Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ''ΓΑΤΑ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟ


Γράφει ο Greek Spirit
14-5-2016
Νομίζετε ότι η Συρία είναι μια απομακρυσμένη, μια εξωτική χώρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με μας.
Νομίζετε ότι η Συρία ήταν και είναι μια τριτοκοσμική χώρα που καμία σχέση δεν έχει με την Ελλάδα, ή ακόμα χειρότερα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα του πρώτου κόσμου.
Τα έχετε μπλέξει. Η προπολεμική Συρία παρόλο το απολυταρχικό καθεστώς της ήταν μια χώρα η οποία θύμιζε την Ελλάδα τόσο σε φυσικό τοπίο,όσο κι σε κοινωνία και οικονομία.Οι διαφορές μας δεν αφορούσαν το είδος των χαρακτηριστικών αλλά την ένταση και την ποιότητα αυτών.Για παράδειγμα, η οικονομία της Συρίας είχε ως χαρακτηριστικό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ΄΄κλειστά΄΄ επαγγέλματα.Είχε επίσης ως χαρακτηριστικό την διαπλοκή των οικονομικών και κυβερνητικών παραγόντων άλλα την ίδια στιγμή είχε δυναμισμό και απέδιδε κέρδη, τουλάχιστον για τους αστικούς πληθυσμούς. Είχε μεγάλο ποσοστό φοιτητών και απόφοιτων ΑΕΙ αλλά και γλωσσομάθειας. Οι κάτοικοι των πόλεων που απασχολούνταν στον τομέα των υπηρεσιών διατηρούσαν την επαφή με την επαρχία από όπου και κυρίως κατάγονταν  λόγω αστυφιλίας. Δεν σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Εάν δε προσθέσουμε και τις ολοζώντανες ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες και τα έθιμα τους, τότε πολύ άνετα ένας Έλληνας θα μπορούσε να νοιώσει σαν στο σπίτι του στην Συρία.
Δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του πολέμου το 2011 ο πρόεδρος Άσαντ παραθέριζε με τον Ερντογαν, αμφότεροι με τις συζύγους τους και αντάλλασσαν όρκους φιλίας και καλής γειτονίας.
Ως κάποιο σημείο είναι επιθυμητό και αναγκαίο να αγνοεί κανείς τα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής, η εύρεση ευχαρίστησης σε καθημερινές συνήθειες και η αισιόδοξη στάση είναι δείγμα ψυχικής υγείας.
Πότε όμως η αισιοδοξία καταντάει βλακεία και αβλεψία;
Όταν φυσικά σου λένε ότι θα πάρουμε 11 δις δόση αλλά δεν σου λένε ότι στις 24 Μαΐου 2016 θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο ''γιουρογκρουπ'' μέτρα που θα αφορούν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και ιδιωτικοποίησης των πάντων, μέχρι και των αρχαιολογικών χώρων.
Θα πει κάποιος ότι τι μας νοιάζει για τους δημόσιους υπαλλήλους και ότι καλύτερα το Σούνιο και η Ακρόπολη να περάσουν σε ξένα χέρια και να συντηρούνται καλύτερα στο κάτω κάτω τις γραφής.
Η πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων είτε έχει γεννηθεί σε ειρήνη είτε είναι τόσο μεγάλης ηλικίας που ξεχνά ορισμένα βασικά πράγματα.
Το δημόσιο δηλαδή η κρατική μηχανή αποτελεί πυλώνα εδραίωσης της κυριαρχίας του κράτους.
Δεν θα μπορούσε ποτέ το υπουργείο οικονομίας να ανήκει σε ιδιώτες, ούτε το παιδείας, ούτε το εθνική άμυνας,ούτε το εσωτερικών.Δεν θα μπορούσε ποτέ να ανήκουν τα νοσοκομεία εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες και βέβαια οι θασιώτες της ιδιωτικοποίησης των πάντων γνωρίζουν ότι ακόμα και στην βόρεια Ευρώπη, την 'Μέκα' του καπιταλισμού ο δημόσιος τομέας είναι δημόσιος και κρατικός.
Η αποδόμηση του δημόσιου τομέα άρχισε με σύστημα το 1981 όταν στην κατ ουσία επανάσταση του προλεταριάτου καταργήθηκε η ιεραρχία, καθαιρέθηκαν οι Γενικοί Διευθυντές των υπουργείων, εγκαταλείφθηκε κάθε προσπάθεια επιμόρφωσης των υπαλλήλων και ανέλαβαν την λειτουργία διάφοροι περίεργοι τύποι οι οποίοι ως βιτρίνα χρησιμοποιούσαν την ιδιότητα του κομματόσκυλου αλλά η αλήθεια ήταν ακόμα πιο βρώμικη εφόσον αποτελούσαν πράκτορες στρατολογημένους απο τα ντόπια κλιμάκια της CIA.O δε ''εθνάρχης΄΄ και πατέρας του σύγχρουνου ολετήρα του Καστελόριζου, είχε λάβει 100 εκατ. δολ τότε , ποσό τερατώδες, για να διαλύσει την χώρα.
Πράγματι υπάρχει εγχειρίδιο -field manual- της CIA και της NSA για το πως διαλύεις μια χώρα σε δύο δεκαετίες το οποίο ακολουθήθηκε κατά γράμμα στην περίπτωση της Ελλάδας.
Η αποβιομηχάνιση, ο έκλυτος συνδικαλισμός, η χωρίς κριτήρια απελευθέρωση των ΜΜΕ, τα βυζιά της συντρόφου του ''εθνάρχη'' , τα μπουζόυκια ΄΄πολιτιστικά κέντρα΄΄ η ψευτομαγκιά, τα δάνεια, όλα ήταν μελετημένα και προσχεδιασμένα.
Η επίθεση που δέχθηκε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια είναι άνευ προηγουμένου.
Οι Έλληνες είναι υπερφίαλοι, είναι ανοικονόμητοι τόσο σε δημιουργία όσο και σε καταστροφή και διαφθορά αλλά πότε δεν έψησαν κανένα σε κανένα Άουσβιτς ούτε άρχισαν πόλεμο  εκτός συνόρων σε εδάφη που δεν είχαν καμία δικαιοδοσία.
Οι Έλληνες λαμβάνοντας τον πόλεμο που δέχθηκαν άντεξαν αλλά οι απώλειες ήταν μεγάλες.Η οικογένεια δεν έχασε την θέση της ως τον πρωταρχικό θεσμό αλλά από την άλλη έγινε και κύτταρο διαφθοράς ακόμα και σε λαϊκό επίπεδο.
Ακόμα θυμάμαι στα μέσα της δεκαετίας του 90 τους Έλληνες με πρησμένα μάτια τα πρωινά της Κυριακής να περηφανεύονται για τα  πόσα ΄΄μπουκάλια΄΄ ουίσκι άνοιξαν το σαββατόβραδο.Η βραχνή από τα τσιγάρα και τις κραυγές φωνή, το πρησμένο από το ουίσκι μούτρο ήταν δείκτης ευμάρειας και σεβασμού..
Όλα αυτά θα πληρωθούν, τώρα .
Κανείς δεν έχει καταλάβει το πόσο επιθετικοί έχουν γίνει οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η Ελλάδα είναι μόνη ευρωπαϊκή χώρα που πολέμησε σε αμυντικό πόλεμο ( τουρκική εισβολή το 74 στην Κύπρο) στα τέλη του 20ου αιώνα, και που συνειδητά προσπαθεί να το ξεχάσει επειδή είναι απλά και μόνο μια ανησυχητική αλήθεια.
Είναι μόνη χώρα στον δυτικό κόσμο που αντιμετωπίζει μια υπαρκτή και ορατή απειλή από γείτονα χώρα  και καταφέρεται με λύσσα εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της.
Κανείς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται αυτή την στιγμή στο Αιγαίο, κανείς δεν καταλαβαίνει ότι η Τουρκία είναι παντελώς ανεξέλεγκτη διότι είναι πανίσχυρη και ανεξάρτητη από το ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. 
Ο Ερντογάν είναι πανίσχυρος, ότι θέλει κάνει, εκτελεί δημοσιογράφους, κλείνει εφημερίδες, στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, στέλνει ΄΄προσφυγες΄΄ διώχνει τον πρωθυπουργό του, ότι θέλει, ε, αυτό και κάνει.
Πίσω από τον Ερντογάν βρίσκονται τα τρις βοήθειας του Κατάρ και η πολιτική και διπλωματική στήριξη της Γερμανίας.
Αν βάλεις σε ένα Ελληνα ή μια Ελληνίδα σε ένα ΄΄κολάδικο΄΄ ή σε ''σκυλάδικο'' αμέσως θα εντοπίσει τον ή την ΄΄γκόμενα' που ψάχνεται, αμέσως θα βρει στρατηγική για το ''πεσιμο'' και κατόπιν για την παράνομη εξωσυζυγική σχέση.
Ο Έλληνας διαβάζει εφημερίδα και ψάχνει για θεωρίες συνωμοσίας, το παίζει καχύποπτος, προτιμάει να τον αποκαλούνν΄΄γάτα'' και όχι άνθρωπο, περηφανεύεται για τις ικανότητες του να ξετρυπώνει ΄΄γκομενες΄΄ να ''μην τρώει πακέτο'' να ''την σακουλευεται' και γενικά εξαντλεί κάθε ικμάδα πνευματικής ενέργειας για να μην τον ξεγελάσει κανείς, έτσι νομίζει.
Όταν όμως του λέει ο Ερντογάν ότι θα αποκλείσει το Καστελόριζο, την Χίο , την Σάμο στις ασκήσεις που κάνει το ναυτικό του στο ΑιγαΊο, οταν του λέει οτι αμφισβητεί την έτσι κι αλλιώς μη ανακηρυγμένη ΕΟΖ, ότι άμα δεν πάρει λεφτά από την Ευρώπη και την ελεύθερη διέλευση των τούρκων πολιτών(χωρίς βίζα) θα στέλνει κι άλλους ''πρόσφυγες''' στην Ελλάδα, όταν τα ακούει αυτά ο Έλληνας δεν πιστεύει τίποτα, πηγαίνει η ''γατοσύνη'' περίπατο.Εκεί ο ΄΄γάτος με πετάλα'' κάνει την πάπια.
Δεν του φταίει ο Ερντογάν, δεν του φταίει ο  ΄'γερος της αλλαγής '', του φταίει το δημόσιο νοσοκομείο, ο στρατός, το ΙΚΑ κλπ.
Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που από την εποχή των παχιών αγελάδων φοροδιέφευγε και άρα συνέβαλε στα κρατικά  ελλείμματα, δεν πλήρωνε τις εισφορές των υπαλλήλων και κατά συνέπεια συνέβαλε στην κατάρρευση του ΙΚΑ, πούλαγε με κέρδος 300%  με συνέπεια να ανεβάζει τον πληθωρισμό., αυτός έχει σήμερα και άποψη για το δημόσιο.Το δημόσιο του φταίει και οι 70 άρηδες χαμηλοσυνταξιούχοι. Αλλά και οι 70 άρηδες όταν ήταν 30 ετών δεν πλήρωναν το ΙΚΑ γιατί τους φαίνονταν άχρηστο να πληρώνει κανείς για την σύνταξη του.Αργότερα και με την θέσπιση του επιδόματος ανεργίας, εκεί κατά το 90, πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι δήλωναν άνεργοι για να καρπώνονται του επιδόματος ανεργίας και παράλληλα δούλευαν ''μάυρα''.Έτσι έκαναν τριπλή ζημιά, ζημία στο κράτος που πλήρωνε επίδομα ανεργίας σε εργαζόμενο, ζημία στο ΙΚΑ και ΤΕΒΕ που δεν λάμβαναν εισφορές και τέλος ζημία στον ίδιο τους τον εαυτό εφόσον έμεναν ανασφάλιστοι, χωρίς ένσημα και σήμερα κλαίνε για τις χαμηλές συντάξεις τους τις οποίες πετσόκοψε κι άλλο ο Σόιμπλε.
Ποια ''κακιά'' πολυεθνική εταιρία από σούπερ μάρκετ μέχρι και πιτσαρία έχει τους υπαλλήλους της ανασφάλιστους ; Καμία. Πόσοι ''μικρομεσαίοι επιχειρηματίες-ραχοκοκαλιά΄΄ της οικονομίας προ κρίσεως ασφάλιζαν τους εργαζόμενους τους ; 
Ανεργία υπήρχε πάντοτε στην Ελλάδα αλλά τέλος πάντων την δεκαετία του 80 δουλειές υπήρχαν και μετά το μεταναστευτικό κύμα του 60 λίγοι πήγαιναν για δουλειά το εξωτερικό.Θυμάμαι πολύ καλά ότι πολλοί Έλληνες έλεγαν ότι δεν θα ήθελαν να δουλεύουν έξω ούτε βέβαια και να διαμένουν μόνιμα διότι ''δεν έχει νυχτερινή ζωή, δέκα ή ώρα όλα είναι κλειστά στην Γερμανία και Αγγλία, απαπαπα, πως ζούνε εκεί πέρα'', ναι έτσι έλεγαν.Σήμερα παρακαλάνε...
Γάτα σε όλα ο Έλληνας, όλα τα ξέρει, όλα τα μαχαιρώνει, μόνο όταν του λένε ότι οι ΄΄πρόσφυγες'' ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνει η Γερμανία Ειδικές Οικονομικές Ζώνες οι οποίες θα είναι ουσιαστικά αυτόνομες επαρχίες τουρκοκαταριανών επενδυτών, τότε χλευάζει ή αδιαφορεί.
Όταν του λες ότι η Τουρκία θα εισβάλλει στην Ελλάδα για να επιταχυνθούν οι διεργασίες διαμελισμού και παράδοσης στις τουρκοκαταριανές επενδύσεις αλλά και για να καλυφθεί η χρεοκοπία των τραπεζών, τότε ο ΄΄γάτας΄΄ γουργουρίζει κοιμώμενος του ύπνου του απληροφόρητου.
Έλεγα πριν από ένα χρόνο σε φιλική ομήγυρη ότι οι Κινέζοι διεξάγουν συνέδρια στην Αθήνα και επιτόπιες έρευνες στον Έβρο για να επισημάνουν τα κοιτάσματα σπάνιων γαιών, πετρώματα και μέταλλα που υπάρχουν σε λίγα σημεία στον κόσμο και που είναι απαραίτητα για την κατασκευή κομπιούτερ , τηλεφώνων και άλλων συσκευών υψηλής τεχνολογία, έλεγα λοιπόν ότι ο Έβρος θα αποκτήσει τεράστια αξία σε λίγο και χαζογελούσαν.Γάτες.....όταν γίνουν άνθρωποι τα λέμε πάλι..
Η κρίση είναι τεχνητή και άδικη.Η Ελληνική κρίση αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο των δυο τελευταίων αιώνων.Η Ελλάδα εισήλθε σε έλεγχο και μνημόνια με την βοήθεια πλαστών στατιστικών στοιχείων.
Ωστόσο οι Έλληνες υπέφεραν και υποφέρουν αλλά ακόμα δεν έχουν αναμορφωθεί.΄Εχουμε δρόμο ακόμα.
Οι δε φτωχοί θα πληρώσουν την αβελτηρία των πλουσίων, για μια ακόμα φορά.Όσο ο επιχειρηματίας έχει καταθέσεις απο τα περασμένα ΄΄χρυσά'' έτη, όσο ο δημόσιος υπάλληλος έχει καταθέσεις και ακίνητα επειδή ''τα παίρνε'' ή επειδή κατάφερε με μέσον να διορίσει και την σύζυγο στο δημόσιο και και όσο ο αγρότης παίρνει δεκάδες χιλιάρικα επιδότηση, έτσι επειδή είναι αγρότης ''αμα λάχει να όυμε'' και τα κάνει σπίτια και θεριζοαλωνιστικές μηχανές με τις οποίες θερίζει ''μαύρα΄΄ και καρπώνεται κι άλλες δεκάδες χιλιάδες κάθε καλοκαίρι , αδήλωτα και αφορολόγητα, όσο θα υπάρχουν αυτοί η κρίση θα συνεχίζεται, επί δικαίων και αδίκων.
Το μεγάλο φινάλε θα είναι το κούρεμα των καταθέσεων με το οποίο οι τελευταίοι πλούσιοι θα φτωχύνουν.Θα ακολουθήσει  στάση πληρωμών, χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, διαδικασία στην οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται σε αυγά και ελιές.
Όμως ο ΄΄γατας'' θεωρεί τα παραπάνω θεωρεία συνωμοσίας, έτσι την έφαγε απο πίσω με την κατάργηση του δώρου ο δημόσιους υπάλληλος, έτσι την έφαγε και ο επιχειρηματίας με το σφίξιμο του κλοιού, εκδίδει αποδείξεις γιατι φοβάται  το πρόστιμο και έτσι μόλις υπερβεί τα 30 χιλιάρικα κέρδη τα μισά πάνε στο κράτος και τα άλλα μισά ως προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά.Ποιος τα περίμενε αυτά πριν από δέκα χρόνια; περίμενε κανείς ότι το κράτος θα κατάσχει σπίτια λόγω οφειλών σε εφορία σε ρυθμούς κατά πολύ μεγαλύτερους από τις τράπεζες; Όχι βέβαια.Έτσι και το κούρεμα, δεν το πιστεύει, αλλά θα γίνει.
Νομίζεις ότι δεν θα γίνεις Συρία; 
Όλα θα γίνουν, και μετά θα φτιάξουμε χαρακτήρα, και μετά θα ωριμάσουμε και θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων