Άσχημα στριμωγμένος ο Ερντογάν – Η Τουρκία βράζει – Στον «στόχο» και το Αιγαίο

Άσχημα στριμωγμένος ο Ερντογάν – Η Τουρκία βράζει – Στον «στόχο» και το Αιγαίο
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας 
 
Επιβεβαιώνεται από πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter ότι οι Αμερικανοί κομάντος που βρίσκονται στη βόρεια Συρία συμπολεμούν στο πλευρό των Κούρδων και μάλιστα έχουν ράψει στις στολές τους τα σήματα του κουρδικού σοσιαλιστικού αντάρτικου στρατού YPG/YPJ.
Σαφώς και είναι «λεπτομέρεια» ότι έραψαν πάνω στις στολές τους τα κουρδικά σήματα. Αυτό που δεν είναι «λεπτομέρεια» είναι ότι ο Ερντογάν αποκαλεί τους Κούρδους μαχητές της Συρίας «τρομοκράτες».

ΠΗΓΗ http://www.tribune.gr/world/news/article/249601/aschima-strimogmenos-o-erntogan-tourkia-vrazi-sto-stocho-ke-egeo.html
 
Δηλαδή, σύμφωνα με το ταραγμένο μυαλό του Ερντογάν και οι Αμερικανοί στρατιώτες που φοράνε το κουρδικό αστέρι είναι και εκείνοι «τρομοκράτες». Και τι θα κάνει ο Ερντογάν τώρα; Θα βομβαρδίσει και τους Αμερικανούς «τρομοκράτες»;
Αντιλαμβάνεστε ότι το «άδειασμα» της Ουάσιγκτον στο καθεστώς της Άγκυρας είναι μεγαλειώδες.
Οι εξελίξεις περιπλέκονται διότι ο Ερντογάν σκοπεύει στα μέσα Ιουνίου να άρει την ασυλία των Κούρδων βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης κατηγορώντας τους ως «τρομοκράτες». Ο Ερντογάν θέλει να βάλει τους Κούρδους βουλευτές φυλακή.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους έχουν προειδοποιήσει ότι εάν ο Ερντογάν φυλακίσει τους βουλευτές τους θα ακολουθήσει γενικευμένη ανάφλεξη στην Τουρκία.
Προς το παρόν η κουρδική εξέγερση είναι περιορισμένη μόνο στα νοτιοανατολικά και όχι παντού, αλλά στις περιοχές που συνορεύουν με τη Συρία.
Όμως, λόγω εσωτερικής μετανάστευσης, το 1/3 των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης και το 1/4 της Σμύρνης είναι σήμερα Κούρδοι.
Μια γενικευμένη κουρδική εξέγερση θα απλωνόταν λοιπόν σε όλη την Τουρκία λόγω της εκτεταμένης κουρδικής διασποράς.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Κούρδοι αντάρτες του PKK, Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν, βρίσκονται στον Πόντο και προσπαθούν να πείσουν τους Ελληνόφωνους μουσουλμάνους, τους Αρμένιους και τους Λαζούς να εξεγερθούν και εκείνοι.
Ο Πόντος, λόγω της γενοκτονίας των χριστιανών Ελλήνων πριν 100 χρόνια, δεν έχει πλέον την πληθυσμιακή ισχύ για μια ελληνική εξέγερση, ωστόσο, οι περίπου 2.000.000 Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι του Πόντου, που επισήμως θεωρούνται Τούρκοι, «ζυμώνονται» στενά από τους Κούρδους για να πειστούν να ξεσηκωθούν.
Να σημειωθεί ότι σε πολλά ορεινά χωριά του Πόντου η μόνη γλώσσα που ομιλείται ακόμα και σήμερα είναι η ελληνική, τα τουρκικά επιβάλλονται και διδάσκονται όταν τα παιδιά πάνε σχολείο.
Λόγω όμως της προηγούμενης γενοκτονίας θεωρείται από πολλούς απίθανο οι ελληνόφωνοι να ξεσηκωθούν, εκτός εάν ενταχθούν στις γραμμές του PKK, όπως συμβαίνει με τους Ασσύριους και άλλες μειονότητες.
Μια γενικευμένη εξέγερση των μειονοτήτων στην Τουρκία, με αιχμή του δόρατος τους Κούρδους, δεν θα αποσκοπεί στον διαμελισμό αλλά στην ομοσπονδιοποίηση της Τουρκίας. Εξάλλου οι Κούρδοι έχουν διακηρύξει ότι επιθυμούν ομοσπονδία και όχι διχοτόμηση και έχουν καλέσει και τους υπολοίπους κατοίκους της Τουρκίας να υποστηρίξουν να γίνει η χώρα ομοσπονδία.
Το μεγάλο στοίχημα σε ένα τέτοιο αίτημα θα παιχτεί από τη στάση που θα κρατήσουν οι Αλεβίτες, που αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού της Τουρκίας και ενώ θεωρούνται παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ στην πραγματικότητα αποτελούν εντελώς άλλη θρησκεία, με ρίζες πλατωνικές και γνωστικές.
Το καθεστώς της Άγκυρας θεωρεί το κουρδικό αίτημα για ομοσπονδία διχοτόμηση ή ακόμα και διαμελισμό της Τουρκίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διαλύσει την Τουρκία.
Οι σχεδιασμοί Ερντογάν ρίχνουν μπαρούτι στη φωτιά αλλά είναι και μονόδρομος για εκείνον και το νεο-οθωμανικό όραμά του. Ο άνθρωπος που ανέλαβε την αποστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να αναβιώσει το χαλιφάτο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τον διαμελισμό της ίδιας της χώρας του. Ο Ερντογάν φαίνεται να πέφτει ο ίδιος στον λάκκο που έσκαψε για άλλους στη Συρία και τα δισεκατομμύρια δολάρια της Σαουδικής Αραβίας δεν φαίνονται ικανά να σώσουν ούτε εκείνον, ούτε τη Σαουδική Αραβία.
Έχοντας καταφέρει να μην έχει φιλικές σχέσεις με ούτε ένα έθνος που συνορεύει, προσπαθεί να κάνει «εξαγωγή» της εσωτερικής κρίσης της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, στην Κριμαία υποδαυλίζοντας ταταρική εξέγερση και σε συνεννόηση με τη Σαουδική Αραβία προσπαθούν να ενισχύσουν το Ισλαμικό Κράτος στον Καύκασο.
Η Ρωσία γνωρίζει ακριβώς τις φωτιές που θέλει να τις ανάψει ο Ερντογάν, σε Κριμαία και Καύκασο, και είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητήσει ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ερντογάν νομίζει ότι ο άξονας που έχει σχηματίσει με Βερολίνο, Κίεβο και Ριάντ θα τον υποστηρίξει, όμως το Βερολίνο έχει όριο στις μαγκιές του προς την Ουάσιγκτον, ενώ το Κίεβο δεν θα διακινδυνεύσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ για χάρη του σουλτάνου.
Η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να είναι εκτός της αναταραχής και καλά κάνει. Δεν αποκλείεται όμως ο Ερντογάν να προσπαθήσει να μας εμπλέξει.
Στρατιωτικά θα ήταν ανόητο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, διότι θα είναι ένα μέτωπο εντός ΝΑΤΟ και με τόσα άλλα μέτωπα ανοιχτά θα τον έβγαζε εντελώς στη σέντρα. Θα αποδείκνυε ότι ο άνθρωπος χρήζει διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης. Επίσης, η απόλυτη συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ δεν ευνοεί την Τουρκία σε καμία τέτοια ενέργεια.
Θα μπορούσε όμως ο Ερντογάν να καταγγείλει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες, εξάλλου το «δουλεύει» αυτό και όλο μας «προϊδεάζει», και να αρχίσει να «αδειάζει» στα νησιά μας εκ νέου χιλιάδες προσφύγων προσδοκώντας και σε κάποια προβοκάτσια που θα «ενοχοποιούσε» την Ελλάδα και στα μάτια όλου του μουσουλμανικού κόσμου.
Εάν μάλιστα στην Τουρκία ξεσπάσει γενικευμένη εσωτερική σύγκρουση, τότε είναι πιθανό να έχουμε προσφυγικές ροές και μέσα από την ίδια την Τουρκία, από κουρδικούς και αλεβίτικους πληθυσμούς που θα θεωρηθούν εχθροί του τουρκικού κράτους.
Οι εξελίξεις είναι ρευστές, η ελληνική διπλωματία οφείλει να εξαντλήσει την ευφυΐα της -και ήδη το κάνει- και στο σκηνικό που διαμορφώνεται ίσως θα έπρεπε όλοι μας να αφήσουμε για λίγο τα μνημόνια, εξάλλου ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια το ποια θα είναι η κατάληξή τους κι εάν τελικά η Ελλάδα θα χρειαστεί να τα εφαρμόσει όπως απαιτούνται, και να εστιάσουμε στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την ισχύ να τιμωρήσουν παραδειγματικά όποιον απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία. Αλλά ο σκοπός είναι να μην φτάσουμε μέχρι εκεί…

*Σημείωση: Οι χρωματισμένες προτάσεις είναι σύνδεσμοι που οδηγούν σε σχετικά άρθρα

Στέφανος Μυτιληναίος

Στέφανος Μυτιληναίος

Από μικρός στα δημοσιογραφικά βάσανα έχει διατελέσει αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Star, αργότερα διευθυντής σύνταξης σε περιοδικά της "Δάφνης" και επί μια δεκαετία αρχισυντάκτης στο Τηλέραμα. Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Γυναίκα, τον Δαυλό και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επί διεύθυνσης Γιώργου Τσαγκάρη. Έχει γράψει 4 βιβλία, "Μυθιστορία", "Ο Μονοθεϊσμός στην Αρχαία Ελλάδα", "Έλληνες Αυτόχθονες και όχι Ινδοευρωπαίοι", "Προς Ρωμιούς Επιστολή". Το 2011 δημιούργησε το tsantiri.gr, το 2012 το radar.gr και το 2013 το thepress.gr. Συμμετέχει στο tribune.gr ως αρθρογράφος.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το γλωσσάρι της Αριστεράς
Όσοι από εσάς έχετε έρθει σε επαφή με το είδος των αριστερών “προοδευτικών” που ευδοκιμεί στην Ελλάδα, θα έχετε παρατηρήσει πως εκτός από τη δική τους χαρακτηριστική εμφάνιση (μούσια, μαλλούρα, επιμελής ατημελησία) και οσμή, έχουν και τη δική τους χαρακτηριστική αργκό, ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο με λέξεις της ελληνικής γλώσσας στις οποίες αποδίδουν, όμως, διαφορετικό νόημα. Μάλιστα, σ’ αυτή την περίοδο της αριστερής διακυβέρνησης γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί αυτή η διάλεκτος και στον υπόλοιπο πληθυσμό, ως άλλο οργουελιανό newspeak. Αποπειραθήκαμε, λοιπόν, να καταγράψουμε αυτή τη διάλεκτο και σας παρουσιάζουμε το γλωσσάρι του σωστού αριστερού.

ΑΚΡΑΙΟΣ: Αυτός που βρίσκεται στο αντίθετο άκρο από εμάς
ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ: Κάποιος που πληρώνεται για να διαμαρτύρεται
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ: Ο ακτιβιστής που πατρονάρει τους μετανάστες σαν σύγχρονος ιεραπόστολος
ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ: Κάποιος που κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του σε οτιδήποτε αμφισβητεί τα δόγματα του σύγχρονου κόσμου (βλέπε και Ισότητα)
ΑΝΤΙ-ΒΙΑ: Η βία όταν την ασκούμε εμείς
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ: Η κλοπή
ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Καταπιεστικός θεσμός του κράτους τον οποίον δεν αναγνωρίζουμε, εκτός από την περίπτωση που κατηγορούμενοι είναι οι φασίστες (βλέπε παρακάτω) οπότε απαιτούμε να τους καταδικάσει
ΑΣΤΟΣ: Κάποιος με δουλειά και οικογένεια, που δεν αράζει όλη μέρα στην Μεσολογγίου πίνοντας μπάφους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ: Μέγιστο παράπτωμα, αφού ως γνωστόν ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να ασκεί βία αλλά να προσφέρει αγάπη και στοργή - εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αποδέκτες της βίας είναι οι φασίστες, οπότε την χειροκροτούμε
ΑΣΥΛΟ: Ένα μέρος όπου μπορείς να διαπράξεις εγκληματικές ενέργειες ανενόχλητος
ΑΦΕΝΤΙΚΑ: Οι γονείς μας
ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Μονόλογος εκ μέρους μας
ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Όρος που περιγράφει εθνικιστικά κινήματα των λαών του τρίτου κόσμου – αντίστοιχα κινήματα σε δυτικές χώρες είναι ρατσιστικά και φασιστικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Η δολοφονία όταν την διαπράττουν οι κοινωνικοί αγωνιστές (βλέπε παρακάτω) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ: Ο αποκλεισμός των άλλων απόψεων και η επιβολή της δικής μας ΕΜΠΡΟΣ (ή μπροστά, όπως στο “πολύ μπροστά”): H κατεύθυνση προς την οποία κινείται κάποιος όταν οδεύει προς τον γκρεμό
ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Μπάχαλο που περιλαμβάνει πλιάτσικο, βανδαλισμούς, εμπρησμούς και διαφόρων ειδών χουλιγκανισμούς
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ: Μια ηρωική ομάδα ανθρώπων τους οποίους δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ, αλλά έχουμε διαβάσει για αυτούς στα βιβλία
ΕΤΕΡΟΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο γενετήσιος προσανατολισμός της έλξης προς το αντίθετο φύλο, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρείται φυσιολογικός
ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ: Η αβάσιμη ανησυχία για την άνοδο του Ισλάμ στην Ευρώπη, μόνο και μόνο επειδή οι ισλαμιστές έχουν πραγματοποιήσει μερικές τρομοκρατικές επιθέσεις με μερικές εκατοντάδες θύματα
ΙΣΟΤΗΤΑ: Απόλυτο δόγμα, που απαγορεύεται δια νόμου να αμφισβητηθεί, παρόλο που γενικώς δεν παρατηρείται στην φύση
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ: Ο βανδαλισμός
ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ: Αυτός που αντιδρά στην κατάληψη της γειτονιάς του από εθνότητες που προ δύο - τριών γενεών ήταν κανίβαλοι
ΚΑΤΑΛΗΨΗ: Το αναφαίρετο δικαίωμα να χρησιμοποιείς δημόσιους χώρους ως ορμητήρια για εγκληματικές ενέργειες, ενώ το κράτος συνεχίζει να σου παρέχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ: Ένα ανύπαρκτο έγγραφο που κανείς δεν έχει υπογράψει κι όμως δεσμεύει τους πάντες
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο ληστής τραπεζών ή/και δολοφόνος
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Ο επίγειος παράδεισος της αταξικής κοινωνίας, η επιδίωξη της οποίας δικαιολογεί τη χρήση κάθε μέσου (δολοφονίες, βόμβες, πόλεμο, γενοκτονία εκατομμυρίων αθώων)
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ: Η δυτική κοινωνία όπως υπάρχει στα μυαλά φεμινιστριών που έχουν φαντασιώσεις βιασμού – οι υπαρκτές κουλτούρες βιασμού (Ινδία, Μέση Ανατολή, Αφρική) δεν αποτελούν πρόβλημα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ: Η αποδόμηση της κλασσικής παιδείας και η αμάσητη κατάποση των σύγχρονων δογμάτων
Λ.Ο.Α.Τ.: Πάσης φύσεως ανώμαλοι (στο ακρώνυμο προστίθενται συνεχώς καινούργια αρχικά, οπότε μπορεί να είναι ξεπερασμένο την ώρα που το διαβάζετε)
ΛΟΥΜΠΕΝ: Η εργατική τάξη όταν δεν αποδέχεται τα κηρύγματα μας
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ: Μια οργάνωση που εξαιρείται από τη φορολογία και προσφέρει γενναίους μισθούς στα στελέχη της
ΜΙΣΟΓΥΝΗΣ: Κάποιος που φέρεται διαφορετικά σε μια γυναίκα απ’ ότι σ’ έναν άντρα, της ανοίγει την πόρτα για να περάσει, της χαμογελάει ευγενικά, την κολακεύει κλπ
ΜΙΣΟΣ: Έτσι χαρακτηρίζουμε οτιδήποτε μισούμε – εξαιρείται το ταξικό μίσος, που είναι καλό και υγιές
ΜΠΑΤΣΟΙ: Υπάνθρωποι που αξίζει να καούν ζωντανοί (σε κρεματόριο ίσως;), εκτός εάν έχουμε πέσει θύματα κλοπής, διάρρηξης, επίθεσης κλπ οπότε καταφεύγουμε σε αυτούς για βοήθεια
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Όπλα του συστήματος, που τα χρησιμοποιεί για να αδρανοποιεί και να γεμίζει παραισθήσεις τη νεολαία – εξαιρείται το χασίς γιατί θεραπεύει τον καρκίνο και τα παραισθησιογόνα γιατί “ανοίγουν το μυαλό”
ΝΕΑΡΟΙ: Μπαχαλάκηδες
ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ: Το φυσικό ένστικτο της προτίμησης προς τους ομοίους και γενετικά συγγενείς, θεωρείται φυσιολογικό σε όλες τις κοινωνίες εκτός από τις δυτικές, στις οποίες απαγορεύεται ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ: Αυτός που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των Λ.Ο.Α.Τ. να παρελαύνουν στη Σταδίου γυμνοί, πασπαλισμένοι με χρυσόσκονη και να ντύνουν μονόκερους τα υιοθετημένα παιδιά τους
ΟΥΤΟΠΙΑ: Μια απόλυτα εφαρμόσιμη ιδέα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Το σατανικό σχέδιο των αφεντικών να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο χωριό, το οποίο πρέπει να εμποδίσουμε ώστε να το εφαρμόσουμε εμείς αντ’ αυτών
ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ: Σύστημα κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο οι άνδρες προστατεύουν και παρέχουν για τις γυναίκες – χρονολογείται από την εμφάνιση του ανθρώπου στην Γη, όμως πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι “καταπιεστικό”
ΠΟΛΕΜΟΣ: Αλληλοσφαγή στην οποία είμαστε ενάντιοι – εκτός από τον ταξικό/εμφύλιο πόλεμο, τον οποίο επιδιώκουμε
ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: Βαλκανιοποίηση
ΠΟΛΥΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ: Η επίδοση σε σεξουαλικά όργια
ΠΡΟΟΔΟΣ: Η αύξηση των διαζυγίων, των ανύπαντρων μητέρων, των ναρκομανών, των εκτρώσεων, των εγκλημάτων πάσης φύσεως, των αυτοκτονιών, και των πνευματικών διαταραχών
ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ: Οποιοσδήποτε λαθρομετανάστης, αρκεί να το δηλώσει
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Υποτιμητική λέξη δια πάσα χρήση (συχνότερα ως κατηγορία κατά των αντιπάλων), συνήθως περιγράφει την σατανική αντίληψη πως οι διάφοροι λαοί έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεξιότητες
ΣΕΞΕΡΓΑΤΡΙΑ: Η πόρνη
ΣΕΞΙΣΜΟΣ: Η παράλογη αντίληψη πως άνδρες και γυναίκες είναι διαφορετικοί
ΣΠΙΣΙΣΜΟΣ: Η παράλογη αντίληψη πως άνθρωποι και ζώα διαφέρουν
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Αντι-ιεραρχική διαδικασία στην οποία ακούγονται όλες οι απόψεις, και τελικά αποφασίζουν οι αναρχοπατέρες/φοιτητοπατέρες/εργατοπατέρες
ΤΕΧΝΗ: Σίγουρα όχι οι εννέα κλασσικές, αλλά κυριολεκτικά οτιδήποτε (από υποσιτισμένα σκυλιά μέχρι παλλόμενα πέη), αρκεί να είναι προκλητικό και να προσβάλει κάποια παραδοσιακή αξία
ΤΙΜΗ: Άγνωστη λέξη που χρησιμοποιείται από οπισθοδρομικούς τύπους, το ίδιο όπως σεβασμός, καθήκον κ.α.
ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ: Αυτός που δεν υποκύπτει στον τραμπουκισμό μας
ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ: Η φυσική αποστροφή που δημιουργεί ένας παρενδυτικός ευνούχος
ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Κάτι που δεν ήταν πραγματικός σοσιαλισμός (ο πραγματικός σοσιαλισμός είναι ο ανύπαρκτος)
ΦΑΣΙΣΤΕΣ: Όσοι διαφωνούν μαζί μας και συνεπώς πρέπει να τους φιμώσουμε/φυλακίσουμε/λυντσάρουμε/σφάξουμε
ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Οι μπαχαλάκηδες όταν συλλαμβάνονται
ΧΟΝΤΡΟΦΟΒΙΑ: Η αντίληψη πως οι παχύσαρκοι δεν κάνουν για μοντέλα εσωρούχων ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ: Πραγματική επιστήμη (γενετική, βιολογία, ανθρωπολογία) που καταρρίπτει τα δόγματα μας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων