24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016- ΤΟ ΠΡΩΤΟ CRASH TEST ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


Επανέρχεται ο τουρκικός εθνικισμός

Πορεία διχόνοιας και φανατισμού ετοιμάζουν οι τουρκόφρονοι στην Κομοτηνή


ΤΟΥΡΚΙΑ

Την είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του ΚΙΕΦ ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβούς – Στήνουν «θερμό» επεισόδιο στη Θράκη

Με το πρόσχημα της «διεκδίκησης δικαιωμάτων» το τουρκόφρονο κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί να δημιουργήσει και πάλι ένταση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της Θράκης με την πραγματοποίηση πορείας η οποία θα λάβει χώρα ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ, στις 24 Ιουλίου στην Κομοτηνή.


ΠΗΓΗ http://fonirodopis.gr/press/66802
 
Την διοργάνωση πορείας την είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του κόμματος στις 22 Μαΐου όποτε και δήλωνε ενώπιον των στελεχών του ΚΙΕΦ «να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες.  Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».( σ.σ. Για το ποιός ήταν ο Αχμέτ Σαδίκ ΕΔΩ)

Η πορεία αυτή αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των ενεργειών της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τις εντάσεις με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στη Θράκη.
Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί προς ιδίον όφελος 25 χρόνια μετά να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών.
Το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, συμβιώνοντας αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια και γνωρίζοντας το συμφέρον τους έχουν μάθει πλέον να περιορίζουν και να απομονώνουν τις ακραίες φωνές από όπου αυτές κι αν προέρχονται.
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣ
Στο κάλεσμα του ο πρόεδρος του ΚΙΕΦ αναφέρει αναλυτικά:  «Αξιότιμε Τουρκομουσουλμανικέ λαέ της Δυτικής Θράκης, Οι γιορτές είναι μέρες στις οποίες γευόμενοι τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες, αφήνουμε στην άκρη τις απογοητεύσεις και γιορτάζουμε με ενθουσιασμό. Σε αυτές τις μέρες κοινός μας στόχος πρέπει να είναι η διάδοση της χαράς, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως οι γιορτές μας είναι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για την εμπέδωση της κοινωνικής ειρήνης.
Ξέρω πως εμείς ως μειονοτικοί για πολλά χρόνια στερηθήκαμε στο πεδίο των μειονοτικών δικαιωμάτων αλλά και στα πεδία της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας. Χωρίς να υποκύπτουμε απέναντι σε αυτές τις στερήσεις, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Μια είναι η οδός για την γιγάντωση αυτής μας της προσπάθειας. Σε αυτό τον δύσκολο δρόμο να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη, την ενότητα και την ομοψυχία μας. Δίνοντας αυτόν τον αγώνα για την μειονότητα σε αυτές τις γιορτινές μέρες, τιμούμε τον αείμνηστο ηγέτη μας , από τον οποίο και εμπνεόμαστε.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην επέτειο της εκδημίας του στις 24 Ιουλίου, θα τιμήσουμε με νοσταλγία τον πολύτιμο ηγέτη μας. Πριν από την τελετή τιμής , πραγματοποιούμε μια “Πορεία Διεκδίκησης Δικαιωμάτων” με την οποία ζητάμε τα δικαιώματα μας. Περιμένω όλο τον λαό μας και στην πορεία και στις τελετές.
Εν μέσω αυτών των αισθημάτων και σκέψεων συγχαίρω για το Ραμαζάν Μπαϊράμι καταρχήν τον τουρκομουσουλμανικό λαό της δυτικής Θράκης, τον τουρκικό κόσμο και την παγκόσμια ισλαμική κοινότητα και εύχομαι το Μπαϊράμι να φέρει καταρχήν στην χώρα μας και μετά σε όλο τον κόσμο φιλία, ειρήνη και αδερφοσύνη. Υγεία και χαρά σε όλους».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΚΙΕΦ, η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 16:00 μ.μ. στα πρώην κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μαρώνειο Μέγαρο στην Κομοτηνή. Στις 16:45 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία προς το κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης όπου θα διαβαστεί ανακοίνωση ενώ ακολούθως οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς τα μουσουλμανικά νεκροταφεία όπου θα τελεστεί το μνημόσυνο στη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ.
Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis
ΠΗΓΗ 
http://fonirodopis.gr/press/66802

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων