Η ΚΙΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Greek Spirit 
7-7-2016


 'Έγραφα τον Μάρτιο του 2015 στο Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/03/blog-post_2.html τα παρακάτω σχετικά με τις προθέσεις της Κίνας για την Ελλάδα
 
<<Η Γερμανία μας κράτησε στο ευρώ μέχρι σήμερα κάτω από την πίεση των Κινέζων το 2012 και τον τον Φεβρουάριο του 2015, εφόσον θέλει το λιμάνι του Πειραιά και οι επενδύσεις της να βρίσκονται σε έδαφος της ευρωζώνης. Η Γερμανία υπέκυψε αλλά θα κάνει τα πάντα είτε για να μας χρεοκοπήσει και έτσι να επικαλεσθεί τετελεσμένο γεγονός το οποίο από μόνο του θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ, είτε για να αποδεχθούμε το νέο τρίτο μνημόνιο το οποίο κυριολεκτικά θα σημάνει την γενοκτονία και την βιολογική εξαφάνιση των Ελλήνων.>>


 Ο πρώτος αξιωματούχος που επισκέφθηκε το μέγαρο Μαξίμου την 26η Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή την επόμενη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν ο κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα. Η Κίνα μέχρι πρόσφατα είχε ως εφαλτήριο των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη την Ιταλία όπου κατέληγαν όλα τα είδη της προς εξαγωγή αλλά και υπήρχαν βιοτεχνίες ρούχων στις οποίες εργάζονταν κινέζοι, με κινεζικές πρώτες ύλες πλην όμως τα προϊόντα φαίνονταν ως κατασκευασμένα στην Ε.Ε. Ο συνδυασμός της ευρωπαϊκής ετικέτας με την κινεζική τιμή είναι ασυναγώνιστος, κάτι που αρχίζει να ενοχλεί ανυπόφορα τους καθαρά Ιταλούς κατασκευαστές παραπάνω σε συνδυασμό με την πληθυσμιακή αλλοίωση ολοκλήρων πόλεων στην Ιταλία από κινέζους εργάτες οδήγησαν πρόσφατα ακόμα και σε ταραχές στις οποίες το ιταλικό κράτος έβαλε την αστυνομία να συγκρουσθεί διαμαρτυρόμενους κινέζους αυτών των περιοχών.
Η Κίνα έχει παραβλεφθεί σε όλες τις προγνώσεις και αναλύσεις για το μέλλον της Ευρώπης.Στο http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4555.html Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ - ΕΙΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ  μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις βλέψεις της Κίνας στην Δύση. Όπως είπαμε παραπάνω οι Κινέζοι άσκησαν πιέσεις στους Γερμανούς για να μείνουμε εντός ευρωζώνης. Ωστόσο το 2016 οι σχέσεις Κίνας -Γερμανίας περνάνε σε άλλη φάση, φάση στη οποία η Γερμανία δείχνει να χάνει τα ερείσματα της στην Κίνα. Οι κινέζοι πλέον διάκεινται με καχυποψία και αρνητικότητα απέναντι στις επιχειρηματικές και βιομηχανικές επενδύσεις των Γερμανών οι οποίοι νόμισαν ότι ο κινέζοι είναι ανίκανοι να απορροφήσουν την τεχνολογία τους και καταστούν ανταγωνιστές.Τον Ιούνιο του 2016 η Μέρκελ επισκέφθηκε  σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει το κακό κλίμα που τις μετέφεραν οι υπουργοί της σχετικά με τις γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα. Πέρα από τις διπλωματικές κοινοτυπίες η επίσκεψη Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι η  Κίνα αποτελεί πλέον ανταγωνιστή και όχι συνεργάτη της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κόλπους του Δ΄ οικονομικού Ράιχ πάντα υπήρχε ημερίδα των Γερμανών που υποστήριζαν ότι ακόμα και εάν απομυζούσαν την Ευρώπη πάντα υπήρχε τεράστια αγορά της Κίνας και οι εκεί τεράστιες γερμανικές επενδύσεις ,οιοποίες θα στήριζαν την οικονομία της Γερμανίας, γιαυτό και το 2012 και 2015 οι Γερμανοί υπέκυψαν στις πιέσεις  της Κίνας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι Κινέζοι πλέον δε θεωρούν την Γερμανία ως αξιόπιστο εμπορικό εταίρο κυρίως λόγω της κρίσης στην ευρωπαϊκή ένωση, κρίση που στη περίπτωση της Ελλάδας απαιτεί το τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ για να τροφοδοτεί τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες με τον ELA καθημερινά. Το ευρώ αποτελεί νόμισμα το οποίο δεν απαντάσε συγκεκριμένη παραγωγή και οικονομία, είναι ένα αεριτζίδικο εφεύρημα του οποίου η αξιοπιστία και σκληρότητα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τεχνοοικονομικούς κανόνες όπως πχ τα μικρα ελλείμματα και όχι στην παραγωγή πλούτου και την ευρωστία της οικονομίας των κρατών μελών του.

Το  BREXIT, η μάλλον το δημοψήφισμα για την έξοδο της Βρετανίας από την .Ε.Ε , αποτελεί το πρώτο σημάδι της νέας στάσηςτων Κινέζων απέναντι στους Γερμανούς.Οι Κινέζοι σε αγαστή συνεργασία με τον μεγαλοϊδεατισμό των Βρετανών ελπίζουν στην πτώση του ΕΥΡΩ μετά το χτύπημα του δημοψηφίσματος, πτώση που θα τους διευκολύνει να εξαγοράσουν όλη την Ευρώπη με επενδύσεις και αγορά επιχειρήσεων.Παράλληλα η Βρετανία  θα επιβραβευθεί για την συμμαχία της με την Κίνα με την μετατροπή της σε διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο και σε φορολογικό παράδεισο, κάτι το οποίο είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ως επιτυχημένο εγχείρημα εφόσον προς τον παρόν τα κεφάλαια που εκρέουν από την Βρετανία είναι περισσότερα από αυτά που εισρέουν.

Σε αυτό το περιβάλλον η Γερμανία φαίνεται να χάνει έδαφος εφόσον η Ρωσία μέχρι σήμερα είχε κατηγορηθεί για παρασκηνιακές προσπάθειες προσεταιρισμού ακροδεξιών πολιτών κομμάτων και επιχειρηματιών στην Ευρώπη, κάτι το οποίο δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα τους Γερμανούς. Βλέπουμε όμως ότι τελικά Ρωσία-Κίνα έχoυν διεισδύσει πολύ περισσότερο απ όσο νομίζουμε, και απ΄ οτι φαίνεται το τελευταίο επίτευγμα τους είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία και η επενδυτική επίθεση της Κίνας.

Βέβαια η Κίνα έχει ανάγκη τόσο των θαλάσσιων οδών όσο και των χερσαίων για τις εξαγωγές της. Η χερσαία διαδρομή περνάει απο το Πακιστάν Ιραν, Ιράκ, Τουρκία και εναλλακτικά Καζακστάν-Γεωργία-Τουρκία.Η Τουρκία αποτελεί κόμβο του νέου δρόμου του μεταξιού και η Ρωσία έχει αναλάβει την εξημέρωση της με πρωτοφανή αποτελέσματα τις τελευταίες μέρες. 
Η Κίνα έχει πολλά ράμματα για την γούνα του Ερντογάν ο οποίος στηρίζει τουw Ουιγουρους Τούρκους, την μειονότητα τουρκων στην  βορειοδυτική Κίνα Περισσότερα στο  Ποιοι είναι οι Ουιγούροι-Τούρκοι και πως η Τουρκία με τις θεωρίες του Παντουρκισμού-Πανοθωμανισμού έρχεται σε ρήξη με την Κίνα http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/malaysia-airlines.html

Η  Γερμανία είναι πλέον απομονωμένη εφόσον ακόμη κι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντιδράσουν ενάντια στο οργανωμένο σχέδιο Ρωσίας-Κίνας για το ''καπέλωμα'' της Ευρώπης. Εκτός από μια δήλωση Ομπάμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε..Ε τίποτα άλλο δεν έχει γίνει, και τι θα μπορούσε να γίνει εφόσον όλο το αμερικανικό χρέος είναι σε ομόλογα στα χέρια των Κινέζων οι οποίοι ανα πάσα στιγμή μπορούν να αρνηθούν την ανανέωση τους.
 Η ρίζα του κακού είναι ο Σόιμπλε Ο Σόιμπλε αποτελεί γνήσιο προϊόν της γερμανικής ελίτ και γιαυτό με ασφάλεια μπορεί να πει κανείς ότι ό,τι είναι ο  Σόιμπλε είναι και το σύνολο των Γερμανών.
Δεν είναι ανόητος όταν βλέπει ότι καταρρέει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης ; Δεν έχει άραγε νοημοσύνη και ανωριμότητα 10χρονου παιδιού που μπερδεύει το φανταστικό με την πραγματικότητα; Τι εφαρμογή μέτρων και άλλα φαιδρά επικαλείται όταν όλα γύρω του καταρρέουν;

Η έλλειψη κοινής λογικής και ο αρρωστημένος ψυχισμός του αποτελούν την εγγύηση για την πολιτική καμένης γης. Ποια είναι αυτή ; μα  η κοντόφθαλμη τελική προσπάθεια για την πειθάρχηση του  ευρωπαϊκού νότου όπως η Πορτογαλία και  η Ισπανία οι οποίες δεν κατάφεραν  περιορίσουν τα ελλείμματα τους κάτω από το 3% και ο Σόιμπλε ετοιμάζει την επιβολή προστίμων εάν οι χώρες αυτές δεν καταφέρουν στην απολογία τους να αποδείξουν ότι η υπέρβαση του ελλείμματος οφείλεται σε παράγοντες που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν και να ελεγχθούν. Χάος !!! Είναι τώρα αυτό προοπτική οικονομική και μάλιστα απέναντι σε μια όλο και ανερχόμενη Κίνα, απέναντι στο ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας; Και οι ΗΠΑ άραγε που κόπτονται για την ΤΤΙΡ τελικά ακόμα και εάν καταφέρουν τον στόχο τους τι θα έχουν προσαρτήσει , μια Ευρώπη χρεοκοπημένη, η ακόμα μια Ευρώπη με τραπεζικό τομέα που καταρρέει και που θα συμπαρασύρει όλη την υφήλιο; Και όμως, όλα αυτά, η το επερχόμενο κραχ, οφείλονται στο γερμανικό τρόλ που ακούει στο όνομα Σόιμπλε.
Η DEUTSCHE BANK  έχει  επισφάλειες και ελλείμματα ύψους τρις, οι θυγατρικές στης στις ΗΠΑ αποτυγχάνουν στα stress test, στην Ιταλία οι κατασχέσεις σπιτιών θα μειώσουν παροδικά το ποσοστό των κόκκινων δανείων αλλά δεν πρόκειται να αποσοβηθεί η κοινωνική έκρηξη που θα οδηγήσει σε αστάθεια.
Ποιά Ευρώπη , ποιά Ε.Ε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει την απλή αναλογική νομίζοντας ότι θα την γλυτώσει . Ακόμα και εάν υπάρχει χώρα στο επόμενα διάστημα , ακόμα και εάν ο Τσίπρας προσφύγει σε εκλογές, η επόμενη μέρα θα φέρει την πλήρη ακυβερνησία  οποία εάν παραταθεί για κάποιους μήνες μπορεί να οδηγήσει είτε σε εμφύλιο είτε σε χούντα.
Είναι τώρα  η παραπάνω εικόνα ικανή να φοβίσει τον Πούτιν και να αποθαρρύνει τους Κινέζους; 
Η διάλυση της Ευρώπης   όχι μόνο σε επίπεδο ένωσης αλλά ακόμα και σε επίπεδο εθνικών κρατών είναι τόσο σίγουρη όσο και ότι ο ήλιος θα  ανατέλλει και θα δύει.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κίνας που είναι το ενεργειακό παραμένει άλυτο. Η Κίνα σε λίγα χρόνια θα παραμείνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον Κόσμο, μαζί με την Ινδία. Η Κίνα ποτέ  δεν επένδυσε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας . Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο του hellenic sunrise  <<Η Κίνα και Ρωσία σε κούρσα για την εισβολή και κατάληψη των κοιτασμάτων στην Μ.Ανατολή http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_26.html>> :
<<Η Κίνα δεν έχει προς το παρόν άλλη εναλλακτική πηγή εκτός από την Μ.Ανατολή κάτι που την καθιστά ευάλωτη σε αστάθμητους γεωπολιτικούς παράγοντες. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ έγινε μόνο και  μόνο για να ακυρώσει τις προσπάθειες της Κίνας για σύναψη ενεργειακών συμβολαίων με τον Σαντάμ Χουσέιν. Η θεωρία αυτή αξίζει περαιτέρω εξέταση υπό το πρίσμα της συμπληρώσεως της και όχι της απόρριψης της .Ίσως το σχέδιο των ΗΠΑ δεν ήταν απλά να εμποδίσει την εξόρυξη των Ιρακινών κοιτασμάτων προς όφελος της Κίνας αλλά και να εμποδίσει την Κίνα να εισβάλλει στρατιωτικά στην Μ.Ανατολή εφόσον το Ιράκ βρίσκεται ακριβώς πάνω στον μοναδικό άξονα στον οποίο θα μπορούσαν να κινηθούν Κινεζικά στρατεύματα προς την Μ.Ανατολή. http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_26.html
 Το 2010 η Κίνα μετά από δύο χρόνια επαφών με το Πακιστάν και Ιράν εξασφάλισε για πρώτη φορά στην Ιστορία άδεια για την διέλευση μαχητικών της αεροσκαφών Su 27 τα οποία είχαν προορισμό στην Τουρκία.Και εδώ αρχίζει μια σειρά  γεγονότων που δικαιολογούν τον όποιο φόβο για Κινέζικη εισβολή στην Μ.Ανατολή . Η άδεια που πήρε η Κίνα δεν αφορούσε μόνο την διέλευση των μαχητικών αλλά και την προσγείωση και ανεφοδιασμό τους στο Πακιστάν και το Ιράν.Οι άριστες σχέσεις των τριών χωρών οδήγησαν και στην σύναψη συμφωνίας με την οποία η Κίνα έχει το δικαίωμα τα χρησιμοποιήσει την πιο ορεινή  οδική αρτηρία του κόσμου  ''ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ''
που διασχίζει το Πακιστάν κατά 800 χιλιόμετρα απο τα σύνορα του με την Κίνα έως το Ραβαλπίντι και από εκεί στα Ιρανικά σύνορα  για την μετακίνηση των στρατευμάτων της όποτε είναι αναγκαίο . Η ιστορική αυτή συμφωνία ανοίγει την μόνη δίοδο της Κίνας προς τα Ιρανικά σύνορα και την Μ.Ανατολή και η σπουδαιότητα της είναι τέτοια που η Ινδία  αισθάνθηκε να απειλείται από την προοπτική Κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα της που εξήγγειλε εργα οδοποιίας ύψους 10 δισ δολαρίων για την άμεση πρόσβαση στα Ινδοπακιστανικά σύνορα

Τα Κινέζικα αεροσκάφη όταν έφθασαν στην Τουρκία συμμετείχαν σε ασκήσεις με την Τουρκική αεροπορία με το όνομα Asian Eagle. Το ΝΑΤΟ επίσημα ανακοίνωσε δια του αντιπροσώπου του Πενταγώνου ότι είναι σίγουρο ότι η Τουρκία ως χώρα μέλος θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την αποφυγή διαρροής πληροφοριών τεχνολογικής φύσης προς την Κίνα  η οποία δεν αποτελεί χώρα μέλος. Ωστόσο πηγές του Αμερικανικού  πενταγώνου δήλωσαν ότι θα είναι εγκληματικό να εκτελέσει η Τουρκία ασκήσεις με τους Κινέζους διότι θα αποκαλυφθούν οι ΝΑΤΟικές τακτικές και δόγμα αερομαχιών άποψη που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις των Κινέζων.Η σπουδή των Κινέζων για συνεργασία με την Τουρκική αεροπορία και την αποκωδικοποίηση του ΝΑΤΟικού δόγματος αερομαχιών φαίνεται και από  προσωρινή ''αμηνσία'' των Κινέζων σχετικά με την διαμάχη σε διπλωματικό επίπεδο για την μειονότητα των Τουρκογενών Ουιιγούρων στην επαρχία Xijang της βορειοδυτικής Κίνας>> ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/09/blog-post_26.html>>

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων