Η Συρία μυρίζει πυρηνικά ενώ η γενοκτονία των Κούρδων συνεχίζεται

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη               3 Φεβρουαρίου 2016
O πόλεμος στη Συρία δεν μπορεί να συνεχιστεί με συμβατικά όπλα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τελειώσει πρακτικά “ποτέ”. H Ρωσία είναι αναγκασμένη εκ των συνθηκών που επικρατούν, να ρίξει βαρειά πυρομαχικά στη Συρία. Περιμένει τη Τουρκία να τη προκαλέσει. Το λάθος της Τουρκίας θα είναι να εισβάλλει στη Συρία. 


Δεν συμφέρει όμως και οικονομικά τη Ρωσία να συνεχίζει αυτό το πόλεμο, στον οποίο ναί μεν νικάει αλλά με πολύ αργό ρυθμό. Ο πόλεμος θα πάρει 1-2 χρόνια για να τελειώσει με τους σημερινούς ρυθμούς. Δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα απομονωθούν οι Τουρκμένοι ή αν εκδιωχθούν απο τη Συρία και έλθουν στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες. 

 ΠΗΓΗ http://zcode-gr.blogspot.co.uk/2016/02/blog-post_3.html
Σημαντικό είναι ότι οι εξελίξεις προχωρούν αργά και ο πόλεμος για τη Ρωσία έχει ένα κόστος, που δεν κάνει καλό στην οικονομία της. Εκτός αυτού επιβαρύνεται και η Κινεζική οικονομία. πού όπως πρώτοι είχαμε αναφέρει (βλέπετε εδώ) με τη Ρωσική οικονομία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Υπο τις συνθήκες αυτές, Αναμένεται σημαντική αύξηση της Ρωσικής παρουσίας στη Συρία και παράλληλα επιβαρυντικές για το περιβάλλον εξελίξεις.
Στο χάρτη φαίνονται οι τρείς στρατηγικά σημαντικές περιοχές για την έκβαση του πολέμου (3, 4 και 6). Στη περιοχή 5 δίνεται μια στρατηγική μάχη με το Συριακό στρατό να κάνει κυκλωτικές κινήσεις γύρω απο τις περιοχές που ελέγχει η Συριακή αντιπολίτευση (πράσινη περιοχή) και το ISIL (γκρίζα περιοχή).
Η Γενοκτονία των Κούρδων συνεχίζεται. Απών ο ΟΗΕ και η ΕΕ.
Κάτι που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η αδιαφορία του διεθνούς παράγοντα (π.χ. ΟΗΕ, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, παραιδρύματα, σωματεία κλπ) απέναντι στη γενοκτονία των Κούρδων στη Τουρκία. Χώρες όπως το Ισραήλ θα έπρεπε να διαθέτουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα και να αντιδρούν πρώτες, για να τιμούν με το τρόπο αυτό τα θύματα και τις οικογένειες εκείνων που “έφυγαν” απο γενοκτονίες. Απο τις κυβερνήσεις των ξένων στην Ελλάδα δεν περιμένουμε κάτι στο θέμα των Κούρδων (η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους έγινε υποτίθεται από “Έλληνες” και απο μια Ρωσία που τότε είχε χάσει τη ταυτότητά της), αφού αποτελούνται απο κατσίκες και γαιδούρια. Η Γερμανία έχει καρφωθεί άσχημα στο θέμα αυτό και είναι κάτι που καταγράφει η ιστορία. Η ελεύθερη είσοδος των γενοκτόνων Τούρκων χωρίς βίζα στη Γερμανία λέει πολλά. Η γενοκτονία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έτσι πρέπει να εννοείται χωρίς καμμία εξαίρεση. Η Γερμανία δεν έχει πάρει το μάθημά της φαίνεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων