ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ GAME OF THRONES ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ


Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
                                                                                                           10-5-2016

Στην Ευρώπη σήμερα κυριαρχεί όπως φαίνεται καθαρά πολιτικά η Γερμανία. Με ηγέτες την Μέρκελ και τον Σόιμπλε και μία διεφθαρμένη ή ανίκανη και «αστεία» ηγεσία (π.χ. Ολάντ στην Γαλλία) στην «κεντρική πόλη-πρωτεύουσα» των Βρυξελλών κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, καταπιέζοντας ανηλεώς τους πολίτες των κρατών της (κυρίως του νότου και των βαλκανίων) υπό την ηγεσία μίας ανηλεούς και καταπιεστικής κεντρικής Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, ερχόμενη παράλληλα σε σύγκρουση με δυνάμεις τόσο βόρεια (π.χ. Ρωσία, Ρουμανία), όσο και ανατολικά αυτής (Κίνα), καθώς και δυτικά της και εντός της (με ΗΠΑ και κράτη της ΕΕ, π.χ. της Ιταλίας εντός του Δυτικού κόσμου-στρατοπέδου). 

Αντίστοιχα και στην τηλεοπτική (αλλά και μυθιστορηματική) σειρά Game of Thrones το κοινό βασίλειο (των 7 ενωμένων βασιλείων)  κυριαρχεί όπως φαίνεται καθαρά στην αντίστοιχη πολιτική σκηνή. Με ηγέτες την Σέρσει και Τάγουιν Λάνιστερ και μία διεφθαρμένη ή ανίκανη και «αστεία» ηγεσία (π.χ. Μέις Ταιρέλ στα εδάφη των Ταιρέλ) στην «κεντρική πόλη-πρωτεύουσα» του Kings Landing κυριαρχεί στην περιοχή αυτή, καταπιέζοντας ανηλεώς τους πολίτες των κρατών της (κυρίως των βόρειων Ταλλυ) υπό την ηγεσία μίας ανηλεούς και καταπιεστικής κεντρικής διακυβέρνησης, ερχόμενη παράλληλα σε σύγκρουση με δυνάμεις τόσο βόρεια (π.χ. Σταρκ-Άρρυν), όσο και ανατολικά αυτής (Άεγκον-Ντενέρυς Τανγκάριεν) καθώς και δυτικά της και εντός της (Γκρειτζόι και τον λαό του Kings Landing αλλάπ.χ. και των Μπαράθεον εντός του ίδιου τους του στρατοπέδου). 
Ο δυτικός κόσμος το τελευταίο διάστημα διάστημα (μετά την ηγεμονία του γυναικά και γλεντζέ προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον) κυβερνούταν πρώτα από τον αλαζόνα και ανόητο Τζορτζ Μπους, και ύστερα από τον υποκριτή και ουσιαστικά μαριονέττα των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα, ο οποίος ενώ παρίστανε τον καλό αποδείχθηκε αδύναμος και μεγάλος υποκριτής και καταπιεστής τόσο των πολιτών των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και όλων των μη  μουσουλμανικών μειονοτήτων-εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων της Μέσης Ανατολής (με κύριο σκοπό την υποταγή της ΕΕ μέσω της TTIP για  την Ευρώπη και της TTP για τις χώρες του Ειρηνικού). Παράλληλα μία σύγκρουση που ξέσπασε εντός του δυτικού κόσμου με την Μέρκελ από την μία πλευρά και την Λαγκάρντ (συνεπικουρούμενη κρυφά και από την βασίλισσα της Αγγλίας) είχε σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δυτικού κόσμου και συνεχείς δολοπλοκίες και αγώνες για την εξουσία.

Αντίστοιχα το κοινό βασίλειο των 7 βασιλείων του Γουέστερος (μετά την ηγεμονία του γυναικά και γλεντζέ βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθεον) κυβερνούταν πρώτα από τον αλαζόνα και ανόητο Τζόφρυ Μπαράθεον, και ύστερα από τον ουσιαστικά μαριονέττα των μεγάλων ονομάτων και εκπροσώπων των συμφερόντων της οικογένειας του Τόμμεν Μπαράθεον, ο οποίος ενώ φαίνεται καλός αποδείχθηκε αδύναμος και (άθελα του) καταπιεστής τόσο των πολιτών του Kings Landing, αλλά και όλων των μη υπαγόμενους στους Λάνιστερ  μειονοτήτων-εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων της περιοχής. Παράλληλα μία σύγκρουση που ξέσπασε εντός του βασιλείου με την Σέρσει Λάνιστερ από την μία πλευρά και την Ολλένα Ταιρέλ (είχε σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του βασιλείου και συνεχείς δολοπλοκίες και αγώνες για την εξουσία.
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα γεγονότα υπήρξε μία μεγάλη αναταραχή στην Ανατολή και κυρίως στην Μέση Ανατολή και η άνοδος μίας ακραίας θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας, της ISIS, η οποία ευαγγελίζονταν την ένωση όλων των μουσουλμανικών κρατών υπό την ηγεσία μίας ψευδο-«μεσσιανικής φιγούρας» του Μάχντι (ο οποίος πιστεύουν πως θα σώσει τον κόσμο μετά από μία αποκαλυπτική τελική μάχη, θα υποτάξει με βία και πολέμους όλο τον κόσμο στο ισλάμ και θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια «ειρήνη»), και την επέκταση της (με ειρηνικά και βίαια μέσα) σε όλο τον κόσμο (και την ευγενική καθοδήγηση και βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας «ιδιοκτήτριας» των ιερών τόπων του ισλάμ,  της Μέκκας και της Μεδίνας ), με αποτέλεσμα την αρχική εγκαθίδρυση και επέκταση της στην Μέση Ανατολή με την παράλληλη σφαγή των εκεί μη μουσουλμανικών εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων, πολλά μέλη των οποίων αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην περιοχή της Δύσης και της ΕΕ (αλλά και πολλοί φανατικοί μουσουλμάνοι μέλη της ISIS μαζί με αυτούς με σκοπό την διάδοση της ιδεολογίας τους, αλλά και σαμποτάζ).
Ανάμεσα σε όλα αυτά τα γεγονότα υπήρξε μία μεγάλη αναταραχή στην περιοχή της Ανατολής στην σειρά Game of Thrones, στο Έσσος και κυρίως η άνοδος μίας ακραίας θρησκευτικής και πολιτικής ιδεολογίας, του Ριλ’ Χορ, του «κόκκινου θεού», η οποία ευαγγελίζονταν την ένωση όλων των κρατών υπό την ηγεσία μίας ψευδο-«μεσσιανικής φιγούρας» του Αζόρ Αχάι (ο οποίος πιστεύουν πως θα σώσει τον κόσμο μετά από μία αποκαλυπτική τελική μάχη, θα υποτάξει με βία και πολέμους όλο τον κόσμο στον «κόκκινο θεό», και θα εγκαθιδρύσει την παγκόσμια «ειρήνη»), και την επέκταση της (με ειρηνικά και βίαια μέσα) σε όλο τον κόσμο (και την ευγενική καθοδήγηση και βοήθεια της ανώτερης ιερατικής κάστας  του τέμπλου του Βολάντις ), με αποτέλεσμα την αρχική εγκαθίδρυση και επέκταση της στην Ανατολή με την παράλληλη σφαγή των εκεί μη «κόκκινων» εθνοτήτων αλλά και θρησκευτικών μειονοτήτων, πολλά μέλη των οποίων αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην περιοχή του Γουέστερος και των εφτά βασιλείων (αλλά και πολλοί οπαδοί του «κόκκινου θεού» μαζί με αυτούς με σκοπό την διάδοση της ιδεολογίας τους).
 Οι σφαγές στην Μέση Ανατολή, οι πρόσφυγες που ήρθαν από αυτές στην Δύση και την ΕΕ,  αλλά και η μεγάλη μάζα των παράμενα εισερχόμενων μουσουλμάνων-λαθρομεταναστών, τα προβλήματα (κοινωνικά-οικονομικά-θρησκευτικά-πολιτικά) που αυτοί δημιούργησαν, η αδυναμία και μη θέληση τους για αφομοίωση, οι βιαιότητες κατά των ντόπιων, αλλά και η προσπάθεια σε πολλές περιπτώσεις μιας βίαιης επιβολής των θρησκευτικών του πιστεύω και εθίμων στον ντόπιο πληθυσμό, είχαν σαν αποτέλεσμα την άνοδο κινημάτων που σαν σκοπό είχαν αρχικά την προστασία των ντόπιων και των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων που έλαβαν άσυλο στην ΕΕ, αλλά τα οποία στην συνέχεια ριζοσπαστικοποιηθήκαν και στράφηκαν με ζήλο κατά των βίαιων μουσουλμάνων-λαθρομεταναστών σε μία προσπάθεια άμυνας εναντίον τους και προστασίας των χωρών και των παραδόσεων τους (π.χ. Ουίλντερς σε Ολλανδία, Λεπέν σε Γαλλία, Φαράτζ σε Αγγλία, Στράσε σε Αυστρία, Γκρίλλο και ο πρώην υποψήφιος του ΚΚΕ Ιταλίας και νυν με την ακροδεξιά, όπως έκανε και ο Μουσολίνι, Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία, ή ο Μπερντ Λούκε, η Φράουκε Πίτρι, η ο ακροδεξιός και ακραία φιλορώσος, και κατά πολλούς πρώην «κοιμώμενος» και νυν «ενεργός» πυρήνας για την δημιουργία προβλημάτων, που άφησε η KGB και ο τότε σταθμάρχης στην Δρέσδη Βλάντιμιρ Πούτιν, Λουτς Μπάχμαν).
Οι σφαγές στην Ανατολή, οι πρόσφυγες που ήρθαν από αυτές στο Γουέστερος,  αλλά και η μεγάλη μάζα των ερχόμενων οπαδών του «κόκκινου θεού», τα προβλήματα (κοινωνικά-οικονομικά-θρησκευτικά-πολιτικά) που αυτοί δημιούργησαν, η αδυναμία και μη θέληση τους για αφομοίωση, οι βιαιότητες κατά των ντόπιων, αλλά και η προσπάθεια σε πολλές περιπτώσεις μιας βίαιης επιβολής των θρησκευτικών του πιστεύω και εθίμων στον ντόπιο πληθυσμό (π.χ. υπό τον προσηλυτισμένο σε αυτούς βασιλία Στάννις Μπαράθεον), είχαν σαν αποτέλεσμα την άνοδο κινημάτων που σαν σκοπό είχαν αρχικά την προστασία των ντόπιων και των μειονοτήτων που έλαβαν άσυλο στο Γουέστερος (οι οποίοι δεν ήταν οπαδοί του «κόκκινου θεού»), αλλά τα οποία στην συνέχεια ριζοσπαστικοποιηθήκαν και στράφηκαν με ζήλο κατά των βίαιων οπωδών του Ριλ’ Χορ  σε μία προσπάθεια άμυνας εναντίον τους και προστασίας των χωρών και των παραδόσεων τους (π.χ. το κίνημα των Sparrows σε πολλές περιοχές του Γουέστερος και στο Kings Landing, με προεξάρχοντα πρώην μέλη μεγάλων οικογενειών, όπως τον Λάνσελ Λάνιστερ).
Ανάμεσα σε όλη αυτή την κατάσταση υπήρξε στην «ιερή» για τους δυτικούς πόλη του Βατικανού, μία σειρά σκανδάλων, τα οποία επέφεραν ύστερα από πιέσεις την πτώση και παραίτηση από την ηγεσία του κρατιδίου και του τίτλου του πάπα του τότε πάπα Βενέδικτου, και την αντικατάσταση του από τον νέο Αργετίνο πάπα Φραγκίσκο. Αυτός προερχόταν από το τάγμα των Ιησουιτών, και αρχικά επέδειξε μία στάση «μετριοφροσύνης», «αγάπης» σε όλους, «ανεκτικότητας», χιούμορ, τάση για απλότητα και κατά του πλούτου (με τους συνεχείς λόγους του κατά των πλουσίων, την προτροπή για αλληλεγγύη και βοήθεια στους φτωχούς, αλλά και την οικιοθελή αποχώρηση του από τα  «ακριβά» διαμερίσματα του Βατικανού και την μετακίνηση του σε πιο «ταπεινά»). Σύντομα επέδειξε όμως το πραγματικό πρόσωπο του με την μέχρι τώρα στήριξη των ναζιστικών καθεστώτων της Ουκρανίας, αλλά και την ελάχιστη (για την ώρα τουλάχιστον) στήριξη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής (αν και αυτό μπορεί να αλλάξει τελικά αν οι ισλαμιστές στραφούν καθαρά κατά των συμφερόντων του πάπα. Τότε ο πάπας μπορεί και να στηρίξει ακόμα και την άνοδο ακροδεξιών αντιισλαμικών κινημάτων στην ΕΕ και στην Δύση για την προστασία των συμφερόντων του, σαν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, πιθανώς υπό κοινή ηγεσία, κάτι που μπορεί να βρει και ευήκοτα ώτα, μιας και σε πολλές παραδόσεις πολλών χωρών της ΕΕ αλλά και της Δύσης γενικότερα, υπάρχει η αναμονή για μία σωτήρια «μεσσιανική» φιγούρα, που θα εμφανιστεί όταν θα τον έχει ανάγκη ο λαός της χώρας που εκπροσωπεί ή και όλη η Ευρώπη και θα καταφέρει μέσω του πολέμου να σώσει τους λαούς και να τους επιφέρει δόξα, Wikipedia-king in the mountain).
Κατά τον ίδιο τρόπο στο Γουέστερος, ανάμεσα σε όλη αυτή την κατάσταση υπήρξε στην «ιερή» για τους κατοίκους της χώρας πόλη του Kings Landing, μία σειρά σκανδάλων, τα οποία επέφεραν ύστερα από πιέσεις την πτώση και παραίτηση από την ηγεσία του κρατιδίου και του τίτλου του προηγούμενουHigh Septon στην σειρά, και την αντικατάσταση του από τον High Sparrow. Αυτός προερχόταν από το τάγμα των sparrows (σπουργιτιών), και αρχικά επέδειξε μία στάση «μετριοφροσύνης», «αγάπης» σε όλους, «ανεκτικότητας», χιούμορ, τάση για απλότητα και κατά του πλούτου (με τους συνεχείς λόγους του κατά των πλουσίων, την προτροπή για αλληλεγγύη και βοήθεια στους φτωχούς, αλλά και την οικιοθελή εισφορά στους φτωχούς κατοίκους του Kings Landing του πλούτου των κειμηλίων της πίστης των Επτά). Σύντομα επέδειξε όμως το πραγματικό πρόσωπο του με την μέχρι τώρα στήριξη ακραίων συμπεριφορών εντός του Kings Landing, αλλά και την ενεργή (για την ώρα τουλάχιστον) στήριξη των πιστών των Επτά (με την δημιουργία πολεμικών ταγμάτων προστασίας τους, αφού τελικά αν οι πιστοί του «κόκκινου θεού» στραφήκαν καθαρά κατά των συμφερόντων του. Ο High Sparrow πάπας μπορεί και να στηρίξει ακόμα και την άνοδο ακραίων  θρησκευτικών κινημάτων στο Γουέστερος,  για την προστασία των συμφερόντων του και της πίστης του, πιθανώς υπό κοινή ηγεσία (υπό την επιρροή του πάντα), κάτι που μπορεί να βρει και ευήκοτα ώτα, μιας και σε πολλές παραδόσεις πολλών βασιλείων του Γουέστερος αλλά και της Δύσης γενικότερα, υπάρχει η αναμονή για μία σωτήρια «μεσσιανική» φιγούρα, που θα εμφανιστεί όταν θα τον έχει ανάγκη ο λαός της χώρας που εκπροσωπεί ή και όλη η χώρα και θα καταφέρει μέσω του πολέμου να σώσει τους λαούς και να τους επιφέρει δόξα, του «πρίγκηπα που είναι υπεσχημένος να έρθει»).
Παράλληλα η Γερμανία, η Δύση και η Μέρκελ (η οποία κάποιο πιστεύουν ότι μπορεί να πέσει εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής με τους λαθρομετανάστες στην χώρα της), βρίσκονται σε σύγκρουση με μία μεγάλη δύναμη στον βορρά, την Ρωσία και τους συμμάχους της (π.χ. Λευκορώσοι, Σέρβοι, Ούγγροι), και κυρίως τους Κινέζους, και προελαύνει σε όλα τα μέτωπα υπό μία ικανή στρατιωτική και πολιτική φιγούρα, τον Πούτιν, ο οποίος άλλοτε είναι μεγαλόψυχος και άλλοτε αδυσώπητος. Οι κύριοι σύμμαχοι της, οι πολυάριθμοι Κινέζοι μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην επιρροή της και στην ενδεχόμενη νίκη, αλλά μπορούν υπό τα κατάλληλα ανταλλάγματα και να στραφούν εναντίον της επιφέροντας της και πλήρη καταστροφή (όπως οι Φρέι στους Σταρκ στο Game of Thrones), μην ξεχνώντας τις παλιές τους αντιπαλότητες και πιστεύοντας και ισχυριζόμενοι (ψευδώς) πως οι δικές της ορδές είναι οι πραγματικοί πολεμικοί απόγονοι των ορδών του ανηλεούς κατακτητή Τσένγκις Χαν και όχι οι σύγχρονοι Μογγόλοι (όπως ψευδώς ισχυρίζονται σήμερα οι Σκοπιανοί πως είναι απόγονοι του εκπολιτιστή και κατακτητή, του Μεγάλου Αλεξάνδρου).

 
 Την ίδια ώρα οι Ινδοί τηρούν στάση αναμονής, κρατώντας  και συντηρώντας τις δυνάμεις τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή κρίνοντας το αποτέλεσμα και τον νικητή, όταν όλοι οι άλλοι θα είναι αποδυναμωμένοι (αν και φαίνεται να έχουν επιλέξει πλευρά). Το ίδιο πράττουν και οι Γιαπωνέζοι, απομονωμένοι στα νησιά τους, και στην πίστη τους, που υπάρχει μόνο εκεί, όντας σε σύγκρουση με τους Ρώσους και εποφθαλμιώντας εδάφη τους. Στην Μεσόγειο οι λαθρομετανάστες έρχονται από τον νότο και την ανατολή απειλώντας τα σύνορα της ΕΕ και τις χώρες της που βρίσκονται κοντά σε αυτά (π.χ. την Ελλάδα και τις χώρες των βαλκανίων).
Παράλληλα οι Λάνιστερ και η Σέρσει (η οποία έπεσε από την ανόητη πολιτική της), βρίσκονται σε σύγκρουση με μία μεγάλη δύναμη στον βορρά, τους Σταρκ και τους συμμάχους τους, τους Τάλλυ, και για ένα διάστημα τους Καστάρκ και κυρίως τους Φρέι, οι οποίοι προέλαυναν σε όλα τα μέτωπα υπό μία ικανή στρατιωτική και πολιτική φιγούρα, τον Ρομπ Σταρκ αρχικά, ο οποίος άλλοτε ήταν μεγαλόψυχος, και τώρα υπό τον Ρους Μπόλτον που είναι αδυσώπητος. Οι κύριοι σύμμαχοι του Ρομπ Σταρκ, οι πολυάριθμοι Φρέι, μπορεί αρχικά να τον βοήθησαν πολύ με την επιρροή τους στην ενδεχόμενη για πολλούς νίκη του, αλλά στο τέλος υπό τα κατάλληλα ανταλλάγματα, στραφήκαν εναντίον τους, επιφέροντας τους και πλήρη καταστροφή, μην ξεχνώντας τις παλιές τους αντιπαλότητες και πιστεύοντας και ισχυριζόμενοι (ψευδώς) πως οι Σταρκ έφταιγαν για ότι συνέβη. Αντίστοιχα οι ορδές του ανηλεούς κατακτητή Καρλ Ντρόγκο (πριν τον θάνατο του), οι Ντοθράκι έκαναν σχέδια με τους «δράκους» Τανγκάρυεν, για την κατάκτηση του Γουέστερος.
Την ίδια ώρα οι Μαρτέλ τηρούν στάση αναμονής, κρατώντας  και συντηρώντας τις δυνάμεις τους, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή κρίνοντας το αποτέλεσμα και τον νικητή, όταν όλοι οι άλλοι θα είναι αποδυναμωμένοι (αν και φαίνεται να έχουν επιλέξει πλευρά). Το ίδιο πράττουν και οι Γκρειτζόι, απομονωμένοι στα νησιά τους, και στην πίστη τους, που υπάρχει μόνο εκεί, όντας σε σύγκρουση με τους Σταρκ και εποφθαλμιώντας εδάφη τους. Στον βορρά του Γουέστερος και στον νότο και την ανατολή στο Έσσος, οι βάρβαροι εισβάλλουν απειλώντας τα σύνορα και τις χώρες της που βρίσκονται κοντά σε αυτά (τις πόλεις που βρίσκονται μέσα και γύρω από την περιοχή της βαλύρια).
Βλέπουμε λοιπόν καθαρά από όσα ειπώθηκαν παραπάνω, ότι καμιά φορά η φαντασία συναντά σχεδόν πλήρως την πραγματικότητα. Θα έχουμε λοιπόν άραγε μία εκτεταμένη πολεμική σύγκρουση όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών συνασπισμών και παικτών, όπως στην τηλεοπτική σειρά και μία πολεμική σύγκρουση εθνών-κρατών, που στο τέλος λόγω της πίεσης και του φανατισμού, αρχικά κυρίως μίας πλευράς (στην σειρά οι πιστοί του Ριλ’ Χορ και στην πραγματικότητα η ISIS) θα μετατραπεί σε γενικευμένο θρησκευτικό πόλεμο, που όλοι θα είναι εναντίον όλων; Άγνωστο αλλά όπως είναι γνωστό στην σειρά αυτή,  στο παιχνίδι του Στέμματος (Game of Thrones) ισχύει πάντα για κάθε υποψήφιο παίκτη της απόλυτης εξουσίας το γνωστό της ρητό: «Όταν παίζεις το παιχνίδι του στέμματος, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις. Δεν υπάρχει μέση λύση».
Υστερόγραφο: Όπως αναφέρεται και στο προηγούμενο άρθρο μου «ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ», ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΥΠΟΑΡΘΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ «ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ GAMES OF THRONES KAI ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ», υπάρχουν πολλές εμπνεύσεις για τους χαρακτήρες της π.χ. «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΜΥΘΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ: http://gameofthronesandnorsemythology.blogspot.gr/ ΚΑΙ http://sf-fantasy.suvudu.com/2013/04/greek-myth-in-game-of-thrones-part-one-robert-baratheon-and-cersei-lannister-as-zeus-and-hera.html)».  Αντίστοιχα όμως δεν είναι γνωστό πως για πρώτη φορά ο όρος βασιλιάς του βορρά εμφανίζεται για πρώτη φορά στο προφητικό κείμενο του Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη. Και όσο και αν δεν το παραδέχεται ο συγγραφέας είναι πάρα πολύ να επηρεάστηκε πολύ από αυτό για την ιστορία της σειράς του, όπως και οι παραπάνω μυθολογίες. Και σαν  μία απόδειξη για αυτό είναι πιστεύω και το παρακάτω δώρο-άρθρο μου για τους αναγνώστες του ιστολογίου που ακολουθεί και απευθύνεται τόσο σε αυτούς που είναι φαν της σειράς, όσο και στους φαν της σειράς που ψάχνουν μία «εναλλακτική» πηγή ενημέρωσης της πιθανής έμπνευσης για την ιστορία και την πιθανή εξέλιξη της διάσημης τηλεοπτικής σειράς. Καλή σας ανάγνωση και καλή διασκέδαση!!!
GAME OF THRONES ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ  ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΔΑΝΙΗΛ
Και ο βασιλιάς του νότου θα είναι ισχυρός (Ο παράφρων βασιλιάς Άερυς), αλλά ένας από τους άρχοντές του θα γίνει ισχυρότερος (Ο Τάγοιυν Λάνισττερ) και θα υπερισχύσει εναντίον του και θα καταλάβει την εξουσία. Η εξουσία του θα είναι ευρύτατη. Ύστερα η κόρη του βασιλιά του νότου (Κέρσει Λάνιστερ) θα παντρευτεί τον (άτυπο) βασιλιά του βορρά (Ρόμπερτ Μπαράθεον, ο οποίος στην εξέγερση κατά του βασιλιά Άερυς καθοδηγούσε το Βόρειο τμήμα της χώρας) προκειμένου αυτοί να συνάψουν συμμαχία. Αλλά δεν θα διατηρήσει τη δύναμη του, ούτε η γυναίκα του, ούτε και τα παιδιά της (όντως μακροπρόθεσμα ο Ρόμπερτ Μπαράθεον, Κέρσει Λάνιστερ και τα παιδιά της κατά τα οράματα της Μάγκυ θα χάσουν την ζωή τους και την εξουσία τους) , ούτε και ο προστάτης της (Τζέιμι Λάνιστερ, και αυτός με βάση τα όνειρα του αναμένεται να χαθεί στο τέλος). Θα χαθεί και η ίδια, την ίδια εποχή που θα χαθεί ο άντρας, ο πατέρας της, τα παιδιά της και το περιβάλλον της (κάτι που όντως συμβαίνει μακροπρόθεσμα στην εποχή του παιχνιδιού του στέμματος ακριβώς με την παραπάνω σειρά).
Και στη θέση του βασιλιά του νότου θα σηκωθεί κάποιος συγγενής της (Τζόφρυ Μπαράθεον) και θα έρθει με μεγάλη στρατιωτική δύναμη ενάντια στα εδάφη του βασιλιά του βορρά (άτυπος βασιλιάς του βορρά είναι αρχικά ο Ένταρντ Σταρκ), θα αναλάβει δράση και θα επιτεθεί εναντίον του στα εδάφη του (με τις εισβολές και καταστροφές του Γρέγκορ Κλεγκέιν στα εδάφη των συμμάχων του Ένταρντ Τάλλυ) και (αρχικά) θα υπερισχύσει. Και θα φέρει στα εδάφη του τα αγάλματα των θεών των εχθρών του (λεηλατημένα Σεπτ και αγάλματα των Επτά και καμένα Δέντρα των Αρχαίων θεών του Βορρά), με τα επιθυμητά ασημένια και χρυσά αντικείμενα και με άπειρους αιχμάλωτους και θα έρθει στην Αίγυπτο (Η Αίγυπτος υποδηλώνει τον Νότο σε αντιδιαστολή με τον Βορρά). Και ύστερα αυτός βασιλιάς του νότου θα γυρίσει στα εδάφη του για κάποιο διάστημα.
Όμως οι γιοι του βασιλιά του  Βορρά θα ξεσηκωθούν και μάλιστα ένας από αυτούς (Ρομπ Σταρκ, ο οποίος και θα ανακηρυχτεί και επίσημα βασιλιάς του  Βορρά, μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια του) θα συγκεντρώσει ένα μεγάλο πλήθος από στρατιωτικών δυνάμεων. Και ερχόμενος θα πλημμυρίσει και θα διαβεί τις πεδιάδες της χώρας του εχθρού του με τον στρατό του. Αλλά όταν ξεσηκωθεί και θα φτάσει  νικηφόρα και θα κατακλύσει τα σύνορα του νότιου βασιλείου μέχρι τα (συνοριακά αρχικά) φρούρια του και τότε θα αναγκαστεί (όταν μάθει τα νέα της εκτέλεσης του πατέρα του) να σταματήσει και να γυρίσει πίσω.
Τότε ο βασιλιάς του νότου θα καταληφθεί από μεγάλη οργή και θα πολεμήσει με τον βασιλιά του  Βορρά, και (μέρος από) το στράτευμα του βασιλιά του Βορρά  θα νικηθεί από τον στρατό  βασιλιάς του νότου (αρχικές νίκες στις αψιμαχίες των Λάνιστερ και πιο μετά η νίκη Τύριον κατά της εμπροσθοφυλακής των βόρειων δυνάμεων) Και η καρδιά του βασιλιά του νότου (Τζόφρυ Μπαράθεον μονίμως αλαζόνας)  θα αλαζονευτεί πολύ, αλλά στο τέλος δεν θα υπερισχύσει.
Γιατί  ο βασιλιάς του βορρά θα επιστρέψει, θα παρατάξει πλήθος στρατού  μεγαλύτερο από πριν και θα έρθει με μεγάλη στρατιωτική του σαν ανεμοστρόβιλος θα έρθει και θα εισέλθει στο  νότιο βασίλειο με πολύ δύναμη και εφόδια και θα υπερισχύσει (Συνεχείς νίκες Ρομπ Σταρκ, σύλληψη Τζέιμι Λάνιστερ). Και τότε σε εκείνους τους καιρούς πολλοί θα ξεσηκωθούν εναντίον του βασιλιά του νότου (πόλεμος των τεσσάρων βασιλιάδων, επαναστάσεις των Μπάλον Γκρέιτζοι, Στάννις Μπαράθεον, Ρένλυ Μπαράθεον και Μέις Ταιρέλ). Τότε επίσης βίαιοι επαναστάτες από τον λαό θα ξεκινήσουν εξέγερση, αλλά στο τέλος θα ηττηθούν (εξέγερση του φτωχού λαού στο Kings Landing κατά του βασιλιά Τζόφρυ).

Και ο βασιλιάς του βορρά θα έρθει με ορμή και θα ανεγείρει πολιορκητικά προχώματα και θα καταλάβει μια πόλη με πολλά οχυρώματα (Χάρενχαλ). Και δεν θα υπάρχει δύναμη που να μπορεί να εξακολουθεί να του αντιστέκεται και ούτε και οι εκλεκτοί στρατιώτες  του νότου,  ούτε και ο λαός του δεν θα μπορούν να σταθούν εναντίον των διαλεχτών στρατευμάτων του βορρά. Και ο ερχόμενος εναντίον του νότου ο βασιλιάς του βορρά θα ενεργήσει σύμφωνα με το θέλημά του, και δεν θα υπάρχει κανείς που θα μπορεί να αντισταθεί μπροστά του. Και την γη που κατέλαβε από τον εχθρό του θα την καταστρέψει. Και θα προσπαθήσει να έρθει σε διακανονισμό με τον αντίπαλο του (ειρηνευτικές προτάσεις του Ρομπ Σταρκ στους νότιους αντιπάλους του).

 Και θα δώσει στον βασιλιά του νότου την κόρη το σε γάμο  για να τον διαφθείρει και να του επιφέρει καταστροφή, αλλά αυτή δεν θα μείνει πιστή στον πατέρα της και δεν σταθεί και δεν τον βοηθήσει στα σχέδια του (Εδώ διαφέρει χρονολογικά μόνο από την σειρά, αφού είναι γνωστό ότι ο άτυπος βασιλιάς του βορρά Ένταρντ Σταρκ,  όντως έδωσε την κόρη του την Σάνσα ως σύζυγο στον βασιλιά του νότου Τζόφρυ και αυτή όντως δεν έμεινε πιστή στον πατέρα της και πρόδωσε τα σχέδια του στην βασίλισσα και ύστερα αναγκάστηκε να ακολουθεί πιστά τους Λάνιστερ και να μην μείνει πιστή στους δικούς της).
 Και τότε ο βασιλιάς του βορρά (Ρομπ Σταρκ) θα στρέψει το πρόσωπό του προς τις παράκτιες περιοχές (των Λάνιστερ) και τα νησιά (Γκρέιτζοι) και μάλιστα θα καταλάβει πολλές από αυτές. Αλλά ένας διοικητής θα δώσει τέλος στην περηφάνια του,  ώστε να μην την ξαναεπαναλάβει και υποστεί μία ντροπιαστική ήττα (Πτώση Γουίντερφελ στον Θέον Γκρέιτζοι και μετέπειτα καταστροφή του από τον Ρέμσει Μπόλτον). Τότε αυτός (Ο Ρομπ)  θα στρέψει το πρόσωπό του προς τα φρούρια της δικής του γης αλλά εκεί θα πέσει οριστικά, θα νικηθεί και θα καταστραφεί πλήρως (επιστροφή του Ρομπ προς τον βορρά, κόκκινος γάμος, καταστροφή του ίδιου και του στρατού του στους δίδυμους πύργους των Φρεί από τον άρχοντα τους  Γουόλντερ Φρέι και τον υπασπιστή του Ρομπ Σταρκ, τον Ρους Μπόλτον).
Και στη θέση του θα σηκωθεί κάποιος άλλος, συγγενής του (Τζον Σνόου),  που θα στείλει κάποιον, ο οποίος θα καταπιέσει τον λαό με φορολογία (τον Τάιχο Νεστόρις στον οποίο αναγκάστηκε να βάλει ενέχυρο το τείχος και την γη που αυτό κατείχε για χρήματα και εφόδια, με πολλούς επαχθείς οικονομικούς όρους), αλλά και αυτός στο τέλος θα σκοτωθεί ύπουλα, όχι σε πόλεμο, αλλά με δολοφονία (πριν ο Ρομπ Σταρκ δολοφονηθεί είχε χρίσει ως διάδοχο του ενώπιον των αρχόντων του τον νόθο αδελφό του Τζον Σνόου, ο οποίος αν και δεν το γνώριζε αυτό ήταν ουσιαστικά ο νέος βασιλιάς του βορρά και ο οποίος όντως δολοφονήθηκε  ύπουλα και όχι σε μάχη, πριν πάει σε πόλεμο εναντίον του υποστηρικτή του βασιλιά του νότου Ρους Μπόλτον).
Και στην θέση του θα σηκωθεί κάποιος άλλος, μισητός άνθρωπος, που δεν θα είναι ο νόμιμος διάδοχος (της βασιλείας του βορρά). Θα έρθει σε καιρό (άτυπης) ειρήνης και θα πάρει την βασιλεία χρησιμοποιώντας πολύ πλούτο, απάτες, δολοπλοκίες και ύπουλους τρόπους (πιθανόν να μιλάει για τον Στάννις, ο οποίος δεν είναι όντως ο  νόμιμος διάδοχος της βασιλείας του βορρά και κατά το όραμα που του είπε η Μελισάνδρη θα γίνει στο τέλος αδίστακτος κατά πάντων και ο οποίος πρόσφατα δανείστηκε πολύ πλούτο από την Σιδερένια τράπεζα του Μπράβος, αν και τα χαρακτηριστικά του υπάρχει πιθανότητα να ταιριάζουν και με τον έτερο μη νόμιμο διεκδικητή της βασιλείας του βορρά Πήτερ Μπάλις).
Κανείς στρατός δεν θα μπορεί να εισβάλλει στην χώρα του. Θα τους κατατροπώνει όλους. Με την δύναμη και την τόλμη του θα εκστρατεύσει κατά του βασιλιά του νότου.  Οι στρατιωτικές δυνάμεις του (νέου βασιλιά του βορρά) θα πλημμυρίσουν τις πεδιάδες του βορρά και εξαιτίας του πολλοί θα συντριφτούν (οι βάρβαροι που εισέβαλαν στο τείχος αρχικά και στην συνέχεια ίσως και οι Καστάρκ και οι Μπόλτον) το ίδιο και ο Ηγέτης της διαθήκης (μήπως αναφέρεται στον μεγάλο Σπουργίτη;). Και έπειτα από τις συμμαχίες και τις συνθήκες που θα κάνει (με τους βαρβάρους και τις συμμαχίες με τις φυλές των βουνών του βορρά), θα διαπράξει απάτη και σε καιρό ειρήνης (προσωρινή ανακωχή;) με μικρό στρατό θα εισέλθει στα εδάφη των εχθρών του και θα υπερισχύσει εναντίον τους. Μάλιστα θα κάνει στην γη αυτή ότι δεν έκαναν οι πατέρες του και οι πατέρες των πατέρων του. Λεία και λάφυρα και αγαθά θα διασκορπίσει ανάμεσά στους υποστηρικτές του και εναντίον οχυρωμάτων των εχθρών του θα προετοιμάσει σχέδιά για να τα καταλάβει (ότι κάνει και σχεδιάζει καθαρά ο Στάννις ως τώρα στα βιβλία και την σειρά για τους υποστηρικτές του).

Και θα εξεγείρει την δύναμή του εναντίον του βασιλιά του νότου και ο βασιλιάς του νότου (Τόμμεν Λάνιστερ) θα ξεσηκωθεί για τον πόλεμο με υπερβολικά μεγάλη και κραταιά στρατιωτική δύναμη. Αλλά δεν θα σταθεί, επειδή θα σχεδιαστούν εναντίον του δόλια σχέδια, και μάλιστα αυτοί που θα τρώνε μαζί του τα εκλεκτά φαγητά του, άνθρωποι του περιβάλλοντος του θα τον προδώσουν, και θα επιφέρουν (με την προδοσία τους) την συντριβή του (Ίσως αναφέρεται στην μάχη του Στάννις με τον Μπόλτον και τους Καστάρκ, στην οποία οι «σύμμαχοι» των Μπόλτον και του βασιλιά Τόμμεν Μάντερλυ τελικά τους προδώσουν και συντελέσουν έτσι στην ήττα τους ή στις προδοσίες των γνωστών «ανθρώπων του περιβάλλοντος του», Μπάλις και Βάρυς). Και έτσι η στρατιωτική του δύναμη θα σαρωθεί από την πλημμύρα του στρατού του αντιπάλου του και πολλοί άντρες του θα πέσουν νεκροί.

Και η καρδιά αυτών των δύο βασιλιάδων θα έχει την τάση να κάνει το κακό, και θα λένε ψέματα ο ένας στον άλλο ακόμα και  στο ίδιο τραπέζι. Αλλά τίποτα από αυτά δεν θα έχει επιτυχία (Ίσως υπάρξει μία σύντομη περίοδος διαπραγματεύσεων, όπου και οι δύο αντίπαλοι , είτε είναι ο Στάννις και οι Μπόλτον, είτε ο  Στάννις και οι αντιπρόσωποι του βασιλιά Τόμμεν, θα προσπαθούν να ξεγελάσουν και να εφησυχάσουν ο ένας τον άλλο με ψέματα και απάτες, ανεπιτυχώς όμως).  Και ο βασιλιάς του βορρά θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών και λαφύρων και η καρδιά του θα κάνει σχέδια εναντίον της Άγιας Διαθήκης (μάλλον της πίστης των Επτά),  και θα γυρίσει στην γη του (είτε αυτή η γη είναι το τείχος, είτε κάποια άλλα μη καταληφθέντα εδάφη του).
Αλλά αργότερα θα ξαναγυρίσει και μάλιστα θα επιτεθεί πάλι εναντίον του νότου, αλλά αυτή την φορά η εκστρατεία δεν θα είναι το ίδια όπως πρώτα. Θα έρθουν εναντίον του τα πλοία της Κιττίμ και αυτός θα φοβηθεί και θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω (ίσως τα πλοία των Redwine, των Γκρέιτζοι, του Άιρον Γουότερς ή κάποια άλλη ναυτική δύναμη στραφεί εναντίον του και τον εμποδίσει να αποτολμήσει μία νέα επίθεση κατά των νότιων εχθρών του).


Τότε θα γυρίσει πίσω και οργισμένος, θα εκτοξεύσει κατακρίσεις εναντίον της άγιας διαθήκης  και θα ενεργήσει εναντίον της αποτελεσματικά, θα συμμαχήσει με εκείνους που πρόδωσαν την πίστη τους και μάλιστα σε συνεννόηση με αυτούς, θα έρθουν τα στρατεύματα του και θα βεβηλώσουν το αγιαστήριο, το φρούριο, και θα αφαιρέσουν τη μόνιμη θυσία από αυτά τα μέρη (ίσως ο Στάννις αρχίσει έναν γενικό διωγμό κατά της πίστης των Επτά στα εδάφη του και αν έχει καταλάβει ως τότε και το Kings Landing πιθανόν να βεβηλώσει και το αγιαστήριο του, δηλαδή το Σεπτ του Μπάελορ). Και θα τοποθετηθεί σε αυτό το βδέλυγμα που προκαλεί την ερήμωση (πιθανόν κάποιο βωμό του κόκκινου «θεού» του).
Και πολλούς θα οδηγήσει σε αποστασία εναντίον της διαθήκης με μελιστάλακτα λόγια και δολοπλοκίες (Θα πείσει πιθανόν πολλούς να αποστατήσουν κατά της πίστης των Επτά). Όμως ο λαός, που γνωρίζει τον Θεό του θα υπερισχύσει και θα ενεργήσει εναντίον του αποτελεσματικά.  Εκείνοι δε από το λαό που έχουν ενόραση και είναι συνετοί θα μεταδώσουν κατανόηση τους στους πολλούς και θα συνετίσουν τους περισσότερους ανθρώπους του λαού. Αλλά αυτοί θα αναγκαστούν να υποφέρουν σπαθί και φλόγα, αιχμαλωσία και λεηλασία επί αρκετό χρονικό διάστημα. Και τότε θα βοηθηθούν ελάχιστα αν και πολλοί θα ενωθούν μαζί τους, δίνοντας τους υποσχέσεις με  μελιστάλακτο τρόπο και χρησιμοποιώντας τους για τα σχέδια τους (πολλοί θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την βία, τους διωγμούς και την θρησκευτική καταπίεση για να προωθήσουν τα σχέδια τους για την κατάληψη του θρόνου).
Και ο βασιλιάς αυτός του βορρά θα ενεργήσει σύμφωνα με το δικό του θέλημα και θα εξυψώσει και θα μεγαλύνει τον εαυτό του πάνω από κάθε θεό και εναντίον του Θεού των θεών θα πει ασεβή πράγματα. Και στον Θεό των πατέρων του δεν θα δώσει προσοχή· και δεν θα δώσει προσοχή και σεβασμό, ούτε στην επιθυμία των γυναικών ούτε σε κάθε άλλον θεό, αλλά πάνω από όλους θα μεγαλύνει τον εαυτό του ως θεό (Καταπληκτική περιγραφή του Στάννις, αρνησίθρησκος αρχηγός και όχλος, χρήση φωτιάς για διωγμούς, μεγάλος θρησκευτικός φανατισμός, εχθρικός και αδιάφορος για τους θεούς των πατέρων του και αδιάφορος για τις γυναίκες). Μόνο στον θεό των φρουρίων, όμως, θα δώσει δόξα με τη θέση που κατέχει· και σε έναν θεό που δεν γνώριζαν οι πατέρες του (τον κόκκινο θεό­ ίσως;) θα δώσει δόξα με χρυσάφι και με ασήμι και πολύτιμες πέτρες και άλλα επιθυμητά πράγματα. Και θα ενεργήσει αποτελεσματικά εναντίον άκρως ενισχυμένων οχυρών, μαζί με τον ξένο αυτό θεό. Όποιος τον αναγνωρίζει θα του δώσει πλούτη και δόξα και θα τον βάλει να κυβερνάει πολλούς και θα διαμοιράσει την γη στους υποστηρικτές του.

Και τον καιρό του τέλους ο βασιλιάς του νότου θα εμπλακεί σε πόλεμο με τον βασιλιά του βορρά (Αυτός μπορεί να είναι ο Τόμμεν αν είναι ακόμα βασιλιάς ή ο Άεγκον αν έχει κατακτήσει ως τότε το Kings Landing με πολύ πιο μικρές πιθανότητες να είναι επίσης είτε η Νταινέρυς, είτε ο Εύρον Γκρέιτζοι, είτε ο Μέις Ταιρέλ, είτε ο Πήτερ Μπάλις) και ο βασιλιάς του βορρά θα έρθει εναντίον του σαν θύελλα, με πολλά άρματα και ιππείς και με πολλά πλοία, και θα μπει στις χώρες του και θα τις πλημμυρίσει με στρατό και θα τις διαβεί. Και μάλιστα θα μπει στην γη της  Αιγύπτου, η οποία δεν θα ξεφύγει  από αυτόν (Κάστελυ Ροκ ή  Kings Landing αν δεν το έχει καταλάβει έως τότε) και πολλές χώρες θα αναγκαστούν να υποκύψουν σε αυτόν. Τρεις μόνο θα ξεφύγουν από το χέρι του (κάποιοι μικροί ελάσσονες ή μεγάλοι οίκοι που είτε θα υποταχτούν, είτε θα μείνουν ουδέτεροι απέναντι του;). Και θα αποκτήσει τους κρυμμένους θησαυρούς χρυσού και ασημιού και όλα τα επιθυμητά πράγματα της Αιγύπτου. Και οι Λίβυοι και οι Αιθίοπες θα ακολουθούν τα βήματά του (δύο πιθανώς ισχυροί οίκοι που θα έχουν υποταχτεί σε αυτόν).
Αλλά τότε θα υπάρξουν ειδήσεις που θα τον αναστατώσουν, εισβολή από την ανατολή (πιθανώς η Νταινέρυς, ο Άεγκον ή ο Εύρον Γκρέιτζοι) και από το βορρά (πιθανώς οι White Walkers ή οι Άρρυν (υπό τον Μπάλις αν δεν είναι αυτός ο τελικός βασιλιάς του βορρά), ή ο Στάννις (αν δεν είναι αυτός ο τελικός βασιλιάς του βορρά), ή και όλος ο βορράς υπό τους Σταρκ (για άλλη μία φορά), και θα βγει με μεγάλη οργή για να αφανίσει και να επιφέρει σε πολλούς από αυτούς την καταστροφή. Και θα στήσει τις μεγαλοπρεπείς σκηνές του ανάμεσα στη μεγάλη θάλασσα και στο άγιο βουνό, αλλά εκεί θα έρθει το τέλος του και δεν θα υπάρχει πλέον κανείς βοηθός για αυτόν (Ίσως ο Ντάβος ή η Μελισάνδρη).

Και στη διάρκεια εκείνου του καιρού θα σηκωθεί ο Μιχαήλ (ο σωτήριος άγγελος, ακριβώς όπως ο «σωτήριος» αζόρ αχάι ή ο υπεσχημένος πρίγκιπας στην σειρά), ο μεγάλος άρχοντας και θα έρθει καιρός στενοχώριας τέτοιας που δεν θα έχει έρθει από τότε που υπήρξε έθνος ως εκείνον τον καιρό (Πιθανώς ο Μιχαήλ με την φλεγόμενη ρομφαία θα απεικονίζει τον τελικό νικητή στον παιχνίδι του στέμματος, τον Αζόρ Αχάι με την φλεγόμενη ρομφαία ή τον πρίγκιπα που έχει υποσχεθεί, που κατά πάσα πιθανότητα, κατά την γνώμη μου, θα είναι είτε ο Τζον Σνόου, είτε η Νταινέρυς, είτε ο Τύριον, είτε ο Άεγκον, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι ο Βικτάριον Γκρέιτζοι, ο Εύρον Γκρέιτζοι, ο Πήτερ Μπάλις, ο Βάρυς, ο Τόμμεν, ο  Μέις Ταιρέλ και Στάννις).
Πιθανώς στην σειρά στην έκτη σεζόν να «δώσουν» την ιστορία του Στάννις στον Τζον Σνόου, μετά την ήττα του (αν και δεν είναι σίγουρο πως ότι έγινε στην σειρά θα γίνει και στα βιβλία).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων