ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΤΑΓΙΠ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ- Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Greek Spirit 
6-12-2015
 
Η Ρωσία ήδη έχει περικυκλώσει την Τουρκία. Από νότο και στην Συρία έχει πλέον εγκαταστήσει την αφρόκρεμα των αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών όπλων της μαζί με σημαντικό αριθμό χερσαίων δυνάμεων που συμπληρώνονται από δεκάδες χιλιάδες Ιρανών και Σύρων.Στα νοτιοανατολικά και ανατολικά σύνορα η Ρωσία έχει περικυκλώσει την Τουρκία τόσο στα τουρκο-ιρανικά σύνορα όσο και τα σύνορα με την Αρμενία η οποία αποτελεί προτεκτοράτο της Ρωσίας και στην οποία εδώ και χρόνια φιλοξενείται μια πλήρη ρωσική μεραρχία με αεροπορία η οποία εύκολα μεταπίπτει σε Σώμα Στρατού.Το μόνο εμπόδιο στην διασύνδεση Ρωσίας -Αρμενίας -Ιράν στέκεται η Γεωργία η οποία έχει υποστεί το 2008 τα ''χάδια'' της ρωσικής αρκούδας .
Η Τουρκία του Ταγίπ τρέχει με ταχύτητα προς τον γκρεμό.Ο Ταγίπ αποτελεί μέλος της σαλαφιστικής οργάνωσης ''Μουσουλμανική Αδελφότητα'' και επιλέχθηκε και αναδείχθηκε ως πρόεδρος της Τουρκίας επειδή ακριβώς δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από  ένα νοητικά στερημένο θρησκόληπτο μιζαδόρο.

Η Τουρκία έπεσε στην παγίδα των σαουδαράβων και του Κατάρ από το 2003 οπότε και οι άραβες διέκριναν την ευκαιρία μέσω του Ταγίπ να μετατρέψουν την Τουρκία σε προτεκτοράτο τους.Τα 70 εκατομμύρια σουνιτών Τούρκων ( τουλάχιστον επίσημα) και η σημαντική έκταση της Τουρκίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πρόθυμο ηλίθιο μπράβο των στερούμενων από πληθυσμό και εκτάσεων καταριανών. Η Τουρκία θα αναπλήρωνε το κενό στις στρατιωτικές δυνάμεις των οι οποίοι είτε λόγω έλλειψης ικανού πληθυσμού είτε λόγω έλλειψης θέλησης τους να στρατεύονται είτε λόγω έλλειψης ικανότητας για κάτι σοβαρό όπως η άμυνα .είτε λόγω όλων των παραπάνω προσέβλεπαν στην Τουρκία ως το στρατιωτικό σκέλος μιας αραβο-τουρκικής σουνιτκής συμμαχίας.Η ανάγκη αυτή έγινε αδήριτη για τους Άραβες απο το 2009 και μετά οπότε και οι ΗΠΑ εκδήλωσαν απροκάλυπτα την πρόθεση τους να εγκαταλείψουν στρατιωτικά την Μ Ανατολή με την αποχώρηση τους από το Ιράκ και την άρνηση τους να εισβάλλουν στην Συρία το 2013. Οι Άραβες και το Ισραήλ έμειναν ξαφνικά μόνοι εναντίον του σιτικού Ιράν το οποίο κυβερνάται απο θεοκρατικό καθεστώς. Οι σιίτες  μουλάδες του Ιράν έχουν εκφρασθεί ανοιχτά εναντίον των σουνιτών Αράβων της αραβικής χερσονησου όπως και έχουν αποδείξει έμπρακτα το μίσος τους εναντίον του Ισραήλ με την υποστηριξη της σιιτκής Χεζμπολά στον Λίβανο.
Το Ισραήλ έχει κάνει κάποια ανοίγματα προς την Ρωσία αλλά παρόλο που σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο του αποτελείται από Εβραίους που γεννήθηκαν και σπούδασαν την Σοβιετική Ένωση και είναι δίγλωσσοι ο Πούτιν δεν δέχεται μια συμμαχία με το Ισραήλ επι ίσοις όροις.Το Ισραήλ για να ενταχθεί υπό την προστασία της Ρωσίας θα πρέπει να ξεχάσει το προνομιακό καθεστώς που απολάμβανε με τις ΗΠΑ.
Οι Άραβες είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Οι Καταριανοί έχουν προβεί από το 2009 σε συμφωνία με την Γερμανία για την κατασκευή αγωγών που θα ενώνουν την αραβική χερσόνησο με την κεντρική ευρώπη.Οι αγωγοί αυτοί θα διασχίζουν την Συρία και Τουρκία. Εδω βλέπουμε και πάλι την σημασία που έχει η Τουρκία για τους άραβες της αραβικής χερσονήσου.
Ο Πούτιν έχει επέμβει στην Συρία ακριβώς για να αποτρέψει την δημιουργία των αγωγών αυτών οι οποίοι θα καθιστούσαν την Γερμανία και Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητες από την Ρωσία.
Σύμμαχοι του Πούτιν είναι φυσικά η Συρία η οποία ειδάλλως κινδυνεύει με αφανισμό και το Ιράν το οποίο δεν έχει καμία αντίρρηση να ενταχθεί στην ευρασιατική ένωση του Πούτιν ως τοποτηρητής και απόλυτος άρχων της Μ.Ανατολής και πάντα υπό το πρίσμα της αντιπαράθεσης σιιτών -σουνιτών , αντιπαράθεση η οποία μπορεί σε κοινωνικό επίπεδο να μην είναι τόσο έντονη , σε γεωπολιτικό όμως αποτελεί αιτία πολέμου.
Οι ΗΠΑ σε αυτό το σκηνικό κρατούν μια επαμφοτερίζουσα στάση .Ο Ομπάμα δεν επιθυμεί την ανάμειξη των ΗΠΑ στην Μ Ανατολή πλην όμως η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση του έχει όλα τα κεφάλαια και τον έλεγχο του κράτους για να καταφέρνει να δρα παρασκηνιακά και να υποστηρίζει τους άραβες και την Τουρκία.

update 14-2-2016 Ο Ομπάμα φανερά πλέον εγκαταλείπει την Τουρκία και δείχνει ότι στηρίζει την ίδρυση Κουρδικού κράτους με έξοδο στην θάλασσα. Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποστέιλει στρατό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και Ιορδανίας -Συρίας. Η Σαουδική Αραβία των 20 εκατ κατοίκων έχει ήδη εμπλακεί σε πόλεμο με την Υεμένη τον οποίο χάνει. Η οικονομία της Σ Αραβίας περνάει σε βαθιά ύφεση λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου , μείωση που η ίδια επέβαλε αο κοινού με τις ΗΠΑ για να πληγεί ρωσική οικονομία. Ο θύτης έγινε θύμα. Πιθανόν η Σαουδική Αραβία να δέχθηκε οικονομική βοήθεια απο το Κατάρ το οποίο διαθέτει πλεόνασμα κεφαλαίων.Εξάλλου το Κατάρ χρηματοδοτεί παρασκηνιακά εδώ και επτά χρόνια την Τουρκία και τον Ερντογάν. Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε διαμάχη με το Κατάρ σχετικά με την κηδεμονία του Αραβικού κόσμου αλλά έχουν καταφέρει να συνεργασθούν για την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και την ανάταξη της τουρκικής οικονομίας με ''τζαμπα'' χρήμα και με τον μοναδικό όρο η Τουρκία να ΄γίνει ο αντικαταστάτης των ΗΠΑ στην περιοχή σε ότι αφορά το στρατιωτικό σκέλος. 
 
Ο Ερντογάν έριξε το ρωσικό αεροσκάφος επειδή έτσι διατάχθηκε απο το Κατάρ .Ο Ερντογάν δεν έχει την νοημοσύνη για να σχεδιάσει οτιδήποτε.Ο Ταγίπ είναι απλά ο εντολοδόχος των καταριανών και πληρώνεται με δις γιαυτό.Κατά τα άλλα διαμένει στο παλάτι του με τις αλαβάστρινες τουαλέτες όπου αφοδεύει τους παστουρμάδες, αυτή είναι η αλήθεια, δεν είναι ύβρεις τα παραπάνω αλλά η απλή αλήθεια.Γιαυτό και είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσει κανείς τις πολιτικές πρακτικές του Ταγίπ όπως πχ μετά τις εκλογές του καλοκαιριού οπότε έχασε την αυτοδυναμία απο τον Ντεμιρτάς. Ο Ταγίπ τότε κλείσθηκε στις τουαλέτες του παλατιού , εξαφανίσθηκε κυριολεκτικά περιμένοντας οδηγίες απο Κατάρ.Το δε Κατάρ ττου διέταξε να επαναλάβει τις εκλογές αφού όμως προηγήθηκε προεκλογική περίοδος με τρομοκρατία αλλα΄κυρίως δωροδοκίες και νοθεία.Ο Ταγίπ πάλι καθάρισε με τα λεφτά του Κατάρ..
Μην προσπαθείτε να βρείτε τι οδήγησε τον Ταγίπ να ρίξει το ρωσικό μαχητικό.Το Κατάρ, το οποίο βέβαια με την σειρά του διοικείται από κελεμπιεφόρους οι οποίοι έχουν μάθει να δημιουργούν εμφύλιους και καταστροφή στην Μ.Ανατολή με την βοήθεια των ΗΠΑ.Όμως τώρα οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο Ομπάμα αφου ανέχθηκε το Ισλαμικό Κράτος που δημιουργήθηκε από την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση του ( Μακ Κέιν κτλ-κτλ) ΄συνεχίζει τα ανοίγματα με το Ιραν και επιμένει στην μη εμπλοκή των ΗΠΑ .
Το Κατάρ θα φέρει την Τουρκία στην καταστροφή.Θα οδηγήσει τον Ταγίπ μα κλείσει τα στεν'α.Ο Ταγίπ δεν μπορεί να πει όχι διότι την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στην φυλακή όταν οι Καταριανοί θα αποκαλύψουν τις μίζες που έχει πάρει η οικογένεια Ερντογάν.
Άσχημο θα είναι για τον Ταγίπ να ανακαλύψει απο συγκρατούμενους του ότι ο παστουρμάς και το σαλάμι  μπορούν  να εισαχθούν στο σώμα από δύο μεριές....
Ο Πούτιν μετά το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου θα χτυπήσει σε:
α. Βαλτικές χώρες και πρώτα στην Εθονία όπου ο μισός πληθυσμός είναι Ρώσοι οι οποίοι καταπιέζονται απο τους Εσθονούς και μάλιστα δεν έχουν καν δικαίωμα σε διαβατήριο και επίσημα έγγραφα.
β. Στην Γεωργία με την οποία τελευταία έχει καλές σχέσεις μεν αλλά όλοι γνωρίζουν ότι οι Γεωργιανοί λειτουργούν σε ότι αφορά τον Κάυκασο όπως η Τουρκία για το Ισλαμικό Κρατος, δηλαδή παρέχουν εκπαίδευση και καταφύγιο στους Τσετσένους αυτονομιστές,Εξάλλου η Γεωργία μπλοκάρει την πρόσβαση του Πουτιν στην Αρμενία
δ. Στα τουρκοαρμενικά σύνορα και στα σύνορα Αζερμπαιτζ΄'αν -Αρμενίας.Η Αρμενία έχει πολύ δουλειά να κάνει αλλά θα βοηθηθεί από Ιρανικές δυνάμεις και Ρωσικές.Οι Ιρανοι εχουν πολλές διαφορές να λύσουν με το Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα και ευχαρίστως θα αναμειχθούν όπως και στην Συρία.
Στα σύνορα Αρμενίας -Τουρκία θα αρχίσουν πολεμικές επιχειρήσεις με τις αποδυναμωμένες τουρκικές δυνάμεις στρατού της Ανατολίας και των Αρμενίων οι οποίοι στην ουσία θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των Ρώσων.Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνοδευθούν και πλήθος τρομοκρατικών επιθέσεων τα τουρκικά αστικά κέντρα και καταδρομικές ενέργειες στην ενδοχώρα του Πόντου.
ε. Στα παραλια της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα-Εύξεινο Πόντο.
Τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας και η πολεμική αεροπορία βρίσκονται σε απόσταση που τους επιτρέπει να εμπλακούν με στρατηγικά όπλα χωρίς να κινδυνεύουν.
Η Τουρκία θα έχει να αντιμετωπίσει εάν χερσαίο μέτωπο από την Συρία έως τον Καύκασο στα νότο και ανατολικά και ένα θαλάσσιο μέτωπο σε όλη την ακτή της στον Εύξεινο Πόντο.
Η ένταση των συγκρούσεων είναι πιθανότερο να είναι κλιμακούμενη , δηλαδή να αρχίσει με αψιμαχίες και μεμονωμένα γεγονότα έως την πλήρη κλιμάκωση η οποία θα πάρει κάποιους μήνες.
 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εν τω μεταξύ ομως οι Τούρκοι εξασφάλισαν μεσω της Γερμανιας την υποχρεωτική συνδιαχείριση στο Αιγαίο.Απέσυραν δε, σε ενδειξη καλης θελησης την ΝΟΤΑΜ που απαρανομα ειχαν με επιβαλλει. Ειπαμε αλεπουδες' στο παζαρι δεν πιανονται.Αναμενοντας λοιπον τις αντιδρασεις των αμερικανικων συμφερόντων στο Αιγαίο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων