Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

 16-9-2016
Greek Spirit
Πυρ ομαδόν από καναλάρχες που θα δωσουν μάχη μεχρι θανάτου.Ότι και να είναι ένας καναλάρχης, είτε υπόδειγμα πολίτη και επιχειρηματία, είτε μούτρο περιοπής και διαπλοκής, σε κάθε περίπτωση είναι άνθρωπος που έχει σχέση με την πιάτσα, και όλα τα κόλπα της.Δεν μπορεί μια ομάδα πλούσιων δήθεν αριστερών με καταβολές απο τις καταλήψεις των 15μελών των Λυκείων, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ ή έχουν δουλέψει στις επιχειρήσεις των γονιών τους ως διάδοχοι με το ακατολόγιστο του έκλυτου πρίγκηπα, δεν μπορούν λοιπόν αυτοί να σταθούν στα χωράφια εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Άλλο τα φεστιβάλ και το μπάφο και άλλο η αρένα στην οποία οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν επιβιώσει.

Απεργίες θα ξεσπάσουν σε λίγο στον σκληρό πυρήνα του δημοσίου.Δικαστές, Σώματα Ασφαλείας, Γιατροί θα ξεσπάσουν εναντίον των περικοπών των περίφημων ''μισθολογικών προαγωγών'' Τι είναι αυτό ; είναι μια εφεύρεση του ελληνικού κράτους με την οποία ένας δημόσιος υπάλληλος αμείβεται όχι με τον βαθμό που φέρει αλλά με τις αποδοχές δυο και τριών βαθμών παραπάνω ασχέτως εάν δεν τους κατέχει.Η προαγωγή στον μισθό είναι ανεξάρτητη απο την προαγωγή στον διοικητικό βαθμό και γίνεται κάθε τρία χρόνια Η ρυθμιση αυτή έγινε κάπου  την δεκαετία του 2000 κι έχει γίνει αντικέιμενο σφοδρής κριτικής αλλά σε κάθε περίπτωση στοίχισε στο δημόσιο πολύ λιγότερο από το να αυξήσει πραγματικά τους βασικούς μισθούς σε κάθε επίπεδο .Ωστόσο η αρχιτεκτονική της παραπάνω πρακτικής δίνει το ηθικό δικαίωμα στην τρόικα να ισχυρίζεται ότι τελικά το μόνο που επιτυγχάνεται είναι μια σκανδαλώδης εύννοια των δημοσιών υπαλλήλων έναντι των άλλων εργαζομένων και αρνείται να το δεχθεί, κάτι που σημαίνει ότι για τις ανώτατες βαθμίδεςγιατρών-δικαστικών και στρατιωτικών θα σημάνει την αυτόματη περικοπή του 30% των εν ενεργεια αποδοχών και των συντάξεων, ποσό το οποίο είναι τερατώδες. Ανεξάρτητα λοιπόν απο το έαν οι μισθολογικές προαγωγές είναι ένα θεμιτό ή αθέμιτο μέσο αμοιβής ,οι δημόσιοι υπάλλληλοι που επωφελούνται απο αυτό θα απεργήσουν μη έχοντας άλλη επιλογή.
Εκτιμώ ότι  δικαιοσύνη μετά την 6μηνη απεργία των δικηγόρων θα παραλύσει με νέα απεργία των λειτουργών της.Οι άστοχες αερολογίες του πρωθυπουργού περί επικύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες απο το ΣτΕ δίνει την τέλεια αφορμή για την ιδεολογική εδραίωση των αντιδράσεων των δικαστικών λειτουργών σχετικά με την επέμβαση τουκ.Τσιπρα στο έργο τους.
Τα νοσοκομεία θα παραλύσουν, ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών αναδεικνύεται ως σκάνδαλο, η τρόικα αρνειται να δώσει χρήμα, η Μέρκελ το ίδιο προσπαθώντας να ηρεμησει τους λαικιστές γερμανούς οπαδούς και ηγέτες, η Τουρκία επεκτείνει την έκταση της στην Συρία και είναι έτοιμη να προσαρτίσει την ελέυθερη Κύπρο με την αποδοχή του προέδρου Αναστασιάδη της διζωνικής ομοσπονδίας μέσα στους επομενους μήνες, η άμυνα καταρρέει με απαρχαιωμένο υλικό το οποίο σκοτώνει τους χειριστές του, η Τουρκία πλημμυρίζει τα νησιά με δεκάδες χιλιάδες ΄΄πρόσφυγες'', το 2017 το έτσι κι αλλιώς ΄΄πρόγραμμα δανεισμού΄΄ απο τους θέσμους λήγει , δηλαδή τέρμα έστω και αυτά τα δις που παίρναμε με το σταγονόμετρο και δεν υπάρχει προοπτική για χρηματοδότηση απο τις ΄΄αγορές'' εφόσον πια κανείς δεν αγοράζει ελληνικά ομόλογα.
Σε αυτό το εφιλτικό σκηνικό εκτιμώ ότι θα έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο, θα αναλάβει το παιδί του σωλήνα της SIEMENS για να πέσει κι αυτός με την σειρά του το 2017 όταν και η χρηματοδότηση θα σταματήσει. Η Μέρκελ το 2017 έχει εκλογές και δεν πρόκειται να μεσολαβήσει για την κατάρτιση ακόμα ενός προγραμαμτος δανεισμού εφόσον οι ακροδεξιοί λαικιστές έχουν ως προεκλογική σημαία το σταμάτημα της  βοήθειας προς τους τεμπέληδες Έλληνες.
Κατά τα άλλα όσο όλα γύρω μας καταρρέουν τόσο προωθείται η προφητολαγνεία.Η Ελλάδα μετά τον παγκόσμιο εξευτελισμό της απο το 2010 και μετά συνεχίζει να περπατάει στην κοιλάδα του θανάτουμε μόνο όπλο την μεταφυσική καταφυγή της εκπλήρωσης προφητειών περι αναβίωσης του Βυζαντίου, ακριβώς όπως και το 1453 και τα χρόνια πριν που οι Κωνσταντινουπολίτες λοιδωρούσαν τις ορδές των Οθωμανών που οργάνωναν την πολιορκία της , νομίζοντας ότι τελικά η Παναγία θα τους βοηθήσει, ετσι χωρίς όρους, έτσι ,επειδή απλά είναι ο περιουσιος λαός.
Η Τουρκία ετοιμάζεται να προβεί στο δεύτερο στάδιο μετά την εδραίωση των κατακτήσεων της σε Συρία και Κύπρο , το οποίο θα είναι η δημιουργία οχτώ ομόσπονδων κρατιδίων με option άλλων δύο, Κύπρο και Βόρεια Συρία, κρατίδια τα οποία θα αποτελέσουν ομοσπονδία συμφωνα με τα αμερικανικά και γερμανικα πρότυπα.Στα κρατίδια αυτά οι μειονότητες θα αποτελέσουν πλέον την πλειονότητα και έτσι θα απαλειφθούν και θα κατασιγάσουν οι φυγόκεντρες τάσεις του σημερινού τουρκικού κράτους . Η Ελλάδα ή μέρος αυτής προορίζεται για ένταξη στο παραπάνω σχήμα. 
Το μονο που μπορεί να μας σώσει είναι να ΄΄μείνουν ΄΄ απο λεφτά οι σαουδάραβες και οι καταριανοί , οι εμπνευστές και οργανωτές του παραπάνω σχεδίου με  ''μπροστινό'΄την Τουρκία. Τα πράγματα δείχνουν ότι οι δύο αυτες αραβικές χώρες εισέρχονται σε πρωτόγνωρη οικονμική κρίση λόγωμείωσης των τιμών αερίου και πετρελαίου αλλά ακόμα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.Η Ρωσία βρίσκεται σε δεινή θέση με την μείωση των εισοδημάτων των Ρωσων που τόσο εμπιστέυθηκαν τον Πουτιν ο οποίος νοιώθει στριμωγμένος ανάμεσα στις εξοπλιστικές ανάγκες, τις οικονομικές κυρώσεις και την υποβόσκουσα δυναιμική της αμφισβήτης του απο την ρωσική επιχειρηματική και πολιική αντιπολιτευόμενη ελίτ.
Τωρα καθήστε ήρεμα και πληρώστε το λίτρο γάλα 1,20με βασικό μισθό 400 ευρώ και ονειρευτείτε την αναβίωση του Βυζαντίου.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά τα γράφετε αλλά η γενική πίεση που υπάρχει μπορεί να εκτονωθεί κάπως διαφορετικά: η Ελλάδα στο περιθώριο-εκ της πτωχεύσεως ουδετερότητα και οι υπόλοιποι στη σφαγή-σύγκρουση. Τότε αν και χαμένοι δε θα είμαστε κατεστραμένοι. Μπορεί να κάνουμε τραγικά λάθη σα λαός τα οποία πληρώνουμε ακριβά αλλά αν προσέξει κανείς είναι ίσως η μόνη φορά που σιωπηρά και με σφαλιάρες αποχωρούμε από το προσκήνιο στο οποίο όποιος μπλέξει πάει χαμένος.
4 υπερδυνάμεις στρατιωτικής-οικονομικής ισχύος με όλους τους δορυφόρους τους συγκρούονται και έρχεται κορύφωση.
Τυχεροί στην ατυχία και βλακεία μας.
Αλίμονο σ'αυτούς που μπλέξαν.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Δεν βρίσκωγια ποιο λόγο μια χώρα που βρίσεται σε αποσύνθεση οι εχθροί της την αφήνουν ήσυχη απλά να υπάρχει.Είναι μια περίεργη θεωρία οποία δεν έχει λογική.Σίγουρα ανφέρεστε σε καποια πρόρηση που λεει για πόλεμο Ρωσων και δυτικών κτλ κτλ.Το θέμα με τις προφη΄τειες είναι τεράστιο και χρήζει έρευνας. Σε κάθε περιπτωση δεν μπορεί οι πολίτες ενός κράτους να θεωρούν την καταστροφή του ως κατάσταση αποφόρτισης των προβλημάτων και εγγύησης γι την συνέχια της ύπαρξης του ακριβώς κόγω της διάλυσης του.Περίεργα πράγματα....Ε τότε ας διαλύσουμε μόνοι μας και ας επισπευσουμε την διάλυση του στρατού, του κράτους, της κοινωνίας , τηςοικονμίας εφόσον αυτό θα μας θέσει σε ένα βολικό περιθώριο απο το οποίο θα παρατηρύμε με την ησυχία μας τους αιώνιους εχθρους μας να παλευουν μεταξύ τους έχοντας ξεχάσει την χώρα μας.Είναι λογικό αυτό ; Θα τρελαθούμε τελέιως με τις προφητείες........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πολύ σωστή τοποθέτηση που συνάδει με τις προφητείες των Αγίων μας, παραγκωνισμένοι και φτωχοί στην άκρη, χωρίς δικαιώματα...μέχρι την αλληλοκαταστροφή τους και τον αλληλοσπαραγμό τους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι προφήτες είπαν τότε οτι είχαν να πουν. Αν βγούν αληθινοί θααααα το δούμε. Αν προλάβουμε να το δούμε.
Εκτός από τη μεσοβέζικη τετραετία Μεταξά η πατρίδα μας δεν είχε ποτέ κράτος σοβαρό. Και πως να χει αφού ήταν και θα είναι? ένα προτεκτοράτο. Δε διαλύθηκε τώρα το κράτος. Απλά στο συριζαίικο σόου η διάλυση φαίνεται 3D. Δεν έχει μία αλλά 3 διαστάσεις.
Στο παρελθόν πήραμε μονόπατα το μέρος των αγγλοσαξόνων και αμερικάνων.Δε γινόταν κι αλλιώς (αλλιώς θάνατος).
Και εισπράξαμε δικαίως καρπαζιές και μια υποτυπώδη προστασία. Αμ και η θυριώδης Γαλλία του Στρατηγού ντε Γκώλ τι εισέπραξε? Η Αγγλία?
Τώρα κανείς δε μπορεί και δεν έχει όρεξη να μας προστατέψει.
Τέρμα τα ΝΑΤΟ και το ΕΣΣΔ συνδικάτο.
Τώρα μόνοι μας. Και δυο είναι τα ενδεχόμενα: ολοκληρωτική διάλυση ή έκπληξη. Οι προφήτες μιλούν για έκπληξη που δε μας βγάζει από τις ευθύνες μας (θα το φάμε το χοντρό το ξύλο). Αλλά δεν καταστρεφόμαστε. Άλλοι θα πληρώσουν τη νύφη χοντρά. Εμείς δε μπορούμε να εμπλακούμε σ'αυτή τη σφαγή. Είμαστε ήδη σφαγμένοι.
Δε μας παρασέρνουν μεγάλες ιδέες, ούτε προφητείες, ούτε άσκοποι αγώνες.
Είμαστε εκ των πραγμάτων με όλους (περιμένουνε ψυχουλο βοήθεια) αλλά και εκ των πραγμάτων με τον Κανένα.
Μόνοι και έρμοι. Μέσα στο πορτραίτο αλλά εκτός κάδρου. Dead meat. Ψόφιος κοριός.
Αφήνουμε τους μεγάλους μάγκες και τα κουτσαβάκια τους να συγκρουστούν.
Βγάλαμε 3 φορές το φίδι από την τρύπα.
Καήκαμε. Δώσαμε ρεσιτάλ και ρέστα. Μας έγραψε η Ιστορία των Ηρώων. Πήραμε τα Χρυσά. Δεν έχει άλλο.
Τώρα τα φίδια θα φαγωθούν μεταξύ τους.
Και είδωμεν. Εδώ είμαστε. Στην Ελλάδα μας. Των Επιφανών τη Γη. Δε φεύγουμε.
Και οι Προφήτες και οι ρεαλιστές. Ή και οι δυο σωζώμαστε ή και οι δυο χανόμαστε.

Ο χρήστης eispraktoras είπε…
Με λιγα λογια η θα βρεξει η θα χιονισει η θα λιασει!!!! Δηλ. 1 Χ 2 ......

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων