ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΗΣ... ΒΟΣΝΙΑΣ

                                                                         Όμηρος Αλεξάνδρου

Υπογραφή συμφωνίας Ντέιτον, το 1995
Με προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο ‘’Είναι η λύση της Δικοινοτικής Διζωνικής  Ομοσπονδίας ( ΔΔΟ)  οικονομικά βιώσιμη; ’ ’  Είχα επιχειρηματολογήσει  και επικαλέστηκα 10 λόγους για τους οποίους  η προτεινόμενη λύσης της ΔΔΟ δεν είναι οικονομικά βιώσιμη.
Οι  πολιτικές μας ηγεσίες για δεκαετίες τώρα βλακωδώς η/ και σκόπιμα συζητούν το κυπριακό με τους τουρκοκυπρίους παραγνωρίζοντας  ότι το πρόβλημα δεν είναι δικοινοτικό, αλλά πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, αποενοχοποιώντας με αυτό τον τρόπο την Τουρκία η οποία ενεργεί βάση σχεδίου που εκπονήθηκε από τον τούρκο συνταγματολόγο Νιχάτ Ερίμ το 1956. Δεν είναι σε θέση οι ηγεσίες μας να αντιληφθούν ότι ακόμη και αν  η Τουρκία πιστωθεί με καλή θέληση και κάνει όλες τις υποχωρήσεις που η πλευρά μας ζητά στις πτυχές της Ασφάλειας, του Συνταγματικού και του Περιουσιακού,  η λύση θα καταρρεύσει λόγω του ότι σε μια τόσο μικρή γεωγραφικά χώρα μια τέτοια λύση δεν θα  μπορέσει να λειτουργήσει λόγω του ότι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμη.
Θα επιχειρήσω πιο κάτω να παραθέσω κάποιες συγκρίσεις της Βοσνίας με την Κύπρο:  
Οι υποθέσεις Βοσνίας και  Κύπρου - Βίοι παράλληλοι:
Βοσνία
Εικόνες εξαθλίωσης 21 χρόνια μετά
Τα βασικά σημεία αυτού του σχεδίου, που οι οπαδοί του εθνο-φεντεραλισμού και οι ντόπιοι καλοθελητές-τοποτηρητές τους, θέλουν να εφαρμόσουν και στην Κύπρο, είναι πανομοιότυπα με αυτά που εφαρμόσθηκαν με τη συμφωνία του Ντέιτον για τη Βοσνία το 1995. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη 25 χρόνια μετά υπο-/δυσ-λειτουργεί επί τη βάσει μιας απίστευτα δαπανηρής γραφειοκρατίας.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων