ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ

                                                                                     30-12-2015
                                                                                     Greek Spirit
Μα γιατί θέλουν επιτέλους τα σπίτια των Ελλήνων τα ξένα ''funds''; Τι να το κάνουν το διαμερισματάκι των 55 τμ στην Κυψέλη; Μα για να στεγάσουν το νέο εργατικό δυναμικό που θα αποτελείται από τα εκατομμύρια των τριτοκοσμικών ΄΄μεταναστών''
Αλλά ας αρχίσουμε από αλλού.
Ναι είναι γεγονός ότι τα funds σε πρώτη φάση δεν ενδιαφέρονται για τα φθηνά και μικρά σπίτια των επίσης μικρομεσαίων Ελλήνων. Σε πρώτη φάση ενδιαφέρονται για τις πολυτελείς κατοικίες των πάλαι ποτέ πλούσιων ή νεόπλουτων Ελλήνων που τώρα δεν έχουν να πληρώσουν.
Στις οικίες αυτές θα στεγαστούν τα ''αφεντικά'' του νέου εργατικού δυναμικού αποτελούμενο από τους τριτοκοσμικούς μετανάστες.Πλούσιοι Καταριανοί, Τούρκοι αλλά και Μαροκινοί- Ουκρανοί ολιγάρχες που έχουν ξεπουλήσει την χώρα τους στον Σόρος-Κουβετιανοί-Σαουδάραβες-Εβραίοι και άλλοι. Με την υπάρχουσα νομοθεσία στην Ε.Ε. όποιος διαθέσει ικανά ποσά για την αγορά κατοικίας αποκτά είτε άδεια παραμονής-ακόμα και υπηκοότητα- όπως και άδεια να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και επαγγελματικά στις χώρες της Ε.Ε εφόσον θεωρείται επενδυτής.. 

Βέβαια οι παραπάνω δήθεν θα αγοράσουν τις κατεσχεμένες κατοικίες από τα ''funds'' σε υψηλές τιμές ασχέτως εαν οι κατοικίες αυτές ξεπουλήθηκαν για ψίχουλα.Έτσι οι αγοραστές θα αποκτήσουν  δικαιώματα με βάση την νομοθεσία που θα τους θεωρήσει επενδυτές.
Σε δεύτερη φάση θα ξεπουλήσουν και της μικρής αξίας κατοικίες των φτωχών Ελλήνων οι οποίες θα καταλήξουν ιδιοκτησία επιχειρηματικών σχημάτων τα οποία θα τις νοικιάζουν στις ορδές των ''μεταναστών'' οι οποίοι θα εργάζονται είτε στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είτε στις επιχειρήσεις που θα ανήκουν σε Τούρκους επενδυτές με Καταριανά και Σαουδαραβικά κεφάλαια, κυρίως όμως με Καταριανά.
Βέβαια όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι οι ελληνικές τράπεζες και το ελληνικό κράτος θα υπάρχουν έστω και στην μορφή που έχουν σήμερα.
Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υποχρεώσεις του κράτους προς προμηθευτές -όσους πληρώνει- και υγεία ,πληρώνονται με χρημα το οποίο τυπώνεται και στέλνεται στην Ελλάδα κρυφά.
Δεν έχω αποδείξεις, μόνο ενδείξεις, αλλά εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος.
Για να διατηρηθεί η ''σκληροτητα'' του Ευρώ θα πρέπει να αποφευχθεί η αλόγιστη κυκλοφορία του, γιαυτό και επίσημα η ΕΚΤ δεν θέλει να τυπώσει νέο χρήμα. 
Για να καταλάβουμε καλύτερα ας δώσουμε ένα χονδροειδές παράδειγμα.Ας πούμε ότι το αφεντικό τρελάθηκε και οι υπάλληλοι στην Ελλάδα πληρώνονται από το 2016 με λίρες χρυσού. Οι μισθωτοί αυτοί θα διαθέτουν τον χρυσό για τις αγορές στο μανάβικο και σούπερ μάρκετ, τόσο για τσίχλες και τσιγάρα όσο και για την αγορά διαρκών αγαθών όπως πχ ενός σπιτιού -όσοι μπορούν. Έτσι ο χρυσός σε λίγα χρόνια θα έχει χάσει την αξία του εφόσον εάν πχ ο μισθωτός αντι γι 20 ευρώ μεροκάματο θα λαμβάνει -ας πούμε- είκοσι χρυσές λίρες και θα δίνει πέντε από αυτές για τσιγάρα. Ο χρυσός θα είναι παντού, η αξία των αγαθών θα έχει ανέβει σε αστρονομικά επίπεδα, κυριολεκτικά χρυσά, αλλά ποιος νοιάζεται εφόσον χρυσός θα υπάρχει άφθονος. Σε βάθος χρόνου ο χρυσός θα ευτελισθεί εφόσον θα βρίσκεται παντού , ακόμα και τα νήπια θα αγοράζουν κουλούρι με αυτόν, και οι άνθρωποι θα στραφούν σε άλλες μορφές ευεγενών μετάλων και πετρωμάτων για να επενδύσουν.
Το παραπάνω παράδειγμα είναι χονδροειδές αλλά εξηγεί τον μηχανισμό απομείωσης της αξίας του νομίσματος με τον πληθωρισμό.
Γιαυτό και η ΕΚΤ δεν θέλει να τυπώσει ΕΥΡΩ.
Βέβαια, όπως είπα και παραπάνω,είμαι σίγουρος ότι κρυφίως τυπώνεται χρήμα για να τροφοδοτείται η Ελλάδα , δηλαδή ο δημόσιος τομέας και οι τράπεζες οι οποίες είναι χρεοκοπημένες.
Εάν οι ελληνικές τράπεζες καταρρεύσουν τότε οι Γερμανοί θα πρέπει να τις αγοράσουν μαζί με τις επισφάλειες τους . Οι Γερμανοί τροφοδοτούν την Ελλάδα με άδηλους πόρους εφόσον χρειασθεί ακολουθώντας την τακτική του ''βλεποντας και κάνοντας '' εφόσον και αυτοί τα έχουν κάνει σκατά με την Ελλάδα στην προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής. 
Παρακολουθώντας τι μεθόδους των Γερμανών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και απάτης αναρωτιέσαι πως τόσο ηλίθιοι τύποι έχουν καταφέρει να έχουν την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.
Πχ στην προσπάθεια να εξαλείψουν τα εικονικά-πλαστά τιμολόγια ( όπου ο ΦΠΑ επιστρέφεται στον πληρωτή) εξαναγκάζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες σε φορολόγηση του ατομικού εισοδήματος τους πάνω από 30,000 ευρώ σε 50 % . Έτσι ο ελεύθερος επαγγελματίας θα σκεφθεί διπλά να εκδώσει ένα εικονικό τιμολόγιο σε κάποιον εφόσον το καθαρό ποσό του θα προστεθεί στα κέρδη τα οποία εάν υπερβούν τα 30,000 ευρώ θα πρέπει να φορολογηθούν κατά 50 %.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να πατάσσεται μεν η οικονομική απάτη αλλά οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα κίνητρο για να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους στην Ελλάδα εφόσον θα φορολογηθούν με το κτηνώδες 50-60% για τα πέρα  των 30,000 ευρώ κέρδη.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα μικρυνουντο κύκλο εργασιών και θα θα απολύσουν υπαλλήλους και οι μεγάλοι θα φύγουν στο εξωτερικό.
Αλλά ας αφήσουμε την καθημαγμένη Ελλάδα και ας ασχοληθούμε με κάτι υπερβατικό και ευχάριστο, με ένα άλμα στο παρελθόν και ένα στο μέλλον.
Από ότι φαίνεται ο καπιταλισμός βρίσκεται στο τέλος του . Η ελληνική κρίση αποτελεί απλά το πρελούδιο μιας παγκόσμιας κρίσης που θα ξεπεράσει σε μέγεθος κάθε προηγούμενη. Η κρίση αυτή θα οδηγήσει στον Γ ΠΠ και κατόπιν σε μια νέα εποχή ευημερίας η οποία θα αποτελέσει την εκπλήρωση των πολιτικών φαντασιωσεων κάθε Κομουνιστή-Μαρξιστή
Ισονομία, δικαιοσύνη, ισοκατανομή του πλούτου, κοινωνική δικαιοσύνη και όλα τα καλά θα είναι τα γνωρισματα της μεταπολεμικής εποχής.
Όμως εφόσον οι αριστεροί-κομουνιστές-μαρξιστές και όπως αλλιώς λέγονται είναι τόσο καλοί γιατι απέτυχαν όχι μόνο στην εφαρμογή της ιδεολογίας τους αλλα σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και στην ίδια  την βιολογική τους επιβίωση;
Ο ρωσικός κομουνισμός και η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση αποτέλεσε την κοιτίδα και μητρόπολη του πολιτικού συστήματος και της ιδεολογίας που στην καθομιλουμένη των φτωχών προλετάριων του σύγχρονου καπιταλισμού αναφέρεται ως ΄΄΄κομουνισμός''
Ο κομουνισμός αντέγραψε και ανατριχιαστική ακρίβεια τις πρακτικές και συμβολισμούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το ευαγγέλιο αποτέλεσε το ''Κεφάλαιο'' του Μάρξ (ο οποίος ουδέποτε υπήρξε κομουνιστής , απλά αθρογραφούσε στα τέλη του 19ου αιώνα και έγραφε δοκίμια τα οποία καπηλεύθηκαν οι ''κομουνιστές'' αργότερα). Στην θέση των Αγίων και μαρτύρων της εκκλησίας τέθηκαν οι διάφοροι αγωνιστές οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την ολοκλήρωση του κομουνιστικού ιδεώδους.Στην θέση της Θείας λειτουργίας τέθηκε η πλύση εγκεφάλου και η κομουνιστική κατηχηση.Στην θέση του συναξαρίου και των πατερικών κειμένων τέθηκαν ιστορίες φανταστικές και πραγματικές απο την ζωή των καταπιεσμένων προλετάριων πριν και κατά την Οκτωβριανή επανάσταση στην Ρωσία .Ακόμα και στην ένδυση και κόμη οι κομουνιστές αντέγραψαν την εκκλησία.Τα γένια και η κοτσίδα-αλογοουρά σε ανδρες ανεξαρτήτου ηλικίας θεωρείται ένδειξη κομουνιστικής θεωρητικής κατάρτισης, εφαρμογής και αγωνιστικότητας. Όπως οι ιερείς της εκκλησίας διατηρούσαν μακριά κόμη και γένια έτσι και οι κομουνιστές παντού στον κόσμο πλάσαραν την έντονη τριχοφυΐα στο κεφάλι και προσωπο ως δείγμα αγωνιστικής διάθεσης και συμμόρφωσης με το κομουνιστικό ιδεώδες.
Η αποτυχία του κομουνισμού οφείλεται στο ότι αποτέλεσε μια πιστή μεν αλλά ανούσια αντιγραφή της Ορθόδοξης ρωσικής εκκλησίας προκειμένου να μπορέσει να επιβληθεί και να περάσει στην συνείδηση του ρωσικού λαού ο οποίος εάν όχι θρησκόληπτος, είχε σε μεγάλη εκτίμηση την εκκλησία του και την είχε εντάξει στην καθημερινότητα του.
Η σημερινή Ρωσία και ο λαός της αποτελούν ένα μυστήριο για τους Ευρωπαίους.Η Ρωσία είναι μια χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη ούτε πολιτικά ούτε και πολιτισμικά. Οι Ρωσοι δεν έχουν  ποτέ γνωρίσει την δημοκρατία δυτικού τύπου, ποτέ. Από την εποχή των Τσάρων στην εποχή των Σοβιέτ , κατόπιν την μετασοβιετική κλεπτοκρατική εποχή και τελευταία στην μονοκρατορία του Πούτιν.
Ωστόσο θα ήταν παρακινδυνευμένο να εξάγουμε οριστικά συμπεράσματα σχετικά με τον δείκτη ευτυχίας και ικανοποίησης των Ρώσων .Η Ρωσία αποτελεί μαι βαθιά συντηρητική χώρα όπου όμως συνυπάρχουν το αίσθημα της θρησκευτικότητας με την σκληράδα και τον κυνισμό της σκληρής καθημερινότητας και της διαφθοράς.Συνυπάρχουν η τετράγωνη λογική με την δοξασία και την πίστη στον Θεό και την μοίρα.
Η Ρωσία είναι πολύ πιο πολυσχιδής από ότι γνωρίζουμε ή θέλουμε να γνωρίζουμε.
Το μέλλον της ανθρωπότητας θα ορισθεί από την Ρωσία.
Εάν το 1918 ο διεθνής σιωνιστικός παράγοντας επέβαλε τον κομουνισμό στην Ρωσία έχοντας μελετήσει την νοοτροπία των ΄Ρωσων, στα αμέσως επόμενα χρόνια οι Ρωσοι θα επιστρεψουν πίσω στον κομουνισμό μόνοι τους αλλά αυτοί την φορά με μια θεμελιώδη αλλαγή, την εφαρμογή όλων των ανθρωπιστικών ιδεωδών των σοβιέτ με θρησκευτική υφή.
Με άλλα λόγια οι Ρωσοι θα εισάγουν το νέο πολιτικό σύστημα το οποίο θα αποτελέσει το ''πολιτικό χριστιανικό κίνημα''.
 Χαρακτηριστικό του νέου πολιτκού μοντέλου θα είναι η απευθείας σχέση της πολιτικής με την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία, την ηθική της, την κοσμοθεωρία της  και τα διδάγματα της. 
Η αναδιανομή του πλούτου, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα δεν θα εκπορεύονται από στείρα δοκίμια πολιτικών ινστρουχτώρων αλλά από τα πατερικά κείμενα, τα διδάγματα και την φιλοσοφία και προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης  δια μέσω του δόγματος της Ορθόδοξης Χριστιανικής. Εκκλησίας και της Ορθόδοξης ηθικής.
Μέχρι όμως να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω θα υποστούμε ένα Γ ΠΠ με μπόλικα πυρηνικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων