ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 Greek Spirit
29-5-2016
Μήπως ο Πούτιν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για την δημιουργία προπετάσματος καπνού το οποίο θα αποβλακώσει και άλλο την ήδη μισοπεθαμένη κοινωνία; Δεν θα είναι η πρώτη φορά, το έχει ξανακάνει το 2014 με την Ουκρανική κρίση και μετά την κατάληψη της Κριμαίας όταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ άρχισε την εντατική διαβούλευση με τον Αμερικάνο ομόλογο του Τ. Κέρυ.Το αποτέλεσμα ήταν η αποδοχή της κατάστασης στην Κριμαία η συνέχιση των εμπορικών συναλλαγών με την Γερμανία και η αμοιβαία πρόσκαιρη υποχώρηση ΗΠΑ και Ρωσίας σε ότι αφορούσε τον πόλεμο την ανατολική Ουκρανία, υποχώρηση η οποία μάλιστα οδήγησε σε βραχύβιες ειρηνευτικές συμφωνίες. Οι δύο πλευρές (ΗΠΑ και Γερμανίας από την μια και η Ρωσία από την άλλη) κέρδισαν χρόνο με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.Η Ρωσία σήμερα έχει ως καλύτερο πελάτη για το αέριο της την Γερμανία και η Γερμανία συνεχίζει την παραγωγή αυτοκινήτων και διαρκών βιομηχανικών αγαθών στο έδαφος της Ρωσίας.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και Γερμανίας, αλλά όλες οι πλευρές παίρνουν αποφάσεις μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κερδίζοντας έτσι χρόνο για την τελική αναμέτρηση.
Η Συρία και το κουρδικό είναι ένα άλλο παράδειγμα. Η Ρωσία αναμείχθηκε σοβαρά στο συριακό μέτωπο απο το καλοκαίρι του 2015 έως και τον Μάρτιο του 2016 οπότε και ανακοίνωσε ότι αφού πέτυχε τους επιχειρησιακούς στόχους της αποσύρει μεγάλο μέρος των στρατευμάτων της και αεροπορίας.Η απόσυρση όμως των Ρώσων έκανε τους ισλαμιστές να ξεθαρρέψουν και να απειλούν τα εδάφη που οι Ρώσοι ανακατέλαβαν με την βοήθεια του συριακού στρατού και του Ιράν  Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε την επιστροφή των Ρώσων τουλάχιστον στην κλίμακα που μας είχαν συνηθίσει αλλά παρατηρούμε τις επισκέψεις ανώτατων Αμερικάνων στρατιωτικών και πολιτικών παραγόντων στην περιοχή οι οποίοι συνεργάζονται με τους Κούρδους για την συνέχιση του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την τελική δημιουργία Κουρδικού.Οι Ρώσοι παρακολουθούν χωρίς να ιδρώνει το αυτί τους εφόσον έχουν έρθει σε παρασκηνιακή συμφωνία με τις ΗΠΑ για την διευθέτηση της περιοχής Οι Ρωσοι επέδειξαν ισχύ πρώτοι, οι Αμερικάνοι υπέκυψαν και εγκατέλειψαν τη υποστηριξη σε Ισλαμικό Κρατος και Τουρκία και τελικά ανέλαβαν αυτοί το τελείωμα της υποθέσεως Ισλαμικό Κράτος.
Η γεωπολτική δεν έχει στεγανά και η σύγκρουση Ρωσίας -Δύσης έχει πολλές κρυφές εκφάνσεις πάντοτε με τους αντιπάλους να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, οι μεν Ρώσοι χρόνο για την ολοκλήρωση του εξοπλιστικού τους προγράμματος μέχρι το 2022-24, οι δε δυτικοί σε αγώνα συγκρατήσεως και περιορισμού της κρίσης που απειλεί το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα σε κατάρρευση πολύ χειρότερη από κάθε άλλη φορά.
Μήπως η εμμονή των Ελλήνων την ερμηνεία προρήσεων πατέρων της εκκλησίας είναι μια καθοδηγούμενη εκστρατεία για τον εφησυχασμό της κοινής γνώμης;
Μήπως η  ερμηνεία των γεωπολιτικών δεδομένων με ποδοσφαιρικούς και οπαδικούς όρους εμπλουτισμένους με στοιχεία μεσσιανισμού του ΄΄ξανθού γένους'' είναι προϊόν ανθελληνικών κέντρων;
Μήπως οι Έλληνες οι οποίοι υφίστανται δεινά τρις χειρότερα από αυτά των Γάλλων πρέπει να αποκοιμηθούν και να δέχονται με απάθεια την εξόντωση τους χωρίς να αντιδρούν όπως οι Γάλλοι;
Δεν είναι λίγο παράλογο να σου ανακοινώνουν ότι για  99 χρόνια δεν θα υπάρχει κυβέρνηση, ούτε κυριαρχία και ότι θα αποφασίζει μια εταιρία στο Λουξεμβούργο για τα περιουσιακά και η Γερμανία για τα υπόλοιπα και να περιμένουμε αμέριμνοι το ΄΄ξανθό γένος'' ; Μήπως γιαυτό ήρθε ο Πούτιν προχθές ;
Μήπως ο Πούτιν έχει έρθει σε κάποια συμφωνία με την Δύση η οποία ΄΄αδειάζει '' την Ελλάδα;
Αλήθεια τι μπορεί να κερδίσει ο Πούτιν αυτή την στιγμή από την Ελλάδα ; Τίποτα ! Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη με υπογραφές και μάλιστα εθελοντικά και εκούσια σε καθεστώς αποικίας της Γερμανίας.Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία μπορεί να αγοράσει λιμάνια και ΔΕΚΟ όταν όλα αυτά ανήκουν πλέον και 99 χρόνια στην εταιρία που σύστησε η Γερμανία στο Λουξεμβούργο .
Λίγες χειραψίες και μια επίσκεψη στο Άγιο όρος δεν πρόκειται ν αλλάξουν τίποτα (όσο για το ίδιο το  Άγιο Όρος τα πράγματα είναι διαφορετικά εφόσον σε λίγο καιρό θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ρωσία, ήδη η ρωσική επιρροή και δύναμη στο Άγιο όρος έχει παραγκωνίσει την Ελληνική πρωτοκαθεδρία και είναι θέμα χρόνου η άλωση του και η παρασκηνιακή διεύθυνση του από τον ρωσικό παράγοντα)
Μήπως ο Πουτιν και οι ΗΠΑ έχουν μεν συμφωνήσει τον διαμελισμό της Τουρκίας αλλά παράλληλα και τον διαμελισμό της Ελλάδας; Γιατί να υπάρχει στην μια ακτή του Αιγαίου ένα διαμελισμένο κράτος και στην άλλη ένα ενιαίο έστω και σε καθεστώς αποικίας; Δεν θα ήταν καλύτερα για την Ρωσία η έξοδος προς της θερμές θάλασσες , το Αιγαίο, να μην ορίζεται από ένα ενιαίο κράτος έστω σε καθεστώς αποικίας ;
Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να αποκτήσει κάτι από την Ελλάδα, ούτε λιμάνια ούτε τον ΟΣΕ, ούτε την ΔΕΠΑ, τίποτα, ειδικά τώρα.
Γιατί ήρθε λοιπόν; 
Πως να εξηγήσεις στον μέσο Ελληνα ότι όλη η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία και ότι κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει κάποιον περιουσιακό στοιχείο της.Δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα.Γιαυτό και πιστεύουμε ότι η έλευση Πούτιν είναι η αρχή της εκπλήρωσης των προρήσεων περί ξανθού γένους.Στο μεταξύ η Ελλάδα μέρα με την μέρα πεθαίνει.
Η Ρωσία είναι η τελευταία ελπίδα του δυτικού πολιτισμού και η ένταξη μας στην ευρασιατική ένωση αναγκαία.Ωστοσο όχι μόνο προσχωρήσαμε στην υπο διαμόρφωση ευρασιατική συμμαχία αλλά παραδοθήκαμε ολοκληρωτικά στην Γερμανία. Είναι πλέον αργά.. Αλλά και ποιος μας λέει ότι η Ρωσία εγγυάται την ύπαρξη μας όπως εμείς την φανταζόμαστε και θέλουμε.
Την ίδια στιγμή εκατομμύρια Έλληνες πιστεύουν ότι η καταστροφή μας είναι μέρος ενός μεταφυσικού φαινομένου το οποίο θα έχει ευτυχή κατάληξη με επίσης μεταφυσικό τρόπο.
Την ίδια στιγμή οι Γάλλοι έχουν επαναστατήσει και πολεμούν για το μέλλον τους.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδη με λιγα λογια αυτο το αρθρο αμφισβητει την ορθοδοξια και τις προφητειες!!! Βασιζεται στη λογικη και στη μοιρα αλλα τι μας εχει διδαξει η ιστορια? Μαλλον ο συντακτης του συγκεκριμενου αρθρου ξεχναει ευκολα και δεν πιστευει στο εξης ρητο: οσα σχεδιαζει ο ανθρωπος τα βλεπει ο θεος και γελαει. ΥΓ: Και ο νοων νοειτω...
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Το hellenic sunrise είναι με σαφήνεια φιλικά προσκέιμενο με την ευρασιατική προοπτική πάντα υπό τον όρο ότι η εναλλακτική είναι η υποταγή στο Δ΄Ράιχ του Σόιμπλε και της μαριονέτας του,της Μέρκελ.Όμως πανω απ΄όλα είμαστε με το μέρος της Ελλάδας και σε κάθε περιπτωση δεν εξαρτώμαστε από κανένα, ούτε είμαστε πρακτορες κάποιου, γιαυτό και θα εκφράζουμε την γνώμη μας και τις αμφιβολίες μας.Τι μας έχει διδάξει η ιστορία ; τα Ορλοφικά του 1770-74.Αλλά μας έχειδιαδάξει και την ναυμαχια του Ναβαρίνου η οποία αναίρεσε τις ζημίες που υποστήκαμε στα Ορλοφικά. Απαιτεί διάκριση και λογική η κατασταση , και δραση, και όχι γηπεδικά συνθήματα απο τον καναπέ μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το λέω εδώ και χρόνια. Οι "προφητείες" με το κιλό που βγαίνουν και οι "σωτήρες" από το υπερπέραν , ¨ξανθό γένος" κλπ είναι καθαρά ψυχολογικές επιχειρήσεις αδρανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και σε μεγάλο βαθμό έχουν πετύχει το σκοπό τους. Κάποιο τη θεωρούσαν γραφική αυτή τη προσέγγιση αλλά τα γεγονότα και η ανυπαρξία αντίδρασης της Ελληνικής κοινωνίας στην ισοπέδωση που υφίσταται μάλλον το επιβεβαιώνουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@ Greek Spirit
λέτε:"Μήπως ο Πουτιν και οι ΗΠΑ έχουν μεν συμφωνήσει τον διαμελισμό της Τουρκίας αλλά παράλληλα και τον διαμελισμό της Ελλάδας; Γιατί να υπάρχει στην μια ακτή του Αιγαίου ένα διαμελισμένο κράτος και στην άλλη ένα ενιαίο έστω και σε καθεστώς αποικίας; Δεν θα ήταν καλύτερα για την Ρωσία η έξοδος προς της θερμές θάλασσες , το Αιγαίο, να μην ορίζεται από ένα ενιαίο κράτος έστω σε καθεστώς αποικίας ;"
Στα σχετικά με τον επικείμενο διαμελισμό της Ελλάδας. Αν είχαμε καταλάβει ότι ουσιαστικά μας περιμένει μια δευτερη Μικρασιατική Καταστροφή - το αργότερο σε 100 χρόνια από την πρώτη, θα τους είχαμε παρει με τις πέτρες. Δε το έχουμε καταλάβει όμως και θα το πληρώσουμε ακριβά. Εγω προσωπικά βλέπω να δημιουργείται ένα μόρφωμα - τερας με τη Δυτική μικρά Ασία και τα νησιά μας ως κορμό. Αυτο το προτεκτοράτο θα κάνει τα χατηρια ΗΠΑ και Ρωσιας. Θα είναι το τέλειο γεωστρατηγικο και οικονομικό "πλυντηριο". Η Ελλάδα και η Τουρκία θα υπάρχουν ως μικρότερα κρατίδια, ανατολικά και δυτικά του κράτους-τερατος. Η συνέχεια επι της οθόνης. Αυτό βολέυει τους ισχυρούς, αυτο θα κάνουν και δε θα τους σταματήσει και κανείς. Το μόνο που θα σταματούσε τα σχεδια αυτά θα ήταν να τα χαλασουνε στη μοιρασιά και "να πάνε πόλεμο", όπως λέει ο γάτας - νεοέλληνας. Τα υπόλοιπα για θεους και προφητείες ασχολίαστα. Ναι ναι ξερουμε, ο θεός δε θα αφηνε τη Πολη να πέσει στα χερια Οθωμανών πριν 600 χρόνια. και λίγο αργότερα "ήταν θελημα θεου η Πόλη να Τουρκέψει". Θα χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο αλλά φοβάμαι πως θα χαλάσει και δεν έχω λεφτα να τον φτιάξω!!!! Κανεναν δε θέλω ουτε τους μεν ούτε τους δε. Σταματώ εδω. Αλλη μια φορά μπράβο για τα αρθρα σας.
Ευρυνόμη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους ένα υπέροχο κείμενο.
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Πάλι ο Βλαδίμηρος φταίει για όλα δηλαδή...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@ Διηνέκης
Καλημέρα σας.
Δε νομίζω ότι “φταίει” σε κάτι ο Βλαδίμηρος. Ο άνθρωπος τα συμφέροντα της χώρας του προωθεί. Νομίζω πως αυτό λέει κι ο Greek Spirit. Το θέμα είναι πως προωθεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και όχι της Ελλάδας. Αυτό κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι εάν χρειαστεί να βλάψει την Ελλάδα, προκειμένου να ωφελήσει τη Ρωσία, θα το κάνει. Για τη χώρα του θα το κάνει. Και καλά θα κάνει. Μακάρι και η Ελλάδα να είχε έναν τέτοιο ηγέτη. Δεν έχει όμως και όπως πάντα θα την πατήσει άσχημα. Πάντα όποια χώρα πάει μια από κει και μια από δω όπως η Ελλάς, την πατάει άσχημα. Όταν κανείς στέκεται στη μέση τον παίρνουν τα σκάγια και από τις 2 μεριές. Νόμος.
Υ.Γ. Τώρα για το αν ο Πούτιν δουλεύει τον Αμερικάνο, ε ναι, το κάνει. Για το καλό της χώρας του της Ρωσίας. Η Ρωσία δεν είναι χώρα παίξε- γέλασε. Στέκεται στα ίσια απέναντι από τις ΗΠΑ, είναι υπερδύναμη. Έχει επιστήμες, τεχνολογία, έχει πολλά – να μη μακρηγορώ. Εγώ τη ζηλεύω τη Ρωσία. Και θυμώνω γιατί κάποτε – πολύ παλιά- ήμασταν ανώτεροί τους! Τελικά όμως παραδέχομαι ότι τώρα έχει έρθει η σειρά τους. Τόσο απλά. Και εύχομαι η Ρωσία να κάνει κάτι και -έστω άθελά της ή/και παραπλεύρως – να ωφεληθούμε και εμείς. Από τους δικούς μας περιμένω το απόλυτο τίποτα πλέον.
Ευρυνόμη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμη πιστευετε οτι ο πλανήτης διοικείται απο ανθρώπους;

Ακόμη νομίζετε πως οι αχυράνθρωποι (Πούτιν,Ομπάμια και λοιποί) είναι οι εξουσιαστές του πλανήτη;

Απο τους περσικούς πολέμους μέχρι και σήμερα μια αόρατη δύναμη προσπαθούσε να επιβάλλει την παγκοσμιοποίηση.Αυτό δεν το έχετε καταλάβει ακόμη;

Μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν ο αντικειμενικός σκοπός των πολέμων των Περσών εναντίον μας;
Μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν ο αντικειμενικός σκοπός των Ναζί;

Μπορείτε να μου πείτε προς ποια κατευθυνση οδηγείτε ο πλανήτης; Γιατί μπασταρδεύονται οι λαοί;
Γιατί μεταναστευουν οι μουσουλμάνοι προς την Ευρώπη; Γιατί πρέπει να μην υπάρχουν σύνορα;
Γιατί πρέπει να ενωποιηθούν όλα; Θρησκείες-οικονομίες-κράτη;

Γιατί επι χιλιάδες χρόνια ζούμε το ίδιο επαναλαμβανόμενο σκηνικό;
Γιατί δεν μπορεί να σπάσει αυτή η αλυσίδα;
Έχουν περάσει γενιές και γενιές απο αυτό τον πλανήτη,αλλά ο σκοπός παραμένει ο ίδιος.Πως γίνεται αυτό το πράγμα
αν δεν υπάρχει μια αιώνια αθάνατη διοίκηση;

Αυτοί που διοικούν τον πλανήτη απο την βαθύτατη αρχαιότητα μέχρι σήμερα δεν πεθαίνουν.Μονάχα οι αχυράνθρωποι
πεθαίνουν και διαδέχονται ο ένας τον άλλο.

Στα έσχατα χρόνια αυτή την αόρατη-αιώνια αθάνατη διοίκηση θα φανερωθεί στους ανθρώπους.Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Οι υπόλοιποι πιστέψτε οτι ο Πούτιν,ο Ομπάμια,η θείτσα Μέρκελ και ο ανάπηρος με το καροτσάκι σας διοικούν.

Υ.Γ.:There's a strom coming
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Μάλιστα, σύμφωνοι.
Οι ΗΠΑ, η Αγγλία και το Ισραήλ (που μάς έχουν καταξεσκίση) προώθησαν ποτέ τα συμφέροντα τής Ελλάδος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οχι ποτέ! Μάλιστα - κατα τη δική μου γνώμη - δεν βοήθησαν ούτε σε περιόδους που...υποτείθεται πως βοήθησαν. Η Ιστορία διδάσκεται με έναν περιεργο τρόπο στην Ελλάδα, κατραλαβαίνετε τί εννοώ. Ομως, πάνω και πέρα από όλα, εμείς πάθαμε ό,τι πάθαμε (και θα πάθουμε ό,τι θα πάθουμε) επειδή εμεις κάνουμε λάθη. Επόμενο δεν έιναι; Πραγματικά επειδή ανθρώπινα δεν θελω και δεν μπορώ να δεχτω ότι πάμε για άλλον εναν ολεθρο, ελπίζω ΚΑΤΙ να συμβεί και να αποφευχθεί το κακό. Αν όμως δεν αποφευχθει, όσοι επιζήσουν να γνωρίζουν πως για άλλη μια φορά θα έχουμε βγάλει μόνοι μας τα μάτια μας. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε κανεναν άλλον για το χαλι μας. Είναι δικό μας χάλι. Να υποθέσω ότι είμαστε συμφωνοι και στα παραπάνω;
Ευρυνόμη
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Με ελπίδα μόνον, δεν γίνεται κάτι. Χρειάζονται έργα. Το κύριο πρόβλημα, είναι η αμάθεια των νεοραγιάδων. Ο εγωισμός επίσης.
Το «ΚΑΤΙ» για να αποφευχθή το κακό, είναι μία σοβαρή συμμαχία με τη Ρωσία. Σοβαρή συμμαχία με γελοίους ημεδαπούς πολιτικούς όμως, δεν είναι εφικτή. Μάς πάνε πίσω, σε ένα "1453". Ήδη περάσαμε το αντίστοιχο "1204"...
Χρειαζόμαστε έναν "Βασίλειο Β' Βουλγαροκτόνο" (τού 976 - 1025 μ.Χ.), αν με εννοείτε.
Ούτε ο Κωνσταντίνος είναι αυτός, ούτε ο υιός του Νικόλαος φυσικά.
Θα επανέλθω επί τού θέματος, από το ιστολόγιό μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικά και δε γίνεται κάτι μόνο με ελπίδα! Για να φτάσω στο σημείο να το λέω αυτό, φανταστείτε πόσο έχω απελπιστεί! Η ελπίδα μου δεν είναι επειδή είμαι ανεδαφική ή ό, τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς για μένα τέλος πάντων.
Ναι το ΚΑΤΙ θα μπορούσε να είναι μια ΣΟΒΑΡΗ συμμαχία με κάποιον. Ενδεχομένως και με τη Ρωσία. Αν και θα ήταν προτιμότερο ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ να (ξανα)γίνουμε κυρίαρχο κράτος. Για να συμμαχήσουμε με κάποιον άλλον, απαραίτητη προυπόθεση είναι να συμμετεχουμε στη συμαχία αυτή ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος. Αν αυτό δε γίνει, δε μιλαμε για συμμαχία. Θα είμαστε απλά "παρατρεχάμενοι". Το λέτε και εσείς όμως η ηγεσία μας είναι για επισκευή και πέταμα. Δεν κάνουν τίποτε προς την κατευθυνση αυτη, το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Και το χειρότερο η "ηγεσία" αυτή υποστηρίζεται από το λαό. Έμμεσα ή/και άμεσα. Είμαι σίγουρη ότι και εσείς με εννοείτε.
Για τον Κωνσταντίνο και τον υιό δε σχολιάζω κάτι. Και αλλάζω θέμα γιατί νιώθω ναυτία.
Βασίλειος Β’ ε; Ναι γιατί όχι; Εγώ προσωπικά σκεπτόμουν έναν συνδυασμό Αχιλλέα, Αίαντα, Παλαμήδη….. Ιάσονα ίσως; Όσο πιο πίσω πάμε, τόσο γνησιότερους Έλληνες συναντάμε….
«Μάς πάνε πίσω, σε ένα "1453". Ήδη περάσαμε το αντίστοιχο "1204"...» ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα είπατε τώρα...
Αν θέλετε βάλτε και εσείς σχόλια στο ιστολόγιο σας να σχολιάζουμε τις αναρτήσεις σας.
@ Greek Spirit. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Ευρυνόμη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κειμενο ουδολως αμφισβητει τις προφητειες. Εξαλλου οι προφητειες ειναι δυναμικες, μεταβαλλονται δλδ στον χρονο αναλογως των ανθρωπινων πραξεων και συμπεριφορων χωρις ομως να αλλαζουν τα γεγονοτα και η εκβαση αυτων.
Περαν τουτου το κειμενο θετει εναν πολυ σωστο προβληματισμο: Μια τυχων διαλυση ή ομοσπονδιοποιηση της Τουρκιας ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα επιφερει μια αντιστοιχη κατασταση και στην Ελλαδα (και τουμπαλιν), λογω της θεσεως και της σημασιας και μονο των 2 χωρων. Απο κει και περα πρεπει να διαλεξουμε σε τι κρατιδιο θελουμε να ζησουμε στο αμεσο μελλον: Αθεο, gay-friendly, τιγκα στους μουσουλμανους υπο την προστασια του ΝΑΤΟ ή Χριστοκεντρικο υπο την προστασια του Βλαδιμηρου.
Προσωπικα διαλεγω το δευτερο κι ας περιοριζεται στην περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας μονο...
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Αγαπητή «Ευρυνόμη»,

Σχόλια, ΔΕΝ βάζω στο ιστολόγιό μου.
Κατά το παρελθόν, είχα σχόλια, αλλά κάποιοι / κάποιες έβριζαν ΧΥΔΑΙΑ. Σαν βαρκάρηδες από τη Βαλλέττα (τής Μάλτας) τού 18ου αιώνος ένα πράγμα. Αν με εννοείτε.
Υπάρχει πάααρα πολύ κόμπλεξ στον... ... ... «««πατριωτικό»»» χώρο. Πολύ πρακτοριλίκι και πολλή αλητεία. Πολλή αμορφωσιά επίσης. Α Μ Α Θ Ε Ι Α. Παρακμή.

Υπό τις συνθήκες που τελεί η Ελληνική Δημοκρατία (χωρίς αποσιωπιτικά ή εισαγωγικά) ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνη κυρίαρχο Κράτος.

Πιστέψτε με, ΜΟΝΟΝ η Αγία Ρωσία απέμεινε. Όχι επειδή ο Πούτιν μάς «αγαπά». Επειδή έχει κι εκείνος συμφέρον.
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Ημαρτημένον: Αποσιωπητικά κι όχι αποσιωπιτικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαίρετε και πάλι,
Κύριε Διηνέκη θα σας εξομολογηθώ κάτι. Ο λόγος που είμαι τόσο επιφυλακτική με τη Ρωσία είναι ο εξής : πολύ ΦΟΒΑΜΑΙ ότι η Ρωσία δε θέλει συμμαχία με μια χώρα όπως η Ελλάδα. Η Ρωσία θέλει να μας καταπιεί. Τώρα βέβαια και εσείς – αν κατάλαβα καλά – λέτε ότι ο Πούτιν έχει συμφέρον. Πιο πάνω όμως προτείνετε “μια σοβαρή συμμαχία”, την οποία παράλληλα ορίζετε -ορθώς κατά τη γνώμη μου – ως μη εφικτή. Άρα αναγκαστικά κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει “να προσδεθούμε στο άρμα” του Πουτιν. Και παράλληλα να μη είμαστε κυρίαρχο κράτος. Προσωπικά διαβλέπω έναν θανάσιμο κίνδυνο σε αυτό. Είμαι βέβαιη (επειδή σας διαβάζω χρόνια) ότι και εσείς και εγώ γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλει η Ρωσία από εμάς......Είναι διαβασμένοι οι Ρώσοι.....ξέρουν αυτοί..... Χρησιμοποιώ αποσιωπητικά γιατί ξέρω σε ποιόν απευθύνομαι και δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Είπαμε, σας διαβάζω από το 2013. Και δε σας κρύβω ότι πολλές φορές και εγώ τη Ρωσία σκέφτηκα (για συμμαχία ή/και βοήθεια). Αργότερα όμως σκέφτηκα και το άλλο. Όπως δε θέλω κανέναν Εβραίο, αγγλοσάξονα, Γερμανό, Τούρκο πάνω από το κεφάλι μου, έτσι δε θέλω και κανέναν Σλαύο.
Είμαι Ελληνίδα και ή θα έχω την κυριαρχία μου ή πάω και από εκεί που ήρθα. Τέλος εξομολόγησης και να με συγχωρείτε εάν είπα κάτι που δεν έπρεπε.
Υ.Γ. Ελάτε και στα σχόλια στου Εργ, τουλάχιστον αφού δεν επιθυμείτε δικά σας. Έχετε πράγματα να πείτε, μας μαθαίνετε κι ελληνικά. Κάποιοι από εμάς δε θέλουν να βρίσουν, θέλουν να μάθουν. Μπορείτε να μιλάτε με εμάς.
Με εκτίμηση,
Ευρυνόμη.
Ο χρήστης Διηνέκης είπε…
Οι Ρώσσοι είναι αναμεμειγμένοι Σκανδιναυοί Βάραγγοι (Υπερβόρρειοι) και Σλαύοι.
Ούτε εγώ θέλω τον οποιονδήποτε πάνω απ' το κεφάλι μου. Με αυτούς που έχουμε μπλέξη όμως (Ίσραηλινούς, Άγγλους, Αμερικανούς, Γερμανούς, Τούρκους, Αλβανούς, Βουλγαροσκοπιανούς, Σαουδάραβες, Καταριανούς) ΑΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Μία ΤΙΜΙΑ συμμαχία με τους Ρώσσους, είναι η έσχατη λύση.
Δεν μού αλλάζετε την πεποίθηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων