ΙΣΡΑΗΛ -ΤΟΥΡΚΙΑ τα βρήκαν ακόμη και για αγωγό φυσικού αερίου! Κάτι πολυ σοβαρό συμβαίνει

Image
 18-12-2015
Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, D. GOLD, δήλωσε χθες ότι το Ισραήλ επιθυμεί να έχει σταθερές σχέσεις με την Τουρκία, καθώς και ότι αναζητά διόδους για την επίτευξη αυτού, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες τις οποίες μάθαμε σήμερα.
Συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας μετά από 5 χρόνια έντασης με αφορμή την επέμβαση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στο Μάβι Μαρμαρά ,αλλάζει αν όχι τα πάντα ,πάντως σίγουρα το κλίμα στην περιοχή.
ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/stories/israel-tourkia-ta-vrikan-akomi-kai-gia-agogo-fysikou-aeriou/46896
Το Ισραήλ συμφώνησε να δώσει 20 εκατομμύρια δολλάρια αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της επιδρομής και η Τουρκία θα απελάσει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς και θα περιορίσει τις δραστηριότητες της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Τουρκία!

Όμως αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στη συμφωνία των δυο χωρών που έχε σχέση με το φυσικό αέριο της Μεσογείου. Η Τουρκία δεσμεύεται για την αγορά μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα προέρχεται από το κοίτασμα ΛΕΒΙΑΘΑΝ συμφωνώντας ακόμη και στην κατασκευή απ΄ ευθείας αγωγού από το Ισραήλ και την Κύπρο προς την Ελλάδα!!!

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος στη γωνία από τον Πούτιν .

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν στην Αθήνα έχουμε πάρει χαμπαρι ότι κάτι τρέχει!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Νομίζω ότι ήταν θέμα χρόνου οι Ισραηλινοί να τα βρουν με τους παλιούς συμμάχους τους. Το θέμα είναι τι έχουν συμφωνήσει για τη δική μας ΑΟΖ (οι Τούρκοι είναι σκληροί στα παζάρια).
Ίσως η Αθήνα να πρέπει να διερευνήσει σε τι φάση είναι η συμμαχία μας και σίγουρα θα πρέπει να γίνει αρκετά επιφυλλακτική απέναντι και στους δύο.
Ευμένης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων