ΦΤΗΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Greek Spirit
19-8-2016
Στο άρθρο μου ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/08/blog-post_18.html 
τολμάω να κάνω μερικές προβλέψεις σχετικά με την Συρία και την Ουκρανία. Συγκεκριμένα γράφω ότι για την Συρία υπάρχει ήδη εκπονημένο σχέδιο τριχοτόμησης της σε δυτική, βόρεια και νοτιοανατολική.Οι Κούρδοι θα ιδρύσουν κράτος στην βόρεια Συρία. Έτσι γράφω, και έτσι πιστεύω.
Ωστόσο από την άνεση του καναπέ μας και του tablet μας γράφουμε οι μεν και διαβάζουν οι δε με περίσσεια άνεση σχετικά με τις τύχες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ,άμαχων, γέρων, παιδιών. Το ίδιο κάνουν και οι κυρίαρχοι του κόσμου αυτού όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, κάποιοι θρησκόληπτοι μουλάδες του Ιράν οι οποίοι αυτή την φορά αφού έκοψαν και έραψαν επι του χάρτου είναι έτοιμοι να σκοτώσουν κι άλλο κόσμο που αντιστέκεται στα σχέδια τους.
Από χθες 18-8 2016 στην πόλη Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας ξέσπασαν μάχες μεταξύ των μέχρι σήμερα συμμάχων δηλαδή μεταξύ των Κούρδων μαχητών του PYD και του Συριακού στρατού, του στρατού του Άσαντ.Αιτία είναι ότι η πόλη αυτή βρίσκεται μέσα στα όρια του υπό ίδρυση Κουρδικού κράτους, του κράτους που όλοι εμείς οι πατριώτες εκ του ασφαλούς ,οι πατριώτες του καναπέ, περιμένουμε με ανυπομονησία μασώντας νευρικά το καλαμάκι του φραπέ μας. Περιμένουμε ότι αυτό το Κουρδικό κράτος της Ροζαβας θα επιφέρει πλήγμα στην ισορροπία της Τουρκίας.Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή.Στην Χασάκα των 120 ,0000 κατοίκων  εκτός απο το κυρίαρχο κουρδικό στοιχείο διαμένει και συριακής καταγωγής χριστιανική κοινότητα η οποία δεν θέλει από την μια μέρα στην άλλη να βρεθεί μέσα σε ένα νέο κράτος.Η χριστιανική κοινότητα αυτή έχει και την υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ το οποίο αφού χρησιμοποίησε την πρόσκαιρη συμμαχία με τους Κούρδους εναντίον των ισλαμοπιθήκων του Κατάρ τώρα και μετά τις συνεχόμενες νίκες εναντίον τους δεν σκοπεύει να τηρήσει την συμφωνία για την ίδρυση Κουρδικού κράτους.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είχαν μέχρι την 15η Ιουλίου 2016 συμφωνήσει και αυτές για την ίδρυση του. Μετά όμως από την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία ο Ερντογάν προσκύνησε τον Πούτιν και αφού του έδωσε γη και ύδωρ του ζήτησε να ακυρώσει την διαδικασία ίδρυσης της Ροζάβα. Οι ΗΠΑ αποτέλεσαν τον εμπνευστή της συμμαχίας Κούρδων μαχητών και Άσαντ και από τα τέλη Μαΐου είχαν αποστείλει Αμερικάνο στρατηγό στην περιοχή οποίος αφού επισκέφθηκε τους αρχηγούς των Κούρδων για την κατάρτιση των σχεδίων εναντίον των ισλαμιστών κατόπιν πήγε στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον Ερντογάν για να του διαμηνύσει ότι η απόφαση για την εξολόθρευση των ισλαμιστών με την βοήθεια των Κούρδων είναι τελεσίδικη όπως και η ίδρυση Κουρδικού κράτους στα εδάφη της βόρειας Συρίας ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή των Κούρδων μαχητών. Ο Ερντογάν πριν το πραξικόπημα δεν μπορούσε να στραφεί ακόμα στον Πούτιν εφόσον από την 24η Απριλίου βρίσκονταν μεν σε διαδικασία προσέγγισης αλλά συγνώμη ζήτησε τελικά μετά την 15η Ιουλίου .Έτσι ο Ερντογάν δέχθηκε αρχικά την μοίρα του, οι Αμερικάνοι έδωσαν τα μέσα στους Κούρδους να μετακινηθούν στην αριστερή όχθη του Ευφράτη και να πολεμήσουν από τον βορρά τους ισλαμιστές, η ρωσική αεροπορία τους βοήθησε από αέρος και ο στρατός του Άσαντ από τον νότο και τα δυτικά.
Οι μάχες και η απελευθέρωση της Μανμπίζ (Ιεράπολης) αποτέλεσαν νίκες που σήμαναν την αρχή του τέλους για τους ισλαμιστές.Οι Κούρδοι ανυπομονούν πια για την ίδρυση του κράτους τους.
Όμως η μεταστροφή του Ερντογάν προς την Ρωσία αλλά και το Ιράν αλλάζει τα δεδομένα.
Ρωσία και Ιράν αποτελούν συμμαχία και πολεμούν μαζί εδώ και καιρό στην Συρία.Το δε Ιράν έχει δώσει βοήθεια με δεκάδες χιλιάδες στρατού στην Συρία αλλά το αντάλλαγμα που χει πάρει είναι η εξαγορά της Συρίας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.Η μεταπολεμική Συρία θα αποτελεί  προτεκτοράτο του Ιράν.
Η μεταστροφή του Ερντογάν δεν τον σπρώχνει μόνο σε συμμαχία με την Ρωσία αλλά και σε επαναπροσέγγιση με το Ιράν.Τουρκία και Ιράν διαχρονικά σχέσεις αγάπης -μίσους ωστόσο ένα χαρακτηριστικό τους ενώνει, οι Κούρδοι.Βλέπετε, το Ιράν έχει στην επικράτεια μια εξίσου μεγάλη και προβληματική κουρδική μειονότητα , όπως δηλαδή και η Τουρκία , και φοβάται και το ίδιο ότι τυχόν ίδρυση Κουρδικού κράτους στην βόρεια Συρία θα αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης. 
Και τώρα είναι που η κατάσταση περιπλέκεται.Ο Άσαντ που αποτελεί πλέον υποχείριο του Ιράν,(αλλιώς δεν είχε στρατό στο έδαφος, χωρίς Ιράν και την ιρανοκίνητη Χεζμπολά του Λιβάνου δεν θα έπαιρνε το Χαλέπι, και αυτό δεν  είναι η μόνη περίσταση που το Ιράν τον ''ξελάσπωσε'') πρέπει να συμφωνήσει και αυτός στο νέο σχέδιο των συμμάχων του Ρωσίας -Ιράν , δηλαδή το ΄΄'αδειασμα '' των Κούρδων κατόπιν επιθυμίας Τουρκίας και Ιράν.
Τώρα ο Άσαντ πρέπει να μπει σε νέο κύκλο αίματος αυτή την φορά εναντίον των Κούρδων,χάος....
Σε όλο αυτό το παιχνίδι χιλιάδες εγκλωβισμένου λαού χωρίς τρόφιμα για σχεδόν 4 μήνες τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται στο μέσον των μαχών και όταν ο Άσαντ βομβαρδίζει μια πόλη προπύργιο των ισλαμιστών αναπόφευκτα βομβαρδίζει και παιδιά και νοσοκομεία και σπίτια αθώων.Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν πλέον που να στραφούν και τι να πιστέψουν, δεν περιμένουν τίποτα πλέον ούτε μοιράζονται τις ιαχές μας όταν απελευθερώνεται το Χαλέπι και η Ιεράπολη, δεν εμπιστεύονται κανένα. Όσο εμείς ανακατεύουμε με αγωνία τα παγάκια μας στο φρέντο κοιτώντας στο ιντερνέτ τους χάρτες των μαχών, οι ''στρατηγιστές'' που λέει ειρωνικά κάποιος άλλος ''έγκριτος'', όσο εμείς το διασκεδάζουμε σαν να βλέπουμε ποδόσφαιρο, κάποιοι άμαχοι θάβουν τα παιδιά τους και κάποιοι άλλοι όπως οι Κούρδοι θυσιάζουν άσκοπα την νεολαία τους σε μάχες στην Ιεράπολη οι οποίες δεν τους αφορούν αλλά πήγαν εκεί όταν οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι τους έβαλαν ως όρο  για την ίδρυση κράτους να ''καθαρίσουν  για την πάρτη τους'' .
Θα μου πείτε ''και εμείς τι φταίμε, τι άλλο να κάνουμε και μας ειρωνεύεσαι λέγοντας ότι στριφογυρνάμε τα παγάκια μας με αγωνία'' Δεν φταίμε , είναι  σίγουρο.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Συρία πριν τον πόλεμο ήταν μια χώρα σχεδόν ίδια με την Ελλάδα. Σήμερα αποτελεί την πιο κοντινή εκδοχή της κόλασης στην γη. Εμείς στην Ελλάδα την γλυτώσαμε με μια οικονομική κρίση.Προδοσίες και παιχνίδια εις βάρος μας γίνονται ναι, αλλά μπορούμε ακόμα να βγούμε στον δρόμο ή να στείλουμε το παιδί μας να αγοράσει ενα ψωμί χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πεθάνει από βόμβα. Λένε οι πατέρες της Εκκησίας ότι ο καθένας σηκώνει τον σταυρό που μπορεί να σηκώσει. Εμείς σε σύγκριση με την Συρία πέσαμε στα ελαφρά. Ούτε ένοπλη πολιτοφυλακή χρειάζεται να σχηματίσουμε στις γειτονιές για να πάνε τα παιδιά μας σχολείο,ουτε από ελεύθερο σκοπευτή χάσαμε κάποιον αγαπημένο. Δεν χρειάστηκε να προβούμε σε πράξεις ηρωισμού τελικού σταδίου.Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να συσπειρωθούμε ωςκοινωνία και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα και να πετάξουμε στην θάλασσα όλους όσους μας προδώσανε και τους οποίους γνωρίζουμε πολύ καλά.Αλλά προτιμήσαμε να φατριάσουμε κάτω από την προστασία αυτών ακριβώς των προδοτών περιμένοντας με το κεφάλι χωμένο στην άμμο το τέλος .Οχι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι φταίνε οι επιχειρηματίες, όχι φταίνε οι επιτηδευματίες που δεν κόβουν απόδειξη, όχι φταίει ο άλλος ,ο τάδε,ΟΧΙ, ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ...
Η μόνη ένσταση που έχω οταν λέω ταπαραπάνω είνα ότι μπορεί να ασελγώ στην μνήμη των χιλιάδων που αυτοκτόνησαν λόγω οικονομικών αδιεξόδων και όποιος τους κατηγορεί ας προσέχει τι λέει γιατί η απελπισία δεν θέλει κατάκριση αλλά συμπόνια. Θα μου πει κάποιος που έχασε το σπίτι του από την εφορία ότι ζει την δικιά του Συρία ήδη, κι αυτός έχει δίκιο. Τα υπόλοιπα εκατομμύρια Έλληνες όμως  πλημυρίζουν τις θάλασσες και αποτελούν το νέο είδος του ''λουόμενου-κλαιόμενου΄΄ και περιμένουν ατάραχα τις προφητείες να πραγματοποιηθουν και να πάρουν την Πόλη .

Όσοι έχετε την πολυτέλεια να περιμένετε ομφαλοσκοπώντας την εκπλήρωση των προφητειών δεν είστε ευλαβείς, είστε βολεμένοι και καλά κανετε, δικαίωμα σας.
Κοιτάξτε όμως και τον αγωνα που δίνουν οι Σύριοι και καντε αυτό που πρέπει ,αυτό που δεν απαιτεί κόπο ή υψηλή διάνοια αλλά την άρνηση του εγωιμού σας, εγωισμού μας, με την επιστροφή από τα ''μπάνια'' δώστε σημασία στον διπλανό σας, στην γειτονιά σας, στον συνάδελφο σα, στον άστεγο, στον φτωχό και βοηθηθείτε και βοηθήστε.Δεν ξέρετε ποτέ εάν σε καποιο μέλλον αυτοί δεν θα είναι οι άνθρωποι που θα σας καλύπτουν με το όπλο τους  εναντίον ελέυθερων σκοπευτών που θα ουρλιάζουν ''Αλάχ ουάκμπαρ'' για διασχίσετε τον δρόμο προς το νοσοκομείο.

Δώστε σημασία πλέον σε ποιόν στέλνετε στο κοινοβούλιο, ελάτε τώρα εύκολο είναι, ακόμα κι αν δεν ξέρετε ή κάνετε πως δεν ξέρετε τις βρωμιές τους μπορείτε απο τις φάτσες τους να τους καταλάβετε. Αφουγκρατείτε τους διπλανούς σας,μην αφήνετε την αλληλεγύη να αποτελεί ορολογία και πρακτική όμηρο των τζιχαντιστών της αριστεράς του φραπέ ,μπορείτε κι εσείς ακομμάτιστα να εφαρμόσετε την αλληλεγύη χωρίς κομματικές ταμπέλες. Από την άλλη μην ακολουθείτε σαν υπνωτισμένοι το κάθε γιο του κάθε πολιτικάντη που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του να σας τσαμπουνάει  ότι  η χώρα πρέπει να ψήσει σε κρεματόρια 20,000-30,000-300,000 δημόσιους υπαλλήλουςγια πάει μπροστά.Ούτε τους τσεγκεβαρικούς αιώνιους φοιτητές των ταβερνείων του Ψυρρή που έχουν καταλάβει την εξουσία και λένε ότι οι επιχειρηματίες είναι ο διάολος ενσαρκωμένος.
Ελάτε τώρα, ας συνέλθουμε, είναι ντροπή να το βάζουμε κάτω όταν στην Συρία το παλεύουνε ακόμα.
'Εβλεπα προχθές στην τηλεόραση ρεπορτάζ απο την εγκατάλειψη του ολυμπιακού χωριού στην Καλογρέζα και πως οι κάτοικοι που είχαν παρει διαμερίσματα απο την εργατικη εστία διαμαρτύρονταν για τα σκουπίδια, που είναι το κράτος λέγανε. Ποιός τους εμποδίζει να οργανωθούν και σιγά σιγά, σε ένα χρόνο ρε αδερφέ , να πετάξουν μόνοι τους τα σκουπίδια. Όμως η κάμερα τους έδειχνε στο μοναδικό λέει, καφενείο του χωριού που έμεινε ανοιχτό, να διαμαρτύρονται.
Πριν από τρία χρόνια έξω απο δημοτικό σχολείο είδα δασκάλα που σχολούσε να μπαίνει στο αυτοκίνητο της που είχε παρκάρει επάνω στην διάβαση πεζών εξω απο το σχολείο και να φεύγει με τρελή ταχύτητα την ώρα που οι μαθητες της εβγαιναν κι αυτοί απο το σχολείο..
Μου έλεγε Ελληνας συνταξιούχος με πολλά χρόνια στην Γερμανία ότι όταν οι Έλληνες κατέλαβαν διοικητικές θέσεις στα εργοστάσια που δούλευαν τότε σε πολλές περιπτώσεις εκμαύλισαν και τους γερμανούς συναδέλφους τους οι οποίοι ποτέ  δεν είχαν σκεφτεί να κλέψουν.Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν είχαν ανάγκη να κλέψουν..
 Πρόσφατα σε σούπερ μάρκετ απ έξω συμπολίτης μας φορτωμένος μα σακούλες ψώνια  ούρλιαζε σε ζητιάνο και του υποδείκνυε να πάει να βρει δουλειάνα βγάλει λεφτά και να μην ζητιανεύει. Δώσε ρε μπάρμπα 20 λεπτά του ευρω κι άσε την φιλοσοφία, επειδή εσυ βολεύτηκες νομίζεις ότι έχεις θεωθεί.
Απλά πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε ζώντας καθένας το προσωπικό του εγωιστικό  δράμα.
Το ΙΚΑ ποιος το διέλυσε; μα ο ''επιχειρηματίας'' που χρόνια πριν την κρίση ακόμα απασχολούσε ανασφάλιστους εργαζόμενους.Το ταμείο των αυτοαπασχολούμενων, το ΤΕΒΕ, ποιός το διέλυσε ; μα οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι που δεν πλήρωναν εισφορές. Το δημόσιο ποιός το διέλυσε; Σε μεγάλο βαθμό το διέλυσε η πολιτκή λαίλαπα του λαικισμού της δεκαετίας του 1981 αλλά και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι νομίζουν ότι η τυπολατρία και η περιχαράκωση πίσω πό γραφειοκρατία θα τους εξασφαλίσει μακροημέρευση . Σε λίγο που θα βγει το παιδί του σωλήνα της siemens θα δουν την πόρτα της εξόδου.
Υπαρχουν και οι θεωρητικοί κατά του καταναλωτισμού δήθεν, όλοι συνταξιούχοι βολεμένοι,οι οποίοι κηρύτουν με θρησκευτικό ζήλο κατά του καταναλωτισμού. Ρε μπάρμπα αν δεν κινηθεί η αγορά πως θα τσεπώσεις την σύνταξη, τι να κανουμε να γυρίσουμε στο δρεπάνι και το αλώνι με τ άλογα; δεν έπαιρναν τότε συντάξεις ο κόσμος, να ξέρεις αν γίνει αυτό θα πας να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις και δεν θα αγορεύεις.
Εφυγαν 500,000 μορφωμένοι Έλληνες στο εξωτερικό, όχι θα κάτσουν εδώ να τους παίρνει συνέντευξη το χοντρό αφεντικό με τον φραπέ στο ένα χέρι και την τυρόπιτα στο άλλο, το smart phone πεταμένο μπροστά του , δίπλα στα κλειδιά της Καγιέ Πόρσε,  και να τους λέει με ύφος χιλιών πιθήκων ότι η ζωή είναι δύσκολη και ότι θα δουλεύουν λάντζα ανασφάλιστοι.
Θέλει κοινή λογική και αλληλεγγύη, σοβαρότητα και παραδοχή ότι έχουμε ανάγκη ό ένας τον άλλο
Αν όμως συνεχίσουμε έτσι  όπως κανουμε μέχρι σήμερα τότε όχι κρίση αλλά και πόλεμος θα μας έρθει και θα συνωμοτεί πάνω στα συντρίμια μας ο κάθε καριόλης όπως κάνει στην Συρία.Ο πόλεμος στην Συρία άρχισε οταν το καθεστώς Άσαντ έχοντας ρημάξει στην φτώχια και διαφθορά τον λαό του προκάλεσε αντιδράσεις και ταραχές τις οποίες κατέπνιξε με τον στρατό.Τότε η κοινωνία και η συνοχή της χάθηκαν κάτω από την καταστολή και τότε βρήκε το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία  την ευκαιρια να στείλουν μισθοφόρους οι οποίοι εμφανίστηκαν στην αρχή ως προστάτες του λαού.
Πιστεύετε ότι απέχουμε πολύ απο αυτό;

Σχόλια

Ο χρήστης Pan Pan είπε…
Δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Ο χρήστης alex fil είπε…
Το καθεστώς Άσαντ ήταν μια χαρά. Η Συρία δεν μοιάζει με την Ελλάδα, αλλά με την πρώην Γιουγκοσλαβία. Η Ελλάδα είναι (ήταν...) αμιγείς πολιτισμικά και φυλετικά χώρα. Οι σεϊχιδες βρήκαν πάτημα στους θρησκευτικούς διαχωρισμούς που πάντα υπήρχαν εκεί μαζί με τα μίση που αυτοί οι διαχωρισμοί φέρνουν. Οι 5.000 ισλαμοπίθηκοι που έσφαξε ο αείμνηστος πατήρ Χαφέζ αλ Ασαντ θα είχαν γιούς κόρες κτλ. Το υλικό προυπήρχε, όπως και οι Ουστάσι είχαν γιους κόρες κτλ.
Εσύ δηλαδή πιστεύεις οτι στη Μέση Ανατολή μπορεί να υπάρξει χώρα με επίπεδα διαφθοράς Σουηδίας και επίπεδο δημοκρατίας Ελβετίας;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Η Συρια είναι χώρα ίδια με την Ελλάδα όπως κάθε μεσανατολική χώρα Η Ελλάδα είναι πολύ πιο κοντά με την κοσμική Μ. Ανατολή παράμε την Ευρώπη.Το ίδιο και η Κύπρος.Ο Έλληνας τουρίστας στον Λίβανο νοιώθει στο σπίτι του, στην Σουηδία νοιώθει τουρίστας.... Στην Μ Ανατολή δεν μπορεί να υπάρξει χώρα με επίπεδα διαφθοράς Σουηδίας και δημοκρατίας Ελβετίας αλλά οι μεσανατολικές χώρες και η Ελλάδα αποτελούν πρώτα ξαδέρφια στην οργάνωση τους....Ο Χαφέζ εσφαξε 5000 συν 1000 όπως γράφω στο ''Κανένα ανεξομολόγητο κακό δεν θα μείνει κρυφό, όλα θα αποκαλυφθούν https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/08/blog-post_14.html#more'' αλλά όταν το 2011 ξεσηκώθηκε ο κόσμος εναντίον του Μπασάρ Αλ Άσαντ ήταν ενωμένος και είχε αίτημα όχι την αποκατάσταση των 6000 θυμάτων αλλά την καταπολέμηση της φτώχειας.Λεφτά και ψωμάκι θέλει πάντα ο κοσμάκης Η Χασάκα πχ που αποτελέιται από μεικτό πληθυσμό (Κούρδοι-Άραβες) επαναστάτησε εναντίον του Άσαντ ως συνολο. Ο Άσαντ ο οποίος δεν ήταν ποτε πολιτκός αλλά έχει σπουδάσει στρατιωτικός οφθαλμίατρος στην Αγγλία, δεν είχε την ευστροφία να αντιμετωπίσει την κατάσταση, είναι και άπειρος πιτσιρικάς και βασίστηκε στο δίκτυο καταστολής και μυστικών υπηρεσιών που κληρονόμησε, έβγαλε τα άρματα και πετσόκοβε τον κόσμο.Ο Άσαντ είναι δικτάτορας και στην προπολεμική Συρία οι αστικοί πληθυσμοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι ηταν σε καλύτερη μοίρα απο την εξαθλιωμενη επαρχία.Οι ανισότητες είναι χαρακτηριστικό αυτών των καθεστώτων Η εξεγερση των Σύριων ήταν καθολική και χωρίς θρησκευτικούς διαχωρισμούς.Το 2009 το Καταρ είχε προτείνει στον Άσαντ να δεχθεί την διέλευση του αγωγου αεριου Κατάρ-Σαουδ.Αραβίας-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας.Ο Άσαντ δεν δέχθηκε διότι δεν τον άφησε το Ιράν.Οι Καταριανοί και οι Γερμανοί που ήθελαν τον αγωγό περίμεναν μέχρι την εξέγερση του 2011 για να βρουν τον Άσαντ αδύναμο και να καπελώσουν τα γεγονότα με ισλαμιστές μισθοφόρους και φτάσαμε εδώ που φθάσαμε. Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Γερμανία έχουν βάλει στο μάτι και την Ελλάδα και την Κύπρο λογω των τεραστίων κοιτασμάτων τα οποία θέλουν να βάλουν στο χέρι. Και στην περίπτωση της Ελλαδας την εργολαβία θα αναλάβει και πάλι η Τουρκία , όπως ανέλαβε την υποστήριξη των ισλαμιστών στην Συρία και του ισλαμικού κράτους. Η Σαουδική Αραβία στεγνώνει από υδρογνάνθρακεςκαι θέλει τους ελληνικούς.Μεχρι σήμερα συμπλήρωνε την παραγωγη της με λαθραία εισαγωγή πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας και Ισραήλ.Το Καταρ δεν στεγνώνει μεν αλλά θελει τα ελληνικά κοιτάσματα για να τα ελέγχει και να τα εμποδίζει να βγουν στην αγορά και να μηναυξηθεί η παραγωγή αερίου και πέσουν οι τιμές Η Γερμανία στηρίζει του δύο παραπάνω διότι θελει καλές σχέσεις μαζί τους σε περίπτωση που κάποτε γίνει ο αγωγός Κατάρ-Γερμανίας ο οποίος θα την ανεξαρτοποίήση από την Ρωσία.
Ο χρήστης Γρηγόριος Τσελεπης είπε…
Το ΤΕΒΕ_ΟΑΕΕ δεν το διαλύσαμε εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά αυτοί που διαχειρίζονταν τα χρήματά μας...Ίσως το καλύτερο άρθρο που έγραψες Greek Spirit.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Eννοεις το psi -Βενιζέλος.Σωστά, αλλά πολύ πριν απ αυτό οι ίδιοι οι ασφλισμένοι το είχαν δαιμονποιήσει και γόγγυζανΚαι πριν τον Βενιζέλο που έανε τα λεφτά των ταμείων αέρα στην αγορα παραγώγων το ΤΕΒΕ δεν εδινε καλες συντάξεις ακριβως γιατί κανεις δεν πλήρωνε.Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την επικοινωνία.Τι ειναι ενας τραγουδιστής μπροστά σε ένα γήπεδο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων