ΜΕ ΤΑ 42 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Greek Spirit 
17-7-2016
Μαθαίνoυμε ότι 42 πολεμικά ελικόπτερα του τουρκικού στρατού αγνοούνται έχοντας εξαφανιστεί, προφανώς από τους  πραξικοπηματίες τουρκους στρατιωτικούς.
Που θα μπορούσαν να καταφύγουν και πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν;
Τα ελικόπτερα ως πτητικά μέσα δεν μπορούν επι μακρόν να σταθμεύουν στο ύπαιθρο χωρίς υποστήριξη εδάφους. Ναι μεν τα ελικόπτερα έίναι ευέλικτα μέσα αλλά δεν είναι αυτοκίνητα στα οποία τραβάς χειρόφρενο και τα ξεχνάς. Συνεπώς τα ελικόπτερα έχουν καταφύγει σε αεροδρόμια ή τέλος πάντων εγκαταστάσεις όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού τους- συντήρησης τους και πανω απ όλα απόκρυψης τους εφόσον οι πραξικοπηματίες δεν θέλουν να πιαστούν, ειδικά τρώγοντας παστουρμά και ψωμί μέσα σ ένα ελικόπτερο κάπου σε ένα χωράφι και να πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί δεν  είναι αραγμένο σε υπόστεγο στρατιωτικού αεροδρομίου. 
Αλά ας πάμε λίγο πίσω.Τo hellenic sunrise υποστηρίξε σθεναρά ότι το πραξικόπημα οπερέτα στήθηκε και σκηνοθετήθηκε απο τον ίδιο τον Ερντογάν. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο θεωρίες για το ποιός βρίσκεται από πίσω
Η μία υπαγορεύει ότι το πραξικόπημα σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου απο τις ΗΠΑ οι οποίες δεν υπολόγισαν σωστά την ανικανότητα των Τούρκων συνεργατών τους.Υπάρχει και μια τρίτη θεωρία που υπαγορεύει ότι το πραξικόπημα σχεδιάστηκε απο τις ΗΠΑ αλλά λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί ο Ερντογάν το αντελήφθη και αφού προετοίμασε όσο μπορούσε την αστυνομία αλλά και τους έμισθους οπαδούς του πολίτες- άτυπους πολιτοφύλακες ( που δήθεν κατέβηκαν αυθόρμητα εναντίον των τανκς) το άφησε να εκδηλωθεί με στόχο να αποκαλυφθεί σε όλη την έκταση του το κύκλωμα των διαφωνούντων.
Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ τρέφουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και σε κάθε πέριπτωση δεν επιθυμούν  την παραμονή Ερντογάν στην εξουσία. 
Ακόμα και εάν οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με το πραξικόπημα, στην ημέρα μετά απο αυτό έχουν κάθε λόγο να αναμειχθούν. Κανεις δεν επιθυμεί τον τρελό ισλαμιστή στο τιμόνι μιας χώρα 70 εκατομμυρίων, που ελέγχει τα στενά, που έχει ενεργό συμμετοχή στο συριακό χάος, που έχει ακαθόριστες σχέσεις με το Ιράν(το νέο αντικέιμενο του πόθου της αμερικανικής εξ. πολιτκής) που έχει επαμφοτερίζουσες σχέσεις με τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ μετά την Κίνα , την Ρωσία. Η Τουρκια είναι  μια χωρα κλειδί που δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια ενος ισλαμιστή που αυτονομείται όλο και περισσότερο απο το ΝΑΤΟ και την Δύση.
Εκτιμώ ότι θα το μεν πραξικόπημα έλαβε τέλος αλλά οι ενέργειες εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν θα συνεχισθούν. Τα ελικόπτερα πιθανό να έχουν καταφύγει στην Συρία και σε βασεις όπου ελεγχονται από  Αμερικάνους. Οι στασιαστές γνωρίζουν ότι εάν παραδοθούν θα βασανισθούν και εκτελεσθούν, άρα θα πρεπει να το πανε μέχρι τέλους,δεν υπάρχει επιστροφή. Στη βόρεια Συρία κυριαρχούν πλεον οι Κούρδοι και Αμερικάνοι ΄΄σύμβουλοι'' τους . Τα αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερα μπορούν κάλιστα να απολαύσουν τις φροντίδες των εκεί Αμερικάνων. Άλλη πιθανότητα είναι να έχουν καταφύγει στο σιιτκό Ιράν, είδατε πόσο εύκολα ήρθε το ελικότερο στην Αλεξανδρούπολη. Το Ιράν αποτελεί ακόμα πιο ασφαλές καταφύγιο κι φυσικά με σαφώς καλύτερες εγκαταστάσεις στις οποίες τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να συντηρηθουν αλλά και να αποκρυβούν ακόμα και απο δορυφορική παρατήρηση. Η δαφορά μεταξύ Ιράν και Ελλάδας είναι ότι το πρώτο είναι ένα απολυταρχικό κράτος σε εμπόλεμη κατάσταση , με μεγάλες μοναδες τακτικού στρατού του να επιχειρούν επίσημα στο Ιράκ και στην Συρία εναντίον των ισλαμιστών. Το Ιράν σίγουρα δεν θα πανικοβάλονταν απο την αυτομόληση των τούρκων αεροπόρων μαζί με τα ελικόπτερα τους και θα τηρούσε σιγή ιχθυος ξέρονταςότι έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το Ιράν αποτελεί πλέον το αγαπημένο παδί των ΗΠΑ στην περιοχή και μάλιστα έχει αναλάβει  με τις ευλογίες του Ομπαμα να καθαρίσει το Ιράκ απο τους τζιχαντιστές. Συνεπως θα αποτελούσε ευλογία για τις ΗΠΑ και το Ιράν να παρέχουν καταφύγιο σε 42τουρκικά ελικόπτερα αντιφρονούντων. Θα μπορούσε κανεις με ασφάλεια να υποθέσει ότι εφόσον ισχύει η θεωρία του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω απο το πραξικόπημα ότι μπορεί να υπήρχε και ένα σχέδιο ''Β'' εξ αρχής για την καταφυγή των αντιφρονουντων στο Ιράν.
Και πως αραγε θα μπορούσαν τα ελικόπτερα αυτά να επιστρέψουν στο έργο ανατροπής του Ερντογάν; Δύσκολο να πει κανείς αλλά εφόσον μιλάμε πλεον για θεωρίες συνωμοσίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα μπορούσαν να συνδράμουν ακόμα και τους Κούρδους στις μάχες τους για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους, του ασφαλέστερου δρόμου για την ανατροπή του Ερντογάν.
Τα ελικόπτερα αυτά εφόσον τα χειρίζονται τουρκοι στρατιωτικοί θα μπορούσαν να ξεγελάσουν το σύστημα επιτήρησης της Τουρκιας και να συνδράμουν ακομα και το αντάρτικο στον Πόντο όπου τα τεευταία χρόνια όλο και κλιμακώνεται η σοβαρότητα των επιθέσων Πόντιων αλλά και Κούρδων αυτονμιστών ενατίον των τουρκικών αρχών Περισσότερα στο  ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ-ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΤΟ HELLENIC SUNRISE EIXE ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9378.html
Τα 42 πολεμικά  ελικόπτερα είναι ένας τεράστιο αριθμός και σε καμία περιπτωση δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό όπωςοι ταλαίπωροι που ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη.Σίγουρα υπάρχει καποιο σχέδιο 'Β'' από πίσω.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε αρθρογράφε-διαχειριστά θυμάσαι κάποτε τι σου είχα γράψει για ένα άρθρο που έλεγες για το 1/3 των Τούρκων;

Θυμάσαι που σου έλεγα οτι δεν υπάρχουν Τούρκοι ή αν υπάρχουν είναι ελαχιστότατοι και εσύ τσατίστηκες και μου έσβησες το σχόλιο;

Αν υπήρχαν Τούρκοι θα έβλεπες τούρκους πολίτες να δέρνουν με τις ζώνες τούρκους φαντάρους;

ΤΙ ΣΟΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ.

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΗΜΕΡΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ή ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

1.ΣΑΝΤΑΜ-ΙΡΑΚ
2.ΚΑΝΤΑΦΙ-ΛΙΒΥΗ
3.ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ-ΑΙΓΥΠΤΟ
4.ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
5.ΣΥΡΙΑ-ΑΣΑΝΤ

ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΣΤΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Υ.Γ.:There's a storm coming!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαίρεται.

Αν θεωρήσουμε πως το πραξικόπημα ήταν στημένο, τότε θα πρέπει σίγουρα να μας ανησυχεί η εξαφάνιση των 42 ελικοπτέρων + 6 F 16. Ποιος μας λέει ότι δεν εξαφανίστηκαν εσκεμένα ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μια επιθετική ενέργεια εις βάρος της πατρίδας μας; Aν πετύχουν τον ΑΝΣΚ έχει καλώς. Αν όχι ήταν οι πραξικοπηματίες...(βλέπε πως έδωσαν τον πιλότο στους Ρώσους). Επίσης ένα ακόμα τραβηγμένο σενάριο. Αν οι πραξικοπηματίες επιχειρήσουν να καταλάβουν ένα νησί μας και το κάνουν με επιτυχία (πχ Καστελόριζο) και το πάιξουν και καλά αυτόνομοι με σκοπό να διαπραγματευτούν; Θυμάμαι ένα πολύ ωραίο άρθρο που έλεγε για ναυτικό αποκλεισμό. Γιατί να μην είναι εναέριος ο αποκλεισμός σε συνδυασμό με κάποιους ακόμα Ναυταίους πραξικοπηματίες; Όλος τυχαίως θα εξυπηρετεί την ΑΟΖ των Μογγόλων και τα σχέδια τους χωρίς να φαίνονται αυτοί ότι έκαναν την κίνηση.
Ευχαριστώ.

Αλέξανδρος ΛΟΚ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων