Πρόταση Έλληνα πανεπιστημιακού καθηγητή στις ΗΠΑ προβλέπει δωρεάν διαμονή προσφύγων και μεταναστών σε σπίτια Ελλήνων, που υποθηκεύονται από τις τράπεζες λόγω “κόκκινων” δανείων!

 Elliniki Gnomi, 21 Dec 2015
 Σύμφωνα με την πρόταση αυτή οι δανειολήπτες δεν θα χανουν τα σπίτια τους, οι Τράπεζες θα εισπράττουν σίγουρα χρήματα από την Ευρώπη, και το Δημόσιο θα αποφεύγει τα έξοδα για την κατασκευή χώρων διαβίωσης για τους πρόσφυγες.
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, μια απίστευτη πρόταση για τα “κόκκινα” δάνεια εξετάζει η Κυβέρνηση Τσίπρα, που αν τελικά περάσει, στα σπίτια των χρεωκοπημένων Ελλήνων θα μπορούν διαμένουν δωρεάν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες!
Όπως αναφέρουν οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, η ιδέα οφείλεται στον Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Stern School of Business) Νικόλαο Γεωργικόπουλο και έχει ως εξής:

ΠΗΓΗ http://www.elliniki-gnomi.eu/protasi-ellina-panepistimiakou-kathigiti-stis-ipa-provlepi-dorean-diamoni-prosfigon-ke-metanaston-se-spitia-ellinon-pou-ipothikevonte-apo-tis-trapezes-logo-kokkinon-danion/
Αντί να φτιάχνονται στην Ελλάδα καταυλισμοί και Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με τα χρήματα της Ευρώπης, τα χρήματα αυτά θα δίνονται στις Τράπεζες, ως δόσεις των “κόκκινων” δανείων και στα υποθηκευμένα σπίτια των Ελλήνων δανειοληπτών θα διαμένουν δωρεάν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που δεν μπορούν να προωθούνται πλέον προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Ο δανειολήπτης δεν θα χανει το σπίτι του, οι Τράπεζες θα εισπράττουν σίγουρα χρήματα και το Δημόσιο θα αποφεύγει τα έξοδα για την κατασκευή χώρων διαβίωσης
Το κέρδος για τον δανειολήπτη θα είναι, ότι δεν θα χάνει το εξοχικό του σπίτι και απλώς θα το διαθέτει για να μένουν δωρεάν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ από την πλευρά τους οι Τράπεζες θα σβήνουν τις επισφάλειες, εισπράττοντας σίγουρα χρήματα. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί και μια νέα κρίση στην ελληνική Κτηματαγορά, λόγω των μαζικών πλειστηριασμών ακινήτων.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, κέρδος θα έχει και το ελληνικό Δημόσιο, διότι θα αποφεύγει τα έξοδα για την κατασκευή χώρων διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ θα αποφευχθεί και η δημιουργία γκέτο, γιατί τα σπίτια, όπου θα μένουν οι πρόσφυγες, θα βρίσκονται κατεσπαρμένα σε όλη την Επικράτεια και όχι σε μία συγκεκριμένη περιοχή.
Πάντως, αν και επίσημα δεν έχει γίνει καμία νυξη για την πρόταση αυτή, υπάρχουν πληροφορίες, ότι εξετάζεται από στελέχη του Κυβερνητικού επιτελείου και δεν αποκλείεται να τεθεί ως εναλλακτική λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων