ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

 Greek Spirit
29-9-2016
Τον Σαμαρά τον έριξε η Μέρκελ όταν αυτός τον Σεπτέμβριο του 2014 έκανε λόγο για την φορολογία των εφοπλιστών Ευρωπαίων κα Ελλήνων.
Η Μέρκελ έχει απόλυτη ανάγκη τους εφοπλιστές και τα LNG τάνκερ τους από την στιγμή που ο αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα λόγω της άρνησης της Συρίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Σαμαράς ψέλλιζε κάτι για την πιθανότητα να πληρώσουν οι εφοπλιστές τους φόρους που χρωστάνε.Στην Ελλάδα χρωστάνε κάπου 3 δις.
Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ο Σαμαράς ξαναπηγαίνει στο Βερολίνο και ζητάει λίγο έλεος στην εφαρμογή των μέτρων όπως το χαράτσι ΕΕΤΗΔΕ που σήμερα λέγεται ΕΝΦΙΑ .Ο Σαμαράς εξηγεί στην Μέρκελ ότι η κυβέρνηση του δεν θα αντέξει το σφυροκόπημα και ότι θα χάσει την κοινοβουλευτική διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας. Η Μέρκελ παραμένει ανένδοτη και τον στέλνει πίσω στον λάκκο των λεόντων.Παράλληλα διορίζει τον Γιουνγκερ ως πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής αμέσως μετά την αναχώρηση Σαμαρά, ο οποίος Γιούνγκερ το πρώτο πράγμα που κάνει ήταν η νομοθέτηση της φοροαπαλλαγής των εφοπλιστών στην Ευρώπη.
Η Γερμανία είναι μεν ο μεγαλύτερος πελάτης της ρωσικής GAZPROM αλλά θέλει να ανεξαρτοποιηθεί από αυτήν γιαυτό και έκανε τον πόλεμο στην Συρία, για να περάσει ο αγωγός Κατάρ-Ευρώπης .Όμως λόγω της βοήθειας της Ρωσίας προς την Συρία ο αγωγός δεν έγινε εφόσον ο Άσαντ άντεξε τον πόλεμο.


Ο Τσιπρας πήρε την εξουσία και ενάμιση χρόνο μετά προσπάθησε να δώσει τις τηλεοπτικές άδειες εξ ολοκλήρου σε εφοπλιστές. Οι εφοπλιστές στην Ελλάδα  όμως είναι χαϊδεμένα παιδια΄και του Πούτιν.Οι εφοπλιστές αποτελούν την μεταπολεμική-μετακατοχική ελίτ η οποία ανδρώθηκε με την βοήθεια των ΗΠΑ .Το 1981 οι ΗΠΑ ΄΄'αδειασαν΄΄ την ελίτ αυτή στηρίζοντας τον Α. Παπανδρέου ο οποίος ανέδειξε μια νέα ελίτ, αυτή των εργολάβων και εκδοτών εφημερίδων.
Ο Πούτιν πολύ πριν το 2014 είχε πλησιάσει τους Έλληνες εφοπλιστές και άλλους μεγαλοβιομήχανους οι οποίοι ανήκαν στην μετακατοχική ελίτ που είχε χάσει τα σκήπτρα από το 1981,και αφού τους βοήθησε επιχειρηματικά με διευκολύνσεις στις ρωσικές θάλασσες και αγορές τους πρότεινε να στηρίξουν τον Τσίπρα , κάτι που έγινε.
Ο Πούτιν ήθελε να διεισδύσει στα ελληνικά πολιτικά πράγματα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε λόγω των Κινέζων.Οι Κινέζοι του έφαγαν τον Πειραιά, οι Κινέζοι του έφαγαν τους λιγνίτες της Μακεδονίας κι εξάλλου οι Κινέζοι είχαν το προβάδισμα στην Ελλάδα ,ακόμα από το 2012 που είχαν μεσολαβήσει στον Σόι -μπλε για να μας κρατήσει εντός ευρωζώνης, τότε που όπως έχει αποκαλυφθεί οι τράπεζες έμειναν από λεφτά και μας έστελνε η ΕΚΤ κρυφά με αεροπλάνα παλέτες με χρήμα .
Οι εφοπλιστές είναι τα αγαπημένα παιδιά των Γερμανών αλλά και των Ρώσων.Και των Αμερικάνων.

ΟΙ ΗΠΑ εξάγουν ήδη αέριο σε όλο τον κόσμο και έχουν ανάγκη τα 500 περίπου τάνκερ LNG, αριθμός που συνοψίζει το σύνολο των τάνκερ παγκοσμίως. Στον 3 ΠΠ η Ευρώπη θα πρέπει να στηρίζεται στις ΗΠΑ για αέριο, και οι ΗΠΑ στους εφοπλιστές.
Η πλάκα είναι ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που ευνόησε τους εφοπλιστές και τον άνθρωπο του Πούτιν στην Ελλάδα αποτελεί μια κίνηση η οποία ευχαριστεί τόσο την Γερμανία εφόσον αποτελεί μνημονιακό όρο για την αλλαγή   του τηλεοπτικού τοπίου αλλά παράλληλα ευχαριστεί και τον Πούτιν που βλέπει έστω στα ''ξεκούδουνα'' τους ανθρώπους του να αποκτούν δύναμη.
 Το ξεπούλημα της Ελλάδας μέσω ΤΑΙΠΕΔ και η εκχώρηση της χώρας για 99 χρόνια στην Γερμανία έχει οριστικοποιηθεί
Τελευταία οι ΗΠΑ βλέπουν με ανησυχία την Γερμανία να διαλύει τόσο την συνοχή της Ευρώπης όσο και την οικονομία της. Οι ΗΠΑ θέλουν την Ευρώπη υποτελή της αλλά με ισχυρή οικονομικά για να μπορέσει να εξοπλιστεί ενάντια στην ρωσική  απειλή . 

Οι ΗΠΑ θέλουν την Ευρώπη εύρωστη οικονομικά για ένα ακόμα λόγο που δεν είναι άλλος από το να αποτελέσει το αντίπαλο προπαγανδιστικό δέος για τους Ρώσους. 

Με άλλα λόγια την στιγμή που οι Ρώσοι χάνουν κάθε μήνα μέρος του εισοδήματος τους λόγω των κυρώσεων της δύσης οι ΗΠΑ θέλουν την Ευρώπη να φαντάζει στα μάτι των Ρώσων πολιτών ως ο παράδεισος, ακριβώς όπως και κατά την εποχή της σοβιετικής ένωσης. 


Μια καθημαγμένη Ευρώπη θα αποτελεί το βούτυρο στο ψωμί των Ρώσων προπαγανδιστών οι οποίοι θα συσπειρώνουν τους Ρώσους , όπως ακριβώς στην σοβιετική ένωση.
Οι ΗΠΑ ως καθαρά ιμπεριαλιστικό κράτος-όπως λένε και οι συμπαθείς αριστεροί- θέλουν την Ευρώπη σε οικονομική άνθηση για να μπορέσει να αντέξει το σοκ του επαναεξοπλισμου της και να μπορεί επίσης να διατηρεί υψηλό επίπεδο ζωής για τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα αποτελούν την ζωντανή απόδειξη προς τους Ρώσους για την αποτυχία των πολιτικών του Πούτιν.

Οι ΗΠΑ έχουν δείξει τα πρώτα σημάδια εκνευρισμού για την οικονομική χούντα της Γερμανίας εδώ και τρία χρόνια. Τα πρώτα σημάδια αυτής της ρήξης αποτέλεσαν τα σκάνδαλα με τις διαρροές των παρακολουθήσεων της CIA μέσω των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθήσεις που αφορούσαν στην δραστηριότητα τόσο των πολιτικών ελίτ της Ευρώπης όσο και των επιχειρηματικών. Η κάντρα συνεχίστηκε με την άρνηση της Γερμανίας για την αποδοχή τηςΤΤΙΡ , δηλαδή της συμφωνίας για την τελωνειακή ένωση ΗΠΑ-Ε.Ε. Ακολούθησαν το σκάνδαλο ΄΄των ρύπων ΄΄ των αυτοκινήτων της VW και τα γερμνικά αντίποινα με την δήθεν φοροδιαφυγή της YAHOO η οποία έχει έδρα στην Ιρλανδία.
Οι ΗΠΑ καλοβλέπουν την έξοδο της Βρετανίας απο την Ε.Ε Παρόλο που ο Ομπάμα έκανε δηλώσεις υπό τύπου παραινέσεων την παραμονή του δημοψηφίσματος για παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Η Βρετανία όπως ακριβώς και κατά τον Β ΠΠ αποτελεί το εφαλτηριο των ΗΠΑ στην Ευρώπη και οι δύο χώρες από κοινού έχουν συστήσει αντιγερμανικό μέτωπο.

Οι ΗΠΑ έπαψαν οριστικά να εμπιστεύονται την Γερμανία μετά το φιάσκο της Ουκρανίας και της Κριμαίας. Ωστόσο όπως ακριβώς η Ρωσία , έτσι και οι ΗΠΑ θεωρούν την Γερμανία και την Ε.Ε ως τον καλύτερο ενεργειακό πελάτη τους.

Ένας άλλος δείκτης τη δυσαρέσκιας των ΗΠΑ προς την ναζιστική συνταγή λιτότητας των Γερμανών αποτελεί και η διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ-Γερμανιας σχετικά με την χρηματοδότηση της Ελλάδας και το ''μνημόνιο''Οι ΗΠΑ μέσω του οργάνου τους ΔΝΤ υποστηρίζουν την αναδιαμόρφωση του χρέους με γενναίο κούρεμα ενω οι Γερμανοί το αντίθετο.

Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια αποθέματα αερίου, μετάλων και σπάνιων γαιών απαραίτητες για τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών , αποθεματα τα οποία οι ΗΠΑ θεωρούν  στρατηγικό και το οποίο θα τις στηρίξει στον επικέιμενο Γ ΠΠ. Οι Γερμανοί προορίζουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ το παραπάνω αποθεματα προς διάθεση στους Άραβες συμμαχους τους, Κατάρ και ΣαουδικήΑραβία, χώρες στις οποίες ο Ομπαμα εχει γυρίσει οριστικά την πλάτη. Η Χίλαρι σχεδιάζει την αλλαγή αυτής της πολιτκής , ενω ο Τράμπ της συνέχισης της.

Η Γερμανία έχει μείνει μόνη της πλέον και οι ΗΠΑ θέλουν να της αποσπασουν την Ελλάδα.
Οι προδοτικές συμβάσεις του τύπου ΤΑΙΠΕΔ μπορούν να ακυρωθούν μόνο μέσω της εθνικοποίησης των προς πώληση πόρων και περουσιακών στοιχείων.Η εθνικοποίηση αυτή θα αποτελεσει μια διεθνώς έκνομη πράξη -αλά Τσάβεζ- και μπορεί να γίνει από μια δήθεν μη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση , ας πούμε μια κυβέρνηση προιόν πραξικοπήματος. Μην τρομάζετε με την λέξη αυτή διότι η Αμερική ως πατρίδα του MARKETING έχει τον τροπο να πλασάρει κάθε είδους πολιτειακή εκτροπή. Μια κατάλυση της εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο έαν εχει ως σημαία την απόδοση της πατρίδας πίσω στους έλληνες μπορεί να επιτύχει την υποστηριξη τους. Έχετε εμπιστοσύνη στην CIA και  την βρετανική MI6.

Βέβαια οι εκτελεστές  μιας τέτοιας εκτροπής θα πρεπει να παραδώσουν την εξουσία σε μικρό χρονικό διάστημα ( στην τουρκία αυτό γίνοταν μετα απο κάθε επιτυχημένο πρξικόπημα) αλλά το ερώτημα είναι που, εφόσον όλο το πολιτκό και κομματικό φάσμα θα έχει καταστεί αναξιόπιστο και ίσως να είναι και υπόδικο για προδοσία.Ποιά άλλη λύση μένει; μα αυτή του βασιλέα, της βασιλευόμενης δημοκρατίας. Τι καλύτερο από ένα βασιλικό οίκο που θα είναι συνδεδεμένος με την Βρετανία και την βρετανική κοινοπολιτεία και φυσικά με τις ΗΠΑ ; Η Ελλάδα θα έχει έαν αγγλόφιλο βασιλέα, θα γυρίσειστην δραχμή η οποία θα συνδεθεί με το δολάριο και έτσι τα τεράστια αποθέματα αερίου και μετάλων θα ανήκουν σε ΗΠΑ και Βρετανία , τους παλιούς σύμμαχους οι οποίοι πολέμησαν στον ΒΠΠ μαζί  εναντίον των Γερμανών.

Και η Ρωσία ; δεν θα αποτελεί πλέον θανάσιμο εχθρό; μα και βέβαια αλλά με τον έλεγχο της Ελλάδας απο ΗΠΑ και Βρετανία η Ευρώπη θα έχει εξασφαλίσει τα αποθέματα υδρογοναθράκων απαραίτητα για την απεξάρτηση της από τα Ρωσικα και θα τα έχει γλυώσει από τα σχέδια των Γερμανών για την εκχωρηση τους σε Κατάρ-Τουρκία και Σαουδική Αραβία.

Βέβαια θα απαιτηθεί λίγο ακομα εξαθλίωση των ελλήνων για να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τα σχέδια ων Αμερικανοάγγλων. Ισως απαιτηθεί και η διενέργεια εκλογών με τον Μητσοτάκη να αναλαμβανει και να απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, μια πραξη η οποία αρχικά θα πρκαλέσει ρίγη ηδονής στους άνεργους του ιδιωτικού τομέα αλλά σύντομα θα προκαλέσει  χάος και κατάρρευση της υγείας-άμυνας και δημόσιας διοίκησης με απτά τραγικά και μοιραία αποτελέσματα στην καθημερινότητα των ελλήνων.

Οι ΗΠΑ με την αρπαγή της Ελλάδας απο την Γερμανία και την ένταξη της στον Αμερικανοβρετανικό πόλο θα καταφέρουν χτύπημα  και στην Κίνα η οποία έχει επενδύσει στην Ελλάδα για την διείσδυση στην Ευρώπη

Εύλογα θα ρώτήσει καποιος τι θα γίνει με τις συμβάσεις εκχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ . Μα είπαμε , ότι η ΄΄επαναστατική΄΄ κυβέρνηση θα εθνικοποιήσει τον ελληνικό πλούτο και  όταν κατόπιν παραδώσει την εξουσία στην αμερικανοβρετανοκινητη εξουσία θα αναλάβει το αμερικάνικο ΔΝΤ  την επικύρωση της εθνικοποίησης .Η Τρόικα δηλαδή η τριμερής ΔΝΤ-ΕΚΤ και Γερμανίας είναι ΄΄θεσμός΄΄ που για πρωτη φορά χρησιμποιήθηκε και εύκολα το ΔΝΤ(ΗΠΑ)  θα τον αποδομήσει.Ποιός θα αντιπαρατεθεί με το ΔΝΤ ;
 
Παντα υπάρχει και το ανοιχτό σενάριο της τουρκικής επιθεσης κατόπιν εντολής των ΗΠΑ για να επιταχυνθεί η διαδικασία διάλυσης μας και το καλοσώρισμα της πολιτειακής εκτροπής με ορίζοντα την βασιλεία.Σε κάθε περίπτωση όμως είναι καλό να γνωρίζουμε ότι  Τουρκία είναι μέρς του συμμαχικού άξονα Γερμανίας-Τουρκίας-Κατάρ και οι ΗΠΑ δύσκολα θα ζητούσαν κάτι τόσο σπουδαίο απο την Τουρκία ,πρωτον διότι θα έδινα αξία σε αυτόν τον άξονα που εμπεριέχει την Γερμανία και δεύτερον διότι παρόλο που οι ΗΠΑ αναγκάσθηκαν να συνεργασθούν με τη Τουρκία στην Συρία δεν ξεχνούν ποτέ ότι στην ουσία ξεφτιλίστηκαν απο τον Ερντογάν. 


Υπαρχει και η πιθανότητα η Γερμανία να ζητήσει απο την Τουρκία να μας επιτεθεί για να εμποδίζει τα αμερκανικά και βρετανικά σχέδια.Η Γερμανία και με τις δυο αυτές χώρες έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και γυρεύει για γεωπολιτκη ρεβάνς τόσο μετά το brexit όσο και και για τον πόλεμο σε οικονμικό επίπεδο με τις ΗΠΑ.

 
Τώρα εάν θέλετε στοιχεια και πραπομπες για ταπαραπάνω συμβαίνουν δυό πράγματα, είτε είστε ακομα βολεμένοι και δεν βλεπετε πέρα από την μύτη σας, είτε είστε απλά εκτός τοπου και χρονου , για να μην το πω αλλιώς. Για σας , την δεύτερη κατηγορία εχω να σας παω συγκλονιστικά νέα, μάλωσε ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα στην Βουλή σήμερα, ουάου, μεγάλη πολιτική μάχη, έκλεισε και το MEGA να σας αναλύσει αυτή την ΄΄πολιτκή ζύμωση΄΄........
Όσο για τους εφοπλιστές, ε.... αυτοί δεν παθαίνουν τίποτα, όλοι τους έχουν ανάγκη......

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αψογος.......συμφωνω κ επαυξανω..
Αγαπητε μου εισαι πολυυυυυυυ μπροστα,διαφωνω μονο στο οτι η χιλαρυ θελει να αλλαξει την πολιτικη που εφαρμοζεται απο την γερμανια κ αφορα την παραδοση μας στους αραβες ενω ο τραμπ θελει τη συνεχιση της.....εγω μαλλον το αντιθετο βλεπω,κ το κυριο μελημα του τραμπ ειναι η επιστροφη του πλανητη στην μεταπολεμικη ΒΠΠ εποχη οπου κινα κ ρωσια απομονωμενοι απλα υπηρχαν κ η αμερικη με τους αγγλους διαφεντευαν τον πλανητη....ομως για να γινουν κ παλι αυτα θα πρεπει ο τραμπ να παρει απο την FED την εκδοση δολλαριου κ να την δωσει κ παλι στο κρατος....ετσι βλεπουμε τραμπ εναντιον FED κ χιλαρυ υπερ FED...κ φυσικα πισω απο ολα αυτα κρυβεται η βασιλικη οικογενεια της αγγλιας που θελει να αποκτησει κ παλι την εξουσια κ την αιγλη της που σιγα σιγα στην παροδο του χρονου εχασε......Στην ιδια κατηγορια ια ενετασσα κ τον Πουτιν....δηλ πουτιν-τραμπ-βασιλισσα.....εχουν κοινο σκοπο την εξουδετερωση της γερμανιας -κινας κ το μοιρασμα της πιτας μεταξυ τους.....το αν βεβαια θα καταφερουν μετα την επιτευξη του στοχου (εξουδετερωση γερμανιας-κινας) να μοιρασουν ομαλα τον κοσμο η θα βγαλουν τα ματια τους (στις πλατες των λαων φυσικα) ειναι αλλη ιστορια....
Σε παρακολουθω ανελλιπως κ συμφωνω στο 95% των γραφομενων σου.....
Συγχαρητηρια κ για αλλη μια φορα εισαι πολυυυυυυυ μπροστα....
Ο χρήστης alex fil είπε…
Πολύ ενδιαφέρον.
Δηλαδή:
Αγγλοσάξονες 1) "ελληνικός" τεκτονισμός, 2) Έλληνες αξιωματικοί ενόπλων δυνάμεων - μέσω ΝΑΤΟ, 3) εφοπλισμός, 4) μεσαία και "μεγάλη" επιχειρηματική τάξη που πλήττεται και στοχοποιείται απο τη φορολογική Γκεστάπο του Σοϊμπλε για να καθαρίζει το έδαφος για τα γερμανικά ολιγοπώλεια, 5) ΙΣΩΣ Εκκλησία
Γερμανοί 1) Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, κυρίως εργολάβοι και προμηθευτές. Δηλαδή μεταπράτες αντιπρόσωποι, 2) Πελατειακό κράτος α) ευνοιοκρατία - επιδοτήσεις. Ημέτερα κομματόσκυλα στηριγμένα σε επιδοτήσεις - προγράμματα της Ε.Ε. απο "αγρότες" έως Μ.Κ.Ο. και πανεπιστημιακό σκυλολόϊ, β) δημόσιοι υπάλληλοι, 3) ΜΜΕ - καναλάρχες + μηντιακό κατεστημένο, 4) κομματικοί μηχανισμοί Πασοκ - ΝΔ που κρατιούνται με στοιχεία απο Γερμανούς για τις λεηλασίες 2000 - 2009, αλλα και που είναι και συνδεδεμένοι με αυτούς με οικονομικά συμφέροντα.
Ρώσσοι και Κινέζοι παίζουν με μπαλαντερ.
Ο χρήστης DIMITRIS PLOTINOS είπε…
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ. ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ. ΘΑ ΕΡΘΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΤΕΡΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΝΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΗ ΕΝΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΗΠΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ. ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ Β ΠΠ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ FEDERAL RESERVE. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΚ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΗ ΟΙ ΗΠΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ, Η ΜΑΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ, Η ΜΑΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ. ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΗ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΗΣ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΑΙ.
Ο χρήστης Γιώργος Καλλιάρας είπε…
Και εδώ τίθεται το ερώτημα.Πως θ'αντιδράσει η Ρωσία σε περίπτωση που η Τουρκία κάνει ότι της πει η Γερμανία;Μήπως εσθανθεί ότι απειλείται η ασφαλής και ελεύθερη διέλευση,από τα στενά και το Αιγαίο,και θεωρίσει ότι πρέπει να κάνει πρώτη τις ενέργειες εκείνες που θα της εξασφαλήσουν τα περάσματα προς την Μεσόγειο θάλασσα;
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ευτυχώς με ξεμπερδέψατε.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Ακριβώς, η Ρωσία θα διδάξει στους τουρκους ότι ο παστουρμας μπαίνει απ πολλές τρύπες..
Ο χρήστης siakkas είπε…
Όσο για τους εφοπλιστές, ε.... αυτοί δεν παθαίνουν τίποτα, όλοι τους έχουν ανάγκη......
Ένα σημαντικό στοιχείο είναι και η εγρήγορση των εργασιών του ΤΑΠ και της εκβάθυνσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Δεν είναι απαραίτητο να τροφοδοτείτε ο αγωγός με Αζέρικο αέριο αλλά απο τα LNG καράβια τους (γι αυτο και συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού).
Ο αγωγός είναι ο μοναδικός στον κόσμο που ΔΕΝ θα πληρώνει τέλη διέλευσης απο την χώρα (Ελλάδα) με βάση την σύμβαση κατασκευής του που υπογράφτηκε απο την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίζετε επι Τσίπρα με το πανηγυράκι που έκανε πέρσι περίπου στην Θεσσαλονίκη για τον ΤΑΠ.
Οι εργολάβοι κατασκευής του προσέλαβαν ήδη για την φύλαξή του πρώην απόστρατο ΓΕΣ
Γνωρίζουν ή περιμένουν κάτι που δεν γνωρίζουμε;
Δημιουργούνται δύο εύλογα ερωτήματα με βάση την εύστοχη ανάλυσή σας.
- τι θα γίνει αν μια κυβέρνηση επιβάλει τέλη στον αγωγό.. πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί και οι εφοπλιστές όταν θα γίνει ποιο ακριβό το αέριο απο τιςς αρχικές τους προβλέψεις ή θα προλάβουν πρώτα να αυτονομήσουν την Β.Ελλάδα!!
- πόσο και τι είδους ασφάλεια θα έχουν τα LNG καράβια τους διερχόμενα απο το Αιγαίο και να πετούν απο πάνω τους οπλισμένα τουρκικά και Ελληνικά στρατιωτικά αεροπλάνα! (είδαμε τι έπαθε το τανγκερ αραεβο που δέχθηκε επίθεση απο άγνωστο;;;; πολεμικό όταν κουβαλούσε πετρέλαιο απο Λιβύη) 'εχουν δρομολογήσει λύση και γι αυτό το θέμα??
Σας είμαι ευγνώμων εκ των προτέρων για μια ανάλυση του παραπάνω θέματος.
Ο χρήστης GREEK SPIRIT είπε…
Θα αυτονομήσουν την Β Ελλάδα.Σε καθε περίπτωη ωστόσο η Αλεξανδρούπολη και ο ΤΑΡ είναι μέτρα προσωρινά .Στόχος ήταν ο αγωγός απο το Κατάρ-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία-Αυστρία ο οποίος στα τμήματα απο Ελλάδα και πέρα ήταν ο ίδιος με τον ΤΑΡ.Ο πόλεμος στην Συρία κκερδήθηκε απο την Ρωσία και ετσι αγωγός δεν θα γίνει. Η Αλξανδρούπολη και τα τάνκερ έιναι ημίμετρα , όπως και ο ΤΑΡ μόνο με το Αζερικο αέριο.Κοιτάξτε τα https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/11/east-med.html και https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/11/blog-post_20.html όπου θα δείτε ότι έναςνεος αγωγός οeast med σχεδι΄ζεται και τι προβλήματα θα φερει.Ευχαριστώ για το έυστοχο σχόλιο σας που δείχενι ότι είστε ενήμερος, μια ξεκουραστη όαση απο τα κάθε είδους εξυπνακίστικα σχόλια με επιχειρήματα καφενείου και ορθογραφία και σύνταξη δημοτικού
Ο χρήστης siakkas είπε…
Αυτονόμηση της Β.Ελλάδας... όχι απαραίτητα με συνθήκες Κοσσυφοπεδίου αλλά μέσω ΕΟΖ, φόρων, μετανάστευσης, γήρανσης πληθυσμού, μετεγκατάστασης προσφύγων και σε 5 χρόνια το πρότζεκτ είναι έτοιμο.
Προς το παρόν δεν νομίζω να βρεθεί χρήσιμος ηλίθιος να επωμισθεί αυτό το βάρος. ΑΝ ΚΑΙ σημειολογικά η έκφραση του πρωθυπουργού μετα την κατ ιδίαν συνάντηση με τον Ομπάμα έδειχνε ότι κάτι πολύ σοβαρό του είπε!!
Η επιβολή νέων φόρων, προς χάριν μείωσης του χρέους, θα δώσει το άλλοθι στους κυβερνητικούς βουλευτές να ψηφίσουν νέα μέτρα αλλά θα οδηγήσει την κοινωνία ουσιαστικά στα κάγκελα και στους δρόμους με προεξέχοντα τον αγροτικό κόσμο με αποκλεισμούς δρόμων (άσχετα με το αν είναι δίκαια-άδικα τα αιτήματα τους γιατί αντι να ζητούν αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους και καθετοποίηση της παραγωγής τους ζητούν τις επιδοτήσεις ακόμη!! ) . Κι αν δεν έγινε πέρυσι, όπως γράψατε σε παλαιότερο άρθρο σας, φέτος μια παρόμοια κινητοποίηση θα παραλύσει την εναπομείνασα οικονομία(άδειασμα των ταμείων του κράτους απο φπα-δεν είναι καλοκαίρι να έχει απόθεμα απο τον τουρισμό) πράγμα που θα σημαίνει ενεργοποίηση του κόφτη, 'αρα θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να τις διακόψει βίαια.. με όποια επακόλουθα γιατί εκει δεν θα είναι μπαχαλάκιδες αλλά απελπισμένος κόσμος με το ένα πόδι στην μετανάστευση, αν και δύσκολα αφήνει την γη του.
Ισως σε μια τέτοια συγκυρία ξεπροβάλει ο χρήσιμος ηλίθιος! (στην Θράκη τους έχουν έτοιμους απο το εκει προξενείο)
υ.γ.
μετα την επίσκεψη Ομπάμα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε εκτός προγράμματος και ατζέντας την Θράκη και τι είπε στις δηλώσεις του?? Το αυτονόητο! ότι η Θράκη είναι Ελληνική και οι εκει κάτοικοι είναι Έλληνες υπήκοοι!!
Όλη αυτή η σειρά των γεγονότων με προβλημάτισαν.
αα! υποσχέθηκε και δωρεάν δορυφορικά πιάτα όταν όλοι γνωρίζουν όταν περνούν απο την περιοχή ότι δορυφορικά πιάτα έχουν όλα τα σπίτια με κατεύθυνση τουρκικούς σταθμούς!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ-Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει απόλυτα την πτώση του Βυζαντίου και την σταδιακή έλευση των Τούρκων