TI NA ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ''ΜΑΙΜΟΥ'' ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Greek Spirit.
5-6-2016
Από τις εκατοντάδες σελίδες και ιστολόγια, τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο, μόνο το 10% παράγει καθημερινά κάτι καινούργιο, έναν νεό άρθρο, μια νέα μελέτη, μια νέα αναταπόκριση, ένα ρεπορτάζ, μια ανάλυση κλπ.
Το υπόλοιπο 90% απλά αναπαράγει το έργο του 10%.
Η λογοκλοπή στο ιντερνέτ δεν είναι απολύτως παράνομη, δυστυχώς.
Υπαρχουν σελίδες, σαίτ, blogs, τα οποία θησαυρίζουν ή αποκτούν φήμη και επιρροή στην κοινή γνώμη απο την αντιγραφή και μόνο της εργασίας των άλλων.
Η αντιγραφή όπως είπα και παραπάνω δεν είναι παράνομη αλλά θα πρέπει να τηρούνται καποιο βασικοί κανόνες δεοντολογίας όπως η αναγραφή της πηγης με εενεργό hyperlink δηλαδή κάτι όπως αυτό http://hellenicsunrise.blogspot.gr/. Δηλαδή θα πρέπει να αναγράφουν σε εμφανές σημείο στο τέλος ή στην αρχή του άρθρου αυτό : ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/.
Δυστυχώς οι περισσότεροι αντιγραφείς δεν το κάνουν ή εάν το κάνουν χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα όπως να αναγράφουν την πηγή στο τέλος του άθρου με μικροσκοπικά γράμματα .οπως πχ : ΠΗΓΗ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/.
Τα γράματα είναι τόσο μικρά που διαφευγουν της προσχής σας και νομίζεται ότι το κείμενο πυ διαβάσατε είναι προιόν της ιστοσελίδας λογοκλοπής.
Άλλο κόλπο είναι η αναγραφή  του πηγη με τόσο μικρή γραμματοσειρά που είναι αόρατη


Υπάρχουν και σάιτς τα οποία αντιγράφουν μεν αλλά αναγράφουν με ευκρίνια την πηγή τους και στην ουσία παραπέμπουν αναγκαστικά τον αναγνώστη στην πηγή, αυτό είναι αποδεκτό.
Κάθε φορά που θα διαβάζετε ένα κείμενο θα ψάχνετε στο τέλος του για την ''πηγή''. Η πηγή είναι το σάιτ το οποίο θα σας ξαναδώσει ένα κείμενο που σας αρέσει και όχι ο αντιγραφέας ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι blogger με ξένα κόλυβα.
Με αντιγράφουν συνέχεια και μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η απλυσιά και η αμορφωσιά ορισμένων που αφού αντιγράψουν κέιμενα μου των 3,000 λέξεων , αφού κρύψουν επιμελώς την πηγή τους, αφού τα οικοιοποιηθούν, μετά στα σχόλια τους καταφέρονται εναντίον μου  με απαξιωτικούς όρους. Είναι τόσο ανόητοι και ανόητες που απο την μια προσπαθούν να γεμίσουν τα σάιτ τους με δικά μου κείμενα προσπαθώντας να τα περάσουν για δικά τους και μετά τα λοιδωρούν και τα υβρίζουν. Πιασε τ αυγό και κούρευτο
Το hellenic sunrise εχει εισάγει μια καινοτομία στο ελληνικό διαδίκτυο, την αναφορά της πηγής -όταν φιλοξενώ κείμενα από άλλα σάιτ- όχι στο τέλος του κειμένου αλλά στις πρώτες παραγράφους.'Κανείς αλλος δεν έχει την ΄΄μαγκιά΄΄ να το κάνει  ακόμα.
Σε κάθε περίπτωση μην επιβραβεύετε τους κλέφτες και ψάξτε για την πηγή. Ακόμα και άν δεν υπάρχει πουθενά αναγεγραμένη η πηγή τότε κάντε ''δεξί κλικ'' στην επικεφαλίδα του άρθιρυ και ψάξτε στο google εάν εμφανίζεται και αλλού. Τότε θα βρείτε ποια είναι η πηγή του.
Μην γίνεστε θύματα επιτήδιων .
Το hellenic sunrise αποτελεί blog στο οποίο καταγράφονται οι απόψιες μου, του greek spirit, και οι προβλέψεις μου για τα γεωπολιτκά πράγματα.Εγώ τα ξέρω ήδη και χωρίς να τα γράφω, εσάς προσπαθώ να σας κάνω συμμέτοχους. 
Δεν θα είμαι εδώ για πάντα, κάποτε το σάιτ, πολύ σύντομα, θα ΄΄κατέβει''. Μάθετε να διακρίνετε τους αντγραφείς και λογοκλέφτες.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ο βιβλιοπωλης βελοπουλος αναφερεται συνεχεια σε αρθρα σας χωρις να λεει την πηγη
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΆ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολλές φορές μπαίνω στην πηγή γιατί το άρθρο μου προκάλεσε και το αντίστοιχο ενδιαφέρον για το μπλογκ, το κάνω πολύ συχνά
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Το θέμα είναι απο κει κει πέρα να μπάινετε μόνο στην πηγή και να καταργήσετε τον αντιγραφέα
Ο χρήστης Loukas V είπε…
να εισαστε καλα για την προσπαθεια.σας 'διαβαζω΄ πολυ συχνα
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων