ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ-Η Ρωσία δεν είναι ψιλικατζίδικο στο οποίο πάει κανείς όταν κλείσει το σούπερ μάρκετ.

 Greek Spirit
7-8-2016
Ανεξάρτητα απο το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου το σίγουρο είναι μετά τις αντιδράσεις του καθεστώτος Ερντογάν ότι όλοι όσοι έχουν δικαίως ή αδίκως κατηγορηθεί ως υποκινητές, έχουν κάθε λόγο σήμερα να οργανώσουν ένα νέο πραξικόπημα.
Ο Ερντογάν αντέδρασε σε δύο κατευθύνσεις.Η πρώτη αφορά στην καταστολή της όποιας δημοκρατίας και ευνομίας στο εσωτερικό της Τουρκίας με τις διώξεις εναντίον δεκάδων κυριολεκτικά χιλιάδων ανθρώπων -κοντεύουν τις 70,000 και αυξάνονται αλλά και την σύγκρουση με το υγιές οικονομικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας. Το δεύτερο πεδίο στο οποίο κατεύθυνε τις αντιδράσεις του και τα αντίμετρα είναι αυτό της εξωτερικής πολιτικής με την ρήξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρώπη την οποία και απειλεί με το άνοιγμα της κάνουλας των προσφυγικών ροών.
Πως άραγε ο Ερντογάν θα μπορέσει να διατηρήσει τις παροχές στους αστυνομικούς, οπαδούς του κόμματος και τους ΄΄ισλαμοφρουρούς'' του όταν η οικονομία του κατακρημνίζεται;Σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση είναι ένας πόλεμος ο οποίος θα βάλει σε τάξη τόσο τους αντιφρονούντες όσο και τους πεινώντες οπαδούς οι οποίοι υπό την υπόσχεση της κατάκτησης μια χώρας ή περιοχής θα συστρατευθούν δίνοντας χρόνο στον ηγέτη τους.Εδώ οι Έλληνες κατά την Ολυμπιάδα του 2004 συστρατεύθηκαν εθελοντικά και μάλιστα καταχρεώθηκαν συλλογικά νομίζοντας ότι το κράτος μας θα γίνει σπουδαίο και τρανό και ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα τρώμε με χρυσά κουτάλια......Φανταστείτε λοιπόν τον Ερντογάν να τάζει το μισό Αιγαίο και τα τεράστια κοιτάσματα του στους  ΄΄ισλαμοφρουρούς του'' . Το πλιάτσικο αποτελούσε πάντα προσφιλή τακτική των Σουλτάνων, οι Γιουρούκοι ήταν οι ορδές πλιατσικολόγων που συνόδευαν τον τακτικό στρατό.

Η πολιορκία της ΝΑΤΟικής βάσης του Ιντσιρλίκ, η υφαρπαγή των εκεί αποθηκευμένων πυρηνικών όπλων, οι θρασύτατες κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ για την διοργάνωση και εκτέλεση της απόπειρας πραξικοπήματος, η απαίτηση για την έκδοση του Φετουλά Γκιουλέν έχουν ως στόχο την αποφυγή της ίδρυσης του Κουρδικού κράτος στα νότια σύνορα της Τουρκίας και σε εδάφη αρχικά συριακά, ίδρυση που έχει αποφασιστεί από ΗΠΑ και Ρωσία και την οποία επιθυμεί και το Ισραήλ αλλά και το Ιράν. 'Ετσι νομίζει ο Ενρογάν , ότι οι ΗΠΑ θα τον φοβηθούν και θα υπαναχωρήσουν στο κουρδικό....Περισσότερα στο  ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/blog-post_52.html
Με όλους έχει τσακωθεί ο Ερντογάν και όλοι ανησυχούν για τις πράξεις του.Η Τουρκία έχει τον έλεγχο των στενώ του Βοσπόρου, δεσπόζει στην Μ.Ανατολή, βρίσκεται ακριβώς στο μέσον της διαδρομής του υπό σχεδίαση Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου , ενος δικτύου αγωγών που θέλει να φέρει αέριο στην Ευρώπη από το Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Ιρακινό Κουρδιστάν,Κατάρ, Ισραήλ και Αίγυπτο. Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί λόγω πολέμου στην Συρία -δεν αφήνει η Ρωσία να γίνει για να μην χάσει το μονοπώλιο της ευρωπαϊκής αγοράς- αλλά τέλος πάντων είναι ένα σχέδιο που δύσκολα θα εγκαταλειφθεί.
Η Τουρκία επίσης ελέγχει τους Τίγρη και Ευφράτη τα νερά των οποίων δίνουν ζωή σε Ιράκ-Συρία-Λίβανο-Ισραήλ.
Με τους μόνους που έχει διατηρήσει συμμαχία είναι με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ χώρες οι οποίες ελέγχουν απόλυτα την Τουρκια και τον Ερντογάν,πλην όμως και αυτές βαίνουν σε οικονομική κρίση και δύσκολα θα μπορέσουν να στηρίξουν οικονομικά την Τουρκία όπως έκαναν από το 2013 μέχρι σήμερα.Εξάλλου και διπλωματικά αυτές οι χώρες είναι πλέον απομονωμένες λόγω εγκατάλειψης τους από τις ΗΠΑ Περισσότερα στο Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/blog-post_41.html
Και τώρα τι θα γίνει ; όλοι θα κρατάνε την ανάσα τους παρακολουθώντας την Τουρκία να μετατρέπεται σε θεοκρατία ιρανικού τύπου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γεωπολιτική ήττα την δύση ανάλογη με αυτή της πτώσης του Σάχη και της ανάδειξης του Χομεινί;
Πρέπει να καταλάβουμε οτι ο Ερντογάν ήδη έχει εξασφαλίσει την μελλοντική καταδίκη του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει ήδη εξασφαλίσει την καταδίκη του για σκάνδαλα δις δολαρίων και ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία μπορούν να τον παραπέμψουν σε διεθνή δικαστηρια.
Ο Ερντογάν δεν έχει που αλλού να πάει, πρέπει να παραμένει εντός της χώρας του και να δώσει την μάχη για επιβίωση από εκεί.
Ήδη οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή των ρεπουμπλικάνων Αμερικάνων γερουσιαστών και της ρεπουμπλικανικής ελίτ στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους κάθε μέρα ξεχειλίζουν τον βόθρο των εγκλημάτων τους και η δυσωδία έχει κατακλύσει και την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι.
 Ήδη θεωρείται δεδομένο ότι οι σύμμαχοι και χρηματοδότες του Ερντογάν είναι οι εμπνευστές και χρηματοδότες του Ισλαμικού Κρατους και του πολέμου στην Συρία.
Όταν μια εγκληματική οργάνωση καταρρέει τότε οι πρώτοι οι οποίοι την πατάνε είναι οι  ''μπροστινοί'' όπως ο Ερντογάν.Ακόμα και ο ΟΗΕ έχει κάνει νύξεις για εμπόριο οργάνων και λευκής σαρκός στα στρατόπεδα προσφύγων από την Συρία στην νότια Τουρκία με τις ευλογίες του τουρκικού κράτους.
Ο Ερντογάν δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Τουρκίας, έχει μόνο σχέδιο για να γλυτώσει τον εαυτό του. Το ίδιο και οι σύμμαχοι του σουνίτες σαουδάραβες οι οποίοι βλέπουν το σιιτκό Ιραν, τον μεγαλύτερο και πιο θανάσιμο εχθρό τους , να αποκτά όλο και πιο περίοπτη γεωπολιτική θέση και μάλιστα με τις ευλογίες των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας, δύο μνηστήρες που το διεκδικούν.
Οι σαουδάραβες βλέπουν επίσης την οικονομία τους να κατακρημνιζεται λόγω της πτώσης των τιμών πετρελίου ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΈΒΑΛΑΝ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ !!!!
Οι Καταριανοί βλέπουν ότι ο αγωγός  αερίου Καταρ-Ιορδανίας-Συρίας- Τυρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ λόγω της άρνησης της Συρίας και παρόλο τον πόλεμο για να καμφθεί ο Άσαντ. Σε λίγα χρόνια η Ευρώπη θα στραφεί σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οι οποίε θα αντικαταστησουν το αεριο εάνν αυτό φθάνει ακόμα στην ευρώπη με τάνκερ δια θαλάσσης και όχι με τον φθηνό τρόπο των αγωγών.
Το Κατάρ βλέπει επίσης ότι τα κοιτάσματα του που είναι υποθαλάσσια και βρίσκονται στον Περσικό κόλπο και σε περιοχή η οποία συνορέυει με αυτά του Ιραν να κινδυνέυουν από την όλο και εντονότερη πολιτική αμφισβήτησης απο την Περσία των 70 εκατομμυρίων κατοίκων η οποία τα τελευταία χρόνια βγαίνει όλο και πιο δυνατά στο γεωπολιτκό προσκήνιο .Το Κατάρ των 300,000 δεν έχει καμία ελπίδα, ειδικά χωρίς την στήριξη των ΗΠΑ την οποία εχει χάσει .
Τι θα κανουν όλοι αυτοί, αυτή η παλιοπαρέα, Τουρκία και πλούσιοι Άραβες; Μα θα παίξουν τα τελυταία χαρτιά τους με σκληράδα Στο Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/blog-post_41.html
μπορέιτε να πάρετε μια γέυση τόσο απο την απελπισία της παρέας αυτής όσο και απο την αποφασίστηκότητα τους .
 Για τις ΗΠΑ και την δύση δεν υπάρχει άλλη επιλογή απο το να οργανωθεί τώρα η ανατροπή του Ερντογάν ο οποίος αποτελεί άμεσο κίνδυνο όχι μόνο για τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς αλλά ακόμα και για την άμεση διασάλευση της γεωπολιτκής κατάστασης σε όλη την Μ.Ανατολή Βόρεια Αφρική και  όλη την Μεσόγειο
Την τρίτη 8 Αυγούστου Ερντογάν και Πούτιν συναντιούνται και όλοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Για να υπάρξει σύγκλιση πρεπει ο Ερντογάν να συμφωνήσει στην άρση της υποστήριξης των ισλαμιστων στην Συρία κάτι που θα τον φέρει σε απόλυτη ρήξη με το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία. Ο Πούτιν πολλές φορές έχε απειλήσει τηνΤουρκία ακομα και με πόλεμο εφόσον την θεωρεί υπευθυνη για την εισροή ισλαμιστών στην Τσετσενία μέσω Γεωργίας. Τουρκία-Γεωργία αποτελούν μια αχανή περιοχή μέσα στην οποία οι ισλαμιστές μπορούν να κινούνται ελέυθερα και να διοχέτευονται στον ρωσικό  Καυκασο και Τσετσενία όπου οι ισλαμιστές και το Κατάρ σχεδιάζουν να μεταφέρουν το μέτωπο της Συράς όταν και έάν νικήσουν Δείτε περισσότερα στο ΚΑΥΚΑΣΟΣ -ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ EΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/05/e.html
Ο Καύκασος είνα το κουρδιστάν του Πούτιν και ως κύριο υπέυθυνο κατηγορεί την Τουρκία. Τι να συζητήσουν δηλαδή; Θα πρεπει ο Ερντογάν να εγκαταλείψει ην εργολαβία που του αναθέσαν τα αφεντικά του οι Άραβες, θα τολμήσει; όχι βέβαια.Επίσης θα πρεπει να συμφωνήσει στην ίδρυση Κουρδικού Κράτους στα νότια σύνορα του, κάτι το οποίο ΗΠΑ και Ρωσία έχουν αποφασίσει.Δεν γίνονται αυτά...Θα πρέπει επίσης η Τουρκία να υποκυψει στις ρωσικές απαιτήσεις για την συνέχιση της ελέυθερης διέλευσης των ρωσικών πολεμικών απο τον Βόσπορο όπως προβλέπει η συνθήκη του Μοντρέ.Ναι ,αλλά τι θα γίνει όταν η Τουρκία αποστασιοποιηθεί απο μελλοντικά μαγειρέματα στο καθεστώς των στενών απο την δύση με στόχο να πληξουν την Ρωσία;
Η Ρωσία δεν είναι ψιλικατζίδικο στο οποίο πάει κανείς όταν κλείσει το σούπερ μάρκετ.Ας δούμε ένα παράδειγμα : Από το 2014 το Ισραήλ προσπαθεί να βολιδοσκοπήσει τις προοπτικές ένταξης του στην ρωσική σφαίρα επιροης μετά απο το ΄''άδειασμα'' που υπέστη απο τον Ομπάμα ο οποίος έκανε διπλωματικό άνοιγμα στο Ιράν. Το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το Ισράηλ.Το Ιραν χρηματοδοτεί την Χεζμπολάχ , την πολιτική και παραστρατιωτική  σιιτκή οργάνωση στον Λίβανο με ηγετη τον μουλά Χασάν Νασράλα και με καταστατικό το οποίο αναφέρει ότι έχει στόχο την καταστροφή του Ισραήλ.Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι το πηρυνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ως στόχο την κατασκευή πηρυνικών όπλων τα οποία θα πλήξουν το Ισραήλ.Όταν ο Ομπάμα το 2014 άρχισε τα ανοίγματα στο Ιράν , το Ισράηλ ''έπαθε την πλάκα του'' Ακόμα και το πανίσχυρο εβραικό λόμπι δεν μπόρεσε να εμποδίσει τον Ομπαμα. Τότε το Ισραήλ προσέγγισε τον Πούτιν ο οποίος μεν τους δεχθηκε αλλά τους ξεκαθάρισε ότι η θέση που θα κατέχουν σε ενδεχόμενη συμμαχία Ρωσίας-Ισραήλ θα ορίζεται από το μέγεθος της χώρας τους  και όχι απο άλλους παράγοντες όπως το lobbying.Με άλλα λόγια ο Πούτιν τους ξεκαθάρισε ότι καλύτερα να ξεχάσουν αυτά που είχν μαθει με τους Αμερικάνους.Να φανταστείτε ότι το μισό υπουργικο συμβούλιο του Ισραήλ αποτελείται απο Εβραίους που έχουν γεννηθεί στην ΣοβιετικήΈνωση και οι οποίοι διένυσαν μέχρι και τα φοιτητικά τους χρόνια εκεί κα ιέχουν ως μητρική γλώσσα τα ρώσικα Περισσότερα στο Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ - ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/04/blog-post_2547.html
Τι τύχη να έχει ο υπόδικος Ερντογάν με τους Ρώσους;
Σε κάθε περίπτωση αυτή την στιγμή διεξάγεται μια κούρσα, απο την μία ο Ερντογάν που τρέχει να εξασφαλίσει την θέση του  και είναι διατεθιμένος να φθάσει ακόμα και σε πόλεμο και απο την άλλη οι ΗΠΑ τρέχουν για να τον ρίξουν προτού γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Σχόλια

Ο χρήστης dimiki είπε…
<> Μᾶλλον θἐλεις νὰ πῇς 2004 -
<> Μᾶλλον θέλεις νὰ πῇς γιὰ τοὺς Δημοκρατικούς, βλέπε Χίλαρυ ὅταν ἦταν ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν, οἱ Ρεπουμπλικάνοι ἔχουν χρόνια νὰ πάρουν τὴν ἐξουσία, συγκεκριμένα
ἀπὸ τὸ 2008.
Ο χρήστης dimiki είπε…
-Ἐδὼ οἱ Ἕλληνες κατὰ τὴν Ὀλυμπιάδα τοῦ 2014....- Μᾶλλον θἐλεις νὰ πῇς 2004
Ἤδη οἱ ἀποκαλύψεις γιὰ τὴν ἐμπλοκὴ τῶν ρεπουμπλικάνων Ἀμερικάνων γερουσιαστῶν
καὶ τῆς ρεπουμπλικανικῆς ἐλίτ.... - Μᾶλλον θέλεις νὰ πῇς γιὰ τοὺς Δημοκρατικούς,
βλέπε Χίλαρυ ὅταν ἦταν ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν, οἱ Ρεπουμπλικάνοι ἔχουν χρόνια
νὰ πάρουν τὴν ἐξουσία, συγκεκριμένα ἀπὸ τὸ 2008.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων