ΑΣΤΡΑ ΜΗ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΤΕ- ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ


 14-2-2016
Greek Spirit

 Έκανα λάθος, έσφαλα.
Έγραφα ότι η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα θα σημάνει χύσιμο αίματος.
Έκανα λάθος.
Πλήθος αναγνωστών μου με έψεξαν με σχόλια τους και μου καταλόγισαν δειλία.''Αγωνας που δεν δίνεται είναι αγώνας που χάνεται'' μου έγραφε ο άλλος στο άρθρο μου Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΧΑΟΣ.
Οι σύμβουλοι -από το εξωτερικό- της κυβέρνησης αποδείχθηκαν ΑΡΙΣΤΟΙ γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας.
Μας παρατηρούνε χρόνια τώρα, μετά τον Β ΠΠ. Ο εκμαυλισμός της κοινωνίας και της οικονομίας δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά προϊόν κλινικής έρευνας.Μας γνωρίζουν πολύ καλά, από την κατοχή ακόμα.
Οι αγρότες από την ηπειρωτική Ελλάδα και από την Κρήτη ανάλωσαν τον χρόνο τους οι μεν πρώτοι στην φασολάδα και τον καφέ στα καφενεία του Συντάγματος και οι δε δεύτεροι επέκτειναν την δράση τους και σε νυχτερινά κέντρα όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.
Η κυβέρνηση θυσίασε ένα περιπολικό που το έσπασαν οι διαδηλωτές και έδωσε εντολή σε μια διμοιρία των ΜΑΤ δήθεν να τραπεί σε φυγή.Έτσι τα παλικάρια εκτονώθηκαν.

Μας ξεφτίλισαν τα γεράκια του ΔΝΤ. Όπως ακριβώς τους ιθαγενείς στις αποικίες τους τους οποίους μανιπουλάριζαν αφού γνώριζαν όλες τις αδυναμίες τους στην νοοτροπία τους.
Άρπα-κόλα, μηδενικός σχεδιασμός, κινήσεις ΄΄παλικαρισμού΄΄ και  το βράδυ βγαίνουμε έξω..
Τώρα που τα μαζέψανε και έφυγαν νομίζουν ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει κρυφτεί κάτω από τα τραπέζια και κλαίει από φόβο;
Είχα γράψει ότι η δύναμη των αγροτών βρίσκεται στα μπλόκα και όχι στο Σύνταγμα.Δεν πα να είχε ''παλμό'' η συγκέντρωση, να ήταν ''μεγαλειώδης'' , οι κυβερνήσεις του ΔΝΤ δεν μασάνε από τέτοια.Οι ΄΄αγανακτισμένοι΄΄ δηλαδή τι κερδίσανε;
Οι σύμβουλοι της κυβέρνησης συνέστησαν εκτόνωση με αδιαφορία εφόσον οι αγρότες έπεσαν θύματα των αδυναμιών της επιχείρησης τους, αδυναμίες τις οποίες είχα γράψει στο άρθρο μου.Μακριά από το σπίτι , σε ένα αντίσκηνο στην πλατεία Συντάγματος να τρως φασολάδα και να μοιράζεσαι τον μουσαμά με άλλα 6 άτομα δεν είναι τρόπος να ταλαιπωρήσεις την κυβέρνηση αλλά τον εαυτό σου.
Έκανα λάθος που πίστευα ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει με βία, είμαι μακριά νυχτωμένος, είμαστε όλοι. Δεν ξέρουμε με τι έχουμε μπλέξει.Αυτοί όμως μας γνωρίζουν καλά.
Να ξέρει ο αγρότης που εγκατέλειψε το μπλόκο του και έπινε καφέ στο Καλλιμάρμαρο ξενυχτισμένος από την νυχτερινή περιήγηση στα κέντρα όπου επε΄δειξε την ΄΄λεβεντιά του'' ότι ήδη η κυβέρνηση εχει αποδεχθεί ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 30%-50% ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΎΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
Ας πάει τώρα πίσω στα μπλόκα κουρασμένος και ξεπαραδιασμένος να αποφασίσει την συνέχεια των κινητοποιήσεων. Αλλά πάνω απ όλα να μάθει να μην ξοδεύει τις δυνάμεις του.
Να σοβαρευτεί και να αφήσει τις ''καθόδους και ανόδους'' στην Αθήνα και να πολεμήσει απο τα μπλόκα, μόνο απο εκεί ασκεί πίεση.
Όσο για όσους με ''μάλωσαν'' για την γνώμη μου ενάντια στην κάθοδο στο Σύνταγμα και με κατηγόρησαν ως ρίψασπι τους αφιερώνω το βίντεο με το τραγούδι ''Αστρα μην με μαλώνετε'' και τους δίνω ραντεβού στο επόμενο φασολαδοχάπενινγκ στο Σύνταγμα του χρόνου όταν θα διαδηλώνουμε και πάλι για δύο μέρες για την επιβίωση μας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν έκανες λάθος.

Απλά πόνταρες στο πρώτο ενδεχόμενο.

Στο ενδεχόμενο οτι η πολιτειακή ανωμαλία θα προκαλέσει την απόσυρση του παγκοσμίου κεφαλαίου.

Υπάρχει το δευτερο ενδεχόμενο,που λέει οτι η πολιτειακή ανωμαλία θα είναι "οδοδείκτης"
της απόσυρσης.

Κοιτάμε το δέντρο και δεν βλεπουμε το δάσος.

Το ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει.Η υποτιθέμενη ανεκεφαλαιοποίηση των τραπεζών έκανε φτερά.Άρα είναι ζήτημα χρόνου για την σωτηρία των τραπεζών το περίφημο bail-in.

Επίσης,η Deutsche Bank σχοινοβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Στην άλλη πλευρά του της μεσογείου τα πράγματα και εκεί βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.Μια λαθεμενη κίνηση των Τούρκων και πάπαλα.Αν ξεκινήσει ρωσοτουρκικός πόλεμος τότε το τελευταίο πράγμα που θα σε ενδιαφέρει θα είναι τα μπλόκα των αγροτων.

Ειδικά αν οι Ρώσοι "ταίσουν" τα μογγόλια με πυρηνικά,εκεί να δεις τι έχει να γίνει.

Έρχεσαι τώρα και ποντάρεις οτι η βόμβα θα πυροδοτηθεί όχι από την οικονομική κατάρρευση των εγχώριων και ξένων τραπεζών-χρηματιστηρίων,ούτε απο τα γεγονότα της Συρίας (ρωσοτουρκικός πόλεμος),αλλά από την κοινωνική έκρηξη των Ελλήνων.

Μήπως παραείσαι τολμηρός; Ποντάρεις σε ποιον; Στον νεοέλληνα;
Δηλαδή ποντάρεις στον νεοέλληνα να φέρει τα πάνω κάτω;

Οφείλω να πω οτι είδα και εγώ αγριεμένους τους αγρότες και είπα μέσα μου "λες να γίνει κάτι;"

Αλλά κράτησα μια πισινή για αυτό και σου ανέφερα τα δυο ενδεχόμενα σε προηγούμενο σχόλιο.

Οι αγρότες δεν ήταν αποφασισμένοι στην κάθοδο για το Σύνταγμα,μόνο μερικοί ανεγκέφαλοι (αυτοί που σπάζανε το περιπολικό).
Τους αποκαλώ ανεγκέφαλους διότι,όταν σε καταγράφει μια κάμερα και υφίσταται κράτος δεν σπάζεις δημόσια περιουσία,διότι πολύ απλά οι μπάτσοι μετα θα σε βρούνε και θα σε στείλουν στα δικαστήρια.

Αν οι αγρότες ήταν αποφασισμένοι θα έιχαν κοτσάρει τις τουρμπίνες γεμάτες με φυτοφάρμακα-δηλητήρια και όποιος στεκόταν εμπόδιο θα τον ψέκαζαν και θα τελείωνε η ιστορία.

Ξέρεις γιατί δεν έγινε αυτό;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Απο την στιγμή που δουλεύει ο καθένας για τον κωλαράκο του,μην περιμένεις την απόσυρση του κεφαλαίου δια της κοινωκής έκρηξης.

Υ.Γ.:There's a storm coming!
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ευχαριστώ για το τόσο περιεκτικό και εύστοχο σχόλιο. Ολα οσα λες θα μπορούσαν να εναι το update στο http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/01/blog-post_22.html ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα συμφωνησω απολυτα με το σχολιο του παραπανω αναγνωστη......κ θαθελα να επισημανω οτι οι αγροτες μπορει να εκαναν οτι εκαναν....να πηγαν στα μπουζουκια....να αγωνιζονται για τα συμφεροντα τους κ οχι για τα συμφεροντα της πατριδας......εμεις ομως καλο θα ειναι να μην πεφτουμε στην παγιδα του συστηματος κ να συνηγορουμε στην απαξιωση κ συκοφαντηση των αγροτων (και οχι μονο των αγροτων αλλα καθε κοινωνικης ομαδας που προβαλλει αντισταση) προκειμενου να τους κανουν να φαινονται στα ματια μας σαν βδελυγματα.....σαν να ειναι αυτοι υπευθυνοι για την κατασταση που επικρατει σημερα στην χωρα.....
Εν παση περιπτωση θα ηθελα να συγχαρω τους συγγραφεις της σελιδας κ να συνεχισουν το εργο τους.....κανετε πραγματικα πολυ καλη δουλεια....
Καλη λευτερια....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για τα άρθρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν και πότε θα ξανανοίξει η ιστοσελίδα σας στο facebook για την υποβολή likes και σχολίων. Σας ευχαριστώ.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Η ιστοσελίδα στο facebook λόγω τεχνικών προβληματων έπεσε, ωστοσο ανοίχθηκε κανούργια με το ίδιο όνομα-hellenic sunrise- κάντε τον κόπο να μας βρείτε πάλιστο https://web.facebook.com/Hellenic-Sunrise-1710145935887982/?ref=hl
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ ωραίο άρθρο και σωστότατο πέρα ως πέρα. Συμφωνώ απόλυτα, καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε την αλήθεια κατάματα. Οι Έλληνες είναι από τη δεκαετία 80 και μετά νωθροί και ναρκωμένοι και δίχως κρίση και συναίσθηση των πραγματικών κινδύνων και της λειτουργείας των πραγμάτων. Είναι καταδικασμένη ή κατάστασή μας για μία με δύο γενιές καταστροφής σίγουρα ακόμα(25ετία).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων