ επικράτησε στην Κίνα, το 1949.
Επί δεκαετίες η «Αυτόνομη Περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ» ήταν λίγο-πολύ ξεχασμένη στην απομονωμένη μιζέρια της.
Με την πάροδο των χρόνων, όμως, και με την ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Κίνα, ιδίως κατά την τελευταία εικοσαετία, η κατάσταση άλλαξε. Ανακαλύφθηκαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Σιντζιάνγκ. Το βαμβάκι επίσης του Σιντζιάνγκ, που είναι η περιοχή της Κίνας που παράγει το περισσότερο βαμβάκι, έγινε περιζήτητο για την κινεζική κλωστοϋφαντουργία, που τώρα παράγει ρούχα για όλο τον πλανήτη. Το Σιντζιάνγκ άρχισε να έχει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, με ετήσιο ρυθμό που ξεπερνάει το 11% τα τελευταία χρόνια.
Κατά παράδοξο τρόπο, όμως, αυτή η ανάπτυξη αποδείχθηκε ιδιαίτερα οδυνηρή για τους Ουιγούρους. Ο λόγος είναι απλός: άρχισε μαζική εσωτερική μετανάστευση Κινέζων Χαν (η εθνότητα αυτή αποτελεί το 92% του πληθυσμού της χώρας - δηλαδή πάνω από 1,2 δισ. άτομα!) προς το Σιντζιάνγκ, με αποτέλεσμα σήμερα οι Κινέζοι να αποτελούν το 41% του πληθυσμού από 6% που ήταν το 1949.
Δεν έρχονταν μόνο εργάτες γης ή βιομηχανικοί εργάτες. Ερχονταν και μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Με την οικονομική ισχύ τους άρχισαν να εκτοπίζουν τους Ουιγούρους εμπόρους και επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα σύσσωμοι οι Ουιγούροι, από τις ελίτ έως τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, να αισθάνονται ότι χάνουν τον έλεγχο της δικής τους κοινωνίας από τους Κινέζους Χαν. Εβλεπαν, δηλαδή, την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο να μη τους βελτιώνει αισθητά τη ζωή αλλά και να χρησιμοποιείται ως μοχλός για την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας των Χαν.
«Για να κατανοήσουμε την παρούσα ανάφλεξη στο Σιντζιάνγκ, πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η Κίνα εποικίζει το Σιντζιάνγκ, το παλιό Ανατολικό Τουρκεστάν», γράφει η γαλλική «Μοντ» στο χθεσινό κύριο άρθρο της και συνεχίζει: «Θα περιοριστούμε να παρατηρήσουμε αυτό που αποκαλύπτουν αυτά τα επανερχόμενα κύματα εξεγέρσεων στο Θιβέτ και στο Σιντζιάνγκ: την απόγνωση πληθυσμών που σταδιακά καθίστανται μειονοτικοί εξαιτίας μιας μετανάστευσης των Χαν, που περιφρονούν τους ντόπιους, τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Σε όλο τον κόσμο αυτό έχει ένα όνομα: εποικισμός. Και είναι το ίδιο καταδικαστέος στο Θιβέτ ή στο Σιντζιάνγκ, όπως ήταν στην Αφρική ή στο Μαγκρέμπ».
ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ
Το μακρύ πολιτικό χέρι της Τουρκίας
«Το τουρκικό έθνος εκτείνεται από το Σινικό Τείχος μέχρι την Αδριατική», είχε πει ο Τούρκος πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ενωση.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει αυτή την πολιτική: ανακοίνωσε ότι η Αγκυρα θα φέρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου αποτελεί μη μόνιμο μέλος, τις ανησυχίες της για τη στάση του Πεκίνου απέναντι στους Ουιγούρους! Στους «ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τους Ουιγούρους αδελφούς μας», αναφέρθηκε ο Ερντογάν, μιλώντας ως «δικαιωματικός ηγέτης» ολόκληρου του τουρκικού έθνους και εκπρόσωπος όλων των τουρκικών κρατών και λαών, την ίδια ώρα που Τούρκοι και Ουιγούροι διαδήλωναν έξω από την κινεζική πρεσβεία στην Αγκυρα.

Για την υποβολή σχολίων επισκεφθείτε την σελίδα του HELLENIC SUNRISE στο FACEBOOK και στο  hellenicsunrisecontact@yahoo.gr Όταν αντιγράφετε τα άρθρα του HELLENIC SUNRISE μην ξεχνάτε την αναφορά στην πηγή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων