ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ


Greek Spirit 
16-8-2016
Επανέρχεται στο προσκήνιο η κατάργηση του δολαρίου στις εμπορικές συναλλαγές χωρών οι οποίες θέλουν να αποστασιοποιηθούν από την επιρροή των ΗΠΑ.Οι ΗΠΑ παρόλο που το έλλειμμα  του προϋπολογισμού τους ξεπερνάει τα 50 δις δολάρια μπορούν ακόμα να τυπώνουν χρήμα χωρίς να θέτουν τον εαυτό τους σε επιτηρήσεις όπως πχ  υπέστη η Ελλάδα.Ο λόγος είναι απλός.Το δολάριο χρησιμοποιείται ως το νόμισμα των διεθνών συναλλαγών.Δηλαδή εάν πχ η Ιαπωνία έχει κλείσει ένα συμβόλαια αγοράς πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία ύψους 1 δις δολαρίων , τότε αυτά τα χρήματα πρέπει να υπάρχουν κάπου , είτε σε άυλους τίτλους είτε σε ρευστό.Συνεπώς οι ΗΠΑ έχουν την ευχέρεια να προσπερνάνε τους όποιους περιορισμούς που διέπουν χρεοκοπημένα κράτη για το τύπωμα χρήματος εφόσον τυχόν έλλειψη δολαρίου στην διεθνή αγορά θα σημάνει την κατάρευση του εμπορίου.Βέβαια όποιος έχει προσπαθήσει να αντικαταστήσει το δολάριο στις συναλλαγές του με άλλες χώρες , όπως ο Σαντάμ Χουσέιν και ο Καντάφι, τον έφαγε το μαύρο φίδι. Ο Ερντογάν θέτει τον εαυτό του σε ανάλογη πορεία....Παρακάτω θα δείτε δύο πρόσφατα άρθρα σχετικά με την πρόταση του Ερντογάν προς την Ρωσία για την αντικατάσταση του δολαρίου στις μεταξύ τους συναλλαγές όπως επίσης και ένα τρίτο από τον Ιανουάριο του 2016 στο οποίο περιγράφεται το παρασκήνιο της απόρριψης του δολαρίου από Ιράν-Κίνα -Ρωσία .Βέβαια μέχρι σήμερα οι τρεις αυτές χώρες δεν έχουν υιοθετήσει  τις αλλαγές αυτές διότι ναι μεν η απόρριψη του δολαρίου θα επέφερε ένα ''πηρυνικό'' πλήγμα στις ΗΠΑ, αλλά ακριβώς αυτή η σοβαρότητα του πλήγματος θα ανάγκαζε τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την πορεία προς τον Γ ΠΠ και η Ρωσία δεν είναι ακόμα έτοιμη. Ο Ερντογάν βέβαια δείχνει άγνοια κινδύνου.... 

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ


(Δευ. 15/8/16 - 1
O Tayyip Erdogan πρότεινε στον Vladimir Putin να μην χρησιμοποιείται το αμερικανικό δολάριο στις συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αποκαλύπτει σήμερα η (τουρκική) εφημερίδα «Gunes».

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Δύσης δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κυρίως λόγω της άρνησης της Ουάσινγκτον να εκδόσει τον Fethullah Gulen, με αποτέλεσμα ο «σουλτάνος» αναζητά νέες συμμαχίες.

Η παραπάνω πρόταση του Τούρκου Προέδρου έλαβε χώρα στις 9/8, όταν οι δύο ισχυροί άνδρες συναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη μετά από πολλούς μήνες, σε μία προσπάθεια να αναθερμανθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονταν σε κρίση μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.
«Αυτό θα βοηθήσει αμφότερες τη Ρωσία και την Τουρκία», φέρεται να σχολίασε ο κ.Erdogan για την παύση της χρησιμοποίησης του δολαρίου, τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα σταματήσει την ανοδική πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι της (τουρκικής) λίρας

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΜΕΣΩ…ΕΡΝΤΟΓΑΝ!putin_ticarette_lira_ve_ruble_kullanmaliyiz_h116146_64422Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πρόταση του Ρώσου προέδρου στον Ταιγίπ Ερντογάν απειλεί να φέρει ισχυρό πλήγμα στην ήδη προβληματική αμερικανική οικονομία αν γίνει τελικά δεκτή από την Τουρκία και να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα τις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός τύπος, (Sabah), ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στον Τούρκο συνάδελφο του στο τελευταίο ταξίδι του Ερντογάν στην Ρωσία να προχωρήσουν στις μεταξύ τους συναλλαγές με το ρωσικό ρούβλι και την τουρκική λίρα καταργώντας το αμερικανικό δολάριο που μέχρι σήμερα μονοπωλεί τις διεθνείς οικονομικές πράξεις.
Η πρόταση αυτή έπεσε σαν «βόμβα» στην τουρκική αντιπροσωπεία η οποία ήταν τελείως απροετοίμαστη να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά το έθεσε προς διαβούλευση. Προφανώς η Άγκυρα θα θελήσει την πρόταση αυτή να την διαπραγματευτεί για περισσότερα οφέλη προς την δική της πλευρά.
Ο Πούτιν υποστήριξε ότι έτσι θα ωφεληθεί και η ρωσική και η τουρκική οικονομία και το κυριότερο, θα αποδεσμευτούν από κάθε αμερικανική οικονομική εξάρτηση.

Φυσικά στις ΗΠΑ δεν καλοδέχτηκαν αυτή την πρόταση και μάλλον το… φύσανε και δεν κρυώνει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΡΑΝ «ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ» ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΛΑΡΙΟ;

RUSSIA-IRAN

To Ιράν κινείται προς τα εμπρός για να απαλλαγεί από το δολάριο των ΗΠΑ ως μέσο πληρωμής, επισημαίνει ο ανεξάρτητος ερευνητής Timothy Alexander Guzman, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει προφανώς πυροβόλησει τον εαυτό της στο πόδι της με την επιβολή κυρώσεων σε Μόσχα και Τεχεράνη αντίστοιχα.        
ΠΗΓΗ http://www.ithesis.gr/politikh/rosia-kina-iran-tsakizoun-to-amerikaniko-dolario/
Η υπεροχή του δολαρίου ΗΠΑ βρίσκεται σε κίνδυνο: όλο και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αντικαταστήσουν το αμερικανικό νόμισμα, σημειώνει ο ανεξάρτητος ερευνητής και συγγραφέας Τίμοθι Alexander Guzman, δείχνοντας μια σειρά από ρωσο-ιρανικές συμφωνίες που έχουν σαν σκοπό τον τερματισμό αμοιβαίων διακανονισμών σε δολάριο των ΗΠΑ με ξένες χώρες.

«Τον περασμένο Μάρτιο, το Ιράν και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την δημιουργία κοινής επιτροπής, που θα επιβλέπει τις διατραπεζικές οικονομικές συναλλαγές των δύο χωρών ».  Η θετική έκβαση των συμφωνιών ΄΄έχουν ως στόχο να αποφευχθούν τυχόν μελλοντικές κυρώσεις της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της, οι οποίες (σ.σ. κυρώσεις) χρησιμοποιούνται ως οικονομικό όπλο εναντίον των αντιπάλων τους”, γράφει ο Guzman στο άρθρο του για το SilentCrowNews.com.

Δεν είναι μυστικό ότι η ηγεσία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το δολάριο ως όπλο στον οικονομικό πόλεμο που κάνει εναντίον αυτών των χωρών, οι οποίες απορρίπτουν να υποκύψουνυ στην πολιτική ελίτ της Ουάσιγκτον.

Τόσο ο Σαντάμ Χουσεΐν όσο και ο Μουαμάρ Καντάφι είχαν δηλώσει ανοικτά τη δέσμευσή τους να αντικαταστήσουν το δολάριο με το ευρώ και ενός «ενιαίου νομίσματος της Αφρικής», το οποίο θα υποστηρίζεται από το χρυσό, αντίστοιχα, για τις συναλλαγές του πετρελαίου και του εξωτερικού εμπορίου. Ως αποτέλεσμα και οι δύο ανατράπηκαν και δολοφονήθηκαν.

«Το Ιράκ, η Βενεζουέλα και η Λιβύη προσπάθησαν να μην χρησιμοποιούν το δολάριο για τις συναλλαγές του πετρελαίου, αλλά συνάντησαν την αντίσταση από την Ουάσιγκτον», τονίζει ο Guzman.

Επί του παρόντος, η Τεχεράνη ηγείται στη Μέση Ανατολή για την μη χρησιμοποίηση του δολαρίου με σκοπό να αντικατασταθεί με άλλα νομίσματα.


Όπως είναι αναμενόμενο, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε πανικό.  

«Το Ιράν είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος για την αλλαγή του καθεστώτος. Ωστόσο, με τη Ρωσία και την Κίνα στο προσκήνιο, φαίνεται ότι είναι απίθανο να συμβεί. Η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν μείζονα εμπόδια για τους σχεδιαστές του πολέμου του Πενταγώνου. Οι ΗΠΑ έχουν ελπίδες ότι το [Daesh] μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο χάος στην περιοχή επιτρέποντας του να στοχεύσει το Ιράν εντός των συνόρων του, αλλά αυτό θέλει μεγάλη προσπάθεια”, όπως σημειώνει ο ερευνητής.

Εκτός από το Ιράν και τη Ρωσία, η Κίνα, αντικαθιστά το δολάριο ως νόμισμα στις συναλλαγές της με τη Ρωσία και άλλες χώρες, την ίδια στιγμή που το γουαν ενισχύεται ως εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα.

Καθώς οι περισσότερες χώρες προωθούν την απο-δολαριοποίηση, το δολάριο ΗΠΑ αντιμετωπίζει μείωση της συναλλαγματικής του αξίας. Και αυτό θα οδηγήσει σε ένα ασθενέστερο δολάριο.

Η αποδολαριοποίηση είναι μια προφανής αντίδραση εναντίον της πάγιας πολιτικής των ΗΠΑ που έχει σαν στόχο την καταπίεση των γεωπολιτικών της αντιπάλων. Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι με την επιβολή περιορισμών στο εμπόριο της Ρωσίας και του Ιράν.

“Η Ουάσιγκτον ξεκίνησε τον πόλεμο αυτό με τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και της Ρωσίας, επειδή δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις της αυτοκρατορικής δύναμης. Τώρα το Ιράν και η Ρωσία θα το τελειώσουν με την μη χρησιμοποίηση του δολαρίου στις επιχειρηματικές τους συναλλαγές, καταλήγει ο Guzman.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
BIR ALLAH! ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗΝ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
16/08/2016


Η ξοφλημένη και πολλάκις ξεφτιλισμένη αριστερά σήμερα, υπάρχει σε διάφορες εκδοχές – οι οποίες, τις περισσότερες φορές, συναντιούνται και γίνονται… μία. Την σταλινική, την… νατοϊκή, την… ροζ και άλλες. Τώρα έχουμε και την… μουσουλμανική αριστερά!

Το ρόλο του κύριου εκφραστή της διεκδικεί επαξίως ο συνιστωσάκιας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Κούρκουλας (της συνιστώσας «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – αν σας βρωμάει Σόρος καλώς σας… βρωμάει), με άρθρο του υπό τον τίτλο «Γιατί λέμε ναι στο τζαμί στο Βοτανικό;».

Στο οποίο, αφού εξετάζει το όλον θέμα από,… μαρξιστική-λενινιστική άποψη, συμπεραίνει ότι ο χριστιανισμός είναι… φονταμενταλιστική θρησκεία και πως… καταπιέζει τις γυναίκες (γιατί «μέχρι το 19ο αιώνα στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης οι προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις ήταν απαγορευμένες, οι γυναίκες έπρεπε να είναι καλυμμένες μέχρι τον αστράγαλο, η κληρονομιά δινόταν μόνο στο μεγαλύτερο αγόρι»…)!!! Στο τέλος δε, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

«Η παραχώρηση θρησκευτικών ελευθεριών στους μουσουλμάνους θα αποφορτίσει τις «θρησκευτικές διαφορές» και θα διευκολύνει την κοινή πάλη ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες εργαζόμενους, για όσα από κοινού μας απασχολούν και χρειάζεται να παλέψουμε μαζί γι’ αυτά: τα μέτρα βαρβαρότητας, τη φτώχεια και την ανεργία, τις πολιτικές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους. Αποτελεί τεράστιο λάθος η αδιαφορία για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, επειδή είναι αντιδραστικές εν γένει οι θρησκείες. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι η υποστήριξη θρησκευτικών απαγορεύσεων των κυβερνήσεων από τμήματα της Αριστεράς, στο όνομα της «προόδου».

Εκτεθείτε συντρόφια, εκτεθείτε!

(ΥΓ): Α ρε μεγάλε Τζορτζ Σόρος, τι τους κάνεις! Μέχρι και… σαρίκι θα φορέσουνε τα συντρόφια, για να σε ικανοποιήσουνε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων